Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Aaa! bo to zupełnie inne PO, lepsze, eksperckie.

Zapomniały woły jak cielęciem były..

Trudno się z faktami pogodzić, zwłaszcza zbyt jaskrawymi. Zawsze lepiej zakryć oczka: "Nie potrafię prowadzić dyskusji w takim bałaganie..."

>Trudno się z faktami pogodzić, zwłaszcza zbyt jaskrawymi.

To zacznij dyskutować o tych faktach, bo jak dotąd nie potrafię się ich doszukać w Twojej argumentacji. Być może nie mój umysł nie może pojąć górnolotnych myśli zwolenników wyborczych półprawd nazywanych też przez złośliwców kłamstwami. Z natury rzeczy nie jestem zwolennikiem pływania w mętnej wodzie chociaż wiem że niektóre formy życia nie wychylają czułek z mułu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>

oj mógłby tak da capo al fine :)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gdyby w tych wyborach nie startował kaczyński byłyby one uczciwsze - bardzo wielu ludzi głosowało na Komorowskiego tylko po to, żeby nie dopuścić do władzy ewidentnego psychopaty. Żeby w Polsce było normalnie należałoby osądzić i usunąć kaczystów, podobnie jak to zrobiono z czołowymi nazistami w Norymberdze, a później konsekwentnie tępić wszelkie przejawy ideologii pisowskiej w życiu publicznym.

Jestem wrogiem banowania ale w twoim przypadku meloman62... mogliby ci dać ot tak dla twojego dobra w celach terapeutycznych :-D jak to mówią żeby ci żyłka nie pękła, czy główka się nie przegrzała.

Mam nadzieję, że wygra Komorowski, tak i tak będzie jak jest ale gdyby wygrał Kaczyński to mogła by ci właśnie ta żyłka czy coś takiego inszego :-|

markowski, 30 Cze 2010, 17:03

>Jestem wrogiem banowania ale w twoim przypadku meloman62... mogliby ci dać ot tak dla twojego dobra

>w celach terapeutycznych :-D jak to mówią żeby ci żyłka nie pękła, czy główka się nie przegrzała.

>

>Mam nadzieję, że wygra Komorowski, tak i tak będzie jak jest ale gdyby wygrał Kaczyński to mogła by

>ci właśnie ta żyłka czy coś takiego inszego :-|

Najprościej usunąć wszystkich przeciwników kaczki, a na forum zapanuje spokój. Cmentarny.

>Najprościej usunąć wszystkich przeciwników kaczki, a na forum zapanuje spokój. Cmentarny.

Pomysł godny uwagi ;-)

Na razie Jozwa leci, bardziej, od strony przeciwników Bronka. Ale też robi się zwolna taka właśnie cisza. Takie faszystowsko komunistyczne cenzorskie praktyki jednak ulubione są przez zwolenników panów od "nocnej zmiany".

>Na razie Jozwa leci, bardziej, od strony przeciwników Bronka.

Raczej nie jesteś na bieżąco, od wczoraj w obozie Bronka dużo ciszej... Jeden ze zwolenników otrzymał wydłużoną ciszę wyborczą, z powodów zupełnie apolitycznych.

Żeby nie było taj jednostronnie - PO czasem też ma wpadki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

markowski, 30 Cze 2010, 18:06

>Kalisz, Kwaśniewski popierają Bronka, czerwone nie skrewia.

markowski przepraszam, usunąłem powyższe przez pomyłkę. Chciałem napisać, że PO też ma wpadki, jak np. ta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...do polityki się w zasadzie nie mieszam, wybory będą dla mnie wyborami mniejszego zła, ale muszę przyznać, ze ten apel mnie rozbawił: Nie pozwólcie Rodacy, aby Pierwsza Dama szczała do kuwety!

mlb, 30 Cze 2010, 10:44

>Nie zgodzę się, publicystyki politycznej w TVP oglądać się nie da, Wiadomości też są mocno

>tendencyjne. Ostatnio zadziwił mnie Polsat, dość obiektywnie pochodzą to tematu wyborów, TVN też

>stara się równo dzielić czas pomiędzy dwóch panów K. Nawet Szkło Kontaktowe<

by mieć pełny ogląd niestety trzeba oglądać 3 podstawowa programy

niestety - każdy tendencyjny (polsat mniej)

niestety - nie ma niepolitycznych mediów

i nie będzie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Debata.

Trzech dziennikarzy i dwóch kandydatów. Tylko jeden z dziennikarzy ma dosyć gorące krzesło, tylko jeden z kandydatów wygraną jest w stanie pomóc mu w zachowaniu stanowiska. Co można zauważyć.

mlb, 30 Cze 2010, 11:15

Kurski

>łamie przepisy i z uśmiechem na twarzy przed kamerami uważa to za normalne.

Potężna większość kierowców notorycznie łamie przepisy.

Czy normalne jest zachowanie kilku, czy dziewięćdziesięciu kilku procent kierowców?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

jozwa maryn, 30 Cze 2010, 11:07

>Obejrzałem ostatnio Wiadomości w TVP, po długiej przerwie (po raz pierwszy od kilku lat mam

>telewizję w ogóle). Głównym newsem w wykonaniu nieznanego mi bardzo przejętego młodego człowieka

>było, że rząd lekceważy rodziny ofiar katastrofy w Smoleńsku i nic nie robi dla wyjaśnienia sprawy,

>i czy teraz wreszcie ktoś go zmusi. Oglądałem to jak reportaż z ZOO, różne rzeczy słyszałem, ale nie

>przypuszczałem, ze to aż tak nachalna propaganda. Nie dziwi mnie teraz przyzwoity wynik Jarka w

>wyborach, jeśli TVP za wspólne pieniądze forsuje fobie jego i jego kolegów.

Skoro już o TVP, to:

List Otwarty Jurka Owsiaka do władz TVP skierowany na ręce Prezesa Zarządu TVP

Szanowni Państwo, Szanowny Panie Prezesie,

Czwartego lipca bieżącego roku Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy organizuje ogólnopolską zbiórkę pieniędzy w ramach akcji „Stop Powodziom”. W tej sprawie byliśmy u dyrektora Programu II TVP blisko trzy tygodnie temu, zwracając się z prośbą o udzielenie medialnego wsparcia dla tego przedsięwzięcia. Byliśmy u Państwa także w sprawie naszych działań związanych z kolejnym Przystankiem Woodstock, który odbędzie się na przełomie lipca i sierpnia tego roku. Rozmawialiśmy między innymi o spotkaniach w Akademii Sztuk Przepięknych, podczas których młodzi ludzie spotkają się z Jerzym Buzkiem czy Andrzejem Wajdą. Wymiar i charakter edukacyjny naszych propozycji związanych z 4 lipca i Przystankiem Woodstock jest więc bezdyskusyjny.

Cała idea Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy powstała w Programie II Telewizji Polskiej. Dzięki wsparciu Telewizji Publicznej mogliśmy dotrzeć do wszystkich Polaków, a także do naszych rodaków poza granicami kraju. Niestety, od kilku lat obserwuję niepokojące zjawisko w TVP, które jak „łaska Pańska” przyzwala bardziej lub mniej na działania Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Ostatnie badania CBOS potwierdziły, że Fundacja, którą reprezentuję, cieszy się niezmiennie najwyższym zaufaniem Polaków wśród polskich instytucji rządowych i pozarządowych.

Dlatego kompletnie nie mogę zrozumieć braku Państwa reakcji na nasze ogólnonarodowe działania. Nie mogę zrozumieć, że nie potraficie Państwo nawet odpowiedzieć na nasze propozycje w sposób, który mieści się w normalnym trybie dotyczącym takich działań. Nie doczekaliśmy się nawet odpowiedzi na list, który w dniu wczorajszym ponownie wysłaliśmy do Państwa. Kompletnie nie rozumiem też sytuacji, w której mówi się o działalności misyjnej Telewizji Polskiej, a w odpowiedzi na nasze postulaty słyszę tylko głuchą ciszę.

W związku z tym proszę przyjąć do wiadomości, że jako obywatel tego kraju i płatnik podatków, z których Państwa instytucja, a także i Pan, jesteście opłacani, domagam się teraz formalnego wyjaśnienia Państwa stanowiska w stosunku do akcji „Stop Powodziom”, którą 4 lipca będziemy prowadzili w całym kraju. Domagam się wyjaśnienia, nie tylko do mojej, ale także do publicznej wiadomości, w jaki sposób Telewizja realizuje swoją misyjną działalność. Zarzucam Państwu brak profesjonalizmu, brak jakiejkolwiek reakcji na naszą propozycję i podejrzewam, że za brakiem tej reakcji stoi kompletne upolitycznienie Telewizji Publicznej.

Tym samym apeluję do wszystkich obywateli tego kraju, aby wstrzymali przekazywanie jakichkolwiek opłat na instytucję, która nie realizuje swoich podstawowych zadań. Mój list nie jest listem z pretensjami Jurka Owsiaka. To list z pretensjami do Telewizji Publicznej, która od kilku lat utrudnia, a jak pokazała dziś, również uniemożliwia działania cieszącej się największym zaufaniem społecznym organizacji pozarządowej w naszym kraju.

Informuję również, że nasza akcja na pewno będzie prowadzona w TVN, TVN24, w Superstacji i bardzo wielu lokalnych, komercyjnych stacjach telewizyjnych i radiowych. Tym samym funkcję misyjną Telewizji Publicznej, przejęły - nie po raz pierwszy - stacje komercyjne. Od tej reguły odstąpił Pierwszy Program Polskiego Radia, który stał się patronem całej akcji, myśląc o pomocy dla poszkodowanych w tej ogromnej katastrofie. Jak widać normalne, zdrowe myślenie jest jednak możliwe.

Tym się właśnie różnimy w realizowaniu powierzonych nam obowiązków. W Fundacji jestem wolontariuszem i oddaję jej 100% mojej energii. W mojej pracy zawodowej, telewizyjnej, staram się być profesjonalistą, czego i Panu, Panie Prezesie, z całego serca życzę.

Niniejszym także, przy okazji zbliżającej się debaty kandydatów na urząd Prezydenta RP, proponuję zapytać obu panów, jak widzą przyszłość mediów publicznych. Co sądzą na temat sposobu ich finansowania, niezależności, czy deklaracji o nieupolitycznianiu tych instytucji, szalenie przecież ważnych z punktu widzenia demokracji. Pamiętajmy, że jest to potężny aparat, który przez niektórych nazywany jest czwartą władzą.

Jerzy Owsiak, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

>Potężna większość kierowców notorycznie łamie przepisy.

Ale nie są one posłami RP, osobami na świeczniku które powinny dawać innym przykład przestrzegania prawa. Jakoś nie zauważyłem aby PiS pracował nad jakąś ustawą łagodzącą przepisy drogowe czy zwiększająca dopuszczalną prędkość - wręcz przeciwnie, za każdym razem są za zaostrzeniem przepisów.

Komorowski vs. Kaczyński - moim zdaniem debata była dość teatralna ale i ciekawa, Kaczyński był dobrze przygotowany ale wciąż demagogiczny, Komorowski kontynuował to o czym mówił wcześniej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.