Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny HECO Celan 700

Lord Damon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem ciekaw opinii na temat kolumn wspomnianych w temacie.

Na forum znalazłem dość lakoniczne informacje na ich temat.

Z kolei w niemieckiej prasie muzycznej zebrały dobre opinie.

Generalnie czy mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć.

Chciałbym te kolumny zestawić ze wzmakiem Denona PMA-1500AE.

Cd jeszcze nie określone.

Czy to w ogóle zagra ? :)

Muza - jak w opisie o mnie.

Pomieszczenie - salon ok. 27 mkw bardzo otwarty na kuchnię ok. 10 mkw. i przedpokój.

/Jak ktoś bardzo ciekawy to zamieszczę szkic :) /

Z góry dzięki za info.

https://www.audiostereo.pl/topic/39414-kolumny-heco-celan-700/

Tutaj masz o celanach 800 torche wieksze, ale myhsle,ze charakter brzmienia podobny sam sluchalem celano podstawkowych 300 i uwazam ,ze to swietne glosniki troche niedoceniane pewnie na tym forum podobnie jak wyzsze modele magnatow. Sam ongis nawet nie spojrzalbym na powyzsze a dzis graja u mnie swietnie z lampka. Co do heco wspanlae wykonanie skrzynek, dobre przetrweorniki bas szybki twrdy dobrze kontrolowany, wysokie przejrzyste i czytelne srednica podobnie wszystko poukladane dzwiek bardzo precyzyjny mowie oczywiscie o moich wrazeniach dotczacych celanow 300, graly z hybrydowym kompletem vincenta. NMie wiem jak z denonem ale mysle,ze moze to nie byc dobrze dobrany zestaw. Glosniki dobrze graja z lampa wysoka skutecznosc. Pozdr.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wielkie dzięki Kichanadeta.

Nie trafiłem na tą recenzje.

Na pewno przydatna.

Miło słyszeć, że u Ciebie dobrze się sprawiają Heco z tej serii.

Ciekawi mnie jednak cały czas połączenie z Denonem.

Co mogłoby pójść nie tak?

PMA-1500Ae to kawał wzmacniacza, więc jeśli chodzi o moc to się chyba dogadają?

Trochę chyba zaryzykuję w ciemno, gdyż właśnie ten wzmak i te kolumny jestem w stanie kupić okazyjnie z drugiej ręki /od dwóch różnych osób/.

Robił ktoś kiedyś takie eksperymenty? :) Denon z Heco.... ktoś chętny?

Byc moze troche zawile napisalem u mnie nie graja heco , a magnaty Qantum 506, podobna szkola brzmienia (magnaty bardziej miekki bas, dzwieki kreslone jak nazwal to ktorys z redaktorow fachowej prasy cienka linia)choc nie wiem czy wkrotce nia zagoszcza wlasnie heco celan z tym, ze 300 podstawkowe.

>Co mogłoby pójść nie tak?

Wydaje mi sie, ze w polaczeniu z denonem moze byc zbyt ostro, Heco to naprawde bardzo precyzyjnie sterylnie jak dla mnie grajace kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.