Skocz do zawartości
IGNORED

Oznaczenia modeli sprzętu KENWOOD'a

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mo o to co oznaczają cyfry w sprzętach KENWOOD'a oznaczanych 4-ro cyfrowo??

Przykładowo odtwarzacze CD:

DP-4030

i

DP-1050

Czy 2 pierwsze cyfry oznaczają wysokość modelu, a 2 ostatnie serięę (design)??

Czyli w powyższym przykładzie DP-4030 jest wyższym modelem z serii starszej niż DP-1050??

Dobrze myśle, czy nie??

Pytam bo chcę skompletować zestaw Kenwooda, a nie chcę kupić najniższych modeli.

Oczywiście dotyczy to sprzętu budżetowego, a nie jakis HI-END'ów tejże firmy.

Kenwood ma to do siebie, ze nie jest uznawany na Allegro jako producent sprzetow high-endowych, tak wiec mozna kupic za grosze nawet najwyzsze modele.

Z CD polecam DP 5050, DP7050, DP7060, DP 7090 - nizszymi i starszymi szkoda sobie zawracac głowy.

Z tego co mi wiadomo, a miałem kiedyś klocki Kenwooda i trochę śledziłem ich modele to:

DP 4030 z pewnością jest modelem o kilka (nazwijmy to marketingowo) klas wyższym niż DP 1050. Ten ostatno jest natomiast o około dwa sezony młodszy (nowszy).

DP 4030 figurował w katalogu na 1991 rok, pod nim był 2030 i 1030 (z cd jednopłytowych) a ponad nim 5030, 7030 i 8020 (z nieco starszej serii ale nadal wtedy w ofercie). Jeszcze wyżej znadował się transport DP-X9010 i topowy L-1000D

natomiast

DP 1050 jest najniższym odtwarzaczem jednopłytowym w katalogu na 1993/94. Nad nim jest 2050, 3050, 5050, 7050 oraz wspomniany już a wciąż jeszcze wtedy oferowany L-1000 D.

Kenwood w tym czasie co roku zmieniał nazewnictwo nowych modeli i niemal całkowicie odświeżał ofertę. Po modelach xx10, xx20, xx30, xx40 były xx50 i chyba nawet na tych seriach się nie skończyło. W miarę kolejnych lat oferta już nie była aż tak rozbudowana (liczba cedeków, wzmacniaczy, keseciaków się zmniejszała) co może nieco komplikować bezposrednie porównywanie numerologiczne. Dodatkowo było też kilka klasyków, których żywot w katalogach był dłuższy jeden sezon np wzmacniacz KA 7020 produkowany był jeszcze w latach 93/94, podobnie jak deck KX-7030 i tuner 5020L.

Pozdrawiam

Harry z Tybetu

No własnie mam kaseciaka KX-7030.

Rewelacyjnam aszyna bijąca na głowę wiele innych wysokich modeli takich firm jak Akai, Denon czy Pioneer.

I w jego oparciu chce skompletować wieżę KENWOODA.

Mam do tego CD DP-4030, który po małym podkręceniu czyta nawet CD-RW.

Myslalem zeby go zmienic na inny ale chyba zostane przy nim.

Nie wiem nic o wzmakach Kenwooda z nowszej serii, czyli taki jak ten:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ktoś zna ten wzmak??

Wglądowo jest inny niż reszta moich klocków, ale moze jest to jakiś w miare przyzwoity model?

Ukryta Zawartość

Ja bym sobie kewnwood-em wcale głowy nie zawracał. Ostanio pojechałem na odsłuch HiEndowego L-1000D. W porównaniu do mojego denona to była totalna porażka, TOTALNA, zero brzmienia, zero sceny, zamulenie absolutne, wszystko za mgłą, wokaliści śpiewali w kominiarkach + grube kołdry na kolumnach. Aż strach pomyśleć że chciałem to kupić. Wrrr....

Ukryta Zawartość

post-1122-100004231 1199652644_thumb.jpg

post-1122-100004232 1199652644_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

.

Ukryta Zawartość

post-1122-100004229 1199652733_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.