Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

po rozmowie z jednym forumowiczem i poleceniu przez niego wzmacniaczy SONY sony 770 870 707 808 ES

chce zapytac czy jesli szukam jasnego szczegolowego z duza iloscia detali dzwieku to te wzmacniacze sie nadadza czy nie? albo ktory z tych modeli jest najjasniejszy najbardziej otwarty dokladny przejzysty?

chwilowy brak działalności w audio.

antymalkontent

zaden taki nie jest i nie bedzie jakbys chcial-bo to tylko niepodwazalna wartosc sentymentalna jest.

pozdr.

Nie rozumiem stwierdzenia sony bo to japończyk tzn yamaha denon itp też do kitu czy szanowni państwo przesłuchali wszystkie wzmaki przedwzmaki i końcówki mocy tych firm że wydają takie wyroki zgodze się że nie wszystko było udane ale nie wszystko to kaszana pozdrawiam es maniaków

>>adlud

Jeśli chodzi o Sony, to wzmaki grają dość ciepło więc aż tak jasne to one nie są..., przynajmniej ja mam takie doświadczenia, co innego seria Esprit...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

antymalkontent

21 Sie 2010, 13:27

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 82 / 334 / 1

po rozmowie z jednym forumowiczem i poleceniu przez niego wzmacniaczy SONY sony 770 870 707 808 ES

chce zapytac czy jesli szukam jasnego szczegolowego z duza iloscia detali dzwieku to te wzmacniacze sie nadadza czy nie? albo ktory z tych modeli jest najjasniejszy najbardziej otwarty dokladny przejzysty?

I to jest wlasnie ta Twoja "orientacja". Z jednej strony wymadrzasz sie na forum a z drugiej zadajesz szkolne pytania.

alez sie doczepil, normalnie teraz mnie przeswietlisz,

a ja nie mialem w domu sony es jak i wielu innych byc moze nawet konstruktorow audio wysokiej klasy... i czy oni jak i ja nie moga miec wiedzy w innych tematach?

moze slyszeli wszystko (w co watpie bo nikt nie slyszal wszystkiego) oprocz sony es

acha bylbym zapomnial sluchalem poza moim systemem sony es na B&W podlogowych chyba to byla seria 6xxx ale pewien nie jestem w kazdym razie mialy 2 zolte niskosredniotonowce i jedna kopolke tylko to bylo juz dosc dawno temu a wtedy bylem mniej osluchany na inne rzeczy zwracalem uwage no i to byl po prostu system z sony i B&W i nie moge okreslic jaki wplyw na to co slyszalem mial akurat wzmacniacz sony es - do tego dosc jaskrawa muzyka leciala i gralo to miekko czysto wysokie byly slyszalne wyrazne bylo dobrze... ale to bylo dawno

Zglaszam sie jako nowy czlonek klubu z tym oto odtwarzaczem. Wykonanie luksusowe, tak jak w Accuphase - tyle, ze za polowe, 1/3 ceny. Solidna, ciezka konstrukcja z dobrym napedem i tacka wysuwajaca sie jak w Accuphase - na szynach. Piekna robota. Odczyt plyt CD/SACD/CDR. Wyposazony we wszystko co trzeba lacznie z gniazdem sluchawkowym. Przyjemna obsluga, cicha praca transportu. Dla tych, ktorzy cenia dobry dzwiek i wysoka jakosc wykonania. Chociaz ta ostatnia jest w zasadzie najwyzszych lotow. Chyba lepiej juz nie mozna.

post-13716-100000065 1282487192_thumb.jpg

post-13716-100000066 1282487192_thumb.jpg

post-13716-100000067 1282487192_thumb.jpg

Wszystko fajnie, ale design koszmarny..., dźwiękowo, to były tylko słuchawki, więc trudno mi cokolwiek powiedzieć. Nie słyszałem go jeszcze na żywca :) Disco, a ty słuchałeś?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Poza tym - na sluchawkach wszystko brzmi inaczej. Mialem wysokiej klasy system sluchawkowy przez prawie dwa lata. W koncu sprzedalem, nie moglem dluzej tego sluchac chociaz w pewnych aspektach dzwiek byl niesamowity, ze ciezko by szukac odpowiednika w swiecie kolumn.

Wybralem ten cd bo mam juz za soba audiofilskie gnioty i robie sie po prostu wygodny. Ten spelnia wszystkie moje zachcianki. No - szuflada moglaby troche szybciej sie ruszac. Ale moze jestem niecierpliwy a moze mi tak zostalo po produktach Linna?

I bardzo dobrze, że Ci się podoba, moje zdanie się nie liczy. Co do wyglądu, top ja już tak mam :) Co dźwięku, chodziło mi o to, że nie mam pojęcia jak gra bo HD485 to żadne słuchawki do oceny brzmienia :) Co do szuflady, to dobrze, że powoli chodzi, przynajmniej nie stuka jak w większości psełdoaudiofilskich klockach! A jak z szybkością wczytywania płyt CD? I jak chodzi mechanizm laserka?

Szuflady prawie, ze nie slychac. Znaczy jak stoje i wkladam plyte - nic nie slysze. Jak przystawie ucho to tak, delikatnie slychac ale tak samo bylo w Accuphase - delikatny szum. Znaczy - bardzo wysoka klasa. Mechanicznie urzadzenie jest na wysokim poziomie, szuflada bawilem sie chwile, tez tak robilem kiedys u japonskiego konkurenta. Plyty hybrydowe czyta dluzej bo tam sa chyba dwa lasery, jak dobrze wyczytalem - jeden do CD drugi do SACD. Wiec najpierw jeden kreci potem drugi. Ale naped czyta blyskawicznie, rowniez pokretlo do przeskakiwania utworow dziala bardzo szybko. Dzieki temu, ze jest juz nieprodukowany jest w atrakcyjnych cenach. Za te kase - okazja. Nie wiem jedynie jaki laser tam siedzi - czy da sie go wymienic w przyszlosci? Chcialbym jeszcze kupic jakiegos Denona i zrobic maly sparing, ale to w przyszlosci. Ten mi sie szybko nie znudzi.

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Print.aspx?ArticleId=13116 - tu masz dokładny opis modelu.

A mam jeszcze pytanie, czy tacka jest z metalu?

Mechanizm to prawdopodobnie Sony OM4 z laserem podwójnym KHM-230AAA/J1NP.

Nie daje głowy ale coś podobnego siedzi w Marantzach, którejś wersji DCS Verdi i pierwszych Accuphase SACD.

Nie jestem pewny na 100%

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wcześniejszych Marantzach SACD bo teraz Marantz ma to samo co Denon czyli mechanikę i lasery Sharpa.

Czyli nie ma problemu z wymiana takiego lasera?

Tacka jest chyba plastikowa, takie mam wrazenie ale glowy nie dam uciac. Tak czy inaczej jest bardzo solidna, i to mnie cieszy.

A jeszcze wracajac do designu to mi sie wlasnie podoba taka lamana sciana frontowa. Raz, ze jest inaczej niz we wszystkich innych cd. Dwa, ze moge wlaczac przyciski tak stojac jak i siedzac na fotelu. Zawsze sa dobrze widoczne. Odtwarzacz dla wygodnych ludzi.

>>xniwax

A te lasery sharpa to jakaś wysoka/średnia/nieporozumienie półka?

Zalezy jak na to patrzeć :) Denon ładuje we wszsytkich obecnych modelach z tym, że czym wyższy model budowa mechanizmu jest solidniejsza.

1. W średnich modelach Denon i Marantz

2. W najwyższych modelach Denon i Marantz

Solidnie wygląda, ale to już nie to co np KSS-270A, który siedzi w moim X55ES, działa bezszelestnie, prócz początkowego testu, którym jest jazda blokiem lasera w polu magnetycznym, na górę i na dół, jest słyszalne charakterystyczne pyknięcie, kiedy blok obija się o ścianki :)

post-15740-100000047 1282506383_thumb.jpg

Jeśli w nowszym XA5400ES jest to samo to pewnie tak ale głowy nie dam.

Tak to wyglada:

Czyli ten laser, ktory jest w Sony 9000ES to go mozna wymienic bez problemu, jest wciaz produkowany?

Andrzeju,

Laser jest dostępny, cena 89€.

http://www.lasertrader.de/english/

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.