Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Boję się tylko, że jak odczuwam brak basu w małym pomieszczeniu to co będzie w dużym..? Chyba, że konstrukcja tych kolumn -otwarta, linia transmisyjna, działają tak, że właśnie w dużym salonie bas się pojawi..?

Z innej beczki, wczoraj chciałem wymienić lampy w Musicalu na E88CC PHILIPS używane i straszne buczenie, trzaski w głośnikach wróciłem do dragonów i ok....?

jak odczuwam brak basu w małym pomieszczeniu to co będzie w dużym..?

Czy aby basu?

Może raczej wyższego basu i niższej średnicy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Potrzebuję pomocy od użytkowników wzmacniacza musical fidelity E11.

Prośba do użytkowników tego wzmacniacza o podejrzenie wartości rezystor R45 w swoim wzmacniaczu i jej podanie.

Z góry dziękuję.

Witam kolegów.

Mam pytanie.

Chciałbym kupić kable zasilające.

Prosiłbym o pomoc w wyborze tych kabli do MF M6 500i oraz do MF M6s CD

Pozdrawiam.

Do M6scd jako zasilanie wyprobuj Vovox textura. Zmiana nieprawdopodobna na plus. Większa detalicznosc , przestrzeń i dynamika. Powrot do zwyklego kabla w zestawie jest bardzo bolesny.

Witam.

Mam pytanie z innej beczki.

Jak pisałem wczesniej, jestem posiadaczem wzmacniacza MF M6 500i + MF M6s CD + Paradigm Studio 60 v5 Jest OK, ale ciekawi mnie bardzo jak by brzmiały Studio 60 v5 z np.

MF Nu-Vista M3

MF Tri-Vista 300

MF KW500+ Power Suply

Lub np.z tym urządzeniem.

MF KW250S

Bardzo proszę o podpowiedż.

Nie ma sensu kombinować. Masz dobry wzmak i tego się trzymaj.

Jak już to szukaj http://allegro.pl/musical-fidelity-ams35p-a-klasa-pure-class-a-i5452230793.html

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Kompletnie inna ;-)

To inna klasa wzmacniacza.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Witam

Miałem okazje posłuchać Musicala Fidelity M3si + m3scd z kolumnami xavian Perla ,wspaniała i miła dla ucha uczta w wykonaniu Musicali i Perly ;góra szczegółowa lecz delikatna środek i bas wielokolorowy bajkowy jak to określiłbym .

Wszystko wyczuwalne lecz nie zadziorne a zarazem spokój nie zaciemnione tak bym w skrócie określił muzykę odtwarzaną z płyt cd .Wspaniale się zgrywał ten zestaw i jeszcze teraz mam przed oczyma a właściwe w głowie tę prezentacje.

Była jeszcze możliwość posłuchania plików muzycznych ( prawdopodobnie flac) ale wybaczcie nie powiem jakie dokładnie urządzenie dokładnie było podłączone(Lumin) do M3scd ale też wypadło nadspodziewanie dobrze ,w niektórych momentach dźwiękowo było bardziej wypełnione od cd .

Powiem w skrócie zachorowałem na ten zestawik

Dziękuje panu z Premium Sound za możliwość obcowania z muza, pomocą podpowiedzi :) i ....czas zbierać kaske ;)

Ps Miałem tez możliwość posłuchania tan Roksana k3 i audiosolutions euphony 50 w kombinacji mieszanej lecz największe wrażenie zostawił po sobie Musical i Perla

Dokładnie posłuchałem i buczą toroidy.... i prawy i tak samo lewy, słychać wyraźnie jak się dociśnie ucho....Chyba to normalny objaw w tym modelu, gdyż jak by było coś nie tak to raczej z jednym a tu dwa sobie cicho buczą....

Mam tez 250s i mam dokladnie to samo ... ale mimo to nie zamienie go na nic innego !!! Brzmienie bajka !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Była jeszcze możliwość posłuchania plików muzycznych ( prawdopodobnie flac) ale wybaczcie nie powiem jakie dokładnie urządzenie dokładnie było podłączone(Lumin) do M3scd ale też wypadło nadspodziewanie dobrze ,w niektórych momentach dźwiękowo było bardziej wypełnione od cd .

Powiem w skrócie zachorowałem na ten zestawik

Dziękuje panu z Premium Sound za możliwość obcowania z muza, pomocą podpowiedzi :) i ....czas zbierać kaske ;)

Ps Miałem tez możliwość posłuchania tan Roksana k3 i audiosolutions euphony 50 w kombinacji mieszanej lecz największe wrażenie zostawił po sobie Musical i Perla

Zgadza się. U mnie pliki odtwarza Musical Fidelity M1 Clic.

W większości są to pliki AAC z Apple Store.

Muszę przyznać, że jakość jest lepsza niż z płyty CD.

Oczywiście też zależy jaka jest jakość nagrania płyty.

Mam kilka płyt, które znacznie odstają od plików AAC czy Flac.

Co do wzmacniacza, nie przepadam specjalnie za brzmieniem MF ( nie mój rodzaj brzmienia)

Ale na pewno fajnie się zgrywa z B&W.

Zapytam jeszcze tak. Czy MF M3i napędzi poprawnie Studio 60 v5 ? Czy taki zestaw zgra się ze sobą ? Czy lepszym rozwiązaniem byłby np. Atoll IN 200 ?

Pytam ponieważ z tego co widać na zdjęciach to w tym MF M3i jest pusto.

I pewnie seria cr jest lepsza, bo dzielona, czy tak jest ?

Czy lepsza?

CR jest szybszy i mniej muzykalny. Co kto lubi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy to, że kabel od wzmacniacza posiada przejściówkę angielską ma wpływ na jakość dźwięku..? Czy ktoś wie jaki typ kabla a raczej gniazda jest w kW250s...?

Zawsze mozesz odciac angielska wtyczke i zalozyc jakas nasza:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Czy to, że kabel od wzmacniacza posiada przejściówkę angielską ma wpływ na jakość dźwięku..? Czy ktoś wie jaki typ kabla a raczej gniazda jest w kW250s...?

C20. Innymi słowy kabel 20 amperowy.

Z tym buczeniem to sie okazuje MF jest na topie ;)

Ja swojego M3i zwrocilem przez twn pomruk z trafo... Ale zamowilem drugi m3i ktory do mmie lada dzien przyjedzie :) po prostu bardzo mnie urzekly dzwieki z tego klocka ;)

Razem z Tannoyami Precision stanowi switna pare.

Mam nadzieje ze tan bedzie bezszelestny ;)

Jesli, a przecież tak to urządzenie produkowane seryjnie to jest obawa ze nowy zachowa się podobnie... Jesli będzie to tylko z trafa i cicho to nie problem ,gorzej jakby buczenie słychać było rownież i w głośnikach.

Jesli, a przecież tak to urządzenie produkowane seryjnie to jest obawa ze nowy zachowa się podobnie... Jesli będzie to tylko z trafa i cicho to nie problem ,gorzej jakby buczenie słychać było rownież i w głośnikach.

Gdzies czytalem ze MF ma problem z kontrola jakosci na Tajwanie dlatego zdarzaja sie egzemplarze ktore nie powinny wyjechac z fabryki.

Witam

maciejmo

Masz na mysli ten kabelek ? http://www.ebay.co.uk/itm/VOVOX-TEXTURA-POWER-100CM-SCHUKO-IEC-/271848365650?pt=LH_DefaultDomain_71&hash=item3f4b6cde52

Będę rozważał, piękne dzięki.

Pozdrawiam.

Tak to ten kabelek - przepraszam, że odpowiadam tak późno :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.