Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś tego słuchał? http://www.allegro.pl/item822164908_wzmacniacz_sony_ta_fa_1200_es_dac.html .Warte jest tych pieniędzy? Może lepiej kupić za tą kasę coś starszego z sony? Doradźcie.

Do wszystkich Poznaniaków -dzisiaj oddałem mojego SONY TA-F870 do naprawy do sklepu HI-END CORNER

ul. Szewska 18a, 61-760 Poznań problem z trzaskami na "source direct" przemiła obsługa podejście profesjonalne dam znać jak dalej będzie wyglądać współpraca

Ac to mój Falcon :)

dłuugo szukany.. ale warto było

W rzeczywistości wygląda lepiej, przed zrobieniem zdjęcia z flashem nie wiedziałem, że jest taki brudny.

post-4975-100009506 1259186390_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Sluchalem niezbyt dlugo i bez kalibracji ( bo taka posiada) i musze powiedziec ze to ladna maszyna i dzwiekowo bardziej mi odpowiadal niz 505ES, 570ES, 590ES i 501(nie ES) ale prawda jest tez to, ze dzwiek nie jest lepszy niz z 690ES. Wogole to ten 690ES to ciekawy wzmacniacz.

Ale czy warte tych pieniedzy to nie wiem.

Prosze koniecznie gdzies posluchac.

Kazio

Przpraszam cos zle kliknalem chodzilo o odpowiedz do wpisu:

Ktoś tego słuchał? http://www.allegro.pl/item822164908_wzmacniacz_sony_ta_fa_1200_es_dac.html .Warte jest tych pieniędzy? Może lepiej kupić za tą kasę coś starszego z sony? Doradźcie.

pozdrawiam

No to mogę już należeć od klubu pełną gębą FA5ES po 3 miesiącach poszukiwań trafił na moją półeczkę audio :] Mam do Was pytanie ile ten wzmacniacz mógł kosztować gdy był nowy (coś nie mogę tego wygooglować)? Teraz pozostaje mi jeszcze upolować SA5ES, SA3ES w złotym kolorze i bdb stanie za rozsądne pieniądze ale coś czuję, że nie będzie to łatwe ;)

Pozdrawiam

Vaski

>vaski,

Tez myslalem o tym wzmacniaczu (tj. FA 5ES) ale zachwycil mnie podczas odsluchu 690ES i od niedawna go posiadam. Mimo ze podoba mi sie moj 690ES to bardzo porsze - jesli to nie klopot - o podzielenie sie wrazeniami odsluchowymi na temat tego 5ES. (moze jakies "rozbierane" zdjecie srodka :)

pozdrawiam

KD

O radyjko. :) (pisze jak wół SA3ES lub SA5ES) Cd mam xa30es i raczej uważam go za dobry kompakt ;) a że komuś się tam popsuł kiedyś napęd, laser czy serwo kogo to obchodzi. 10 letni sprzęt ma prawo się popsuć prawda (choć nie słyszałem by było wiele problemów z Sony) ;)

Pozdrawiam wszystkich i gorąco polecam na początek audiofilskiej przygody do składania zestawów z tych klocków, frajda jak cholera i radość gdy do domu trafia kolejny długo poszukiwany element sprzętu audio :]

> arturross, 6 Gru 2009, 21:13

Mam nadzieje ze mi inni wybacza, ze sie powtorze ale bardzo prosze o jakies szersze opinie na temat tego wzmacniacza FA 5ES.

Bede wdzieczny :)

KD

Witam

Mam pytanko do ES maniakow:)

wzmak ta-f707ES jakie oznaczenia powinny miec oryginalne koncowki mocy?

Czy wewnatrz powinny swiecic sie 4 czerwone diody czy zielone? U mnie widac 4 czerwone:)

z gory dzieki za info

wlasnie testuje tego klocka i jest nawet nawet:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Jorkers

Ano kupilem, trafil sie jeden i nie przepuscilem okazji:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

cripple kiwi

wielkei dzieki -- tak wlasnie jest u mnie :) czarne i zielone. No to pora na testy...:)

Witam,

czy wie ktoś jakie lasery siedzą w modelach SCD-1 i SCD-777ES, i najważniejsza kwestia czy jest jeszcze możliwość ich kupienia.

A to jeszcze jedno pytanie, jakie są różnice między SCD-1 i SCD777ES, czy jest sens płacić więcej za SCD-1.

pozdrawiam

Ulver78, 10 Gru 2009, 14:59

>Witam,

>

>czy wie ktoś jakie lasery siedzą w modelach SCD-1 i SCD-777ES, i najważniejsza kwestia czy jest

>jeszcze możliwość ich kupienia.

http://cgi.ebay.com.sg/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350264858713

Ten laser to niezły dźiwak i też go chyba spotka ( jak nie spotkał ) los KSS - 151, 272, 273 i paru innych. Także jak masz chrapkę na te SCD ki to od razu kupuj czytnik tak na wszelki wypadek :)

Tutaj macie rozbierane zdjęcia mojego XA30ES oraz CD jednego z forumowiczów o nicku "Miszka" XA20ES, XA7ES:)

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=26753#k

Witam;

Fakt, w powyższym linku znajdziecie porównanie xa20es do xa7es. natomiast porównanie fa3es do fa7es zamieściłem na stronach jak poniżej:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=45026&all=1

witam

No niestety nie:) Na spokojnie go potestowalem przez 2 dni. Jak dla mnie to jest krok w bok w stosunku do rotela. A przyznam ze liczylem na sporo wiecej po przeczytanej lekturze... Wynika z tego ze moj rotel to niezly klocek i chyba szybko go sie nie pozbede:) Ale sony to rowniez dobry klocek, poprostu myslalem ze sony go rozniesie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.