Skocz do zawartości
IGNORED

ktore kable maja wiekszy wplyw na dzwiek

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy prosze tylko spokojnie, bez spinania pośladkow :) co do kabli sieciowych to nie jest kwestia wiary - mialem sie okazje przekonac u mojego kolegi a raczej znajomego audiofila, ktory ma sprzet za lacznie ok 60.000 zl. No ale to jednak nieco inna polka niz moj :D

jednak pozostanmy przy temacie ... kolega Kyla ma racje, zalezy mi najbardziej na basie !! musi byc gleboki i mocny koniecznie !! oraz dosc szybki, choc moze miec nawet lekkiego mula. dodam jeszcze,ze z glosnego sluchania muzyki jak mawia moja slaska rodzinka 'na fol' juz dawno wyroslem. Slucham raczej cicho i umiarkowanie cicho.

i w dalszym ciagu czekam na polecenie dobrych basowych kabli glosnikowych w cenie do kilkuset zl :) pozdrawiam Was koledzy

McGyver tak mieszkam w Kato i slucham gotyku :) mozemy sie spotkac, nie ma sprawy, najlepiej jakbys wpadl do mnie i posluchal mojego systemu uchem fachowca ... i doradzilbys mi co i jak tak by chyba bylo najlepiej :) napisze do Ciebie na priv :)

TomekL3, 7 Gru 2007, 20:15

>kyle , a słuchałeś Elacków?

Oczywiście że nie !!! Ale ile basu można wycisnąć z głośnika określanego na 150 mm i kolumny o wymiarach

285 × 170 × 232 mm ?

koledzy nie kloccie sie, nie o to chodzi.wydaje mi sie, ze rozmiar nie jest decydujacym parametrem jesli chodzi o glebie basu .. np wczesniej mialem altusy 140 :D z chyba 30cm basami a te eltaxy bija je na glowe pod tym wzgledem ..

czy ktos wkoncu powie mi jakie kable basowe za ok 400-600 zl ? :(

dobrus, 7 Gru 2007, 21:02

>koledzy nie kloccie sie, nie o to chodzi.wydaje mi sie, ze rozmiar nie jest decydujacym parametrem

>jesli chodzi o glebie basu .. np wczesniej mialem altusy 140 :D z chyba 30cm basami a te eltaxy bija

>je na glowe pod tym wzgledem ..

>

>czy ktos wkoncu powie mi jakie kable basowe za ok 400-600 zl ? :(

Nie kłócimy się ;)

Nie kupuj kabli jakichkolwiek za 400+ PLN ... za 200+ też itd. itd. ... !

skibus- i tu ci przyznam rację .W moim byłym systemie miałem monstery.Bas był ok, tzn.duży ,głęboki, ale z kontrolą już gorzej.Reszta pasma, przestrzeń i scena to już porażka.To jest moja subiektywna ocena przy danym zestawie jakim był Pioneer A-777,PDS-901 i Elac EL-121.

damn ... a wiec od czego zaczac poprawe brzmienia ... ? tylko nie piscie mi,ze sprzedac wszystko, kupic ampa McIntosha, do tego kolumny Dali Skyline itd ... :D cos za w miare rozsadne pieniadze. i jak juz bede to mial to, do cholery :D ! JAKIE KABLE DO TEGO ? ? ? ? ? ? ? ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! BASOWE ! ! ! ! ! ! ! pozdr ;-)

To może niech każdy przedstawi swoje typy. Ja konsekwentnie proponuję ... tylko wymianę kolumn na:

- B&W 602 S3

lub

- Wharfedale 9.2 (łagodniejsza góra)

Kabelki głośnikowe te co masz obecnie a jak chcesz nowe to ProCab LS25

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czyli zaczac od kolumn ... ok, wstepnie sie ustawilem z kolegą McGyverem, ktory mnie odwiedzi i zrobi maly rekonesans :) zobaczymy co powie. a co sadzicie o cedekach? takiego samego marantza jak ja slucha tez ten moj znajomy na swoich kolumnach Heco za 25.000 PLNów .. czyli znaczy,ze chyba jest niezly. czy nie ? a o wzmacniaczu to nawet nie ma o czym mowic - nie zmieniam:) bo tak ! gra świetniejak dla mnie. za Elacami sie rozejrze :) a jak sie maja te moje kable cordiala do monsterow i procabow ?? pzodrawiam

hmmmtak to wszystko zalezy od preferencji www.albedo.pl ja mam serie blue IC i głosnikowe i u Grzegorza sie dowiedziałem jakies czas temu :) naprawde fachowa obsługa:) polecam

dobrus,

Nie szamocz sie...:)

Jestes w dobrych rekach......

Zmien glosniki na te opisane tutaj:

www.lampizator.eu

do mnie wyslij dobre wino........i nie czytaj wiekszosci wpisow tutaj...........:)

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

• Redaktorzy

Ludzie, do cholery, człowiek chce kable wymienić, a nie klocki! Sami doświadczeni fachowcy się znaleźli, jasne, wszystko masz do dupy i najlepiej wszystko wymień. Gdyby mi coś takiego powiedział subiekt w sklepie, to bym dał mu po ryju i wyszedł. A co ma zrobić człowiek, któremu coś takiego fundują "doświadczeni" koledzy z forum? Jaja sobie robicie? On chciał niedrogi a dobry kabel głośnikowy!

Kiedy sam kupowałem pierwsze z prawdziwego zdarzenia klocki (kolumny to były AE 109 za jakieś 1900 pln), to od razu kupiłem do nich Cable Talk bi-wire, a po jakimś czasie jeszcze zmieniłem go na Nordosta Super Gold. I co, pewnie błąd popełniłem? Te kable Nordosta po ładnych kilku latach grały jeszcze z SA Jazz za 14 tysięcy i ProAkami Studio 100... Nie róbcie człowiekowi na dzień dobry wody z mózgu.

jozwa maryn

Nie wiem o czym piszesz czlowieku.......

Testowales kiedys kable w slepych odslucha na naprawde dobrym sprzecie......????

I nie mysle tu o ProAc 100 tylko o "naprawde dobrym" sprzecie.....

To ty nie rob nkomu wody z mozgu!

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

Przypominam ze to nie kable "graja" a elektronika pod wplywem pojemnosci tych kabli zmienia brzmienie dodajac np. harmonicznych. Jak czytam medrcow pykaczy z tego forum o kablach odrazu wiem co o nich myslec. Panowie jestescie zerami audofilicznymi. Nic nie wiecie o technice a glupota to wam mozgi pozalewala. Jak widze audiodebilizm nadal istnieje. Znowu musze zaczac to zwalczac. Kolejne pokolenie niedorozwinietych zakradlo sie na to forum. Tfu.

a ja napisze tak, moze i jestem malo doswiadczony, ale mam taka teze ze;) Gra elektronika, a kable tylko ten dzwiek przenosza, do koncowego stadium czyli glownikow. Wiec temat kabli traktuje jako dodatek, maja robic to co do nich nalezy czyli przewodzic "dzwiek" do glosnikow. Takze do systemow do 5000zł nie wydaje mi sie zeby byl sens kupowania kabli za 1000zł(paranoja), jakis interkonekt do 100(max 200zł) i kable glosnikowe w podobnej cenie(oczywisice nie gole ale z bananami,widelkami czy czymkolwiek innym). I mysle ze nie ma sensu sie dluzej rozwodzic, lepiej dobrze ustawic swoj system, i sluchac MUZYKI a nie sluchac KABLI!

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jednak pamietac trzeba o wplywie kabli na wzm mocy i inny sprzet. Widzialem wzm spalone egzotycznymi kablami o bardzo duzej pojemnoci wlasnej. Tak wiec ostroznie z dziwadlami. Moga spalic koncowke wywolujac zwarcie dla wcz przez swoja pojemnosc. Najlepsze kable to luzno lezace obie zyly. Maja wtedy najmniejsza pojemnosc i najmniej wplywaja na elektornike. Co zreszta latwo sprawdzic miernikiem pojemnosc.

senicz to mi się podoba, bo widać od razu, że człowiek nie miał styczności z lepszym sprzętem, a te zwarcia wcz i palenie się w wyniku tego kocówek to też lepsza bzdura :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

A tak swoją drogą Józefie ja osobiście polecam wymianę samych kolumn - niech kolega wymieni sam kabel jak mu polecasz i powie ile się zmieniło a następnie niech wepnie stary kabel i wymieni same kolumny ... i się wypowie na temat zmiany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.