Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wyślij zdjęcie nieuszkodzonych maskownic (bez wgnieceń, co sugeruje, że sprzęt nie został uszkodzony w transporcie). Powołuj się na szybkie zgłoszenie zaraz po zakupie.

Osobiście uważam, że i tak odeślą Cię z kwitkiem, bo przecież mogłeś sobie sam wcisnąć tą kopułkę? Niestety...

Wyślij zdjęcie nieuszkodzonych maskownic (bez wgnieceń, co sugeruje, że sprzęt nie został uszkodzony w transporcie). Powołuj się na szybkie zgłoszenie zaraz po zakupie.

Osobiście uważam, że i tak odeślą Cię z kwitkiem, bo przecież mogłeś sobie sam wcisnąć tą kopułkę? Niestety...

Dokladnie teg osameg osie obawaim i pluje sobie w morde ze nie sprawdzilem odbierajac go. Natomist pozostaje jeszcze kwestia buczacego transformatora. Jak dla mnie to wada.Rozmawialem z moim pracownikiem, ktory sam sklada rozne rzeczy i powiedzial mi, ze transformator nie ma prawa buczec. Albo jest zle zamontowany albo za slabo dokrecony itp

I find your lack of faith disturbing...

Jeśli Ci nie uznają tego jako wady, zawsze można spróbował kopułkę wyprostować, są na forum metody, poszperaj. ;) Poza tym jeśli nie słyszysz wady, to jest to wada jedynie wisualna, a w tej cenie mogłeś brać Mante V5 plus dokupić jakieś mini źródło. Bardzo dobry, aczkolwiek niedoceniany sprzęcik ze względu na markę.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jeśli Ci nie uznają tego jako wady, zawsze można spróbował kopułkę wyprostować, są na forum metody, poszperaj. ;) Poza tym jeśli nie słyszysz wady, to jest to wada jedynie wisualna, a w tej cenie mogłeś brać Mante V5 plus dokupić jakieś mini źródło. Bardzo dobry, aczkolwiek niedoceniany sprzęcik ze względu na markę.

No wlasnie dowiedzialem sie odkolegi, ze kopulke owa moge odkurzaczem sprobowac wyciagnac ;-)

Ale pytanie co z buczacym transformatorem? W sypialnie drazni mnie przy cichym sluchaniu

No wlasnie dowiedzialem sie odkolegi, ze kopulke owa moge odkurzaczem sprobowac wyciagnac ;-)

Ale pytanie co z buczacym transformatorem? W sypialnie drazni mnie przy cichym sluchaniu

Wydaje mi się, że te Sharp'y które odsłuchiwałem nie buczały... coś na pewno buczało, ale to był chyba jakiś Philips. Reklamuj!

A co do odkurzacza to proponowałbym delikatnie.

Wydaje mi się, że te Sharp'y które odsłuchiwałem nie buczały... coś na pewno buczało, ale to był chyba jakiś Philips. Reklamuj!

A co do odkurzacza to proponowałbym delikatnie.

Poki co oddalem do reklamacji. Morele.net okreslilo, ze jest to reklamacja warunkowo. Kazalem im na drzewo spadac z tym warunkowym warunkiem;-)

Teraz z innej beczki. Podpialem wczoraj inne kable. Mialem tylko 2,5 wiec troche za grube ale roznica jak dla mnie byla odczuwalna. Nawet znaczaco. To znaczy, ze dla kogos kto ma dobre ucho byla kolosalna.

NIe zdazylem podpiac innych monitorow. Zrobie to po reklamacji i podziele wrazeniami

No i juz podpiety. No i juz jestem wk... glownie na siebie, ze nie obejrzalem sprzetu w punkcie odbioru (kupowalem w morele.net ale odbieralemw Poznaniu)

Otóż glosnik wysokotonowy w jednej z kolumn jest wcisniety. Tzn taka mala kopulka na srodku (nie znam sie za bardzo). Jak na rysunku. Co prawda odnosze wrazenie, ze roznicy w "sopranach" miedzy prawa a lewa nie slysze ale moze mam cos ze sluchem.

Wlansie sie zastanawiam czy wystarczy jak odniose 1 kolumne czy musze zwracac caly sprzet? Nie bede go jutro taszczyl tylko zadzwonie i upewnie sie. Mam nadzieje, ze nie beda robili problemow.

Wieza, a wlasciwie cos w niej (transformator?) delikatnie brzeczy przywlaczonym sprzecie. slychac to tylko w momencie kiedy nie gra zadna muzyka. NIby ni ale powstaje pytanie-czy ten sprzet tak ma czy tak sie nie powinno dziac? Macie jakies doswiadczenia w tej materii? W koncu gra to w syialni.

Postanowilem nie zmieniac od razu kabli. Mysle, dam sobie 2-3 dni (tym bardziej, ze mam mal oczasu ostatnio) i potem zmienie kabeli oraz sprobuje posluchac na moich siestach ale... no wlasnie. WIecie jak jest z odsluchem w marketach- wiekszosc sprzetu brzmi podobnie. Chodzi o to, ze ja mam chyba wypaczony sluch przez "duży" sprzet bo...ta wiezyczka gra slabo. Podkreslam, ze w odniesieniu do normalnego sprzetu. Glownie brakuje mi gornego zakresu. To wszystko w ustawieniach equalizera: flat. Przy pokombinownaiu i podbiciu treble slychac lepiej. No nic, moze musi sie wszystko wygrzac. Zobacze tez czy z innymi monitorami jest lepiej.

IMAG0694.jpg

O tym przytłumionym dźwięku tego Sharpa/Pioneera pisałem wyżej, polecając TEACA.

Poki co oddalem do reklamacji. Morele.net okreslilo, ze jest to reklamacja warunkowo. Kazalem im na drzewo spadac z tym warunkowym warunkiem;-)

Teraz z innej beczki. Podpialem wczoraj inne kable. Mialem tylko 2,5 wiec troche za grube ale roznica jak dla mnie byla odczuwalna. Nawet znaczaco. To znaczy, ze dla kogos kto ma dobre ucho byla kolosalna.

NIe zdazylem podpiac innych monitorow. Zrobie to po reklamacji i podziele wrazeniami

Morele.net to o ile sie nie myle glownie sprzedaz wysylkowa, przez internet? Czy nie jest aby tak ze w UE mozna oddac towar do 10 dni bez podawania konkretnej przyczyny jesli dokonalo sie zakupu przez internet (5 lub 7 dni przy zakupie w sklepie)? Wiec nie musialoby sie to nawet nazywac reklamacja tylko po prostu, towar nie spelnia Twoich oczekiwan i juz :)

Edytowane przez SZROT

Morele.net to o ile sie nie myle glownie sprzedaz wysylkowa, przez internet? Czy nie jest aby tak ze w UE mozna oddac towar do 10 dni bez podawania konkretnej przyczyny jesli dokonalo sie zakupu przez internet (5 lub 7 dni przy zakupie w sklepie)? Wiec nie musialoby sie to nawet nazywac reklamacja tylko po prostu, towar nie spelnia Twoich oczekiwan i juz :)

Tak jest kiedy sklep do ciebie wysyla przesylke ale jesli ma opcje odbioru w jakims parnterskim punkcie to wtedy opcji 10 dni nie ma. Traktuje sie to jak zakup w sklepie stacjonarnym

Co prawda morele.net udostepnia 3 dni na zwrot towarow jesl isa stwierdzone wady fabryczne ale w moim przypadku, po opisaniu, ktos z morele.net stwierdzil, ze to nie fabryczna wada lecz mechaniczna (w domysle, albo kurier albo ja zepsulem)

witam, ciekawy i bardzo długi wątek na temat miniwież się tu prowadzi. niesposób go przeczytać całego.

W kółko pojawiają się pewne typy jak Denon D-M38 i kilka rodzajów pianocrafta.

Zastanawiam się czy taki uniwersalny Denon nie obsłużyłby monitorów, które zostały mi ze starego stereo.

8ohmowe traingle titus 202, dość wysoką 90db skutecznością, do tego podłączyłbym aktywny sub.

Ma to szanse rozsądnie zagrać?

Sypialnia 12m2, raczej do spokojnego brzdąkania rano i wieczorem...

@ Vidoq

Na razie szukam nowego lokum, wiec sprzet audio na chwile podszedl w odstawke, ale mysle ze jak tylko cos znajde to na poczatek cocktail + Manta V5 lub jakies kolumny, a za czasem gramofon Thorensa lub Regi i byc moze Primare CDI + wymiana kolumn na lepsze.

@ Jaworrr

Mozesz sprobowac, chociaz ja mialem Triangle Stella ES i probowalem zarowno z Piano Craftem E810/E410 jak i Denonem 102/103(tu bylo lepiej), ale i tak dopiero te kolumny zagraly w pelni jak sie podlaczylo je pod Xindaka(z mini dobrze moga zagrac z Mistralem). Choc tu bardzo wazna tez jest akustka i ustawienie sprzetu, w pokoju odslychowym(okolo 20/25m2) te Triangle zagraly sporo lepiej(kazdy aspekt dzwieku) niz w moim pokoju(12m2). Generalnie bardzo dobre kolumny, do muzyki akustycznej, jazzu czy klasyki wrecz referencja w swoim przedziale cenowym, tyle ze wymagaja odpowiednich towarzyszy. ;)

Ps. Przperaszam ze tak pisze bez polskich znakow, ale moj dysk padl, jest w naprawie i uzywam ubuntu z pendrive(swoja droga swietny system).

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mozesz sprobowac, chociaz ja mialem Triangle Stella ES i probowalem zarowno z Piano Craftem E810/E410 jak i Denonem 102/103(tu bylo lepiej), ale i tak dopiero te kolumny zagraly w pelni jak sie podlaczylo je pod Xindaka(z mini dobrze moga zagrac z Mistralem). Choc tu bardzo wazna tez jest akustka i ustawienie sprzetu, w pokoju odslychowym(okolo 20/25m2) te Triangle zagraly sporo lepiej(kazdy aspekt dzwieku) niz w moim pokoju(12m2). Generalnie bardzo dobre kolumny, do muzyki akustycznej, jazzu czy klasyki wrecz referencja w swoim przedziale cenowym, tyle ze wymagaja odpowiednich towarzyszy. ;)

U mnie zostały zastąpione przez Dynaudio 2/7. Szkoda mi je sprzedawać dlatego pomyślałem, że wyślę je do sypialni i zasilę jakimś tanim klockiem. Stąd strzał w tego Denona M38. Uzupełnieniem basów zająłby się sub. Quadral.

(z mini dobrze moga zagrac z Mistralem) - to chodzi Ci o jakąś małą lampkę?

No i dupa:

"Z opisu zgłoszenia można wywnioskować, że mamy do czynienia z uszkodzeniem mechanicznym.

Procedura postępowania w przypadku uszkodzeń mechanicznych jest podawana w mailach wysyłanych do klienta przed realizacją zamówienia.

Link na stronę z jej opisem podany poniżej:

http://morele.net/pokaz_pomoc/33/.

Jeśli jednak uszkodzenie nie ma charakteru mechanicznego i wynika z wad fabrycznych urządzenia bardzo proszę o przesłanie dokładnych zdjęć towaru wraz z opakowaniem. Zostaną one przekazane do producenta celem uzyskania akceptacji reklamacji.

Dział serwisu

Morele.net"

Jak widac odnosza sie glownie do kolumny. Odpisalem, ze nie bylo szans aby ja w transporcie uszkodzic bo sprzet jest tak zapakowany, ze to jest niemozliwe dodatkowo na kolumnie jest metalowa oslona. Glosnik uszkodzono wedlug mnie we fabryce lub podczas pakowania.

Aleś im odpisał! Trzeba było od razu iść do punktu w którym odbierałeś sprzęt i zażądać wymiany.

Aleś im odpisał! Trzeba było od razu iść do punktu w którym odbierałeś sprzęt i zażądać wymiany.

Punkt odbioru to nie sprzedawca. Wiec najpier musialem "zarejestrowac" chec zwrotu

U mnie zostały zastąpione przez Dynaudio 2/7. Szkoda mi je sprzedawać dlatego pomyślałem, że wyślę je do sypialni i zasilę jakimś tanim klockiem. Stąd strzał w tego Denona M38. Uzupełnieniem basów zająłby się sub. Quadral.

(z mini dobrze moga zagrac z Mistralem) - to chodzi Ci o jakąś małą lampkę?

Dokładnie tak. Ew. Lampka może być inna. Tu dałem gotowy firmowy komplet. ;)

http://allegro.pl/mistral-dt-307a-wzmacniacz-lampowy-w-wa-i2082873966.html

+

http://www.rtvmax.pl/go.live.php/PL-H3/sklep/SMjU4NA%3D%3D.html?title=DT-307C

Edytowane przez DawidM

Witam, w tym wątku to chyba mój pierwszy wpis. Pytanie dotyczy cichego odsłuchu w sypialni, zmieniam mieszkanie i będę chciał zainstalować jakiś sprzęt w sypialni. I teraz mam dylemat, bo obecnie (oprócz dużegop systemu yamahy - salon) mam wieżę technicsa EH790. Chcę ja wrzucić do sypialni, bo wydaje mi się, że przy cichym odsłuchu (mimo wszystkich wad tej wieży) jest dobrze jesli chodzi o odtwarznie basu, tj. bas nie znika. Wydaeje mi się, że mój technics radzi sobie dobrze z basem, bo jest to wieża z biamplingiem.

Czy są ew. jakieś budżetowe miniwieże, gdzie przy cichym odsłuchu bas jest w miarę dobrze słyszalny? To, co mi najbardziej nie pasuje w technicsie, to jednak słyszalne szumy (prawdopodobnie z procesora dźwięku), poza tym jakość dźwięku jest do zaakceptowania.

Wył. wszelkie korekcje. Posłuchaj jak gra Twój Technics na ustawieniu neutralnym/flat. Poza tym bas w sporej mierze zależy jest od akustyki pokoju i ustawienia sprzętu. Potem będziesz wiedział co i jak i pewnie nasuną Ci się kolejne pytania.

Oczywiście jakość przetwornika jak i strojenie ma tu także fundamentalne znacznie. Nie mówiąc już np. o tym jak ktoś słucha na korektorze EQ, etc. ;)

Witam Wszystkich.

W weekend "stałem się" (kup teraz-allegro) posiadaczem zestawu mini: TEAC A-H500i oraz CD TEAC PD-H500i. Tym samym zgłaszam sie do klubu miłośników miniwież.

Zestaw przeznaczony jest na niewielką sypialnie, wielkosci 8-9m2.

Rozglądam sie za niewielkimi monitorami. Muzyka jaka preferuje to po troszku : jazz, czarne rytmy rmb, soul, latino, instrumentalna - gitarowa, małe składy z wokalem, troche muzyki rozrywkowej - pop, troche rocka (ale nie za ostry, nie metal). W zasadzie cieplejsze rytmy.

Jakie monitory polecacie i kable do spięcia tego wszystkiego w jedną zgraną całość. Często lubie słuchać muzyki dosć cicho.

Sprzet podobnie jak zakupiony powyzej teac moze byc uzywany, ale w sensownym stanie. Dodam jeszcze, ze w salonie mam zestaw MF 308 wraz z kolumnami Castle Harlech s2. Gra to dla mnie idealnie i takiego typu dzwieku lub zbliżonego w tym kierunku oczekuje.

Za sugestie z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Rafszcz

Witam.

Aktualnie poszukuję mini wieży lub urządzenia all-in-one.

Dwa warunki:

-urządzenie powinno odtwarzać pliki flac, najlepiej z pendriva

-powinno mieć dostęp do radia internetowego

Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam.

Less is More

Dziękuje za odpowiedzi. Znalazłem jeszcze coś takiego http://www.philips.pl/c/sprzet-audio/streamium-mci900_12/prd/ co o tym myślicie? W teście AUDIO ma całkiem dobrą opinię.

Z tego co wyczytałem, Denon i Marantz odtwarzają Flaci tylko strumieniowo, przez USB niestety nie, chyba, że się mylę. Czy są tutaj użytkownicy tych sprzętów, którzy mogliby się wypowiedzieć na ten temat? Denon ma minimalną przewagę w postaci wi fi.

Less is More

Czesc panowie, czy ktorys z Was mial do czynienia z iPod tower, jakiejkolwiek firmy? Szukam prezentu dla dziewczyny i wylacznie taka forma audio wchodzi w gre.

Jakiekolwiek opinie?

jeśli chodzi o to co myślę, to znam ten zestaw i gra świetnie:

http://www.jbl.pl/#/home/c,multimedia/p,stacje-dokujace

Edytowane przez Benjamin Braddock

Witam po przerwie. Pozwalam sobie wkleić zdjęcia nowego nabytku. Jeśli ktoś ma skuteczne kolumny polecam ten wzmacniacz...wzmacniaczyk :)

Bez problemów napędza Sony G1, ma świetne analogowe brzmienie z nieagresywną górą. Super cacko za grosze.

http://www.ebay.co.uk/itm/Class-T-Amp-20Wx2-Amplifier-Tripath-TA2020-SMSL-B-PSU-/160726766664?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item256c0fd448

post-22432-0-09365800-1328273866_thumb.jpg

post-22432-0-06686000-1328273880_thumb.jpg

post-22432-0-14077400-1328273989_thumb.jpg

post-22432-0-53352800-1328273997_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.