Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej D. pseudonim prezydent w sobotę spotka się z senatorami z USA.

Ciekawe czy padną pytania o Trybunał?

Z pewnością padną niewygodne pytania. Co powie Duda? Zapewne odczyta z kartki oświadczenie Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

Z pewnością padną niewygodne pytania. Co powie Duda? Zapewne odczyta z kartki oświadczenie Prezesa.

...albo weźmie prezesa ze sobą.kabaretu ciąg dalszy

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Szkoda weterynarza. W tym przypadku to ja bym rozpylił 1km^3 helu (czyli 1 miliard metrów sześciennych) i zarzucił go w tej mgle całą krajową produkcją parówek i teraz uwaga, najgorsze co bezpośrednio świadczy o tym, że jestem sadystą, BEZ KETCHUPU!

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Andrzej D. pseudonim prezydent w sobotę spotka się z senatorami z USA.

Ciekawe czy padną pytania o Trybunał?

Panowie a czy widzieliście ten tekst ?

Nie będzie spotkania Obama - Duda

Amerykanie coraz ostrzej traktują atak PiS na Trybunał Konstytucyjny. Wszystko wskazuje na to, że pierwszy cios przyjmie Andrzej Duda, który nie spotka się z Barackiem Obamą. To zamierzony afront ze strony Białego Domu - twierdzą dyplomaci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeśli to prawda to ktoś będzie mocno humor popsuty....i co powie telewizja najlepszego sortu ?

Ukryta Zawartość

Dla ciebie?Relanium na uspokojenie?To i tak długo wytrzymałeś,ja po niecałej minucie wyłączyłem.Zdecydowanie wolę zawody sportowe.

Tak samo myślę nawet juz staram się tego nie oglądać

kabaret i tragedia wash and go ( chyba tak sie to pisze) dwa w jednym

i widzisz zdarza się ze mamy to samo zdanie.....

Czytałem. Jeżeli to się potwierdzi to PiS jest w czarnej dupie.

Ciekawe, co tym razem powie Prezes, Maliniak, Antek i reżimowa telewizja?

Że jakby co, to z pomocą pojawią się u nas czeskie czołgi i samoloty i znana ze swej bitności czeska armia?

Jestem Europejczykiem.

oby nie, byłem ostatnio u pepiczków i jedno mogę powiedzieć.nieroby i leniuchy

co innego nasz prezes - po nocach przed świętami siedzi - taki to nasz strateg

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

oby nie, byłem ostatnio u pepiczków i jedno mogę powiedzieć.nieroby i leniuchy

co innego nasz prezes - po nocach przed świętami siedzi - taki to nasz strateg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeśli to prawda to ktoś będzie mocno humor popsuty....i co powie telewizja najlepszego sortu ?

TV Kursk poda komunikat kancelarii Dudy, że ta z ubolewaniem informuje ze względu na nawał licznych obowiązków i napięty terminarz Duda nie miał czasu na spotkanie z Obamą.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak to co?

Że prezydent najstarszej demokracji nie będzie podawał ręki prezydentowi jakiegoś młodego państewka które jeszcze nie dorosło do tego, żeby mieć zaszczyt uściśnięcia prawicy naszego orła-sokoła.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Panowie a czy widzieliście ten tekst ?

Nie będzie spotkania Obama - Duda

Amerykanie coraz ostrzej traktują atak PiS na Trybunał Konstytucyjny. Wszystko wskazuje na to, że pierwszy cios przyjmie Andrzej Duda, który nie spotka się z Barackiem Obamą. To zamierzony afront ze strony Białego Domu - twierdzą dyplomaci.

http://polska.newsweek.pl/nie-bedzie-spotkania-obamy-z-andrzejem-duda,artykuly,381967,1.html#fp=nw

Wielka radość na Bocznicy, ponieważ Biały Dom być może ukarze Polskę i poniży Jej Prezydenta za to, co w USA jest normalną praktyką polityczną.

"Obama poinformował o nominacji dla Garlanda w specjalnym wystąpieniu, wygłoszonym w ogrodach Białego Domu. Jeśli uzyska aprobatę Senatu USA, Garland będzie następcę zmarłego miesiąc temu sędziego Sądu Najwyższego Antonina Scalii. 63-letni Garland od dawna był wskazywany jako jeden z faworytów na to stanowisko. Jest postrzegany jako osoba o umiarkowanych poglądach, ciesząca się od dawna powszechnym szacunkiem i ponadpartyjnym poparciem, co zdaniem komentatorów zwiększa szanse na zatwierdzenie jego kandydatury przez kontrolowany przez republikańską opozycję Senat. To, co w innych okolicznościach nie wywołałoby takich reakcji, może jednak spotkać się ze sprzeciwem republikanów w czasie kampanii prezydenckiej. Senator Partii Republikańskiej Mitch McConnell powiedział w środę, w reakcji na decyzję Obamy, że prezydent "upolitycznił" wybór sędziego, dokonując tego kilka miesięcy przed wyborami. Senator z Kentucky zaznaczył, że jego partyjni koledzy przyjrzą się kandydaturze, ale nie przesądził o tym, czy Merrick Garland zasiądzie w ławach Sądu Najwyższego." (http://www.tvn24.pl)

Wypisz wymaluj to samo co w Polsce. Spór o upolitycznienie najważniejszej władzy sadowniczej i próbę zabezpieczenia w niej interesów określonej opcji. Taka praktyka jest dopuszczalna w USA (zobaczymy, co jeszcze wydarzy się wokół kandydatów na prezydenta), ale w Polsce - już nie. Polska powinna zapytać się USA o pozwolenie w sprawie kształtowania swojego wewnętrznego ustroju.Taka samowola podobno suwerennego państwa jest niewskazana. Co innego Ukraina, tu dzikie i gangsterskie stosunki polityczne nie maja dla USA najmniejszego znaczenia, dopóki można wykorzystywać to państwo przeciw Rosji.

TV Kursk poda komunikat kancelarii Dudy, że ta z ubolewaniem informuje ze względu na nawał licznych obowiązków i napięty terminarz Duda nie miał czasu na spotkanie z Obamą.

Znowu jedzie na narty ?

Wielka radość na Bocznicy, ponieważ Biały Dom być może ukarze Polskę i poniży Jej Prezydenta za to, co w USA jest normalną praktyką polityczną.

W Polsce jest jakiś prezydent ? Nie zauważyłem. Gdzie ma swoją siedzibę ?

To że w Polsce nie ma Prezydenta to wcale nie jest śmieszne.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

W Polsce jest jakiś prezydent ? Nie zauważyłem. Gdzie ma swoją siedzibę ?

To że w Polsce nie ma Prezydenta to wcale nie jest śmieszne.

Idąc tak ciekawym tokiem myślenia, można do dojść do wniosku, że skoro Tu i Teraz rządzi jak widać, słuchać i czuć PiS, to Polski też nie ma.

Nie pierwszy raz po 1989 roku mamy Czarną Dziurę nad Wisłą. Słyszałem nawet taką tezę, że PRL-u też w ogóle nie było.

Słyszałem nawet taką tezę, że PRL-u też w ogóle nie było.

Był, teraz wraca pod czarnym płaszczykiem. Poznać to można po sile i jakości działań propagandowych.

Idąc tak ciekawym tokiem myślenia, można do dojść do wniosku, że skoro Tu i Teraz rządzi jak widać, słuchać i czuć PiS, to Polski też nie ma.

Polska jest tylko stara się odizolować od sojuszników. Niepokoją skłonności niektórych członków rządu do ostrego zaczepiania sąsiadów i pokazywania nieistniejącej siły. Ciekawe jak to się skończy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Wypisz wymaluj to samo co w Polsce. Spór o upolitycznienie najważniejszej władzy sadowniczej i próbę zabezpieczenia w niej interesów określonej opcji. Taka praktyka jest dopuszczalna w USA (zobaczymy, co jeszcze wydarzy się wokół kandydatów na prezydenta), ale w Polsce - już nie. Polska powinna zapytać się USA o pozwolenie w sprawie kształtowania swojego wewnętrznego ustroju.Taka samowola podobno suwerennego państwa jest niewskazana. Co innego Ukraina, tu dzikie i gangsterskie stosunki polityczne nie maja dla USA najmniejszego znaczenia, dopóki można wykorzystywać to państwo przeciw Rosji.

W ładne zdania ubrałeś PiSowską propagandę i przekręciłeś wszystko, co można było przekręcić. Takie połączenie Russia Today z Wsieci.

Jestem Europejczykiem.

a co, juz ci coś przestrzelili? masz usmiech od ucha do ucha? daj fotkę!

Nie chciałbym bys świntuszył przy moich fotkach wiec raczej ich nie dostaniesz....:)

No ale juz na serio sie pytam: nie sadzisz ze takie newsy moga byc niepokojace?

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

W ładne zdania ubrałeś PiSowską propagandę i przekręciłeś wszystko, co można było przekręcić. Takie połączenie Russia Today z Wsieci.

Konkretnie, co przekręciłem?

Obama nie mianował, a Republikanie nie są przeciwni tej i w tym czasie nominacji. A senator Mitch McConnell nie zarucił upolityczniania wyboru Obamie? A republikańscy senatorowie, którzy mają większość w Izbie Wyższej Kongresu, wcześniej nie apelowali, by Obama pozostawił decyzję o następcy Antonina Scalii przyszłemu prezydentowi?

I naprawdę nie ma tu podobieństwa do manipulacji Platformy Obywatelskiej przy wyborze sędziów do polskiego Trybunału Konstytucyjnego?

Obama mianował, bo w Stanach mianuje Prezydent. Gdzie tu analogia do Polski???

Mógł mianować? Z tego, co wiem mógł. Zrobił to zgodnie z Konstytucją?

Jestem Europejczykiem.

I naprawdę nie ma tu podobieństwa do manipulacji Platformy Obywatelskiej przy wyborze sędziów do polskiego Trybunału Konstytucyjnego?

Jak to co platforma zrobiła nazywasz manipulacją to proszę powiedz mi jak nazwać to co robi Pis ( wiadomo jakim temacie)

jeszcze parę pytań o podobnym znaczeniu miałbym ale prosiłbym o odpowiedz na to jako pierwsze

Już jest jedna ofiara tej broni......

zwróćcie uwagę jest bardzo niebezpieczna....

A propos ataku nowej broni

jest film z tym atakiem wrogim na naszych obywateli ....

nie znacie dnia ani godziny kiedy nas wrogowie zaatakują .....

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Obama mianował, bo w Stanach mianuje Prezydent. Gdzie tu analogia do Polski???

Mógł mianować? Z tego, co wiem mógł. Zrobił to zgodnie z Konstytucją?

W Polsce mianował Sejm, bo w Polsce mianuje Sejm. Efekt obu nominacji jest podobny, wywołały lub mogą wywołać kryzys polityczny.

Jak to co platforma zrobiła nazywasz manipulacją to proszę powiedz mi jak nazwać to co robi Pis ( wiadomo jakim temacie)

jeszcze parę pytań o podobnym znaczeniu miałbym ale prosiłbym o odpowiedz na to jako pierwsze

PiS odpłacił PO pięknym za nadobne. Konflikt wywołał PO, do czego zresztą się przyznała. PiS to umiejętnie wykorzystał do własnych celów politycznych. Obie te partie pokazały i to nie pierwszy raz, że Państwo mają ta, gdzie słońce nie dochodzi. Żadna nie jest tu bez winy. O ile pamięć mnie nie myli, Trybunał Wenecki im to wytknął.

Sądzę że w Polsce mamy do czynienia ze zmasowanym atakiem przy pomocy elektromagnetycznej broni masowego rażenia. Widać to na załączonych filmach oraz po wystąpieniach niektórych polityków strony obecnie rządzącej. Myślę że komisja w tej sprawie jest niezbędna. Mogła by zbadać czy nie ma powiązań tych ataków w Polsce z "zamachem" smoleńskim.

PiS odpłacił PO pięknym za nadobne. Konflikt wywołał PO, do czego zresztą się przyznała. PiS to umiejętnie wykorzystał do własnych celów politycznych. Obie te partie pokazały i to nie pierwszy raz, że Państwo mają ta, gdzie słońce nie dochodzi. Żadna nie jest tu bez winy. O ile pamięć mnie nie myli, Trybunał Wenecki im to wytknął.

Z tego co pamiętam Pis złożył wniosek do TK w sprawie ustawy PO i co dalej ? wycofali zaczęli cwaniakować zamiast czekać na werdykt a co potem ? a potem zaczęli majstrować po wielokroć

bardziej ale tego z Twojego postu juz nie uświadczysz.....Platforma błąd popełniła dwóch sędziów za dużo... przyznała że babola zrobiła Pis poszedł już na całość ze swoim prezydentem

nie poczekał paru godzin na werdykt TK lecz przy noktowizorach szybko sędziów (tych nielegalnie wybranych)raczył mianować

Komisja w wieleu punktach miała zastrzeżenia nie do PO lecz miłościwie nam panujących racz zwrócić uwagę a nie zwalać że PO wylała mleko a Pis kraj podpalił( tego już nie widzisz)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Z tego co pamiętam Pis złożył wniosek do TK w sprawie ustawy PO i co dalej ? wycofali zaczęli cwaniakować zamiast czekać na werdykt a co potem ? a potem zaczęli majstrować po wielokroć

bardziej ale tego z Twojego postu juz nie uświadczysz.....Platforma błąd popełniła dwóch sędziów za dużo... przyznała że babola zrobiła Pis poszedł już na całość ze swoim prezydentem

nie poczekał paru godzin na werdykt TK lecz przy noktowizorach szybko sędziów (tych nielegalnie wybranych)raczył mianować

Komisja w wieleu punktach miała zastrzeżenia nie do PO lecz miłościwie nam panujących racz zwrócić uwagę a nie zwalać że PO wylała mleko a Pis kraj podpalił( tego już nie widzisz)

Przeczytaj sobie jeszcze raz spokojnie to, co napisałem w #3378.

Skoro już o podpalaniu, to moim zdaniem PO rozlała benzynę, a PiS wziął do ręki zapałki.

W Stanach Obama postąpił zgodnie z prawem, w Polsce Sejm postąpił niezgodnie z prawem. Jest różnica, czy jej nie ma?

Nie wiem, działanie którego Sejmu określasz, jako niezgodne z prawem.

Podtrzymuję obie nominacje dały podobny skutej polityczny. Jest coś takiego jak duch i litera prawa, jest też obyczaj polityczny, etc. i to też trzeba brać pod uwagę. PO chciała wyciąć cwany numer, a sprowokowała najpoważniejszy kryzys polityczny po 1989 roku.

Wykręcasz się jak zwykle od odpowiedzi na banalnie proste pytanie i chachmęcisz.

Jest coś takiego jak prawo i konstytucja.

Obama postąpił zgodnie z prawem, Sejm nie (jeden i drugi dla ułatwienia). Zgadza się, czy nie?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.