Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę z innej beczki - chciałem grzecznie poprosić o opinie na temat tych kitów ze strony akustyka.

Ogolnie jako projekty bez zastrzezen, trzeba tylko miec rozeznanie co jak gra i skopiowac projekt pasujacy pod swoje preferencje

a jedyne kolumny jakie zbudował,

to zakupione na giełdzie zdewastowane złomy za 100 złotych w które wkleił pierwsze z brzegu pasujące rozmiarem głośniki za drugie 100

I znowu naginasz rzeczywistosc, ale jesli masz spac lepiej ze swiadomoscia ze te DIY to koszt 200zl to niech tak zostanie

albo jeszcze lepiej pomysl sobie ze paczki przytargalem z niemieckiego smietnika za darmo, a glosniki to jakies odpady produkcyjne nienadajace sie do sprzedazy, wtedy napewno poczujesz sie lepiej

na co kolega Bumpalump wyskoczył z rewelacjami, że w tej cenie mógłby zrobić kolumny tańsze i lepsze na 10" revelatorach.

Zdecyduj sie w koncu to jednak zrobilem czy zrobilbym?

jeśli tych kolumn nawet nie wąchałeś

a Ty Visatony sluchales? sluchales czegokolwiek co zrobilem?

ponieważ ja bym nie umiał zamówić czterech głośników i przykręcić ich do gotowych kolumn (Ty to zdaje się nazywasz DIY)

Ty bys nic nie umial, zdjecia wkleilem akurat tego co obecnie mam w domu i nad czym obecnie pracuje, anyway zapoznaj sie ze znaczeniem skrótu DIY to moze cos wydedukujesz, ale watpie

Widzę że chyba nie doczytałeś w katalogu, więc dla Twojej informacji - na górze w JAMO też siedzą excele.

I co z tego ze siedza? znow cyferkami chcesz operowac?

P.S. II

Ciekawe że jak kolega inżynier zasrywa wątek bredniami wyssanymi z palca i zdjęciami na pół strony, to jakoś nikt nie prostestuje,

Jakby nie bylo to dyskutujemy o kolumnach Sony i o sprzecie Sony, to Ty wjechales tutaj z butami z Jamo, Denonem i kij wie czym jeszcze

Sam chętnie poczytam, tym bardziej że w wątku mamy co najmniej dwóch ekspertów, którzy zęby zjedli na Scan Speakach...

Jak ktos sie zna na silnikach diesla to nie wazne czy to bedzie diesel audi czy nissana, naprawi oba bez problemu

Skończ już przynudzać.

Kolejne 21 lat poświęcisz na słuchanie, później wrócisz, to pogadamy. Póki co nie mamy o czym.

Ogolnie jako projekty bez zastrzezen

Poważnie? Uff, no to Kisiel teraz pewnie odetchnął z ulgą.

Przestań się kompromitować chłopie, taka dobra rada.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Słucham muzyki cały czas, czerpie przyjemnosc ze sluchania jej na tym co obecnie posiadam, wiec jaki problem?

Ty posluchaj czegos taniego ale dobrze wykonanego to moze spokorniejesz bo jak narazie to oceniasz wszystko przez pryzmat kasy

Swoja droga jesli u Ciebie sprzet gosci 2-3 miesiace i robisz zmiane to wcale taki super nie jest na jakiego go kreujesz

Poważnie? Uff, no to Kisiel teraz pewnie odetchnął z ulgą.

Przestań się kompromitować chłopie, taka dobra rada.

A ty przestan robic z siebie pajaca bo twoje zarty nikogo nie bawia

Ty posluchaj czegos taniego ale dobrze wykonanego to moze spokorniejesz bo jak narazie to oceniasz wszystko przez pryzmat kasy

Mógłbyś podać choć jeden przykład takiej oceny z mojej strony?

Bo póki co jak Twój kolega zauważył "sram" przykładami i porównaniami sprzętów kosztujących podobne pieniądze.

Za to Ty póki co tylko się wymądrzasz i puszysz jaki to nie jesteś figo fago, a konkretów tyle co nic, wielkie zero.

Szesnaście razy pytałem na jakiej podstawie możesz porównywać i oceniać sprzęty, których na żywo nie widziałeś?

Odpowiedz chociaż na to jedno i dam Ci spokój, będziesz mógł dalej sobie bajdurzyć bez przeszkód,

mam to już w dupie szczerze mówiąc kto i co tutaj napisze, ale ta jedna sprawa spokoju mi nie daje, no to jak to jest?

Masz tam jakąś szklaną kulę, która Ci mówi jak brzmią cztery różne wzmacniacze i który w czym jest lepszy od którego

albo jak by brzmiały kolumny których jeszcze nie zbudowałeś w porównaniu z innymi kolumnami których nigdy nie słuchałeś?

A ty przestan robic z siebie pajaca bo twoje zarty nikogo nie bawia

A skąd wiesz? Też Ci szklana kula powiedziała?

Chociaż może masz rację i rzeczywiście przy kabarecie jaki tutaj odstawiasz, moje żarty faktycznie mogą wypadać blado :(

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

chociazby te moje obecne kolumy, w oryginale sporo droższe niz te twoje jamo, jak juz pisalem uszkodzilem oryginalne glosniki niskotonowe, wybrałem nowe glosniki nie tylko na podstawie rozmiaru ale tego w jakich faktycznych warunkach beda pracowaly, w jakim ukladzie glosnikow oraz pod konkretne moje preferencje i to nie byly jedyne pasujace glosniki i napewno nie za 100zl wiec na jakieśj podstawie do cholery oceniasz kiedy nie sluchales tych kolumn w oryginale, ani po modyfikacji ani nawet samych glosnikow?

chociazby te moje obecne kolumy, w oryginale sporo droższe niz te twoje jamo

No ale kto miał się tutaj cenami podniecać, Ty czy ja?

Poza tym komu Ty te smutki sadzisz chłopaku? Myślisz że tego nie sprawdziłem?

Te Twoje kolumny w oryginale, a więc stan fabryczny bez odrapań i sztukowanych głośników,

to jest na dzień dzisiejszy wydatek rzędu 200 euro. Przecież wszystko jest w internecie.

No to ile mogłeś zapłacić za swoje, całe poobijane z wooferami które albo już się rozpadły ze starości

albo jakiś małolat je wydłubał i zamontował na półce w golfie, a resztę wystawił na allegro od złotówki?

To po pierwsze, a po drugie sam się zacząłeś dopier**lać do Jamo, że takie srakie i owakie,

po czym sam stwierdziłeś, że za mniejsze pieniądze zbudujesz lepsze na 10 calowych revelatorach,

a na koniec sam wkleiłeś zdjęcia tych poczwar i jeszcze się dziwisz mojej reakcji?

Po trzecie nigdzie nie podniecam się cenami głośników zamontowanych w Jamo,

tylko podałem koledze przykład dobrych kolumn, które można kupić w cenie do 5.000zł

To Ty się wjebałeś w tryby niepytany ze swoimi mądrościami o revelatorach po tysiąc zeta

i obudowach które składasz za pięć stów, a zapytany o konkrety zacząłeś wykręcać się sianem.

Po czwarte miałem kolumny na excelach (nie tylko magnezowych, bo na tych nowych też już miałem)

i miałem kolumny na revelatorach, więc tak skromnie mi się wydaje, że mógłbym coś na ten temat powiedzieć,

a Ty drogi przyjacielu co u siebie miałeś (oprócz tego co już zaprezentowałeś, gratuluję) żeby uskuteczniać

dziecinną krytykę wszystkiego co Ci się nie podoba (na przykład wysokie ceny widzę bardzo Cię drażnią)

albo tego że oprócz zdezelowanych Sony ES (z niemieckiego śmietnika) jest na rynku milion innych urządzeń?

na jakieśj podstawie do cholery oceniasz kiedy nie sluchales tych kolumn w oryginale, ani po modyfikacji ani nawet samych glosnikow?

Ale gdzie ja je oceniam? Przecież ani słowem nie wspomniałem na temat Twoich kolumn.

Nazywając je gównem wyraziłem tylko swoje zdumienie tym co zobaczyłem po szumnych zapowiedziach.

Najpierw klepiesz farmazony o 10 calowych revelatorach w obudowach które samodzielnie składasz,

a później wklejasz zdjęcia, hmm... czegoś co z żadnej strony nie przypomina ani revelatora ani własnoręcznej roboty,

no to chyba miałem prawo się zdziwić, nie sądzisz?

Poza tym na przestrzeni ostatnich 20 lat słyszałem wystarczająco dużo (a przynajmniej tak mi się wydaje)

żeby między bajki wkładać opowiastki o referencyjnym basie z dwudziestek Visatona po 100 czy niech Ci będzie 200 złotych.

Tym bardziej, że moim zdaniem jest to taka tam dłubanka z przypadkowych elementów, które akurat były pod ręką,

a nie jakiś szczególnie przemyślany od początku do końca projekt, jak to próbujesz tutaj przedstawiać.

Po prostu kupiłeś za grosze albo dostałeś za darmo jakieś tam kolumny w których najprawdopodobniej nie było już wooferów

i stwierdziłeś, że nie wysilając się przesadnie tanim kosztem można coś z tego wyrzeźbić. Rozejrzałeś się po necie

jakie by tam można woofery wsadzić, żeby mniej więcej pasowały i żeby za dużo kasy nie wydać (żaden wstyd przecież)

ulepiłeś jakieś tam zwrotki, poskładałeś do kupy i tyle. Aha, zapomniałbym o najważniejszym, o profesjonalnych pomiarach, no tak.

Według Ciebie jest się czym chwalić? Bo według mnie totalny amator bez żadnego zaplecza i przygotowania może zrobić to samo,

ale nie z tego powodu byłem dla Ciebie niemiły, tylko z tego, że ni ch*ja nie rozpoznaję w tym czymś tego czym miało być,

a miało być od początku do końca własnoręcznie wykonaną konstrukcją opartą o 10" revelatory, tańszą i lepszą od Jamo C-11

jeszcze raz powtarzam, nigdzie nie napisalem ze zrobilem albo mam zrobione kolumny na revelatorach, napisalem ze można je zrobic za 5000 i bd lepsze od jamo, koncze juz ta dyskusje bo ciebie nie przegadam, zyj w swoim swiecie gdzie bez zaplecza wiedzy buduje sie zwrotnice, w swiecie gdzie kazdy es pochodzi ze śmietnika.

jeszcze raz powtarzam, nigdzie nie napisalem ze zrobilem albo mam zrobione kolumny na revelatorach, napisalem ze można je zrobic za 5000 i bd lepsze od jamo, koncze juz ta dyskusje bo ciebie nie przegadam, zyj w swoim swiecie gdzie bez zaplecza wiedzy buduje sie zwrotnice, w swiecie gdzie kazdy es pochodzi ze śmietnika.

WŁAŚNIE ! NIECH ŻYJE W SWOIM ŚWIECIE I TYLE WRAZ Z JAMO C 11 / D870 I ES - AMI ZE ŚMIETNIKA :p

nieeeeech żyje nam ! sto lat sto lat niechaj żyje nam !!!!

ѾѾѾѾѾѾ

҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Edytowane przez szymek20

?

http://allegro.pl/wzmacniacz-sony-ta-f707es-i4471612614.html

Moze cena nie podskoczy zbytnio

http://allegro.pl/magnetofon-cyfrowy-sony-dtc-670-ad-da-czytaj-opis-i4473116584.html

159zl za sam przetwornik warto dac, rozwiazanie lepsze od kart E-MU czy jakichs zabawet w stulu FiiO

Edytowane przez Bumpalump

WŁAŚNIE ! NIECH ŻYJE W SWOIM ŚWIECIE I TYLE WRAZ Z JAMO C 11 / D870 I ES - AMI ZE ŚMIETNIKA :p

nieeeeech żyje nam ! sto lat sto lat niechaj żyje nam !!!!

ѾѾѾѾѾѾ

҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉ ҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉҉

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Wpis na poziomie gimbusa.

Zapomniałeś o serduszkach i buziaczkach.

Sorry, taki tu mamy klub :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Niestety w innych nie wygląda to wcale dużo lepiej.

Grupki małolatów i oszołomów złapanych na lep forumowych naganiaczy i szrot opychaczy,

zapatrzonych w swoje wyschnięte Grundigi, Pioneery, Denony, Sansuje, Radmory, Diory ...

Wszędzie na całym forum jest dokładnie to samo co tutaj, tylko marka sprzętu w tytule się zmienia.

Kompletnie bezwartościowe wpisy kompletnie pozbawionych jakiegokolwiek doświadczenia osób

i podkręcanie atmosfery przed wystawieniem na sprzedaż kolejnego truposza wleczonego na kablu po asfalcie.

No i oczywiście w każdym klubie mamy co najmniej jednego domorosłego majsterklepkę w roli samozwańczego guru

roztaczającego wokół siebie aurę zajebistości, posiadającego super zdolności i wiedzę tajemną niedostępną dla innych.

Ale najważniejsze są młode pelikany, którym można klepać bzdety do łbów i opychać tony tego złomu

zwożonego co sobotę z niemieckich wystawek na pace busa z którego od razu są sprzedawane na giełdzie w niedzielę,

a to co nie pójdzie od ręki, trafia w poniedziałek na Allegro z dopiskiem OKAZJA i linkiem do klubu na audiostereo.pl

I tylko po to te kluby istnieją, każdy jeden bez wyjątku :) Ktoś w ten link kliknie, trafi na taki klub jak ten, dwa dni poczyta,

na trzeci dzień kupi jakiegoś gruza za cztery setki i mamy kolejnego znawcę wszystkiego z którym już nie pogadasz.

Do wczoraj nie odróżniał Sony od Sanyo, a dzisiaj już jest chodzącą encyklopedią i wie wszystko o używanym sprzęcie.

http://allegro.pl/magnetofon-cyfrowy-sony-dtc-670-ad-da-czytaj-opis-i4473116584.html

159zl za sam przetwornik warto dac, rozwiazanie lepsze od kart E-MU czy jakichs zabawet w stulu FiiO

hmmm- kto by pomyślał - magnetofon jako dac/karta muzyczna do komputra.... ciekawe, aczkolwiek deczko...."duże" :) rozwiązanie, ale cenowo tragedi nie ma myślę....

?

na sprzedaż kolejnego truposza wleczonego na kablu po asfalcie

Z napisem "Get Married" :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

hmmm- kto by pomyślał - magnetofon jako ...

Jako bezużyteczna kupa szmelcu nikomu do niczego niepotrzebna i jeszcze na dokładkę uszkodzona...

159zł plus wysyłka za pięć kilo elektronicznego złomu ze znaczkiem SONY tylko głupi by nie skorzystał z takiej okazji.

Na pewno jakiś kolekcjoner z Niemiec płakał jak sprzedawał, bo to przecież są tylko wymysły,

że ten sprzęt na allegro trafia wprost ze śmietnika. No kto by na śmietnik wyrzucał stary zepsuty magnetofon?

Dziwie sie, ze jeszcze nikt was jeszcze stąd nie pogonil.

No ja sam się dziwię.Kiedyś wystarczyło, że discomaniac poleciał na skargę do moderacji

i temat momentalnie był czyszczony z niewygodnych wpisów, a teraz...

teraz discomaniaca ktoś w końcu wyczyścił z tego forum jak wyszło szydło z wora ile miał tutaj nicków

i ile szrotów przez to forum opchnął zanim ludzie się pokapowali, że tylko po to tutaj siedzi.

Tak więc widzisz czasy się zmieniają ;)

Jakie to forum ma szczęście, że ma takiego tropiciela afer, wroga oszustów, obrońcę małolatów i oszołomów złapanych na lep naganiaczy i szrot opychaczy.

Dzięki niemu już nikt nie zbłądzi. Kupi właściwe urządzenie, które ON im wskaże. Może nie zawsze charakter tego urządzenia będzie im odpowiadał, ale to oni się mylą. Oni są nie doświadczeni. ON nawet nie musi tłumaczyć w czym to urządzenie jest lepsze. ON przesłuchał prawie wszystko. ON wie lepiej, ON zmienia sprzęt co 2-3 miesiące. ON nie słucha przypadkowych rzeczy w przypadkowych miejscach.

To dzięki NIEMU nikt nie będzie zajmował się DIY. Dzięki NIEMU nikt nie straci masy pieniędzy na gówniane Visatony, Tonsile, Tesle. ON wskaże co kupić. Może te małolaty będą miały za mało pieniędzy albo inne potrzeby, ale to nieważne. ON wskaże jedynie słuszną drogę.

Dzięki NIEMU ceny urządzeń na Allegro są niskie. Tzn. wg NIEGO za wysokie. Ale dzięki JEGO wpisom są niższe. Bo mogłyby być jeszcze wyższe. Są wyższe przez małolatów i oszołomów złapanych na lep naganiaczy i szrot opychaczy. Nawet nie tylko w Polsce, ale na całym świecie oni działają. Ale ON ich zniszczy. Kwestia czasu. JEGO praca nie może pójść na marne.

Dzięki NIEMU za niedługo znikną wszystkie „Kluby miłośników……..”. Znikną te wylęgarnie oszustów. Może nikt nie będzie dzielił się swoimi doświadczeniami z urządzeniami jakieś tam firmy. Ale to nie ważne. Ważne, że JEGO cel zostanie osiągnięty. Przecież wystarczy zapytać JEGO, ON wskaże najlepsze urządzenie.

Ależ mamy szczęście, że mamy takiego USER-a

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

kolegi ostatnio natknolem sie na cdp 2700 , na vintage knob pisza ze jest to odpowiednik cdp 55 es , tylko to cedek studyjny ,ale czy napewno 55 ma 2 transformatory a 2700 ma juz tylko jeden , laser w 55 to 270/albo 271 a w 2700 to pospulska 240 , moze ktos posiadal posiada wie jak to gra i czy faktycznie to tosamo , , , , tani i dostepny laser to napewno zaleta , prosze o o jakies informacje dzienks

@osimar

Wpisy parantulli mogą być czasem wkurwiajace,ale w sporej części ma rację.Rynek, jaki jest,taki jest.Jako użytkownik starego sprzętu nie demonizuje sprzętu vintage,ale jest ok jeżeli ktoś zwróci uwagę na pewne przegięcia.

Pozdrawiam

Marcin

mechanika ma prawo nie dzialac po 20 latach

Jak to ma prawo nie działać? Dopiero co chciałeś mi oczy wydrapać, że wymyślam i przesadzam

pisząc o 25-letnich szrotach z allegro w których działa tylko włącznik power, a i to też nie zawsze.

Teraz już ma prawo coś nie działać? Jak coś nie działa, to się to wystawia w dziale USZKODZONE,

a nie frajera szuka, który może uwagi nie zwróci, że za dwie stówy kupuje bezużyteczną kupę gówna.

Ależ mamy szczęście, że mamy takiego USER-a

Ależ żal dupę ściska niektórym, że na opowiastki z dupy wzięte coraz mniej idiotów się nabierze.

parantulla idz juz płakać w inne miejsce

Twoje niedoczekanie.

Wpisy parantulli mogą być czasem wkurwiajace

A co w nich jest takiego wk***iającego? To że przyłapałem jednego kłamczuszka na pieprzeniu farmazonów

z których teraz nie potrafi się wyślizgać, bo zamiast się zamknąć w odpowiednim momencie, to kłapał dziobem i brnął dalej?

Czy może to jest takie wk***iające, że paru drobnych cwaniaczków nie opchnie swoich rzęchów z przewidywanym zyskiem?

Mam to w dupie, tak samo jak to co o mnie tutaj wypisują. Założyciel tego klubu też kozaczył i się rzucał, sądem nawet straszył.

I co się okazało? Że ten j**nięty i wk***iający parantulla miał jednak rację...

Edytowane przez parantulla

Jak to ma prawo nie działać? Dopiero co chciałeś mi oczy wydrapać, że wymyślam i przesadzam

pisząc o 25-letnich szrotach z allegro w których działa tylko włącznik power, a i to też nie zawsze.

Teraz już ma prawo coś nie działać? Jak coś nie działa, to się to wystawia w dziale USZKODZONE,

a nie frajera szuka, który może uwagi nie zwróci, że za dwie stówy kupuje bezużyteczną kupę gówna.

Ależ żal dupę ściska niektórym, że na opowiastki z dupy wzięte coraz mniej idiotów się nabierze.

Twoje niedoczekanie.

A co w nich jest takiego wk***iającego? To że przyłapałem jednego kłamczuszka na pieprzeniu farmazonów

z których teraz nie potrafi się wyślizgać, bo zamiast się zamknąć w odpowiednim momencie, to kłapał dziobem i brnął dalej?

Kolego parantulla

Nic tak nie boli,jak prawda.

Pozdrawiam

Marcin

Chociaż nie zawsze podzielam Twój punkt widzenia.

Edytowane przez Marcin_75

te cwany gapa , jak ci nie pasuje to gon sie , a nie siejesz zamet , moze sobie klanik wlaczysz albo co innego to sie uspokoisz ,

w starym sprzecie jest wiecej mocy niz w nowym gownie popatrz na co chcesz z przed lat samochody , widelce , fucking everything ,

kiedys sie przykladano i robiono najlepiej jak sie da a teraz wszystko madein male dzieci z chin

i tylko rozni sie ten hlam tym kto go zamawial na froncie , tyle i na temat , nie znam sie na sprzeci ale na samochodach np , kiedys jak miales bmw czy merca to wiedziales ze masz najlepsze i tak bylo , teraz jak masz dewo czy merca tak samo sie psuja i tak samo wykonane

Przeciez pisze w aukcji co dziala a co nie dziala, ale oczywiscie swoje 3 grosze musiales do tego dorzucic, wiesz wgl co to magnetofon DAT ze piszesz takie stwierdzenia ze to bezuzyteczne gowno? czy zaraz znow zaczniesz wypisywac swoje madrosci?

pojawiasz sie w coraz to wiekszej ilosci tematow piszac jakie to nie sa stare rzempy i kapelusze i tylko nowe jest warte zakupu, juz ci to pisalem problem jest taki ze jak kowalki ma 2tysiace i chce sobie kupic sprzet audio to z nowych urzadzen moze sobie kupic ipoda i sluchawki do niego a nie wzmacniacz i kolumny, ale oczywiscie stoi tu parantulla straznik interesów i odradza kupowanie uzywanych sprzetow bo kazdy z nich pochodzi z niemieckiego smietnika

Jeszcze raz zapytam na przykladzie uzywanych samochodow, jak kupujesz 10 letnie czy starsze auto to bierzesz je w ciemno, bez zagladania pod maske, nadkola, progi, nie sprawdzasz przebiegu bo po co, nie sprawdzasz historii serwisowania bo po co, tak samo jest ze wszystkim bez wyjatku, jesli dajesz sie naciagac to zostajesz naciagany, proste jak jebanie

Edytowane przez Bumpalump

a blachi takie ze jak sie opre kuzwa w moim nowym samochodzie to sie gna , i co z tego ze stare , stare ale jare ,

a ja chce sie dowiedziec cos o cdp 2700 , pliz help me parantula co powiesz o nim

a pozatym moze ten sweter jest wiesniacki ale taki wlasnie ma byc jak nie pasuje to sobie gajer za 1500 dolcow kup

te cwany gapa , jak ci nie pasuje to gon sie , a nie siejesz zamet , moze sobie klanik wlaczysz albo co innego to sie uspokoisz

Łojojoj następny internetowy napinacz z akademii pana kleksa... normalnie tylko jaja ogolić i do przedszkola.

Przeciez pisze w aukcji co dziala a co nie dziala, ale oczywiscie swoje 3 grosze musiales do tego dorzucic, wiesz wgl co to magnetofon DAT ze piszesz takie stwierdzenia ze to bezuzyteczne gowno?

Zastanawia mnie skąd Ty o tym wiesz, bo kiedy przestali je produkować, to Ciebie chyba jeszcze nie było na świecie.

pojawiasz sie w coraz to wiekszej ilosci tematow piszac jakie to nie sa stare rzempy i kapelusze i tylko nowe jest warte zakupu, juz ci to pisalem problem jest taki ze jak kowalki ma 2tysiace i chce sobie kupic sprzet audio to z nowych urzadzen moze sobie kupic ipoda i sluchawki do niego a nie wzmacniacz i kolumny, ale oczywiscie stoi tu parantulla straznik interesów i odradza kupowanie uzywanych sprzetow bo kazdy z nich pochodzi z niemieckiego smietnika

Wskaż chociaż jeden mój post w którym parantulla doradza kupowanmie nowych sprzętów albo odradza kupowanie używanych.

Tylko jeden.

Wskaż chociaż jeden mój post w którym parantulla doradza kupowanmie nowych sprzętów albo odradza kupowanie używanych.

Tylko jeden.

Skoro piszesz ze to niemiecki smietnik to chyba oczywiste ze nie polecasz kupowania tego...logic

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.