Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

mógłby tą jakże ciekawą myśl rozwinąć ?

To proste jeśli ta myśl jest jak wąż strażacki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak Was to boli, że klęknął.przed pomnikiem swego mentora

Szkoda tylko, że z mentorem łączy go tylko zamiłowanie do klękania.

Tamten przynajmniej z grubsza przestrzegał prawa.

Ty stary cynik wyjeżdżasz z takim tekstem?Jeśli jest tak jak piszesz (,że jest w Gruzji bardziej poważany niż w Polsce) to tylko źle o nim świadczy.To kompromitacja Dudy !I sam się do tego przyznajesz.

to do xniwaxa

Ciągłe klękanie Dudy jest irytujące

Gdzież to On tak ciągle klęczy?

Raczej zdarza mu się tam, gdzie należy to robić.

To faktycznie może irytować Tych, którzy nie wiedzą, gdzie należy i wypada to robić.

No tak.Mógł jeszcze leżeć krzyżem.

Inni klęczą przed pomnikiem swego mentora...

...inni ściskają jeszcze żywych.

00024DPMF4B88IVV-C322-F4.jpg

przyznajesz.

Do czego?

Poczytaj te forum i przyznaj się sam.

Szczególnie do cynizmu swego.

Słynne przemówienie kaczorka do braci Rosjan zapomniałeś?

Jeżeli kochasz kobietę i klękasz przed nią aby wyznać jej miłość to wcale nie oznacza oddawanie "czci" "bóstwu" po prostu okazujesz miłość ukochanej osobie.

Gdy całujesz w rękę pomarszczoną dłoń starzejącej się matki nie oddajesz pokłonu "bałwanom".

Jeśli klękanie przed pomnikiem byłego pracodawcy ma zastępować to przed ukochaną i matką, to pozostaje współczuć i klękającemu i ukochanej i matce też...

do braci Rosjan

Co masz do narodu rosyjskiego?

klękanie przed pomnikiem byłego pracodawcy

Nie sądzę aby On tak Jego traktował.

Mnie się zdarzało klęknąć przed grobem przyjaciół.

Rozumiem, że pewne uczucia są Tobie obce.

Nie moja to sprawa.

Jakże Was boli kiedy inni ludzie zachowują się w pewnych okolicznościach inaczej niż WY.

"przed grobem".

No właśnie.

I ja nie sądzę, by Pacynka traktował śp. Lecha Kaczyńskiego, jako byłego pracodawcę...

I to jest właśnie TO nieszczęście, o ile w swym rozmemłaniu potrafisz pojąć, o czym mówię.

Różni ludzie różnie zachowują się przy pomnikach.

Akurat Prezydent Duda zachował się jak należy.

Widziałeś kiedyś i gdzieś innego Prezydenta klęczącego przed pomnikiem swego poprzednika?

Aktualny prezydent stanowczo za często klęka.

Co się dziwisz? Ani nic innego nie potrafi, ani nic innego nie ma do roboty. No, oprócz tego stroi durne miny do oficjalnych zdjęć i rozmawia z ruchadełkami.

Czy Pan Moderator mógłby tą jakże ciekawą myśl rozwinąć ?

Jeżeli kochasz kobietę i klękasz przed nią aby wyznać jej miłość to wcale nie oznacza oddawanie "czci" "bóstwu" po prostu okazujesz miłość ukochanej osobie.

Gdy całujesz w rękę pomarszczoną dłoń starzejącej się matki nie oddajesz pokłonu "bałwanom".

Opadłem. Nie wiedziałem, że kukła (a raczej głowa - kukła) to dłoń konkretnej osoby.

Ludzi, którzy odeszli szanujemy poprzez pamięć, dobre słowo i swoje czyny polegające na np. postępowaniu z naukami ojca czy matki.

Klękanie przed obrazkami, figurkami czy innymi gusłami to bałwochwalstwo.

Koniec w tym temacie wyjaśniania. Masz swój pogląd na sprawę podyktowaną bzdurnym tłumaczeniem katolickimi - Twoja sprawa.

Obrzydliwe to jest i zwykłe pozerstwo.

Inni klęczą przed pomnikiem swego mentora...

...inni ściskają jeszcze żywych.

00024DPMF4B88IVV-C322-F4.jpg

Wolę ściskać żywego "wroga" (katolicka mentalność uznawania innych ludzi za wrogów) niż klękać przed kukłami.

ale każdy ma swoje praktyki i potrzeby okazywania poszanowania bliźniemu. Jeden poda rękę na zgodę nawet osobie z bardzo odmiennymi poglądami, drugi woli leżeć plackiem przed kawałkiem betonu.

Mnie się zdarzało klęknąć przed grobem przyjaciół.

Przed gorbem, przed grobem. Nie przed bzdurnym odlewem jakiejś kukiełko-głowy.

Na marginesie co nauczał Wasz Jezus?

"martwych zostawcie martwym, zywi niech będą wśród żywych". Jak cięzko pojąc naukę tego, na którego tak ochoczo się ktos powołuje.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Klękanie przed obrazkami, figurkami czy innymi gusłami to bałwochwalstwo.

Jako Agnostyk odpowiem grzecznie że latają mi koło ogona Twoje poglądy na ten temat.

Oddawanie czci jako Bogu osobom ,modlitwa do nich to nie to samo co szacunek,pamięć i miłość dla osoby którą się kocha lub kochało.

Jako Agnostyk odpowiem grzecznie że latają mi koło ogona Twoje poglądy na ten temat.

i słusznie kolego. Moja wypowiedz i odpowiedz też była jak najbardziej grzeczna.

Czym innym jest dłoń matki, czym innym dłoń ojca, czym innym kawałek betonu lub odlew stali.

Pora wstać z kolan dostrzegać realne potrzeby żyjących w polityce, nie uprawiać sakralną polityke polegająca na wchodzeniu kościołowi w tyłek i odwiedzaniu kolejnych kościółków oraz kapliczek.

We Wrocławiu zlikwidowano leczenie dzieci w jednej z klinik onkologicznych bo brakuje na leczenie 4 miliony złotych.

Za to miliardy idą na klechów. Szydło, Duda i inni bałwochwalcy zamiast po kościołach, miesięcznicach i Wawelu powinni pojechac w miejsca gdzie ludzie ŻYWI przeżywają dramaty bo w/w nie robią nic poza udawaniem, że rządzą.

Realna polityka żywych dla żywych, nie cmentarna polityka dobrych wrażeń i dojenia Polski z kasy bo nadeszła "dojna zmiana".

Jak zostaną załatwione realne problemy tego kraju - Duda może nie wychodzić z kocioła 24/7.

Na dziś nie po to płacimy mu jako podatnicy by za nasze sponsorować mu jego kościelne odloty.

I tak cały rząd. Zresztą poprzedni wcale w tym temacie nie był lepszy - obłuda za obłudą.

xniwax

Nie rżnij głupa.Sam napisałeś,że Duda w Polsce jest mniej poważany niż w Gruzji.To co to jest?Przyznanie się do jego kompromitacji.

Co masz do narodu rosyjskiego?

Właściwie nic. Ale jak się najpierw przemawia do Rosjan w taki sposób jak kaczorek wtedy, a już w miesiąc czy 2 potem oskarża się ich o zamordowanie brata i 95 innych osób, to mam do kaczorka. Kłamał wtedy, dwa miesiące później, czy i wtedy i później?

Właściwie nic. Ale jak się najpierw przemawia do Rosjan w taki sposób jak kaczorek wtedy, a już w miesiąc czy 2 potem oskarża się ich o zamordowanie brata i 95 innych osób, to mam do kaczorka. Kłamał wtedy, dwa miesiące później, czy i wtedy i później?

Kaczynski mówi prawdę wtedy jak się pomyli. A on podobno NIGDY się nie myli.

Od lat 90 jak zaczął kraść poprzez spółki i fundacje aż po dziś. Taki to człowiek. Zresztą jak zdecydowana większość z nich.

Oddawanie czci jako Bogu osobom ,modlitwa do nich to nie to samo co szacunek,pamięć i miłość dla osoby którą się kocha lub kochało.

Oj Panie AGNOSTYK pora pouczyć się. Modlimy się TYLKO do Boga I CO NAJWYŻEJ za pośrednictwem jego syna Jezusa Chrystusa.

Nie klekamy przed figurkami, nie dajemy im pokłonu, nie modlimy się, nie uznajemy i w żaden sposób nie czcimy.

Nawet w Apokalipsie kiedy pokazał się anioł i Jan uklęknął przed nim- anioł zakazał mu to czynić!

Jak rozumiem figurka Kaczyńskiego to coś więcej niż anioł Fiu, fiu - no panie szanowny - odlatujemy!

Bałwochwalstwo.

Trochę jak na agnostyka słaba wiedza. Pora więc "liznąc" nauk Biblijnych.

Masz swój pogląd

Mam.

Z forumowiczem-modem nie dyskutuję z pewnych względów.

Szkoda czasu.

bzdurnym tłumaczeniem katolickim

To było niegrzeczne.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Za to miliardy idą na klechów.

Miliardy ?

I znowu mamy problem jak to miało miejsce z pedofilią w kościele w Polsce.

Miliardy powiadasz ,to może i tym razem zrobisz małe zestawienie [ale bez oddawanych majątków kościelnych ]

Jako Agnostyk

O! Czyli agnostykowi, klękanie wywodząca się z religii forma czci i miłości, wisi. Skoro tak to jako agnostyk nie masz wyjścia i musisz interpretować to klękanie w Tbilisi wyłącznie jako gest polityczny, nie mający z religią, miłością i czcią nic wspólnego. I tu się wyjątkowo zgadzam. Klękanie p.o. pod pomnikiem (pomniczkiem raczej) Kaczyńskiego to wyłącznie gest polityczny mający promować próbę wprowadzenia do naszej polityki "religii smoleńskiej".

Za to miliardy idą na klechów.

małe zestawienie

Też poproszę o zestawienie każdego pojedynczego z miliarda.

To będzie interesujące dla reszty miliardów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.