Skocz do zawartości
IGNORED

Goldmund - znajdź 5 szczegółów (quiz)

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

octavarium, 18 Kwi 2009, 20:34

>Na początku byłeś nawet trochę interesujący,nawet taki egzotyczny ze swoimi poglądami i

>linkami,teraz Ciebie tak pełno wszędzie wciąż z tymi samymi poglądami,linkami,wypowiedziam i że

>stajesz się taki...przewidywalny,nudny,nijaki...

Cóż, prawda jest o wiele nudniejszego od świata Harry Pottera...

Gość

(Konto usunięte)

octavarium, 18 Kwi 2009, 20:34

>Na początku byłeś nawet trochę interesujący,nawet taki egzotyczny ze swoimi poglądami i

>linkami,teraz Ciebie tak pełno wszędzie wciąż z tymi samymi poglądami,linkami,wypowiedziam i że

>stajesz się taki...przewidywalny,nudny,nijaki...

Cóż, prawda jest o wiele nudniejszego od świata Harry Pottera...

Pawel to nie jest prawda, Twoja prawda to ta druga z przysłowia, co gorsza nie przemijająca w Twoim przypadku. Chociaż niekiedy zabawne to jest.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 19 Kwi 2009, 09:38

>Konfabulujesz mitomanie jedn ;)

dlaczego każdy temat kończy się obelgami a temat jak zwykle traci sens?

a ten wątek wymagałby jakiegoś wyjaśnienia i końcowych wniosków przede wszyskim dla nowych forumowiczów..

To nie była obelga w stosunku do Pawla. Poprostu podziwiam Go i tyle...za talent ustawiczny.

xniwax, 19 Kwi 2009, 12:48

>To nie była obelga w stosunku do Pawla. Poprostu podziwiam Go i tyle...za talent ustawiczny.

to nie zmienia faktu zamulania naprawdę istotnego problemu...

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 19 Kwi 2009, 09:38

>Konfabulujesz mitomanie jedn ;)

Jasne, dla Ciebie naukowo potwierdzona prawda jest konfabulacją, a brednie proroków audio najczystszą prawdą.

Gość

(Konto usunięte)

Jorgen, 19 Kwi 2009, 10:58

>dlaczego każdy temat kończy się obelgami a temat jak zwykle traci sens?

koledzy audiofile, gdy kończą im się argumenty (czyli baaardzo szybko) to szybko przechodzą do inwektyw :)

>a ten wątek wymagałby jakiegoś wyjaśnienia i końcowych wniosków przede wszyskim dla nowych

>forumowiczów..

Ale żaden wątek nie ma zaprogramowanego końca, i tu jest problem, poza tym sprawa jest prosta: większość klocków audio jest do siebie podobna w środku, a niektóre są IDENTYCZNE, a rozbieżność cen jest wytłumaczalna tylko marketingiem.

Jorgen

Problem istnieje owszem dlatego trzeba uzywać rozumu i pary uszu, a nie tylko oczu i portfela.

xniwax, 19 Kwi 2009, 15:15

>Jorgen

>

>Problem istnieje owszem dlatego trzeba uzywać rozumu i pary uszu, a nie tylko oczu i portfela.

no właśnie, ale na tym forum wszystko co droższe i ładniejsze jest lepsze, jeżeli ktoś twierdzi, że jest inaczej to prawdziwi audifile się na niego rzucają!!!

Jorgen, 20 Kwi 2009, 09:32

>xniwax, 19 Kwi 2009, 15:15

>>Jorgen

>>Problem istnieje owszem dlatego trzeba uzywać rozumu i pary uszu, a nie tylko oczu i portfela.

>

>no właśnie, ale na tym forum wszystko co droższe i ładniejsze jest lepsze, jeżeli ktoś twierdzi, że

>jest inaczej to prawdziwi audifile się na niego rzucają!!!

Czyli tak:wszystko co droższe i ładniejsze jest lepsze, tak twierdzą ludzie którzy ten sprzęt posiadają i to ich należy nazywać "prawdziwymi audiofilami"?

henrykpiątek, 20 Kwi 2009, 10:14

>Czyli tak:wszystko co droższe i ładniejsze jest lepsze, tak twierdzą ludzie którzy ten sprzęt

>posiadają i to ich należy nazywać "prawdziwymi audiofilami"?

napewno nikt z nas nie jest obiektywny,

Ci którzy mają drogi sprzęt raczej będzie lepiej grać od tańszego, ba, sam bym chciał droższy sprzęt niż ten co mam (chociaż byłoby mnie na niego stać) ale jak bym zaczął coś zmieniać to bym chyba zwariował bo mam przekonanie, że wpadłbym w pułapkę "audiofilską"

jak do tej pory ciesze się muzyką i na moim sprzęcie, który jest dobrany do moich warunków odsłuchowych, gra znakomicie gdy nagranie jest dobrze zrealizowane, nie słucham muzyki źle zrealizowanej. Czy nikt się nie zastanowił, że na wystawach np. AS każdy z wystawców prezentuje swój sprzęt na świetnie zrealizowanych materiałach muzycznych, które świetnie reklamują samego wystawcę. Zrobiłem chyba dwa lata tenu w Bristolu taki eksperyment i w pokoju AA dałem niezbyt dobrze zrealizowanym blusowym koncertem, no ze słynnego Lektora płyta CD została szybko wyjęta, bo mogło by być zrozumiane, że to wina sprzętu, dostałem wtedy komentarz, że są za duże przesterowania, chociaż uważam, że cała elektronika AA jest super.

ale nie mogę się zgodzić z atmosferą kablową tego forum, które bardziej przypomina mi slogan reklamowy Media Marketu, ale bez słowa "nie"...

sam słyszałem na własne uszy, jak na pytanie czy elektronika we wyżej wspomnianej prezentacji musi być podłączona takimi grubymi kablami odpowiedź była bardzo prozaiczna - nie można stosować innych przewodów, gdyż wystawca wyglądałby niepoważnie...

• 4 miesiące później...

Kolejne wcielenie Pionka :)

Bladelius Freja CD player

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tyle, że tym razem Pionek to jedynie transport i sterowanie. DAC, cały stopień wyjściowy i jego zasilanie, są własną konstrukcją Bladeliusa. Moim zdaniem nie ma się do czego przyczepić.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Być może, że stopień wyjściowy jest konstrukcją Bladeliusa. Może być jednak i tak, że jest to jakaś implementacja gotowego układu. Nie mniej jednak Pioneer to dobry napęd - doskonała alternatywa dla

shigaraki clone, CD-PRO2. etc

Hon666, 13 Wrz 2009, 21:45

>Być może, że stopień wyjściowy jest konstrukcją Bladeliusa. Może być jednak i tak, że jest to jakaś

>implementacja gotowego układu.

Myślę, że dla przebiegu dyskusji, lepiej jest bazować na faktach, a nie na domysłach. Szczególnie, gdy nie są niczym poparte.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>

>>Być może, że stopień wyjściowy jest konstrukcją Bladeliusa. Może być jednak i tak, że jest to

>jakaś

>>implementacja gotowego układu.

>

>Myślę, że dla przebiegu dyskusji, lepiej jest bazować na faktach, a nie na domysłach. Szczególnie,

>gdy nie są niczym poparte.

Masz rację. Fakty:

1.W/w Bladelius korzysta z napędu Pioniera (podobnie jak Goldmund)

2.Nie mam pewności, że pozostała elektronika jest konstrukcji Bladeliusa. Można jednak wstępnie założyć, że jest tak jak mówisz :)

• Redaktorzy

Fotka z umieszczonej na stronie z linka azjatyckiej gazety pokazuje, ze pod ekranem kryje się kompletna (lub może zmodyfikowana, ale tego nieststy nie widać) elektronika Pioneera, a więc z DAC-em również.

Redaktor, 14 Wrz 2009, 14:18

>Fotka z umieszczonej na stronie z linka azjatyckiej gazety pokazuje, ze pod ekranem kryje się

>kompletna (lub może zmodyfikowana, ale tego nieststy nie widać) elektronika Pioneera, a więc z

>DAC-em również.

No to co? Mieli może urżnąć ten fragment z DACem od płytki na której jest również serwo i sterowanie? Szkoda fatygi. Ważne że zrobili swoją elektronikę odpowiedzialną za audio.

Wielu producentów wykorzystuje philipsowski moduł napędu CD-Pro2, który na płytce z elektroniką ma też zintegrowany niskich lotów DAC. Czy to jakiś powód do narzekań, skoro mało kto w ogóle ten DAC podpina?

Nikt nie narzeka. Chwała Golmundowi i Bladeliusowi za to, że odkryli dobry napęd za śmieszne pieniądze w porównaniu z CD-PRO2. Pioneer też pewnie nie narzeka. Sprzedaż odtwarzaczy DVD wzrosła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.