Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Miłośników Przetartych Gaci

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Wujek Jar1, mistrz ciętej riposty słownej :)))

Ciekawe ile czasu zajmie w Polsce rozpowszechnienie się chińskich trampek, za długich podartych gaci bez dupy i takich śmierdzących skórzanych kurtek wyprawianych chemikaliami, od których się świeci po zmroku?

Pomijam fakt ze dwóch z trójki modelowych chińczyków ma wyraźnego paltfusa - może efekt noszenia trampek? Ale to tylko moherowa, spiskowa teoria dziejów z IV RP :)

Qubric

to ty nie wiesz jeszcze co to Music Angel?.....po krótce wyjaśniam

jest to jeden z najlepszych na swiecie wzmacniaczy ,oczywiście w swojej klasie cenowej,gra zajebiscie ciekawie, oczywiscie zdarzyć się moze, ze niektóre egzemplaze mogą mjec poluzawane śrubki,w zwiazku z tym bas może sprawiać czasami kłopoty no, ale od czego śrubokręt krzyżakowy.

?

Czy moglibyście napisać coś szerzej o co wam chodzi?

Bo się przyklejacie jakoś chyba bez sensu to do jednych to do drugich?

Negacja permanentna - wszystko jest źle ..

No chyba że się mylę ;-)

Artur

chyba chodzi o pieniądze ;)

byca

Music Angel na triodzie 845 wciąga nosem tego Twojego creeka, nawet gdyby miał wszystkie śrubki poodkręcane i lampy zużyte i zero upgradu, więc po co się wysilasz z tą ironią.

americano, 28 Gru 2007, 23:25

>chyba chodzi o pieniądze ;)

>byca

>Music Angel na triodzie 845 wciąga nosem tego Twojego creeka, nawet gdyby miał wszystkie śrubki

>poodkręcane i lampy zużyte i zero upgradu, więc po co się wysilasz z tą ironią.

pomysl co bedzie po tjuningu! :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat

słyszałem po "tjuningu" i myślę, że to konkurent do Unison Research na 845, bardzo dobry dźwięk, może sam sobie kupię i zrobię kolumny pod niego

americano

Szkoda tylko, że Łukasz Fikus pisze o fabrycznej wersji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) że brzmi "Horrible" (okropny, straszny, potworny) i właściciel tego cuda po tygodniu chciał go wyrzucić na śmietnik.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PiMi

Łukasz to mój kumpel i wiem z pierwszej ręki co o nim myśli, nie musisz mi cytować ;)

Jakie chińskie gacie polecacie z allegro? Może kupię 100 par na 3 miesiące, bo prać mi się nie chce! :)

• Redaktorzy

Najskuteczniejszym tuningiem dla słabego lampowca byłby zapewne upgrade transformatorów wyjściowych. Szkoda, ze nikt tego nie robi :-)

parantulla, 28 Gru 2007, 17:59

>W pewnym sensie mogę to zrozumieć (w pewnym sensie, bo co mnie to obchodzi kto i z czego żyje)

No to masz problem chłopie, że cie nie obchodzi, że ktoś naciąga naiwnych... do czasu, aż ktoś ciebie przerobi

>jakoś nie widzę głosów oburzenia, kiedy powstaje enty wątek o starych klamotach z niemieckich

>śmietników, które po czarodziejskim tjuningu "biją na głowę" współczesne klocki z górnych półek i

każdy "megakonstruktor" (podobno) robi z nich cuda :)))

>Przecież to jest dokładnie to samo, tylko "megakonstruktor" mówi wprost JA MOGE CI ZROBIC TO I TO ZA

>TYLE I TYLE

nie widziałem aby któryś tzw. "megakonstruktor" napisał wprost za ile coś zrobi... najczęściej pisze coś w stylu "zapraszam do mnie na dobrą kawę" :P

Pamiętamy ;) Do tego głównie piję, ale tutaj większość woli schować głowę w piasek albo durnia strugać, że nie wie o co mi chodzi :) Rączka rączkę myje, a kolejne Kluby Miłośników powstają jak grzyby po deszczu. Może jakiś szybki zakładzik o to, kiedy i co się pojawi? Sony SE już jest, także się nie liczy ;) Teraz postawiłbym w ciemno na Totemy :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

ja jednak stawiam bardziej na Sony ES :D jest juz lider ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 2 tygodnie później...

hazardzista5, 10 Sty 2008, 07:13

>fajny kabaret z tymi opiniami nt. kolumn Mimo Studia 16 Hertz.

no

>słuchany w sklepie/salonie

>nie kupiłem

>Jeszcze nie kupiłem, ale...

i opinia tylko jednego wlasciciela :)

>i opinia tylko jednego wlasciciela :)

poprawka! kolegi wlasciciela :D

widze ze mowa i o mnie :)

Gacie uzywane sa fajne. Dobrze leza na tylku i nie uciskaja.... No chyba ze ktos ma inny tylek ;)

Powaznie to ja tez zalozylem watek o przerobce pewnego cd. Zaczynalem od podstaw. Z czasem nabieram doswiadczenia i opisuje jakie zmiany w dzwieku zaobserwowalem. Wszystkie zmiany w elektronice opisuje. Co jak wplynelo na dzwiek. Nic nie ukrywam bo mam nadzieje ze kazdy kto bedzie mial taki model bedzie mogl skorzeystac

Czy myslicie ze tez jestem takim sprzedawca chinszczyzny jesli ktos sie do mnie zglasza i pyta czy moge mu przerobic podobny model (taka sama elektronika)?

Moze oni rzeczywiscie robia cuda z tymi sprzetami? ;)

Ps. Tez chetnie zapraszam na odsluch.

Oczywiście każde tematyczne forum jest znakomitym medium "promocyjnych opinii" wybranych przedmiotów;). Ustrzec się można jedynie mając słuch i odrobinę rozwagi.

Ci którzy coś słyszą jak się "natną" na jakieś "rady" często bezbłędnie je rozpoznają. Ci co nie słyszą - dla tych nie ma większego znaczenia co kupią i wstawią w domu:).

Różnego rodzaju "rady" i "promocje wybranego sprzętu" najbardziej uderzają w ludzi, którzy dopiero zaczynają. W stosunkowo krótkim czasie staną się klientami na kilka szrotów z Allegro. Oczywiście często to nie jednorazowy klient, bo to co kupił zazwyczaj go nie zaspokaja. I obrót złomem kwitnie. Oczywiście nie wszystko to złom, sam kupiłem po raz wtóry z tanich rzeczy sprzęt który już posiadałem i go wcześniej sprzedałem bo musiałem słuchając innych rzeczy na własne uszy się przekonać, że gra przyzwoicie (mimo wielu sprzeciwów z jakimi spotkałbym się, gdybym zaczął ten sprzęt wychwalać:).

Ale ma to i swoje pozytywne cechy. Początkujący za stosunkowo niewielkie pieniądze może zacząć przygodę ze stereo i stopniowo piąć się "wyżej" i "drożej". Innej rady nie ma. Mało osób ma możliwość odsłuchania nieprzebranej masy sprzętu aby nie angażując się finansowo wyrobić sobie samodzielną opinię. Można oczywiście biegać po salonach audio i tak aby się dowiedzieć "o co w tym chodzi" posłuchać sprzętu "z prawdziwego zdarzenia". Tylko, że nie każdy ma dostęp do salonów. Druga sprawa to obsługa. Ja spotkałem się w jednym z obsługą która raczej stara się coś wciskać, aniżeli zarażać chorobą audiofilizmu;). Wybór ograniczony i ... najlepszymi propozycjami są oczywiście te ... które stoją akurat na półkach;). Jak mówisz w takim salonie, mam to i to (a ze swoich nausznych doświadczeń wiesz, że fajnie gra, potem znajdujesz też wiele potwierdzeń swoich doświadczeń) ... to słyszysz od razu "rady" typu - "wywalić, straszna cienizna, tu mamy COŚ dla Pana". Tylko oferowane - w tym przypadku kolumny - kosztowały ok. 1400 zł a grały gorzej, niż moje po których dopiero co tak sprzedawca "pojechał";). Często też sprzedawcy w salonach klienta - o ile zaraz czegoś nie kupi - traktują jak intruza - "przychodzi i tylko d... zawraca".

Dlatego człowiek starając się zorientować w dźwięku skupia się na szperaniu po rzeczach "z drugiej ręki", stopniowo pnąc się wyżej (o ile słyszy oczywiście;)). A kupowanie nowych sprzętów "ze znakomitymi recenzjami prasy branżowej" może się niejednokrotnie okazać większym i znacznie kosztowniejszym "zonkiem" niż nabycie starocia za kilka stówek.

I bądź tu człowieku mądry;)

Jedyna rada - słuchać i wybierać to, co zaspakaja czyjś gust. Zawsze to kupujący zostanie w końcu ze sprzętem który kupił (a nie sprzedawca).

Niestety "promocyjnych opinii;) nie unikniemy, tak jak i wpływu jaki próbuje na nas w każdym momencie wywierać nasza konsumencka rzeczywistość. Grunt to być przezornym.

UWAGA REKLAMA:

Bylem na odsluchu w sklepie w W-wie kolo mnie czyli na ulicy Ciolka. Sprzedawca wyraznie powiedzial ze ze sprzetow ktore teraz ma najlepiej gra ten (zademonstrowal chyba jakiegos NADA) Reszta lepszych sprzetow pojechala na jakas wystawe i jasno o tym poinformowal. Zaprosil na nastepny odsluch. Mimo ze przerzucilem chyba z 10 zestawien nic nie narzekal.

Taki sprzedawca moze zarazic audio....

Sluchalem klockow na glosnikach Sonus'a Fabera - cremona (zeby latwo bylo wychwycic roznice brzmien)

Ps. Juz 2 moich znajomych chce takiego samego cd jak ja mam i oczywiscie do przerobki :) Chyba jednak to o czyms swiadczy?? Zawsze daje do porownania oryginal i moj. Mowie co zrobilem i pokazuje. Zazwyczaj nie maja zielonego pojecia o czym mowie...

Znajomym oczywiscie proponuje taka zabawe 'po kosztach' bo nie bede przeciez z nich zdzieral.

Zastanawiam sie tylko co powiedziec komus obcemu?

Jednak te setki godzin poswiecone na przekladanie kondensatorow troszke kosztuja>?

Mam nadzieje ze w dobrym miejscu pytam?

>Zastanawiam sie tylko co powiedziec komus obcemu?

>Jednak te setki godzin poswiecone na przekladanie kondensatorow troszke kosztuja>?

przelicz sobie na roboczogodziny :)

na roboczogodziny mozna przeliczyc ale ilosc czasu jaki poswiecam na lutowanie...

Ciezko przeliczyc czas jaki stracilem na odsluchy konkretnych zestawien kondensatorow/przekladanie i odsluchiwanie po setki razy tego samego kawalka...

To nie takie proste.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.