Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś mógłby mi polecić dobre kable głośnikowe, do Pioneer'a X-HM50? Chciałbym wymienić te kit'owe na coś lepszego. Słyszałem i czytałem o kabelkach KLOTZ, że są dobre jakościowo i niedrogie. Nie mam tylko pojęcia jakie kable wybrać i jaki będzie dobry ich przekrój. Ich długość szacuję na góra 2m każdy. Chciałbym również jakiś interkonekt dobry dokupić. Proszę o podpowiedzi i z góry dziękuję.

Problem w tym że u mnie w mieście mogę tylko odsłuchać yamachę 330... No i jeszcze jedno pytanie, czy ta yamacha 330 zastąpiła 410? Czy jest z porównywalna 410? Wiem, że na pewno jest mniejsza:). No i nie wiem czy sobie poradzi z tymi tannoyami. Z drugiej strony Onkyo niby jest super, ma fajną cenę, tylko ma słabe kolumienki, ale ja mam tannoye które by mogły do niego pójść.

Nie, nie zastąpiła, to urządzenie gorsze brzmieniowo niż E410, ale znowu nie jest to tak bardzo odczuwalne, po prostu Yamaha zrobiła sprzęt do mniejszych pomieszczeń, mniej wymagających osób i spakowała dwa zew. moduły w jeden. Na Twoim miejscu brał bym Yamahę, bo ma na pewno lepsze kolumny niż Onkyo, elektronika jest podobna.

@ Emil

Zgadza się, kolumny u Denona są lepsze niż w Yamaszce pod względem wykonania. Odnośnie brzmienia, to Denon gra bardziej analitycznie, Yamaha bardziej syntetycznie.

@ Agora

Wygląda ciekawe, widzę że poprawili wreszcie kolumny, teraz to ma szansę brzmieć dobrze w tej cenie.

@ Mikson

Jakoś to mnie nie przekonuję, chyba wybrał bym już Mante V5/V7.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

^^ Do sypialni w sam raz! I lampka w zestawie :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Mówisz o tym niebieskim bulaju ;) Nie w moim guście.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

wczoraj rozpoczołem poszukiwanie mini do sypialni gościnnej . Budżet ok +/- 1500 zł. Z pierwszych przesłuchów wyniaka ze wsród yamah,onkyo,pihilipsów najlepiej bo dzwiękiem najbardzier pełnowymiarowm zagrał ....JVC a konkretnie model NX-AK 1. Czy ktos dysponuje takim urządzeniem ? jedeyny minus ( funkcjonalny ) jaki da sie zauważyć to brak złącza USB.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

DawidM, Denon gra tylko troche bardziej analitycznie, za to ze zdecydowanie lepsza i lagodniejsza gora, ktora u Yamahy jest troche oderwana od reszty pasma i potrafi zakłuć.

Marek, dla mnie do 1500 mimo wszystko Denon to numer 1.

Mam propozycję.

Może wybierzemy kilka najbardziej popularnych mini i dla każdego modelu opiszemy

ogólną charakterystykę

do jakiej muzy się nadaje

cenę

itp.

Łatwiej będzie wybrać szukającym dla siebie mini.

ja proponuje do Pioneer'a X-HM50 głośnikowy używany resony na allegro czasem krótsze odcinki chodzą do 100pln

z nowych chord carnival silverscreen z rolki jeden z lepszych tanich nie jest szorstki na wyższej średnicy

pozdr

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Przecież w tym wątku są recenzję wielu klocków, ew. jeśli moderatorowi tego portalu się chce(możemy mu pomóc) to może je dać na pierwszą stronę, coś ala FAQ dla poszukujących.

Poza tym http://stereo***.pl/

Tam także można znaleźć moje i kolegów recenzję(dział recenzję).

W końcu chodzi o to by wątek był przejrzysty, oraz by się rozwijał. :)

Ps. Ostatnio byłem trochę nie aktywy(brak czasu), ale wczoraj straciłem pracę(Orange robi cięcia kadr), więc będę miał trochę wolnego czasu do stycznia, wtedy zaczynam poszukiwania jakiejś nowej, lepszej pracy.

Edytowane przez DawidM

Dzięki, też myślę że będzie dobrze, trzeba być optymistą, świat bez tego były za ponury..Odnośnie sprzętu, myślałem o kabelkach, ale porzuciłem pomysł. Póki co jest tak jak jest. Może w przyszłym roku nastąpi jakaś zmiana.

Jasne, polecam posłuchać albumów:

Telefon Tel Aviv - Fahrenheit Fair Enough

Telefon Tel Aviv - Immolate Yourself

Nosaj Thing - Drift

Bonobo - Black Sands

Junior Boys - So This Is Goodbye

Junior Boys - Begone Dull Care

Pantha Du prince - The Bliss

Jedna uwaga, te albumy mają podwójne działanie. Mogą sprawić że zaśniesz później niż planowałeś lub wcześniej, w zależności jak bardzo się przy nich zapomnisz, a zapomnieć się jest przy nich łatwo, zapewniam. ;)

Edytowane przez DawidM

Mam propozycję.

Może wybierzemy kilka najbardziej popularnych mini i dla każdego modelu opiszemy

ogólną charakterystykę

do jakiej muzy się nadaje

cenę

itp.

Łatwiej będzie wybrać szukającym dla siebie mini.

Popieram! Myślę, że dla takich osób jak ja byłoby to bardzo pomocne.

Przecież w tym wątku są recenzję wielu klocków, ew. jeśli moderatorowi tego portalu się chce(możemy mu pomóc) to może je dać na pierwszą stronę, coś ala FAQ dla poszukujących.

Poza tym http://stereo***.pl/

Tam także można znaleźć moje i kolegów recenzję(dział recenzję).

W końcu chodzi o to by wątek był przejrzysty, oraz by się rozwijał. :)

Ps. Ostatnio byłem trochę nie aktywy(brak czasu), ale wczoraj straciłem pracę(Orange robi cięcia kadr), więc będę miał trochę wolnego czasu do stycznia, wtedy zaczynam poszukiwania jakiejś nowej, lepszej pracy.

Z całym szacunkiem Dawidzie, ale na tej stronie są 3 recenzje zestawu i to chyba nie najbardziej popularnych - ale akurat w tej kwestii średnio się znam.

Pozdrawiam

P.S. I mnie jest przykro!

Yyyy, z tego co ja wiem to na tej stronie są recenzję Yamahy E410, E810, E640 + wariację z różnymi kolumnami, do tego recenzję Denona 101, 102, 103, 107, DM-37, Kenwooda K-1000, Arcam Solo Mini i jeszcze pewnie znajdzie się parę. Choć fakt, że gdyby było w jednym miejscu i powiedzmy jeszcze skorygowane do ostatniego szlifu to było by łatwiej. Ja sam pisałem recenzję Yamahy E410, Denona 103, Yamahy E640, plus krótkie recenzję kolumn które grały w pewnym zestawieniu z mini: Triangle Stella ES, Mission E52, Koda K-2000B.

Ps. Dzięki!

Ps2. To mój dzisiejszy zakup, nie mogłem się powstrzymać i tego nie kupić(Polecam do odsłuchów jak najbardziej także do poduchy, świetny album):

20101204004.th.jpg

Witam serdecznie wszystkich fanów mini wież ( jako że jestem tu nowy: Cześć Wszystkim!)

Przeglądam ten wątek od dłuższego czasu i nasunęło mi się dość ważne dla mnie pytanie...

Jako że sprzęt tu opisywany jest wyższej jakości i dyskutujemy tu też o jakości dźwięku... który mini zestaw potrafi odtwarzać formaty kompresji bezstratnej typu: FLAC, APE itp.

Czy pozostaje tylko wav?

Pozdrawiam

dzięki Dawid za tytuły muszę posłuchać

Orba kiedyś z 10lat temu dużo słuchałem mam nawet ich jeszcze 4 płyty :)

Podałem Ci nazwy albumów. Mam nadzieje że się spodobają, niekoniecznie muszą za pierwszym razem..

Dawid poproszę jakieś sprawozdanie z tej płytki:-)

Mozna pociagnac, posluchac jak sie spodoba kupic.

http://avaxhome.ws/music/electronica/ambient/The_ORB_featuring_David_Gilmour_Metallic_Spheres_2_CD_Edition_Includes_3D60_tm_Version_2010.html

http://avaxhome.ws/music/electronica/the_orb_featuring_david_gilmour_metallic_spheres_2010.html

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

(Polecam do odsłuchów jak najbardziej także do poduchy, świetny album):

20101204004.th.jpg

Przesłuchałem obie CD i sorry kolego, ale gorszej kaszany w życiu nie słuchałem.

Nie mój typ muzyki i gdybym tego słuchał do poduchy to nocny koszmar mam murowany :-)

Edytowane przez AxelTores

a ja takie :) ale nie do końca mi spodobały się, wysokość u mnie ważna 2cm bo br od dołu ale chybotliwe jednak są a tylne firmowe jednak sztywniejsze,,,

http://www.odbojniki.com/index.php?dzial=oferta&grupa=samoprzylepne&rodzaj=stozkowe&typ=ip-rbs-57

ale zmieniam na takie http://rogoz-audio.nazwa.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/bdd71e4a008131ae906aad6f7b87a01d.jpg

jeden centralnie z przodu a gumowe nóżki firmowe z tyłu :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.