Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a czy ktoś podzieli się opinią na temat JVC EX-A3.

opinie w prasie są bardzo pochlebne - głośniki 8,5 cm z drewna brzozowego, DAC z technologią K2.

cz ktoś ją posida i opisze wrażenia.

Odświeżę wątki związane z PianoCraftem. I powiem Wam że ten sprzęt wpędza mnie w coraz większą rozpacz. To fakt, sam sobie jestem winien, kupować sprzęt w ciemno bez uprzedniego odsłuchu - to samobójstwo. Ale wtedy (lipiec ubiegłego roku) były takie realia że z przyczyn zdrowotnych nie mogłem się ruszać z domu.

Czy kolumny od PC 840 mają w ogóle jakąś średnicę? Jest w miarę dobrze gdy słucham spokojnych popowych kawałków, natomiast z muzyką rockową to jest kompletna porażka. Wszystko się zlewa, żadnej wyrazistości, szybko czuję się zmęczony muzyką.

I co ja mam do cholery robić? Wystarczy zmiana kolumn czy może wymienić cały sprzęt.

Ale są też dobre strony tej udręki. Kiedyś przed PianoCraftem (kiedy posiadałem miniwieżę LG) myślałem że sprzęt za 2 tys. musi zagrać dużo lepiej od jakiejś miniwieży LG za 500 zł, teraz wiem że tak wcale nie musi być. LG grało muzykę rockową zdecydowanie bardziej agresywnie. Ktoś słusznie wielokrotnie na tym forum zauważał że PianoCraft różnicuje płyty. To prawda, doświadczam tego co dzień. Jedne płyty brzmią bardzo dobrze, drugie fatalnie. Natomiast LG trzymała ten sam poziom odtwarzania wszystkich moich płyt. Trochę się przynajmniej nauczyłem na moim błędzie. Ale to nie koniec, muszę coś z tym zrobić. Pozdr.

tak to jest z tym kraftem te orginalne kolumny czasami grają naprawdę dobrze a niekiedy do niczego trzeba by pomyśleć nad jakimiś paradigmami jeśli słuchasz rocka i to mogą być np monitor 7 podłogówki wtedy docenisz PC

Witam ponownie i ponownie w rozterce :)

Już miałem zamówić Marantza 603 , ale poczułem jakiś wewnętrzny niepokój :)

Czy oby napewno to będzie dobry wybór .

Przeleciał mi przez myśl Cambridge Audio DR 30 + NP30 . Koszt większy , niby moc mniejsza , ale chyba lepszy DAC .

Szukam czegoś zgrabnego pod Pc audio .

Jak się ma moc CA do Marantza ? Co wypada lepiej sonicznie ? Z czym to najlepiej zagra ? Czy dzielone sprzęty powinny być ,,lepsze,, ?

Pomocy !

Tofik01

Właśnie sprzedaję na allegro Sonatę AR30 w stanie perfekcyjnym http://allegro.pl/cambridge-audio-sonata-ar30-okazja-i2424914289.html, grała u mnie ok 1,5 roku na początku z dali concept 1, póżniej chario silhouette 200 są to monitory o impedancji 4 ohm i sonata bez żadnych problepów radziła sobie z nimi doskonale, ale od ok pół roku grała u mnie z dali zensor 5 według mnie doskonałe połączenie jeszcze lepsze niż z chario a są to podłogówki, sonta spokojnie wypełniła nimi pokój 18m2 mimo swojej mocy 40w to świadczy tylko o tym, że jest bardzo wydajna prądowo

Witam i dzięki za ofertę .

Widziałem ją wcześniej na All... . Ale brakuje DAB-u :( . Mam nadzieję , że w końcu ruszy cyfryzacja radia .

Chodziło mi o komentarz , co do tych dwóch modeli . Czy ktoś miał taki sam dylemat lub porównywał soniczne walory tych maluchów ?

Pozdrawiam .

Tofik01

czy mini wieża LG FA-162 będzie najlepsza w cenie 500~ zł?

LG wcale nie jest takim badziewiem, choć niewykluczone że troszkę idealizuje, z uwagi na to że to była moja pierwsza wieża, przed PC.

A właśnie, skoro się już włączyłem to może ktoś się pochwali z jakich kabli głośnikowych korzysta na PianoCrafcie.

Jestem taki mistrzu że dopiero po pół roku, zorientowałem się że moje kable Jamo mają przekrój 1,5 mm, a myślałem że 2,5 mm. Chciałbym teraz kupić grubsze, myślałem o Cordial, mimo że zdania na jego temat są mocno podzielone.

Ja mialem Chord Carnival Silver Screen bardzo czysty dzwiek, obecnie z Denon M38 jeszcze lepszy efekt! PC ma troche bardziej matowy dzwiek. A gra to z Dali Zensor 1.

Witam od sierpnia ma się pojawić nowy model denona , następca legendarnego D-M38 cytuję informację prasową może kogoś zainteresuje ten fakt

"

D-M38, jedna z bardziej popularnych wież hi-fi kończy swój żywot. Redakcja What Hi-Fi wytropiła już następce, który będzie kosztował ok 250 funtów, czyli 1.500 zł. D-M39 otrzyma wejście optyczne cyfrowe dla sygnału audio z telewizora oraz podłączenie USB dla urządzeń Apple. Z dobrych informacji powiększono jednostkę zasilającą, co powinno przełożyć się na zdecydowanie lepsze brzmienie nowego sprzętu.

D-M39 będzie dostępne w wariancie z głośnikami lub bez. Cena głośników to 109 funtów. Koszt całego systemu niezmiennie celuje w Yamahowskiego Pianocrafta."

mnie się wydaje ,że raczej to zmiana kosmetyczna niż polepszenie toru zasilającego bo to wymaga przebudowy całej topologii co w tym segmencie raczej jest mało prawdopodobne w końcu to systemy do sypialni ,gdzie moc i dynamika nie jest kryterium podstawowym ,ale jak dla mnie cena mocno za wysoka bo za cały system elektronika + kolumny zapłacić ponad 350 funtów trochę dużo .

Fakt funkcja usb apple bardzo przydatna sprawa i te wejście optyczne , czas pokaże jak się zaprezentuje brzmieniowo na tle "starszego" brata D-M38 .

Edytowane przez delfin2012

Denon DM39

http://www.novomusica.com/tienda/imagen-sonido-profesional/altavoces-denon/micro-cadena-denon-d-m39-dm39

Moc 30W, czyli bez zmian.

Szufelka pod wyświetlaczem.

Nieco większe głośniki: 25mm tweeter, 120mm midbass.

Pre-order ok. 360Funtów.

i D-F109

http://novomusica.com/tienda/imagen-sonido-profesional/d-f109/micro-cadena-denon-d-f109-df109

109 z odtwarzaczem sieciowym: DNP-F109.

Moc 65W, czyli bez zmian moc, ale według wagi ampli 107 / 2,6kg - 109 / 4,3kg.

Głośniki też wyglądają inaczej niż w 107, ale 25mm tweeter / 140mm midbass, czyli podobnie jak w 107. Waga też ta sama.

Całość pre-order ok. 800Funtów.

Edytowane przez 4fury4

bez rewolucji , choć nadal miło dla oka , szoda tylko że nie mają napędów slotowych

W podobnej cenie wolałbym Onkyo CS-555 , też ma wersje z DAB , 2 wejscia cyfrowe ( do TV,sat czy BD) oraz złącze LFE

Edytowane przez marek-1969

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

wersja po liftingu ;p

wielka zmiana - tacka pod wyświetlaczem ;p

przyciski na pilocie wyglądają na lepiej rozmieszczone ale powłoka black fortepian - palcowanie gwarantowane ;]

ale pożyjemy zobaczymy

Witam!

Chetnie zamienie Denona D-M38 na cos mocniejszego (niekoniecznie z glosnikami). Stan idealny, 17 miesiecy na gwarancji, marnuje sie w miejscu gdzie nie mieszkam... Sprzedaz rowniez wchodzi w gre.

Pzdr.

Gość kostku

(Konto usunięte)

Panowie, co polecacie w przedziale cenowym do 900zł? Sprzęt nowy, czyściutki, wycackany, na gwarancji. No i raczej do słuchania na słuchawkach niż głośnikach (interesuje mnie sam klocek, bez głośników). Potrzebuję takiego małego kombajnu: CD, radio, line in - do słuchania, przykładowo, na Sennkach HD 598, chrzanić głośniki w moim przypadku.

Miał ktoś z Was styczność z tym: http://www.teac.co.uk/products/dab-internet-radio-CR-H255-DAB.php ?

Peace!

Witam. Od jakiegoś czasu nosze sie z zamiarem kupna subwoofera do DM38+SCM37 . Zwracam sie do osób które mają tak owy podpięty pod DM38, jak również tych które mają na ten temat jakieś pojęcie. Szukam czegoś do 1000zł (koniecznie nowego) Ma służyć tylko do muzyki i sprawdzić się w dość sporym pomieszczeniu (ponad 20m2) Widziałem że Wharfedale ma dość przystępne ceny ale czy zda egzamin? Interesujący jest także REL T5 ale jego cena przewyższa mój zestaw. Prosze o propozycje konkretnych modeli lub przydatne uwagi . Pozdrawiam

Ja nie mam suba ale szukałem jakiś czas temu info na ten temat.

Z tego co wiem jeśli do muzy to tylko w obudowie zamkniętej tyle, czy się opłaca do takiego sprzętu bo za tanie nie są.

Ostatecznie jeśli już reflex to koda sw1000/5300, Magnat sub301 i jamo sub250.

Witam poszukuje czegoś o podobnych parametrach http://www.ceneo.pl/11382125s cena max 800pln. Słyszałem że ten Samsung ma dość głośny wentylator. Nie znam się na tym więc proszę o radę. Pozdrawiam.

hm...

nie wiem jestem otwarty na propozycje, chciałbym aby miała dvd i hdmi. Po prostu chcę kupić coś porządnego. Pytanie czy za takie pieniądze dostanę coś porządnego?

Może inaczej, najlepszą jaka jest dostępna za tą kwotę ;)

jeśli z dvd to już sprawa przegrana.

no ale jeśli już tak bardzo chcesz mieć wszystko (co jest do wszystkiego to jest do dupy) to szukaj takiej w miarę markowej i z dużymi (nie plasytkowymi) kolumnami.

przykład

Pioneer X-HM30V

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.