Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  650 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Nie liczyłbym że ktoś nie wie dokładnie co sprzedaj. Co było wartościowe pewnie jest już wyjęte. Aż dziwne że nie odkręcił boczków.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Aż dziwne że nie odkręcił boczków.

Nie mógł, bo ludzie chcą właśnie boczków, nie zdziwię się jak od zwycięzcy dostanie maila: " Hej, wykręć boczki i wyślij, resztę możesz wyrzucić...."

Co jest, ktoś w Niemczech okradł na śmietnik ? Tyle tego złomu elektronicznego ostatnio na A.

P.S. Na laser nie licz, mogę się założyć o wafelka, że ze 3 osoby po drodze sprawdziły i trup.

A to co widać nie jest warte kosztów wysyłki (pomijając boki - jeśli są oryginalne)

P.S.2 CD jako takie fajnie grało - miałem okazję użytkować taki model.

Edytowane przez Shrek777

Możliwe że w tygodniu będę miał CDP-2700. To jakaś ESopodobna machina na profesjonalny rynek z wyjściem na XLRach i wyjściem cyfrowym Coax+XLR.

SonyCDP2700.jpg

Ponoć to podrasowany X222ES, ale czy X222ES miał KSS-240A? Szkoda że nia mam już X333ES bo mogłoby być ciekawe porównanie. CDP2700 ma np. dodatkowo wbudowany filtr sieciowy i kilka usprawnień

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Widziałem bynajmjniej jednego z datą produkcji 1995, ciężko ocenić.

Znalazłem jeszcze taki cytat na temat tego cdka CDP-2700 jest starszy. Ma przeważnie te same funkcje z wyjątkiem nie Worldclock w oraz IEC-958 jest na dwóch RCA zamiast jednego. Oddzielne niesymetryczne wyjścia dla monitorów, które sprawuje kontrolę głośności. Obróbka cyfrowa CXD1244 i DAC są AD1560, optyka jest KSS240A z CXA1372AQ. Wszystkie opamps są NE5532 i czapki są niebieskie Elna

Nie AD1560 tylko 2x AD1860.

SONY CDP-2700

2 x AD1860N-T _ CXD1244

KSS-240A

Spodziewałem się jakigoś daca CXD. W CDP-M99 (najwyższy model z serii midi) mam 2x AD1860N-O z KSS240A ale nie chce mi się porównywać. Więszkość sprzętu mam bo oko cieszy.

Większość jest sprawna. Z Denonem DCD3300 już wiem co jest, znalazłem dawcę: Sony CDP30 za 15 euro.

Edytowane przez czolgista778

Miło.

Ja takie hobby traktuję jako próbę zatrzymania czasu. W pewnych negatywnych współczesnych działaniach koncernów wydaje się to być uzasadnione. Sam jestem fanem SONY ale tego przez duże S. Takie jest do dziś ale w barnży professional.

Cześć. Po raz kolejny w klubie miłośników Es:) czym najlepiej i jak przemalować blache wzmaka tak aby na froncie nie zamalować napisów ? picował (odmłodził) ktoś już tak swój sprzęt.Chociaż nie wygląda zle to chciałbym żeby wyglądał jak nowy :)

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Cześć. Po raz kolejny w klubie miłośników Es:) czym najlepiej i jak przemalować blache wzmaka tak aby na froncie nie zamalować napisów ? picował (odmłodził) ktoś już tak swój sprzęt.Chociaż nie wygląda zle to chciałbym żeby wyglądał jak nowy :)

chcesz odnowic plyte czolowa? =>jesli tak to... niczym => jak chcesz "zabezpieczyc" sitodruk przed zamalowaniem liter ?/! pomysl absurdalny...

Jedyny racjonalny i skuteczny sposob to oddanie frontpanelu do fachowca przy zakladach Radmora. Czlowiek jest w tej dziedzinie bardzo skuteczny. Regeneruje front panel jak nowy oraz nanosi nowe napisy. Nic darmo ale jak sie ma cos ciekawego to watrto...

...Chociaż nie wygląda zle...

Jak nie wyglad najgorzej to po co mocniej ingerowac - moze poprostu wystarczy delikatnie wyczyscic uzywajac ew. jakiegos delikatnego srodka czystosci ( Ludwik, mydlo ), tak aby nie trzec mocno po napisach,

Regeneruje front panel jak nowy oraz nanosi nowe napisy. Nic darmo ale jak sie ma cos ciekawego to watrto...

Właśnie... warto bo jestem bardzo mocno związany z moim 700es i w połączeniu z kolumnami gra pięknie ale gdzie szukać takie zakłady które zajmują się regenerowaniem paneli ? bo z chęcią bym sobie naniósł napisy ładniejszą czcionką i np. kol. złoty :)

A zdał by egzamin lakier fortepianowy albo spray czarny lub lakierowanie proszkowe ?

wiecie piszę tak bo bardzo dbam o każdy sprzęt i chcę by wyglądał wzorowo mimo swoich już lat :)

Ryszard z tym mydłem i ludwikiem to umyj u siebie gary w kuchni a nie proponuj głupio,nastepnym razem zabiore go pod prysznic jak będę szedł.

Witajcie, w moim 550es czasem zanikają kanały, dzieje się tak zazwyczaj gdy sygnał jest cichszy lub gdy wcisnę muting. Co może być problemem ?

Witam . Brak konserwacji . Zimne luty ( ja w swoim 630esd wszystko przelutowałem )no i brudne styki na przełacznikach (są mechaniczne ). No i pozostaje jeszcze przekaznik od załączania wejść na kolumny . Nie pamietam budowy 550 es bo w 630esd wejścia cinch łączone byly z panelem przednim za pomocą płytki drukowanej przez całą głebokość wzmacniacza i pukniecie w potencjometr siły głosu na chwilę załaczało sygnał . Ale to byla wina zimnych lutów na cinczach a nie potencjometru co mi wciskano . Pozdro

We wtorek przybędzie do mnie Sony CDP-X33ES w bardzo ładnym stanie, laser wszystko pięknie czyta.

Czego mogę spodziewać się po tym odtwarzaczu ? Chciałbym zastąpić nim mojego CDP-950 z dołożonym zasilaczem symetrycznym, BG-N przy TDA1541, zmieniona opampy, BG-STD na wyjściu, inne kondy też zmienione.

Mam 2 pytania:

1. Jaki poziom brzmienia według Was reprezentuje CDP-X33ES ?

2. Czy warto go w przyszłości zmienić na CDP-X333ES ? Z tego co się orientowałem, to X33ES ma 1x DAC CXD2552Q oraz 1 trafo, a X333ES 2 x DAC CXD2552Q-2 oraz 2 trafa. Czy w związku z tym, że X333ES ma o jeden DAC i jedno trafo więcej, to zagra on zauważalnie lepiej od X33ES ?

Pozdrawiam

post-4924-0-44460600-1329566777_thumb.jpeg

Witam wszystkich ;) Zastanawiam się nad zakupem odtwarzacza SONY CDP-X339ES lub CDP-X333ES. Ma ktoś może porównanie do ONKYO Integra DX-7711, DX-6870 lub DENODA DCD-2560? Jakim dźwiękiem się charakteryzuję? Z góry dzięki za odpowiedź

Witam, potrzebuje szybkich informacji. Nie wiem czy nie trafiłem wzmacniacza zombie.

czy w 550ES jest podświetlenie wewnątrz obudowy?

W ogóle jakby ktoś miał 550ES to będę wdzięczny za zdjęcia sekcji końcowej.. Jakieś dziwne to wszystko..

Pozdrawiam

Edytowane przez david11

Mogę poratować zdjęciami F650ES, końcówka jest taka sama tylko ma dodatkowy przełącznik i DAC:

https://picasaweb.google.com/muzg123/SONYTAF650ES?authuser=0&feat=directlink

Inne zabawki SONY ES, DACi itp.:

https://picasaweb.google.com/111738829568404348297

W ogóle jakby ktoś miał 550ES to będę wdzięczny za zdjęcia sekcji końcowej.. Jakieś dziwne to wszystko..

Wklej zdjęcie, to nie będzie wątpliwości co to za 550ES

Wklejam zdjęcie z netu 550ES w wersji na Niemcy z przewodami łączącymi wejścia/wyjścia z układem regulacji i selektora i mniejsze zdjęcie, wersja na UK z płytką zamiast przewodów.

post-17098-0-45645300-1329781403_thumb.jpg

post-17098-0-06036700-1329781423_thumb.jpg

Witam

zwracam się z gorącą prośbą do użytkowników wzmacniaczy Sony ES 505, 570 lub 670 jeśli ktoś posiadałby blachę (zdjęcie poniżej z serwisówki) do której mocuje się potencjometr i przycisk od Source Direct byłbym wdzięczny o podanie wymiarów i jakiś szkic, gdyż brakuje jej w mojej 670 i chciałbym ją dorobić, a może ktoś posiada taką na sprzedaż? Bardzo proszę o pomoc i ratunek :)

post-41079-0-54039900-1330165599_thumb.jpg

Przejrzałem tego mojego Soniaka 550 i ... Z resztą zobaczcie i oceńcie sami. Przepraszam za słabą jakość fotek, robione na szybko i na dodatek wycinanki :).

powera.jpg

Nocą bez górnej obudowy.. Dodam że z założoną obudową, samych LED'ów w ogóle nie widać, tylko całkiem miło rozświetlone wnętrze.

ledl.jpg

I radiator na przedwzmacniaczu.

preamp.jpg

Sam dźwięk jest fenomenalny, ale co sądzicie o tych ledach? Czy mogą wpłynąć ujemnie na jakość dźwięku?

Wklej zdjęcie, to nie będzie wątpliwości co to za 550ES Wklejam zdjęcie z netu 550ES w wersji na Niemcy z przewodami łączącymi wejścia/wyjścia z układem regulacji i selektora i mniejsze zdjęcie, wersja na UK z płytką zamiast przewodów. post-17098-0-45645300-1329781403_thumb.jpg post-17098-0-06036700-1329781423_thumb.jpg
Dzięki, czyli wychodzi na to że mam wersje na Niemcy. Edytowane przez david11

Wzmak wygląda na nie ruszany, jedynie radiator na STK, co bardzo jest potrzebne bo się okropnie grzeje i te ledy podłączone do zasilania końcówki mocy i raczej ni powinny wnosić coś złego do dźwięku.

Ja bym je wywalił bo nie lubię światełek choinkowych w sprzęcie ale to rzecz gustu.

Witam

zwracam się z gorącą prośbą do użytkowników wzmacniaczy Sony ES 505, 570 lub 670 jeśli ktoś posiadałby blachę (zdjęcie poniżej z serwisówki) do której mocuje się potencjometr i przycisk od Source Direct byłbym wdzięczny o podanie wymiarów i jakiś szkic, gdyż brakuje jej w mojej 670 i chciałbym ją dorobić, a może ktoś posiada taką na sprzedaż? Bardzo proszę o pomoc i ratunek :)

mogę nawet zapłacić za zrobienie takiego rysunku jak nikt dobrowolnie nie chce mi pomóc...

Wzmak wygląda na nie ruszany, jedynie radiator na STK, co bardzo jest potrzebne bo się okropnie grzeje i te ledy podłączone do zasilania końcówki mocy i raczej ni powinny wnosić coś złego do dźwięku.

Ja bym je wywalił bo nie lubię światełek choinkowych w sprzęcie ale to rzecz gustu.

Dzięki, pocieszyłeś mnie. Jednak jestem strasznym panikarzem. Ten Soniak zmienił dosłownie wszystko w dźwięku. Niesamowity sprzęt za przyzwoite pieniądze.

paktos - myślę że to nie jest kwestia chcenia, lecz posiadania wzmaka o którego prosisz.. Odwiedź za jakiś czas ten temat, może ktoś się znajdzie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.