Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Szpotanski umoczon wspolpraca z tym heretykiem Michalkiewiczem, ojcze jozwo. Nie godzi sie ojcze jozwo, na owego zaprzanca powolywac; tu dla powagi dyskusji nalezy sie uczonymi mezami podpierac, a nie wierszokletami o mentalnosci alfonsa. :))

• Redaktorzy

Szpotanski niezyw i bezpiecznie lezy na cmentarzu ewangelickim (kolo mojego zydowskiego przodka Ziffera), a wiec kazda hetka-petelka moze sobie jego dzielem dopomagac. Michalkiewicz i ja tez.

jozwa maryn, 16 Sie 2007, 19:16

>Szpotanski niezyw i bezpiecznie lezy na cmentarzu ewangelickim (kolo mojego zydowskiego przodka

>Ziffera), a wiec kazda hetka-petelka moze sobie jego dzielem dopomagac. Michalkiewicz i ja tez.

Gdybyś przeczytał Poemat ze zrozumieniem to byś się nie podpierał.

Chyba że taki perwersyjny jesteś.

Jak Miller z Pismem św.

• Redaktorzy

Oj, doudou... Przeczytalem, nie tylko wspomniany poemat, ale calosc tworczosci Szpotanskiego. A tobie, mlody czlowieku, myla sie troche pokolenia, chyba ze nazywasz Szmaciakami po prostu wszystkich, ktorzy ci sie nie podobaja. Perwersyjnie... Jaki jednak ma to zwiazek z rozumieniem tworczosci Szpotanskiego, nie wiem. Z drugioej strony, malo mnie to tez interesuje.

W Dudusiu tak w istocie ciekawi mnie to, że raczej niewiele ma do powiedzenia o świecie, a baaardzo dużo o ludziach, którzy coś o tym świecie mówią, zwłaszcza o tych, których kompletnie nie zna. Z wdziękiem primabalerona rozdaje na prawo i lewo role i gęby, po czym rozprawia się bez pardonu z tymi swoimi tworami (stary bolszewicki numer). Intryguje mnie to, że generalnie mówi o ludziach ŹLE, powiedzmy oględnie. Taka negatywna monomania. W połączeniu z nadętą ziemniaczaną pseudoideologią mogłoby to być zjawisko barwne, a nawet zabawne, tylko zwyczajnie żal gościa.

Dudek: POLUB kogoś, zobaczysz, że życie Ci się odmieni.

zwolennik łagodności

muls, jestes specem od nagran, wiec powiesz co o tym sadzisz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jozwa maryn, 16 Sie 2007, 19:21

>Oj, doudou... Przeczytalem, nie tylko wspomniany poemat, ale calosc tworczosci Szpotanskiego. A

>tobie, mlody czlowieku, myla sie troche pokolenia, chyba ze nazywasz Szmaciakami po prostu

>wszystkich, ktorzy ci sie nie podobaja. Perwersyjnie... Jaki jednak ma to zwiazek z rozumieniem

>tworczosci Szpotanskiego, nie wiem. Z drugioej strony, malo mnie to tez interesuje.

No jasne, po co interesować się czymkolwiek skoro kierunek wytyczony i wiadomo że jedynie słuszny.

Geremek z wieży z kości słoniowej spuszcza papierowe "jaskółki" ze Złotymi Myślami.

Spuśccie nam na ziemskie niwy, rozkaz z niebios obłoki.

lenam, 16 Sie 2007, 19:30

>W Dudusiu tak w istocie ciekawi mnie to, że raczej niewiele ma do powiedzenia o świecie, a baaardzo

>dużo o ludziach, którzy coś o tym świecie mówią, zwłaszcza o tych, których kompletnie nie zna. Z

>wdziękiem primabalerona rozdaje na prawo i lewo role i gęby, po czym rozprawia się bez pardonu z

>tymi swoimi tworami (stary bolszewicki numer). Intryguje mnie to, że generalnie mówi o ludziach ŹLE,

>powiedzmy oględnie. Taka negatywna monomania. W połączeniu z nadętą ziemniaczaną pseudoideologią

>mogłoby to być zjawisko barwne, a nawet zabawne, tylko zwyczajnie żal gościa.

>Dudek: POLUB kogoś, zobaczysz, że życie Ci się odmieni.

Lenam, to że uważam ześ gnida i bydlę omylkowo tylko nazywane człowiekiem nie rozciąga się na całą ludzkość.

Naprawdę, niewiele jest takich człekokształtnych jak ty.

Mnie ciebie nie jest żal. Zajmujesz sobie swoją niszę i dobrze, ja to rozumiem, bylebyś tylko nie pętał się pod nogami i nie zanieczyszczał chodników.

nowy>>>jakby ci to powiedziec? dyktafon nie bierze nikogo.Nawet nie ma znaczenia czy ziebro cos baknal czy nie.Piekne jest to ze ziebro jak wielu innych posadzonych sam jest posadzony i musi sie trzymac dyktafonu, bo juz nie ma czego.Ziobro po prostu doswiadcza rewolucji.A piekne jest rowniez to ,ze wlasnie lepper obrzuca go blotem >bo jak jar pisal- raz puszczone gowno wraca i topi producenta gowna.

A premier powinien wykonac sepuku za wpuszczenie do rzadu takiego lisa jak kaczmarek z ukladu.Sam do wpuscil i sam namascil.A moze kaczyncki tez jest z ukladu hahaha.

Muls, z tym sepuku które powinien premier za wpuszczenie popełnić to jest tak samo jak z Piłsudskim, który 87 lat temu też źle walczył pod Warszawą, bo w zasadzie nie walczył albowiem udał się dla poprawienia nastroju do kochanki. Wszyscy czepiają się tylko że to było karygodne tak jakby nie było się kogo innego czepiać a to np.: Dzierżyńskiego, Marchlewskiego, Próchniaka albo Unszlichta czy Kona (co to za nazwiska te dwa ostatnie, muls, tfu!).

zildjian,

a Ty co? źle się czujesz? ano ba! a kto się dobrze czuje w IV RP?!

a może wypiłeś za dużo z wieczora, to już nie pij więcej, czy może za mało - do się dorżnij jakimś mocniejszym drnikiem. zresztą nieważne, bo i tak nie wiem, o co Ci chodzi...

"Teraz,Drogi zildjanie, xanax życzy Tobie dobrej nocy ! I możesz mnie pocałować w ....".

x.

zildjian, 17 Sie 2007, 00:10

>Xanax i jar

>skompromitowaliście się dostatecznie na tyle by jak przestepca z paryza nam grozil-siedziec

>cicho.lubicie jak polskę waji się od tyłu?

Niestety, jak widać zwolenników IVRP łączy jedno - zwykłe chamstwo. I to najmocniejsze spoiwo tego ideologicznego nurtu prawdziwych patriotów i sprawiedliwych inaczej. Co, jak sie nachlają - od razu wypływa wierzch.

dudivan, 16 Sie 2007, 20:39

>Lenam, to że uważam ześ gnida i bydlę omylkowo tylko nazywane człowiekiem nie rozciąga się na całą

>ludzkość.

>Naprawdę, niewiele jest takich człekokształtnych jak ty.

>Mnie ciebie nie jest żal. Zajmujesz sobie swoją niszę i dobrze, ja to rozumiem, bylebyś tylko nie

>pętał się pod nogami i nie zanieczyszczał chodników.

Wypada jednak podjąć próbę wydźwignięcia >konwesracji< ponad poziom kloaki. Otóż powyższy cytat jest w istocie dobrym przykładem dyskursu zwolenników Rydzyka, Busha i konusów dwóch. Czego się dowiadujemy? Ano po pierwsze, że tak naprawdę nie mają żadnej diagnozy stanu rzeczy, żadnej interpretacji świata, ani tu i teraz, ani dawnego. Tę pustkę światopoglądową wypełnia szczera nienawiść do Innych, inaczej myślących czy też w ogóle myślących. Ich świat jest tylko odbiciem, antyświatem tych, którzy potrafią żyć, czuć, podziwiać. Po wtóre, najchętniej wypełniliby nudę swojej egzystencji niszczeniem Innych i - jeśli tylko mają możliwość - czynią to. Wszelka aktywność sprowadza się do dewastacji, jakimkolwiek tworzeniem się brzydzą. I po trzecie (choć zapewne nie ostatnie), ich mowa jest, by tak rzec, nadziana na oś wulgarności. Wątki analne, fekalne, frenetyczne, obrazy rozkładu, częste przywoływanie nieprzyjemnych odorów - oto ulubiona przez toruński pomiot retoryka. A Dudeczek - z racji swoich chorych i nigdy nie zaspokojonych ambicji - jest profesorem wśród tej gawiedzi. A może tylko bolszewickim docentem?

zwolennik łagodności

jar1, 17 Sie 2007, 09:27

>zildjian, 17 Sie 2007, 00:10

>

>>Xanax i jar

>>skompromitowaliście się dostatecznie na tyle by jak przestepca z paryza nam grozil-siedziec

>>cicho.lubicie jak polskę waji się od tyłu?

>

>Niestety, jak widać zwolenników IVRP łączy jedno - zwykłe chamstwo.

a gdzież tu chamstwo ?

I to najmocniejsze spoiwo tego

>ideologicznego nurtu prawdziwych patriotów i sprawiedliwych inaczej. Co, jak sie nachlają - od razu

>wypływa wierzch.

papugujesz kolegę nietrafioną supozycją ? to jest dopiero chamstwo !

Raport Platformy Obywatelskiej stwierdzający, że CBA naruszyło prawo, sporządzili profesjonaliści. Taką deklarację złożył w Programie Trzecim Polskiego Radia poseł PO Paweł Graś.

Ciekawe czy to te same fachury co od raportu o WSI lub mediach.

>zildjian

Cytowałem tu na forum co "smakowitsze" kąski z postów jara1, jozwy, JumboJeta, Walerka dotyczące rządu i jego przedstawicieli, i nic.

O tym co jest chamstwem lub brakiem kultury nie nam decydować, bo my nie jesteśmy "szczepieni".

Podejrzewam, że takie jechanie na maksa związane jest z tym, że chłopcom coś może umknąć lub coś ich dopaść (Kamiński?), a strach przed tym wyzwala właśnie takie reakcje. Metamorfoza KOwca forumowego jest symptomatyczna i obecnie wszystko co pisze, to z pozycji strażnika najwyższych racji moralnych. ;-)

Jeśliby ów ostro postponowany rząd nie stanowił żadnego zagrożenia, to powinien być totalnie olewany, bo zaszczytem dla niego jest pochylanie się nad nim i analizowanie wystąpień jego członków, czy prowadzenie kroniki fotograficznej. Jeśli coś nam nie zagraża, to tego po prostu nie zauważamy lub ignorujemy to i robimy swoje.

Ponieważ odnotowałem nasilenie wystąpień hardcorowców, to mniemam że strach przed niewiadomym jest spory. Oj, gdyby tak wrócić do Magdalenki i wszystko ustalić, a potem zgodnie z planem wykonać. Chłopcy wtedy się nie frustrują, bo robota nadana i wiadomo kto szef, a kto wróg.

A na zakończenie mała wolta.

Każda władza potrzebuje do wykonania pewnych prac tzw. fachowców. Któż, jak nie starzy wyjadacze najlepiej się do niej nadają. Nie dość, że mogą zdrowo pomącić, to im jeszcze zapłacą.

Podstępny J. Kaczyński zauważył podczas ostanich wyborów, że u Polaków występuje opaczność odbioru przekaziorów i doszedł do wniosku, że motto nadchodzącej kampanii powinno wyglądać tak - Im gorzej w mediach, tym lepiej przy urnach!

PiSiaki zakładają, że pojechanie na maksa po ich partii i elektach spowoduje podobną reakcję jak uprzednio i oficjalne sondaże zostaną "w praniu" przebite o 10 - 20 %.

Kto na forum pracuje na ten wynik, to wiemy.

Jak wygramy, to najaktywniejszemu podrzucę piwo na maila.

A co, niech wie jeden z drugim, że PiSiaki mają gest. ;-)

>zildjian

>17 Sie 2007, 09:26

>Xanax

>od razu rypiesz w takie tony ? nieładnie.....

no widzisz zildjan,

to Ty pierwszy postąpiłeś "nieładnie"... nie cierpię, gdy bezpodstawnie ubliżają mi osoby, szczególnie nietrzeźwe; zawsze tak reaguję na takie chamskie zaczepki.

a ja naiwnie myślałem, że spośród miłośników IV RP, Ciebie charakteryzuje kultura i takt; na to wskazywała nawet nasza wczorajsza obszerna rozmowa na forum. no i w nocy wyszło szydło z worka, okazało się, że należysz do tego samego panoptikum, co Horst, Nowy2, dudivan... ;-/

i tu, na forum jestem "xanax", a nie - "Xanax", miej chociaż tę odrobinę kultury, by pisać poprawnie nicki forumowiczów, ja Twój pisałem poprawnie.

x.

czy muszę dodać, że dostałeś właśnie "ignora"?

xanax, 17 Sie 2007, 11:17

>no widzisz zildjan,

>to Ty pierwszy postąpiłeś "nieładnie"... nie cierpię, gdy bezpodstawnie ubliżają mi osoby,

Mimo ignora odpowiem - a gdzież ubliżyłem ? Po prostu w może niezbyt fortunnej konstrukcji (1szy i ostatni raz pisałem nieporadnie z brand new telefonu) poradziłem wam jak pewien Francuz nam Polakom, aby już siedzieć cicho.

>szczególnie nietrzeźwe; zawsze tak reaguję na takie chamskie zaczepki.

znowu nieładnie

>i tu, na forum jestem "xanax", a nie - "Xanax", miej chociaż tę odrobinę kultury, by pisać poprawnie

>nicki forumowiczów,

och , bardzo przepraszam,

>ja Twój pisałem poprawnie.

nieprawda, napisałeś ">no widzisz zildjan, "

>czy muszę dodać, że dostałeś właśnie "ignora"?

who cares?

Macie w nagrodę trochę kurki ;-)

"Tylko na Kremlu śledztwo i odczyt wyroku leży w gestii prokuratora! ZaroBeria!

Kilkadziesiąt sekund taśmy na której były kadry z zatrzymania Blidy, prokuratura badała 27 dni. Mija 2 miesiące od taśm Rydzyka i do tej pory nie ma śladu po ekspertyzach. W przypadku Ziobro, po jednym dniu od konferencji Leppera mieliśmy konfrontację. Następnego dnia znalazło się nagranie, po dwóch dniach mieliśmy już pewność, że nie jest zmanipulowane, jak się dowiedział Wprost. W sumie od konferencji, przez konfrontację, aż do ustalenia autentyczności taśm, niespełna tydzień prokuraturze zabrało wydanie wyroku, że na taśmach Ziobro, nie ma słów, które wypowiedział na konferencji Lepper. Dowód w sprawie (dyktafon) nie był przedmiotem badań prokuratury, machał nim na konferencji prokurator generalny i minister sprawiedliwości. Jeśli po tym wszystkim ktokolwiek ma wątpliwości, że w Polsce działa prokuratura ręcznie sterowana przez Ziobro i partię PiS, to jest doskonałym kandydatem na akwizytora produktów Amwey..."

e tam, Nowy studiował wodza a wódz ostatnio rzekł:

"Chodziło o co innego, ale powiedzieć tego w tej chwili nie mogę. Dowiecie się państwo, chyba że dojdzie do zmian politycznych, po których sprawa zostanie ukręcona, a my będziemy uchodzić za przestępców. Trudno. Ale prawda jest taka, że Kaczmarek chronił pewien potężny układ biznesowy, który ma zresztą nie jednego reprezentanta w życiu publicznym."

Tak więc jasno wynika że gdybyś Jarek zapisał się do PiSu i ukradł komuś, no niech będzie audiofilsko, zestaw McIntoscha (wiem że muli;-)) to jeśli Cię zamkną znaczy że zadziałał UKŁAD. To jest qrwa genialne, zupełne przeciwieństwo takiego dramatu greckiego - każde rozwiązanie jest dla Ciebie dobre.

I pamiętaj - cokolwiek Ci nie wyjdzie - winien jest układ.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.