Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

właśnie odziedziczyłem po braciaku z usa taki sprzęt (tylko dwa dolne klocki!!!) amp + końcówka

Moje pytanie jest proste na ile wyceniacie taki sprzęt?

Czy będzie grał lepiej od mojego Rotela?

I czy warto szukać do niego przedwzmacniacza takiego jak w filmie? (górny klocek)

Sprzętu zamierzam używać wyłącznie do muzyki...

Ps. nigdy nie miałem do czynienia ze sprzętem sony stąd moje pytanie...

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Czy naprawdę nikt z Was nie miał styczności z tym sprzętem?

Może jednak ktoś opisze mi swoje wrażenia...

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Niestety nie słuchałem go osobiście, jedyne co mogę to wysłać ci na meila test tego zestawu z naszego polskiego magazynu

Super będę bardzo wdzięczny:)

Bumpalump - jakie wady ma TA-F670ES na rynek japoński i niemiecki, których nie ma ten na rynek europejski?

I po czym poznać dany egzemplarz, na który rynek był produkowany?

Mniejsza szczegolowosc, ogolnie wrazenie jakby wysokich tonow bylo mniej, ciemniejsze granie.

Po tabliczcie znamionowej

trabka-JAP

kwadracik-euro

orzelek-german

Do mnie wlasnie jedzie Sony CDP-338ESD

Mniej wysokich i ciemniejsze granie to akurat dla mnie osobiście plusy, a nie wady. Takie granie lubię co zrobić :)

Ja myślałem, że chodzi o jakieś wady techniczne, że coś się przepala, przestaje działać, itp.

Ma ktos w domu odtwarzacz Sony z laserem w polu magnetycznym ktory ma duże problemy z czytaniem plyt? lub przeskakujacymi utworami?

potrzebuje taki jeden lub nawet dwa na serwis, serwis bedzie darmowy, pokryje rowniez wysylke w jedna strone, gwarantuje ze nie wroci w gorszym stanie niz byl a jestem w 90% pewny ze potrafie je przywrocic do zycia.

Odkrylem cos podczas serwisowania swojego 338ESD i potrzebuje to sprawdzic na kolejnych pacjentach.

Oferta jest skierowana do osob ktore mysla ze pada laser i nie maja juz nic do stracenia. Warunek jest taki, ze laser nie mogl byc wczesniej podkrecany, ogolnie najlepiej gdyby nikt w nim wczesniej nie grzebal bo potrzebuje egzemplarzy fabrycznych.

Chyba drogo, widywalem te piece nieco powyżej tysiąca i to całkiem nie dawno, nie wiem czemu od pewnego czasu na siłę próbujesz pompowac ich ceny. Drugi wątek na S się robi.

?👈

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Chyba drogo, widywalem te piece nieco powyżej tysiąca i to całkiem nie dawno, nie wiem czemu od pewnego czasu na siłę próbujesz pompowac ich ceny. Drugi wątek na S się robi.

Musi pompowac. Na Allegro stoi 830 za 3100 :) drozej o ok 1500 niż na eBay. Chętnych brak??

Na allegro bylwaly nie raz powyżej tysiąca, podobnie 707,770 etc. Dziś juz poniżej trojki nawet nie ma tych modeli. A jak sie trafi za 2 to OKAZJA. Nie przesadzajmy.

?👈

Kiedys wszystko bywalo tansze.

Na allegro bylwaly nie raz powyżej tysiąca, podobnie 707,770 etc. Dziś juz poniżej trojki nawet nie ma tych modeli. A jak sie trafi za 2 to OKAZJA. Nie przesadzajmy.

Normalna cena 707, 770 to ok 2 tys i po tyle bez trudu sie sprzedaja, ale na sprzedaz sklada sie wiele czynnikow zmiennych. Jak ktos ma pieniadze i szuka konkretnego modelu to sie sprzeda.

kilka dni temu za 2200zl poszedl 770ES, teraz stoi kolejny za 1980zl i nikt go nie bierze, to znaczy nie mniej nie wiecej jak to ze w danej chwili nikt nie potrzebuje tego modelu.

kilka dni temu byla tez 730ES za 1300zl i sprzedala sie po kilku minutach od wystawienia, wiec jak ktos mysli ze 1500zl za 830es to jego wartosc to chyba ma cos z glowa.

http://allegro.pl/sony-ta-f-730-es-w-oryginalnym-drewnie-i5951171597.html

Edytowane przez Bumpalump

Poniżej 8 tysięcy nie schodz

rozumiem, iż Twoja wypowiedź dotyczy mojego zapytania o sony 9000es?

z ciekawości interesuje mnie ile taki zestaw teraz jest wart. Sony zostaje u mnie, rotel w dziale ogłoszenia. Jakość dźwięku mnie powaliła. Myślę, że ładne parę kolejnych lat nie będę myślał nad wymianą. Półkę na której stoi końcówka musiałem wzmocnić bo się uginała:)

Hm, czyli już otrzymałeś ten zestaw:) Może coś więcej napisz o dzwięku itp.. ja sam jestem zainteresowany samą końcówką mocy i z miłą chęcią poznał bym wrażenia z podłączenia bezpośredniego cd- końcówka-kolumny.

Co do wartości tego zestawu: http://www.ebay.de/itm/Sony-TA-E9000ES-High-End-AV-Control-Amplifier-Verstarker-BDA-FB-2J-Garantie-/231840562703?hash=item35fac63e0f:g:ENAAAOSw4HVWD7Vo

To link do przedwzmacniacza, 599 euro za preamp w podobnej cenie były też końcówki mocy, czasem 200 euro więcej. Kwestia tylko taka że masz wersję na rynek amerykański, a to ze względu na nie zgodność zasilania z naszym europejskim zmniejsza jego wartość:( często o połowę.

@up

Nie nie są bezgłośne na 100% - bo sam miałem f770es i też lekko było je słychać , ale wystarczyło odkręcić trafo , i podłożyć pod nie kawałek gumy/filcu i było cichutko jak makiem zasiał! - można było nasłuchiwać uchem 2cm przy trafie i NIC nie było słychać.

Edytowane przez bokser7778
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.