Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze samochody wszechczasów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle tutaj...

Rafałku - E60 to najpiękniejsze BMW w historii - piękne, ciepłe, poteżne, klasyczne, budząca respekt limuzyna której nie sposób pomylić z niczym innym.... i takie mają byćauta klasy bmw :)

a nowa F10 w wersji M też jest spoko - nie pogardziłbym i mało pali :)

Jak zwykle tutaj...

Rafałku - E60 to najpiękniejsze BMW w historii - piękne, ciepłe, poteżne, klasyczne, budząca respekt limuzyna której nie sposób pomylić z niczym innym.... i takie mają byćauta klasy bmw :)

a nowa F10 w wersji M też jest spoko - nie pogardziłbym i mało pali :)

Wg mnie E60 jest za wąskie i za wysokie. Może to wrażenie wywołane przez za wysokie drzwi? W każdym razie zawsze wygląda jakby miało za małe kółka , dopiero z murzyńskimi felgami 20" to się zmienia. Co innego to nowe.

E60 i E65 to najbrzydsze BMW w historii. Jak je pokazano pierwszy raz na targach to ludzie zdebieli, ale nie z zachwytu. Czemu nie przeprowadzono tak gruntownej zmiany stylistyki w trojkach? Bo sie bali ze calkowicie straca juz resztki klientow.

Nie wiem czy pisanie o dresiarskich zajeżdżonych bejcach e34 i e39 pasuje do wątku o najpiękniejszych autach.

Pfff. Bez komentarza. Ostatnimi czasy dresy wlasnie upatrzli sobie takie Audi jak tu pedeslales z tymi wiesniackim diodkami. Czy chcesz czy nie E34 jak i E32 to juz w zasadzie klasyka wiec z tym Audi tez trafiles jak kula w plot.

?👈

E60 i E65 to najbrzydsze BMW w historii. Jak je pokazano pierwszy raz na targach to ludzie zdebieli, ale nie z zachwytu. Czemu nie przeprowadzono tak gruntownej zmiany stylistyki w trojkach? Bo sie bali ze calkowicie straca juz resztki klientow.

Pfff. Bez komentarza. Ostatnimi czasy dresy wlasnie upatrzli sobie takie Audi jak tu pedeslales z tymi wiesniackim diodkami. Czy chcesz czy nie E34 jak i E32 to juz w zasadzie klasyka wiec z tym Audi tez trafiles jak kula w plot.

Z tym audi to była ironia. A co do audi vs. bmw to audi jest wytworem marketingowców dla konsumenta , a bmw jest dziełem inżynierów stworzonym dla pasjonatów motoryzacji.

Mi się E34 zawsze kojarzyło z autami, które lądują na wsi. Ale ostatnio się skusiłem i jestem bardzo zadowolony. Jest praktycznie jak nowe, utrzymane przez maniaka. Super się jeździ. Wygodne, ciche w środku... Jednak ze względu na popularność, E34 chyba nie doczeka się swojego renesansu. Podobnie E39.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17391-0-14730600-1318770369_thumb.jpg

post-17391-0-76013000-1318770384_thumb.jpg

post-17391-0-83030800-1318770404_thumb.jpg

post-17391-0-93204500-1318770436_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mi się E34 zawsze kojarzyło z autami, które lądują na wsi.

A mi predzej E30 i E36, bo byly tansze od piątek i siodemek. Mialy male silniki 1.6 i 1.8 i kazdy je kupywal, a potem udawal ze ma fajne BMW. Widze ze twoja wersja E34 dosc biedna, ale stan super. Dziwne ze ma climatronika, a nie ma np zwyklych przeciwmglowek lub elek. szyb czy chociazby prostego OBC.

Moja tez trzyma sie "kupy":

.

Ukryta Zawartość

post-17230-0-11123500-1318771128_thumb.jpg

post-17230-0-28480100-1318771160_thumb.jpg

post-17230-0-09990400-1318771272_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Jezeli chodzi o piatki to E39 chodzilo mi dlugi czas po glowie. Konkretnie model 530d sport z 2002-2003 roku. Niestety nie znalazlem sztuki godnej zainteresowania i kupilem inne auto... Gdybym trafil na super zadbana sztuke pewnie bym sie nawet dzis zdecydowal:) Dla mnie to jedne z najladniejszym bmw. Bez zbednych kombinacji, taka klasyka . Slyszalem rowniez ze sa bardzo trwale auta... Szkoda ze produkcje skonczyli tak dawno - chyba 2003 jak sie nie myle wyszla ostatnia sztuka...

Ukryta Zawartość

post-11813-0-89688300-1318786867_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Szkoda ze produkcje skonczyli tak dawno - chyba 2003 jak sie nie myle wyszla ostatnia sztuka...

Tak, w 2003r. Piatki zawsze byly klasyczne, nawet w wersjach M. Poprzedni model, czyli wyzej wspomniane E34 bylo solidnejsze i prostrze. Np zawieszenie. W E39 kompletne zawieszenie bylo z alu, drozsze w utrzymaniu. W E34 wystarczy doslownie pareset zlotych na zawieszenie i mamy spokoj nawet na kilka lat. Na poczatku produkcji E39 dostawalo takie same silniki jak E34 - 2.0 24V, 2.5 24V, 2.5 TDS, czy "rozwiercone" V8 z 4.0 na 4.4. Potem weszly fajniejsze diesle i benzyniaki np 2.8 na podwojnym Vanosie itd. Przestano tez ladowac 2.0 24V ze wzgledu ze byly za slabe do tego modelu. Niestety ja uzytkuje taki, dokladniej M50B20 na Vanosie. Jednostka jest OK, ale dosc paliwozerna jak na swoja pojemność.

?👈

Qrde, co się stało, że topic się skoncentrował wyłącznie na drechowozach ?????????

Kiedyś to były dzieła sztuki :) np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Qrde, co się stało, że topic się skoncentrował wyłącznie na drechowozach ?????????

Daruj se te stereotypowe wypociny. Chyba za duzo Lidlowych Argusow wychluptales.

?👈

Powiedzmy szczerze - marka BMW ma w Polsce raczej jednoznaczna konotację. Najwyższe modele zakupują czasem (niespecjalnie często) instytucje rządowe, reszta trafia najczęściej do - powiedzmy - dość specyficznego grona klientów. Nie znaczy to oczywiście, że nie ma wyjątków od reguły.

P.S.

jestem trzeźwiutki jak nowo narodzony :)

Powiedzmy szczerze - marka BMW ma w Polsce raczej jednoznaczna konotację. Najwyższe modele zakupują czasem (niespecjalnie często) instytucje rządowe, reszta trafia najczęściej do - powiedzmy - dość specyficznego grona klientów. Nie znaczy to oczywiście, że nie ma wyjątków od reguły.

P.S.

jestem trzeźwiutki jak nowo narodzony :)

Uwierz mi mam kilku kumpli, ktorzy maja BMW i zaden nie jest "dresem" i nigdy nie byl. Przez takich ludzi jak ty krazy taka opinia, bo ciagle ją powtarzają.

?👈

Kończy się produkcja jednego z najpiękniejszych aut.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

The One and Only :)

A beemki to wspaniałe wozy, niestety, najwięcej nadają na nie te gamonie, co nigdy nie miały z nimi styczności... albo po prostu nie potrafili ich dobrze "obsłużyć"!

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

20100710009.th.jpg

The One and Only :)

A beemki to wspaniałe wozy, niestety, najwięcej nadają na nie te gamonie, co nigdy nie miały z nimi styczności... albo po prostu nie potrafili ich dobrze "obsłużyć"!

I co w nich pięknego? Gdzie ta czerwień, gdzie ten chrom!

Gość Gość

(Konto usunięte)

Kończy się produkcja jednego z najpiękniejszych aut.

Podpisuję się pod tym dwoma rękami. Miejmy nadzieję że następca będzie jeszcze piękniejszy. Nic dziwnego że szkopy już od dłuższego czasu chcą kupić Alfę.

Moze i Alfy maja pewnie wyrafinowanie, ale dla mnie nie jest to nic nadzywczajnego. Jakies "damskie" linie. Mozan rzec wręcz seksowne.

?👈

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

mogli mu koguta aerodynamicznego zamontować :)

Ukryta Zawartość

ponoć nowa toyota gt86 ma być identyczna :)

ale kicha,,,, a samo auto niby zgrabne takie sprytne połączenie linii mazdy i gtra

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 8 miesięcy później...

Brzydkie koła, takie jakieś włoskie, a nadwozie chińskie. Tylko tego brakowało żeby bmw zeszło na psy.

Włoskie powiadasz....

Alfa-Romeo-TZ3-Stradale-50.jpg

Mi się BMW średnio podobały.

To mi się spodobało :)

36970-ZeNwtn-big.jpg

BMW-320d-F30-Modern-Line-Interieur-2012-01.jpg

a może by tak samochody zacząć wklejać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-2189-0-86588600-1345665491_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ano :-) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

a może by tak samochody zacząć wklejać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-2189-0-86588600-1345665491_thumb.jpg

Muscle cars już były w tym wątku, więc zaczyna on zjadać swój ogon.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.