Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Mleczko jak zawsze kapitalny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stare,ale aktualne. Andrzej to wymyślił bodajże za pierwszych kaczych rządów 2005 - 7.

Ukryta Zawartość

Katastrofa spowodowana przez PiS-owski polega na tym, że najpierw uchwalił nowelę ustawy o IPN. Chcąc faktycznie bronić interesu Polski I Polaków powinien przyjąć ustawę o bezzasadności kolejnych roszczeń Żydów wobec państwa polskiego za mienie utracone w latach 1939-45 i nieuznawaniu przez RP ustawy 447 przyjętej przez Senat USA 12 grudnia 2017 roku. Taka ustawa polskiego parlamentu niewątpliwie utrudniałaby wykorzystywaniu przez Izrael karty Holokaustu przeciwko Polsce i Polakom.

Niestety. Prowadzona po 1989 roku fałszywa polityka historyczna, skutkuje właśnie teraz tragiczną polityką zagraniczną. I nie tylko w stosunkach polsko-izraelskich. Skoro wszystkie postsolidarnościowe rządy najchętniej wymazałyby PRL z dziejów świata, skoro zwany obecnie premierem mówi o nieistnieniu Polski w 1968 roku, to nie ma się co dziwić, że PiS-owski rząd nie ma żadnych atutów politycznych w ręku.

zyziol a kogo to obchodzi.

Niemcy , Ukraine i Izrael :>

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Katastrofa spowodowana przez PiS-owski polega na tym, że najpierw uchwalił nowelę ustawy o IPN. Chcąc faktycznie bronić interesu Polski I Polaków powinien przyjąć ustawę o bezzasadności kolejnych roszczeń Żydów wobec państwa polskiego za mienie utracone w latach 1939-45 i nieuznawaniu przez RP ustawy 447 przyjętej przez Senat USA 12 grudnia 2017 roku. Taka ustawa polskiego parlamentu niewątpliwie utrudniałaby wykorzystywaniu przez Izrael karty Holokaustu przeciwko Polsce i Polakom.

Niestety. Prowadzona po 1989 roku fałszywa polityka historyczna, skutkuje właśnie teraz tragiczną polityką zagraniczną. I nie tylko w stosunkach polsko-izraelskich. Skoro wszystkie postsolidarnościowe rządy najchętniej wymazałyby PRL z dziejów świata, skoro zwany obecnie premierem mówi o nieistnieniu Polski w 1968 roku, to nie ma się co dziwić, że PiS-owski rząd nie ma żadnych atutów politycznych w ręku.

Jak rozumiem rząd SLD również prowadził fałszywą politykę historyczną a jedynie PRL był był w porządku.

Jestem Europejczykiem.

Jak rozumiem rząd SLD również prowadził fałszywą politykę historyczną a jedynie PRL był był w porządku.

Rządy SLD popełniały ten błąd, że zawsze oddawały politykę historyczną prawicy. Z tego co pamiętam, w PRL-u w prządku był tylko styropian...

skoro zwany obecnie premierem mówi o nieistnieniu Polski w 1968 roku,

Rzeczywiście polski premier z wykształcenia "historyk" tak powiedział??? Czy to jakiś medialny fejk???

Bo skoro tak rzeczywiście twierdzi głowa teraźniejszego Państwa to ja mam problem!

To jakie ja mam rzeczywiste obywatelstwo skoro urodziłem się w 1960 roku???!

Można by domniemywać, że premier będąc HISTORYKIEM z papierami co najmniej magistra, wie co mówi i wskaże, że do 1968 roku to urodzeni na ziemiach polskich byli obywatelami CCCP. ! Czyli, moi rodzice jedynie mieli szczęście być przez chwile Polakami, ponieważ urodzili się w chwilowo wolnej Polsce okresu międzywojennego, natomiast ja jestem ruski, choć dziadkowie to poddani najjaśniejszego cesarza FJ. Panie świeć...?!

No właśnie - nie fejk.

"Matka siedzi z tyłu, tak powiedział!!!"

Ale nie przejmuj się, Włodku.

Wedle obliczeń idioty, przypadkowo wyznaczonego na premiera przez innego idiotę - większość Kolegów z Forum to Ruscy.

A Właściciele! Oni to dopiero!

Widzisz u kogo tyrasz?

:-)

Rzeczywiście polski premier z wykształcenia "historyk" tak powiedział??? Czy to jakiś medialny fejk???

Bo skoro tak rzeczywiście twierdzi głowa teraźniejszego Państwa to ja mam problem!

Można by domniemywać, że premier będąc HISTORYKIEM z papierami co najmniej magistra, wie co mówi i wskaże, że do 1968 roku to urodzeni na ziemiach polskich byli obywatelami CCCP. ! Czyli, moi rodzice jedynie mieli szczęście być przez chwile Polakami, ponieważ urodzili się w chwilowo wolnej Polsce okresu międzywojennego, natomiast ja jestem ruski, choć dziadkowie to poddani najjaśniejszego cesarza FJ. Panie świeć...?!

To jest wlasnie lykanie wszystkiego doslownie i potem dochodzenie do tak madrych wnioskow

Co do Ruskich w wypowiedzi powyzej, to raczej Pis dla nich robi, przynajmniej niektorzy z was tak twierdza.

Oj chlopaki, niby nie z Pis, a inteligencja to wy raczej nie grzeszycie:)

Ale zawsze mozna udawc madrego poprzez krytyke Pisu. A ze to jednak za malo. Dla glupca styknie. Drugi glupiec poprze i juz jest sie happy. Do nikogo personalnie tego nie kieruje. Takie luzne rozwazania.

Ciekawe czy punkty dostane:)

Troche sie boje:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Twoja natomiast - powala.

A głos dajesz wtedy, gdy ci Mazurek czy tam inna baba podeśle, co masz nabazgrać.

A tak na marginesie:

Masz t-shirta z napisem w stylu "tylko pis, głosowałem na...", lub cosik podobnego?

Wiosna idzie, załóż.

Obstawiam, że nie ujdziesz dwustu metrów po średnio zagęszczonym trotuarze...

Konrad Rękas w wywiadzie dla Sputnik-a stwierdził ostatnio, że "następnym premierem Polski zostanie „krawatożerca" Saakaszwili. Skoro przyjmujemy głupoty wypowiadane przez premiera Morawieckiego, to możemy głuptasa Saakaszwiliego zrobić następnym premierem. Tak to się skończy."

I wcale nie jest to takie głupie. W końcu ktoś w PiS-ie może uznać to za sposób na poprawę stosunków z USA. Saakaszwili jest w końcu wielkim przyjacielem Polski i USA.

A głos dajesz wtedy, gdy ci Mazurek czy tam inna baba podeśle, co masz nabazgrać.

Tak zdecydowanie, widac to po mojej ciaglej aktywnosci:)

Sam nie dalbym rady, hehe

Caly czas glupote potwierdzacie

A tak na marginesie:

Masz t-shirta z napisem w stylu "tylko pis, głosowałem na...", lub cosik podobnego?

Wiosna idzie, załóż.

Obstawiam, że nie ujdziesz dwustu metrów po średnio zagęszczonym trotuarze...

A Ty masz juz koszulke z napisem "Aborcja jest OK"

Podobno modna ma byc

:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Wyślę do kancelarii premiera zapytanie, jakim prawem sowieckie władze PRL wpisały mi w świadectwo urodzenia - narodowość polska i obywatelstwo polskie, skoro premier otwarcie głosi na cały Świat, że jeszcze w 1968 Polska nie istniała? A dla porównania napiszę do ambasady Rosji zapytanie, czy w świetle oceny obecnego rządu powołując się na medialną wypowiedź premiera, jakoby polska do upadku PRL był republiką sowiecką, ja urodzony w 1960 roku w tejże republice mam prawo uzyskać obywatelstwo Rosji?

bubusia glupota to pojecie pojemnne jest.Tak wiec jesli juz cos o niej wiesz to sprecyzuj bo nie wiadomo czy twoja glupota to juz madrosc jest..

Caly czas glupote potwierdzacie

Dobra panowie, co sadzicie o tym, popieracie pania G?

Ukryta Zawartość

Co lepsze, zakazy, sutanny, czy skrobanie na potege, bo aborcja jest prawie cool i powinno sie miec wybor?

A moze i tu oszolomeria i tam oszolomeria, nie przyjdzie do glowy?

Czy zawsze trzeba jednokierunkowo leciec?

Wyślę do kancelarii premiera zapytanie, jakim prawem sowieckie władze PRL wpisały mi w świadectwo urodzenia - narodowość polska i obywatelstwo polskie, skoro premier otwarcie głosi na cały Świat, że jeszcze w 1968 Polska nie istniała? A dla porównania napiszę do ambasady Rosji zapytanie, czy w świetle oceny obecnego rządu powołując się na medialną wypowiedź premiera, jakoby polska do upadku PRL był republiką sowiecką, ja urodzony w 1960 roku w tejże republice mam prawo uzyskać obywatelstwo Rosji?

A ty dalej swoje. No coz, tak to jest z jednokierunkowoscia. Widac, wedlug kolegi, Polska w tamtym czasie sama o sobie decydowala, nigdzie oficjalnie nie napisali inaczej, to tak musialo byc, suwerenne panstwo bylo, i tyle.

O ja pierd....

Ukryta Zawartość

Oj chlopaki, niby nie z Pis, a inteligencja to wy raczej nie grzeszycie:)

Ale zawsze mozna udawc madrego poprzez krytyke Pisu. A ze to jednak za malo. Dla glupca styknie. Drugi glupiec poprze i juz jest sie happy. Do nikogo personalnie tego nie kieruje. Takie luzne rozwazania.

I cóż ja ci mam na to odpowiedzieć z równie wysublimowana elokwencją?

Może tylko tyle.

Dyskusja z głupcem o głupocie jego, nie umniejszy jego głupoty. Stąd "dyskusje" pomiędzy mną a tobą, to prawdziwa rzadkość na forum.

Zdrowia życzę.

pisz, popieram inicjatywę, dam ci nawet na znaczki.

I cóż ja ci mam na to odpowiedzieć z równie wysublimowana elokwencją?

Może tylko tyle.

Dyskusja z głupcem o głupocie jego, nie umniejszy jego głupoty. Stąd nasze wspólne "dyskusje" to prawdziwa rzadkość na forum.

Zdrowia życzę.

Przestan Vlado, mamy tylko troche inne poglady, ja tam cie bardzo lubie, i nie bierz ty chlpie wszystkiego doslownie

Tez zycze

Co co z ta Gretkowska, podoba sie Aborcja jest OK, czy nie bardzo?

Chcialem zauwazyc, ze Pisowi raczej sie nie podoba, takze kolegom powinno sie podobac:)

Co co z ta Gretkowska, podoba sie Aborcja jest OK, czy nie bardzo?

Też cię lubię, tylko chamstwa nie znoszę.

O aborcji wypowiadam się od dawna i moje stanowisko jest niezmienne.

Nie znam żadnej Gretkowskiej. Nie jestem ginekologiem.

Sytuacja w tej materii jest wyjątkowo zagmatwana:

Niejaki Duda zwany prezydentem skłania się ku temu, że II WŚ zakończyła się w roku 1963 -

Ukryta Zawartość

Dla polityków PO z Tuskiem na czele "II wojna światowa zaczęła się 1 września 1939 roku, a zakończyła 4 czerwca 1989 roku" -

Ukryta Zawartość

To stanowisko potwierdza co najmniej jeden polski uczony -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i gminny prawnik -

Ukryta Zawartość

Uczeni niemieccy idą jeszcze dalej -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) iewątpliwie przyda się stanowisko Komisji Weneckiej albo innego takiego autorytetu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gretkowska to pisarka. Choć o waginie też pisała.

Bobek - nie mam takiej koszulki i mieć nie zamierzam. Uważam, że kobiecinki z WO trochę odjechały z tytułem.

Ale - nie uważam aborcji za najgorsze zło świata.

I - uwierz mi: jako syn ginekologa przez lata całe nasłuchałem się tylu historyj...

W mediach nie ma ani ćwierci tego, co niejednokrotnie Kobiety do aborcji zmuszało...

Off-topic.

Ejże! Czysta polityka.

Trochę z kruchty, ale jednak.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.