Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki za odpowiedź,ale pomyśl napewno będziesz wiedział jeżeli miałeś kilka wzmacniaczy.

Jeden się grzeje od razu nawet na minimum jak jest skręcony ,a drugi dopiero przy słuchaniu dużo głośniej.

Pytanie do kolegów w temacie które soniaki się nie grzeją jak są na minimum lub przy słabym słuchaniu.

Ok przyjacielu będzie tylko ,przy głośnym słuchaniu

kolega ma TECHNICS SU-A700MK3 i on się tylko grzeje jak idzie od 70% głośności a tak jest zimny,pobór na minimum wyciszenia 18W a przy 70% koło 40W

Pytanie czy Sony ma któryś z modeli wzmacniacza co nie smaży się nawet na minimum głośności,a dopiero jak się idzie pełną mocą

to może zależy od konstrukcji końcówki albo dużego radiatora ?

nie miałem z Sony wzmacniaczy żeby trafić na taki właśnie model

narazie inne segmenty Sony a jeden ES czeka na serce czyli wzmacniacz.

Edytowane przez 603Mariusz

Rozumiem, że końcówka nie będzie miała miejsca by się chłodzić? O to chodzi?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Szukam wzmacniacza Sony który zaczyna się dopiero grzać przy 50% mocy,a nie na starcie jak jest na minimum,czy przy cichym słuchaniu,jest gorący.

Nie słucham głośno muzyki,

są wzmacniacze sony tego typu tylko które to jest pytanie.

A co za różnica?

Miałem końcówkę Xindak A600P która ważyła 63kg , wyglądała jak kaloryfer wielkości małego stolika i bez sygnału brała 350W.

Po kilku godzinach miałem ciepło w pokoju .

To rozumiem ale te kilkadziesiąt watów?

W porządu ok

Czy Sony ma takie co stopniowo pobierają W

i bez sygnału nie grzeją się

Druga rzecz nie potrzebuję mocy potężnej,od czasu do czasu jak już,a tak to słuchcam ;średnio i cicho

mam 4 segmenty Sony jedenES i (korektor jak juz jest to nie wyżucę pioneer 777 tez zeby taki wzmacniacz miał wł i wył dla niego na przednim panelui przełacznik).

Kolega wyżej zaproponał ES570 z tyłu nie pisze na nim ile wat pobiera (wie ktoś)

jakie inne modele SonyES z dobrym dźwiękiem szukać,od 50W mocy do 80W plus minus

Gość A&T

(Konto usunięte)

Czy Sony ma takie co stopniowo pobierają W

i bez sygnału nie grzeją się

Ma. Są to urządzenia z technologią wzmacniaczy S-MASTER PRO. Jak STR-DA2000QS, STR-DA3000ES, STR-DA5000ES, STR-DA7100ES i TA-DA9000ES oraz TA-DA9100ES.

Edytowane przez A&T

Dzięki za odpowiedź

czyli w moim przedziale cenowym do 700zł Soniaki grzeją się a niektóre smażą jak koledzy piszą bez sygnału

mam tylko wzór u kolegi jak jego TECHNICS SU-A700MK3 (z MK2 bez wiatraka ponoć są lepsze tak piszą)

mało pobiera (W) i grzeje się dopiero przy większej mocy.

Szkoda,że Sony nie ma czegoś podobnego.

Preczytałem,żeby szukać tylko z końcówkami mocy na trazystorach. W tych pozostałych siedzą hybrydy droga naprawa

Witam!

Mam na sprzedaż odtwarzacz plików audio SONY HAP S1 (rzekomo nowa seria ES), na pokładzie dysk 500 GB prawie na full zapełniony i PCM 1795. Stan idealny, ma ok 2 lat, praca bezawaryjna, szybko działa bez zawiech, ładne, masywne urządzonko, wysoka jakość dźwięku.

Zainteresowanych zapraszam na priva.

Ale wyjasnij nam dlaczego tak bardzo przejmujesz sie poborem, czy wzmacniacz bedzie zamkniety w jakiejs szafce bez wentylacji?

Tak tylko pytam,bo poco kupować jakiegoś giganta,skoro są trochę słabsze a tez dobrze grają

Czy wogule Sony wypuścił takie które stopniowo z zwiększaniem mocy grzeją się, a jak nie to trudno

pytanie do was jaki Sony wzmacniacz kupić który ma dźwięk a nie za bardzo pobiera

kolega wyżej zaproponował 570ES tylko na niej nie pisze z tyłu jaka moc (W?)

co jeszcze z tych nie za mocnych bo nie potrzebuję dyskoteki tylko ods czasu do czasu ,a tak to średnio lub cicho słucham.

W spoczynku 570ES pobiera ok 45W przy cichym sluchaniu ok 80-90W, grzac sie grzeje stosunkowo slabo

jak odkrecisz galke dosc mocno to wpierdzieli nawet i 500W, kiedys wycisnalem niemal 190W na kanal przy niewiadomych znieksztalceniach (na sluch nie bylo zadnych) ale ludzkie ucho nie slyszy chyba znieksztalcen ponizej 1%

Na pewno z tyłu jest całkowity pobór mocy.

te modele z tyłu nie mają napisane

...................

W spoczynku 570ES pobiera ok 45W przy cichym sluchaniu ok 80-90W, grzac sie grzeje stosunkowo slabo

jak odkrecisz galke dosc mocno to wpierdzieli nawet i 500W, kiedys wycisnalem niemal 190W na kanal przy niewiadomych znieksztalceniach (na sluch nie bylo zadnych) ale ludzkie ucho nie slyszy chyba znieksztalcen ponizej 1%

Dzięki za przeliczenia 570ES jest za mocny duży dla mnie coś słabszego z dobrym dźwiękiem i oczywiście dużo potencjometrów jaki polecacie

Jak ma być nie za mocny to może coś z Rotela Ra1, albo Nada c320bee.

Te klocki mają ok 50wat na kanal, to nie będzie świadomości, że się niepotrzebnie grzeją i moc się marnuje ;p

Niech moc będzie z Wami. ;)

Mam cztery segmenty Sony,

jeden Pionner,

i gramofon Technics

tak,że Sony na 90% z tych wszystkich czytań co kiedyś pisali ogółem wzmacniacze Sony należy kupować od numeru 500

to znaczy że model 500 jest najsłabszy który dobrze gra,czy są inne modele nie zamocne też.?

@up - racja

@ 603Mariusz - napisz w klubie rotela to coś doradzą.... :)

Co do marki Rotel jakość wyglądowo ni pasuje mi za małe przyciski i potencjometry

SONY ma większe bardziej czytelne,a o to mi też chodzi żeby sterowanie było czytelne duże

.

ostatnio widziałeł wzmacniacz który ma na panelu dosyć dużą gałkologię

8047245800_1467997673.jpg

Ja mam komplet Sony bez boków drewnianych to musi być taka seria wszystkich segmęntów po bokach'

zapytam z ciekawości czy po odkręceniu boków drenianych jest zwykła obudowa ?

Ja mam komplet Sony bez boków drewnianych to musi być taka seria wszystkich segmęntów po bokach'

po odkręceniu boków jest zwykła obudowa.

Zwykła tylko masz otwory pod uchwyty boczków .

Nie jest źle , ja w swoich mam odkręcone .

Na swoja pierwszą 870es jeszcze będę czekał ok 3 tygodni , też będzie bez boczków . Mam pytanie forumowicze , jak gruba jest ta deseczka bo mam zamiar dorobic ?

1* YAMAHA as2100/MATRIX mini-i pro2s 2* Sony ta f870es/xa20es/Dynavoice df8/Aim sc808 /UPS Powertecnique pro3000 1800W online, 3* Marantz/pm7200 /cd6000ose/ st7001/Mordaunt Short Avant 916i,

Na swoja pierwszą 870es jeszcze będę czekał ok 3 tygodni , też będzie bez boczków . Mam pytanie forumowicze , jak gruba jest ta deseczka bo mam zamiar dorobic ?

gdzieś po 2cm na bok

bo segment ma wymiar 47cm,a normalny 43cm ,więce 4cm podzielić na dwa.

.

6755363800_1468687915.jpg

Dzięki wielkie. lenistwo wakacyjne mnie ogarnelo to pytam.... :d

1* YAMAHA as2100/MATRIX mini-i pro2s 2* Sony ta f870es/xa20es/Dynavoice df8/Aim sc808 /UPS Powertecnique pro3000 1800W online, 3* Marantz/pm7200 /cd6000ose/ st7001/Mordaunt Short Avant 916i,

A boczki do czarnego czy złotego?

Mam telefon do ludka który robi takie boczki ale do czarnych wersji . Ma materiał niemal identyczny z oryginałem.

A ja mam wolne oryginalne boczki do DTS 57ES .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.