Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać po efektach nie przewidzieli, no bo chyba z umysłem ich nie sprowadzili ?

No chyba, że byli przekonani, że ich cudowna landowa policja, wspierana przez Bundeswehrę, poradzi sobie w mig z zagrożeniem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Różni przywódcy nie przestrzegali prawa unijnego ale w kwestiach finansowych, a nie w kwestiach zasadniczych.

Akurat w tym przypadku nikt nie stawia się ponad prawem oprócz oczywiście naszego własnego PiSowskiego reżimu.

Jestem Europejczykiem.

A np to nie są kwestie zasadnicze dla NASZEJ rzeczywistości, o których Zachód może nie mieć pojęcia?

(tym razem link do prasy anty-reżimowej i anty-kaczystowskiej):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak widać po efektach nie przewidzieli, no bo chyba z umysłem ich nie sprowadzili ?

Jest pewne, że Niemcy z ich tradycją polityczną (od przynajmniej następców Fryca Wielkiego a na pewno Bismarka), planują swoją politykę na wiele dekad naprzód.

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Niemcy z ich tradycją polityczną (od przynajmniej następców Fryca Wielkiego a na pewno Bismarka), planują swoją politykę na wiele dekad naprzód.

Każdy rozwinięty kraj planuje tak swoją politykę, to nic nowego.

A np to nie są kwestie zasadnicze dla NASZEJ rzeczywistości, o których Zachód może nie mieć pojęcia?

(tym razem link do prasy anty-reżimowej i anty-kaczystowskiej):

Ukryta Zawartość

Przykład bez sensu.

Ukryta Zawartość

umysłowe rozwolnienie

obstrukcję raczej w temacie, z powodu którego się tu pojawiłem- widzę, że nie tylko ja

"Hungarian Prime Minister Viktor Orbán’s government has worked to use the Visegrad Group as a tool for boosting its profile on the European stage.

“Orbán and [Polish ruling party leader Jarosław] Kaczyński would like to see Visegrad as a breeding ground of a ‘cultural counter-revolution’ in the EU … counterbalancing the liberal, federalist Europe of Germany and France,” said Péter Krekó, director at the Budapest-based Political Capital Institute, a think tank.

But with Slovakia in the eurozone, and the Czech Republic aiming to be an observer in the Eurogroup meetings, they have already made their decisions to belong to the core of the EU,”

“Visegrad is not the only pillar on which the Czech Republic builds its Central European policy,” said Tomas Kafka, director of the Central Europe department at the Czech Ministry of Foreign Affairs, citing the country’s strategic dialogue with Germany and its so-called Slavkov cooperation with Slovakia and Austria."

"Slovakian Prime Minister Robert Fico said a couple of weeks ago that the “fundamentals” of his policy were being “close to the [EU] core, close to France, to Germany.”

“All three pillars are equally … useful to us,” he said.

Ukryta Zawartość

Podaję te wypowiedzi, żeby rozwiać złudzenia którymi karmi nas reżimowa propaganda.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

nie smiesz mnie i nie osmieszja siebie.takich filmikow a la polska moge poslac ci na kopy.Ty sam jak widac od nich madrzejszy nie jestes.Fachowcow jeszcze nie ma bo trzeba ich wyszkolic oraz ...nauczyc. jezyka...geniuszu.Technicznego.

a geenralnie zminc sobie portalik bo to portalik dla idiotow.Ale ja ci pasuje??

to co zaskakuje to załozenie ze lud muzulmanski pozbawiony jest elementu ciemnego luda tak obecnego i licznego w naszym spoleczenstwie.Jest to spostrzezenie ciekawe i stawia cie w nowym swietle..

na poczatek przyrzyj sie wypowiedziom niektorych czolowych idiotow pisu albo np zachowania posla piaseckiego ktory nie udawał gwałtu ale gwalcił swoja zone i bił.Poseł.

Podaję te wypowiedzi, żeby rozwiać złudzenia którymi karmi nas reżimowa propaganda

Ale to w obcym języku jest. Sądzisz, że ciemny lud włada językiem inglisz i zrozumie?

Ciemny lud - do ktorego ciebie jak najbardziej mozna zaliczyc, to moze niech postara sie najpierw to zrozumiec:

Under the Treaty establishing the European Community and the Treaty on European Union, the Commission does not have any general power to intervene in individual cases relating to problems of general administration of justice or inefficiency of the judicial system. In particular, the Commission cannot assess either the domestic law regulating the administrative supervision over the courts by Ministry of Justice, or the issues regarding judges' salaries, since both topics have no link to Community law.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

A ciagle uzywanie okreslenia ciemny lud nie jest natrectwem?

Pensjami, a co z pozostala czescia komunikatu?

Np .....the Commission cannot assess either the domestic law regulating the administrative supervision over the courts by Ministry of Justice...

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Nie do końca, ponieważ Niemcy gdy sami, bez uzgodnienia z innymi krajami wspólnoty, postanowili sprowadzić do siebie miliony tanich robotników, obecnie nie poczuwają się do wzięcia na siebie odpowiedzialności, i w tym wypadku stwierdzili, że była to ich suwerenna decyzja, i nikomu do tego. I nikt nie może ingerować w ich sprawy. A że przez to prawie cała Europa jest w kryzysie, to ich to wali. I w tym przypadku wspólnota nic nie ma do gadania.

co za kretynizm wyjatkowy.Niemcy wzieły na siebie tłumy ktore ruszyły i zalaly Grecje i Wlochy.Tlumy te w sposob naturalny podazaly tam gdzie w ich zamysle bedzie im lepiej a co zawsze robiły tlumy polakow.Czyli niemiec anglii francji.Coz za debilizm.Czesc tlumow pozostawionow Turcji placac za nie.Trzeba miec niezle nas..ne zeby wyciagac takie wnioski.

Pensjami, a co z pozostala czescia komunikatu?

Np .....the Commission cannot assess either the domestic law regulating the administrative supervision over the courts by Ministry of Justice...

zwroc sie do MSz .Kwikna z uciechy.

e okreslenia ciemny lud n

jest to oksymoron...idioty.jak chcesz.

Muls, znowu blad, widze, ze nie wiesz co to oksymoron

Aj chlopie, chlopie.

Jesli juz to pleonazm, zapamietaj i nie wal wiecej takich bykow.

Reparacje....

Kto TO nam zwróci?????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PiSiaki są jak struś tyle tylko, że zamiast piasku mają beton i zamiast łba schowanego będą wkrótce mieć łeb potłuczony.

W tej chwili sytuacja jest taka, że antydemokratyczne posunięcia reżimu mają poparcie wyłącznie Orbana. Przeciwko rządowi toczą się rozmaite postępowania brane osobno może niezbyt groźne, ale zebrane razem zaczynają tworzyć pewną masę krytyczną.

Oglądałem jedynie skróty wczorajszej debaty, ale symptomatyczne wydają mi się głosy potępiające działania PiS ze strony chrześcijańskich demokratów. PiS izolował się na arenie europejskiej i niewątpliwie poniesiemy tego koszty niezaleśnie od tego, czy będą jakieś formalne sankcje, czy ich nie będzie.

Jestem Europejczykiem.

antydemokratyczne posunięcia reżimu mają poparcie wyłącznie Orbana

I większości ludzi- zapomniał Kolega dodać

Chadecja niemiecka?

Who the f... is Justin Biber????

Chrześcijańska Demokracja hahahaha spadłem ze stołka

Boże!!!

Ciemny lud - do ktorego ciebie jak najbardziej mozna zaliczyc, to moze niech postara sie najpierw to zrozumiec:

Nieważne czy z sensem - ważne, że coś udało się odpysknąć.

Ciekawe kiedy będziemy zwracać Niemcom Pomorze Zachodnie? Może wystąpią też o zwrot im zamku w Malborku? Przecież to było ich od zawsze. Może i Gdańsk ponownie stałby sie Wolnym Miastem.

Gdzieś czytałem, że umowa włączająca Gdańsk do ziem polskich już wygasła. To byłoby to, odłączyć się od reżimu PIS.

Idiota z PIS to zapoczątkował i powtarzał jak mantrę, więc o co kaman?

W Trójmieście jakiś skończony debil z PIS (starałem się ując to łagodnie) w przypływie obłędu, lub na skutek niezaaplikowania stosownej dawki leków, zapędził się w dekomunizacji i postanowił usunąć ze spisu ulicę Pionierów :-)

Muls, znowu blad, widze, ze nie wiesz co to oksymoron

powiniens bucus byc szczesliwy.Widze ze jestes... i ja tez.

Jesli juz to pleonazm, zapamietaj i nie wal wiecej takich bykow.

mnie raczej interesowało to czy moze byc idiota.Ale jak widze to cie przerasta.....mentalnie

To co MSZ łykło czy nie łykło angielski.Moze przetlumacz im wczesniej to w naszym nie znaja tego zagranicznego.

beda szczac po nogach a moze zrobiom cie ataaasze.

W miare uprzejmie zwracam ci uwage zebys nie mylil znaczenia slow, a Ty zamist przyznac sie do bledu, to jeszcze sarkazmem rzucasz. Nie badz taki Pisiak:)

Muls, czasami jestes zalosny, odetchnij troche, moze ci sie poprawi. To by bylo na tyle ode mnie dla Ciebie. OksyMoronie:)

Check out neologizm:)

Wydaje mi się, że obecny rząd i cała ta PiSowska "grupa trzymająca władzę" kompletnie nie rozumieją tego, co dzieje się obecnie w europejskiej polityce i nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji.

Czytając i słuchając różnych polityków zarówno zachodnich, jak i tych z naszego rejonu Europy widzę, że w zasadzie postawili oni na Polsce krzyżyk. Będą robić swoje nie oglądając się na PiSowskie nadymania się i fochy. Unię czeka Big Bang i peryferyjne kraje które nie załapią się do centrum oddalać będą się od niego z rosnącą prędkością.

Załapali to nasi sąsiedzi i przesunęli się w kierunku środka a PiSowski reżim wypycha nas na najdalszą orbitę

Jestem Europejczykiem.

Wydaje mi się, że obecny rząd i cała ta PiSowska "grupa trzymająca władzę" kompletnie nie rozumieją tego, co dzieje się obecnie w europejskiej polityce i nie zdają sobie sprawy z powagi sytuacji.

Czytając i słuchając różnych polityków zarówno zachodnich, jak i tych z naszego rejonu Europy widzę, że w zasadzie postawili oni na Polsce krzyżyk. Będą robić swoje nie oglądając się na PiSowskie nadymania się i fochy. Unię czeka Big Bang i peryferyjne kraje które nie załapią się do centrum oddalać będą się od niego z rosnącą prędkością.

Załapali to nasi sąsiedzi i przesunęli się w kierunku środka a PiSowski reżim wypycha nas na najdalszą orbitę

No jak Budka albo inny Powiec - mowisz. Tylko oddac wladze, np PO, i zaraz bedzie duzo lepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.