Skocz do zawartości
IGNORED

Używany subwoofer do 600 zł

Siejca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich;

Proszę o pomoc w doborze subwoofera do wzmaka Marantz PM 7000 i kolumn KEF Q 7. Jest to system szwagra, który narzeka na słaby bas z KEf-ów a oprócz tego chciałby go używać prz oglądani DVD. Otwarzacz fonią podpięty jest pod Marantza. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie;

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/38049-u%C5%BCywany-subwoofer-do-600-z%C5%82/

To zależy jakiej wielkości jest pomieszczenie odsłuchowe ale jeśli do 25m2 to rozważyłbym suba KODA SW-1000. Sub jest dosyc muzykalny jak na te kategorie cenowa a w KD sprawdzi sie na pewno. Przez trzy lata robił u mnie za podstawe basowa przy kiepskich "frontach" i uważam ze w tej cenie nie można na niego zlego slowa powiedziec. Czy zgra się z KEF-ami - nie potrafie powiedziec.

pozdrawiam

Airmike

W tej cenie naprawde ciężko coś znaleźć. na początek może znaleźć i posłuchać w salonie obudowe basrefelx i zamkniętą i szukać. Ja proponuje obudowę zamnkniętą ze względu na impuls

-> marcin316

A co z filtrem dolnoprzepustowym? Jaki do takiego suba się nada (zwrotnica pasywna czy aktywna?) i jak go wykonać? Bo jeśli puści się całe pasmo na te Alphardy to będzie delikatnie mówiąc kaszana.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Nie wiem jak koledzy... ale ja jak najbardziej poważnie...

Proszę spojrzeć do zakładki DIY temat "Odgrody na starych szerokopasmowcach" i poczytać co koledzy dają na bas oraz jakie są wrażenia odłsuchowe.

Co do zwrotnicy to w przypadku stosowania oddzielnego wzmacniacza sugerował bym aktywną a jeśli jeden miał by napędzać całość to pasywna... jeśli nic nie pokręciłem...

Kupić takie głośniki nie jest trudno, proszę wpisać w google ;)

Hmmm zastanawiam się czy Q7 są kolumnami przy których może brakować basu... ale przyznaję że nie miałem okazji ich słuchać. Jeśli miał bym coś więcej powiedzieć o konstrukcji którą proponuję to nie jest to bas kinowy, gdyż nic nie buczy, bas jest szybki, barwny, zróżnicowany... Mówię to na podstawie konstrukcji które kiedyś popełniłem, poniżej można toto znaleźć...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.