Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Czy nie sądzisz że dużo łatwiej, taniej, szybciej i najprawdopodobniej lepiej, byłoby pierw dokonać pomiarów, nawet prostych wynikających z ogólnych wymiarów pomieszczenia i materiałow z jakich wykonany jest budynek/pokój, a dopiero wtedy robić akustykę. Sorry, za sugestię, ale jako inżynier, jestem przekonany że ta droga jest lepsza/efektywniejsza. To samo robimy w pracy, wpływ zakłóceń jakie stacja/urządzenia wprowadzi do sieci energetycznej, są liczone i względem tego od razu projektuje się filtry, stroi na konkretne harmoniczne. Potem tylko dokonuje się pomiarów i jeśli jakaś z harmonicznych nie jest odpowiednio wyfiltrowana to filtr się stroi, np zmienia zaczep dławika. W praktyce jednak pomiary w większości pokrywają się z wyliczeniami...

"Jeszcze tylko tak na szybko, odpowiem Tobie, że co do izolacji i izolatorów, prawdopodobnie się mylisz, tzn. materiały zastosowane do izolacji mają znaczenie. " 

Chcesz powiedzieć że materiał izolacyjny wpływa na coś więcej, na zjawiska elektryczne w otoczeniu przewodu? Moim zdaniem nie.

"Znaczenie mają również rodzaje przewodników, wtyczek, gniazdek, zasilaczy, listew, filtrów sieciowych i wiele innych "gadżetów" - to niepojęte, ale brak jeszcze działu Fizyki który by "ogarnął" zjawiska związane z audio."

Dla mnie jest to pojete, bo zjawiska audio  audio to nic innego jak fala dźwiękowa w zakresie częstotliwości słyszalnej dla ucha ludzkiego, która ulega takim samym odbicią jak inne fale i tak samo kąt padania jest równy katowi odbicia. 

Co do materiałów to sprawa jest prosta, przewód zasilający jest miedziany bo jest współczynnik przewodnictwa jest najlepszy wzgledem masy ceny itd. Musi być to linka a nie drut bo musi byc elastyczny. potem masz dwie wtyczki które nie mogą być miedziane bo są za miękkie. najlepiej jakby połaczenie przewody miedzianego i styku wtyczki było zrobiuone poprzez element "bimetalowy", tzn spiek dwóch metali gdzie miedz styka sie z linką a stal, czy inny metal ze stykiem/bolcem. Wtedy nie powstają zjawiska chemiczne w miedzi, nie starzeje się. 

Sprawę listew opisałem, dla mnie to dziwna sprawa... chcemy mieć 2,5mm2 pytona w przewodzie zasilającym, a potem w tor prądowy wstawiamy 0,1mm2 bezpiecznik topikowy? 

Chcemy mieć szybki, dynamiczny, głęboki bas a wstawiamy filtry ktore to maja tzw "smoothing reactor" ktore wygładzaja prąd, a potem mowimy ze dzwiek się uspokoił?

Wiem, że nigdy nie osiągne idealnego pomieszczenia odsłuchowego w moim salonie, bo nadal jest to salon, ale pierwsze co zrobiłem to obliczenia zgrubne wynikające z metrarzu, kubatury i materiałów. Już wiem ze w pierwszym etapie jestem w stanie dac tylko 13m2 paneli akutycznych, a powinienem 24m2. Nie zamontuje dwóch pułapek basowych w miejscu przewidzianym, bo będą szpetne. Niemniej jednak zrobię to co mogę, potem dokonam pomiarów i wtedy zobaczę co jeszcze mogę zrobić.

59 minut temu, LOBO_M napisał:

Ok, może przesadziłem z tym 50-100zł. Ale idąc dalej, czy te złocone wtyki i przewód, uleczają całe "zło" jakie dochodzi do gniazdka wtykowego, co się dzieje po drodze jest nieistotne. niektórzy mieszkają w kamienicach czy starych blokach gdzie nadal w ścianie jest aluminium czy 1mm2 miedź, gdzie czasami nie ma nawet "bolca" PE, który to własnie powinien odprowadzać "śmieci do ziemi". 

Ja to rozumiem, ale przedowy w cenie wzmacniacza?

Druga sprawa,  patrzę na zdjęcia z pokoi użytkowników w tym czy innych tematach, widzę klocki za sumę auta klasy średniej, a akustyka jak w portierni... Bije o zaklad że prezznaczenie 10-15% ceny tych klockow w akustyke i słabsze klocki da lepszy efekt. Ciągłe szukanie nowych kolumn/wzmacniaczy, bo kogoś tam kłuje góra, albo niskie rezonują, OMG!

Mój pokój nie grzeszy dobrą akustyką, ale właśnie dlatego stwierdziłem, że nim zawita do niego M6si, to poprawię ją. Bo to jak jazda 911 na torze w zimówkach z chin. Co z tego że mam stado koni, jak połowa zabije się na zakręcie

U mnie, prąd sieciowy był koszmarny, nie dało się słuchać ( 3-4 noce w tygodniu, były udane odsłuchowo ? ), filtr sieciowy załatwił sprawę. ?

Przewody są drogie, ale tańsze również znajdziesz. Najważniejsze nie wyskakiwać z przewodami ,poza pewną granicę ... cenową? Jakościową? Jeśli zmieniasz jeden kabel zasilający za 1000, a pozostałe są "pudełkowcami" - nie oczekuj zbyt wiele. Jeśli zostawisz jeden "pudełkowiec"w systemie. Cały system zagra mocno przytłumiony.

Akustyka to podstawa.

Zgadzam się, jak to mawiają system tak zagra, jaki jest poziom najsłabszego elementu.

Jaki dokładnie filtr sieciowy masz zastosowany? Pytam bez ironii i złych intencji.

Ogólnie nie mam złych intencji, ale lubię rozbierać sprawy na czynniki pierwsze, jeśli coś wiem na dany temat.

2 minuty temu, LOBO_M napisał:

Zgadzam się, jak to mawiają system tak zagra, jaki jest poziom najsłabszego elementu.

Jaki dokładnie filtr sieciowy masz zastosowany? Pytam bez ironii i złych intencji.

Ogólnie nie mam złych intencji, ale lubię rozbierać sprawy na czynniki pierwsze, jeśli coś wiem na dany temat.

Lab 12 Gordian. 

Gram na zasilających z miedzi cynowej w izolatorach naturalnych.

Każdy podąża własną ścieżką ?

Ja mieszkam na wsi, ale teraz to downtown, tak samo jak juz w polsce nie ma mieszkań tylko same apartment;-)

Kiedy ja się budowałem, była konieczność wstawienia nowego transformatora 15/0,5kV z okolicznej linii napowietrznej. To trafo kiedyś zasilało tylko mnie, a aktualnie są to 4 domki, docelowo myślę może będzie z 10-15. Przemysłu żadnego w okolicy. Więc jak sam nie "śmiecę" do sieci to mam raczej czystko. Raczej bo nie testowałem, choć kiedyś pokuszę się o jakis ślepy test.

Co do akustyki, wierzę że robi mega robotę u Ciebie, bo sąsiad wyłozył tylko jedną ścianę panelami akustycznymi za 1600zł i efekt był ogromny, średnica i wysokie bardzo się oczyściły z pogłosów itp.

31 minut temu, Adah napisał:

Lab 12 Gordian. 

Gram na zasilających z miedzi cynowej w izolatorach naturalnych.

Każdy podąża własną ścieżką ?

Twój "pod maską" chociaż coś posiada, bo jego mlodszy brat Noyra za 1000$ jest dość minimalistyczny

https://www.polaudio.net/lab-12-noyra-power-conditionerdistributor/

Kiedy zgłębiałeś temat, udało Ci się znaleźć jakieś materiały pokazujące np. dwa oscyloskopy czy analizatory widma podpięte na wejściu i wyjściu jednocześnie i pokazujące wykres napięcia? To by do mnie bardziej przemówiło.

15 minut temu, LOBO_M napisał:

Ja mieszkam na wsi, ale teraz to downtown, tak samo jak juz w polsce nie ma mieszkań tylko same apartment;-)

Kiedy ja się budowałem, była konieczność wstawienia nowego transformatora 15/0,5kV z okolicznej linii napowietrznej. To trafo kiedyś zasilało tylko mnie, a aktualnie są to 4 domki, docelowo myślę może będzie z 10-15. Przemysłu żadnego w okolicy. Więc jak sam nie "śmiecę" do sieci to mam raczej czystko. Raczej bo nie testowałem, choć kiedyś pokuszę się o jakis ślepy test.

Co do akustyki, wierzę że robi mega robotę u Ciebie, bo sąsiad wyłozył tylko jedną ścianę panelami akustycznymi za 1600zł i efekt był ogromny, średnica i wysokie bardzo się oczyściły z pogłosów itp.

Twój "pod maską" chociaż coś posiada, bo jego mlodszy brat Noyra za 1000$ jest dość minimalistyczny

https://www.polaudio.net/lab-12-noyra-power-conditionerdistributor/

Kiedy zgłębiałeś temat, udało Ci się znaleźć jakieś materiały pokazujące np. dwa oscyloskopy czy analizatory widma podpięte na wejściu i wyjściu jednocześnie i pokazujące wykres napięcia? To by do mnie bardziej przemówiło.

Ja mieszkam w dużym mieście, ostro sieje po sieci. 

Jak ktoś chce, może, ma fundusze i ochotę niech działa z akustyką. Wnosi w naszych systemach wielkie zmiany ? jak kable ? ... 

Musisz poszukać sam. materiałów na temat 'Gordiana" nie mam.

21 minut temu, Adah napisał:

Jak ktoś chce, może, ma fundusze i ochotę niech działa z akustyką. Wnosi w naszych systemach wielkie zmiany ? jak kable ? 

dla mnie to powinno to brzmieć, albo wydasz 10% srodków na akustykę, albo pozostałe 90% wydane na klocki zagra tylko w 50%. Wybór należy do Ciebie;-)

NIczym kampanie przeciw paleniu papierosów;-)

U mnie jest tak.Bez żadnych pomiarów, byc może  można lepiej ale ja na nic nie narzekałem przed powieszeniem 7 pochlaniaczy ale przyznam  że  z innymi  kolumnami  bas buczał .

Screenshot_20200908-202909_Gallery.jpg

To pokoj tylko do sluchania?

az sie prosi aby zrobic zwykle pomiary, wyjdzie taniej niz ten czerwony boa dusiciel za kolumnami. No a srebrne klocki, wow, konkret maszyny.

42 minuty temu, LOBO_M napisał:

To pokoj tylko do sluchania?

az sie prosi aby zrobic zwykle pomiary, wyjdzie taniej niz ten czerwony boa dusiciel za kolumnami. No a srebrne klocki, wow, konkret maszyny.

To jest poloj dzienny,a po zatym mieszkanie  wynajmuje wiec nie ma co za bardzo się w akustyke  pchać. Na pomiarach trzeba się znac a ja nie mam zielonego pojęcia.

6 godzin temu, Ronaldo9 napisał:

U mnie jest tak.Bez żadnych pomiarów, byc może  można lepiej ale ja na nic nie narzekałem przed powieszeniem 7 pochlaniaczy ale przyznam  że  z innymi  kolumnami  bas buczał .

Super sprzęt,  tylko słuchać ?

Co to za kolumny i "głośnikowce" je zasilające?

Jak będziesz miał opcję: przetestuj sobie dwa dyuzory syline 800- 3800 ( mniej więcej) na ścianie z przodu lub z tyłu, lub (i) jakieś pochłaniacze (ciasno już masz) na pierwsze odbicia, albo na "sbira" (wystarczą dwa 40 x 120) ?

3 godziny temu, Adah napisał:

Super sprzęt,  tylko słuchać ?

Co to za kolumny i "głośnikowce" je zasilające?

Jak będziesz miał opcję: przetestuj sobie dwa dyuzory syline 800- 3800 ( mniej więcej) na ścianie z przodu lub z tyłu, lub (i) jakieś pochłaniacze (ciasno już masz) na pierwsze odbicia, albo na "sbira" (wystarczą dwa 40 x 120) ?

Kolumny to spendor  STATEMENT, a kable  VDH REVELATION.w uk ciezko z testowaniem bo nikt nie chce wypożyczać.Pochlaniacze widoczne na zdjęciu  kupilem w Polsce,.Zastanawiam się czy za tv nie lepiej by było zostawić jeden pochalaniacz a dwa obok zamienić  czyms takim

Screenshot_20200909-080024_eBay.jpg

37 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Kolumny to spendor  STATEMENT, a kable  VDH REVELATION.w uk ciezko z testowaniem bo nikt nie chce wypożyczać.Pochlaniacze widoczne na zdjęciu  kupilem w Polsce,.Zastanawiam się czy za tv nie lepiej by było zostawić jeden pochalaniacz a dwa obok zami

?  Super zestaw. 
... jeśli już to zamiast TV ?

w „Sve” też nie wypożyczysz ?

10 minut temu, Adah napisał:

?  Super zestaw. 
... jeśli już to zamiast TV ?

w „Sve” też nie wypożyczysz ?

Wiec myslisz zeby zostawić te 3 panele ??tv musi zostać.na dodatek rozważam  większy mysle ze z 50cali.Z tymi spendorami nigdy nie miałem problemu z akustyka, one naprawde graja kulturalnie i.na wysokim poziomie. Z tylnego bas refleksu nic się nie wydobywa wiec sa łatwe w ustawieniu.model  STATEMENT  to był wysoki model.

27 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Wiec myslisz zeby zostawić te 3 panele ??tv musi zostać.na dodatek rozważam  większy mysle ze z 50cali.Z tymi spendorami nigdy nie miałem problemu z akustyka, one naprawde graja kulturalnie i.na wysokim poziomie. Z tylnego bas refleksu nic się nie wydobywa wiec sa łatwe w ustawieniu.model  STATEMENT  to był wysoki model.

Masz bardzo fajny, i skuteczny sprzęt. 
Nie twierdzę że położenie paneli masz złe. 
wygrzewaj kabelki i testuj położenie -przydaje się pomoc. 
Osobiście wywalił bym z tego miejsca telewizor - nie lubię ?

C53E25BA-816F-42EC-B9BD-8E1D29B2E1A5.jpeg

Szczerze to ci powiem ze wymiana kabla IC poprawiła wiecej niz te 7 paneli.  Ciekawe tylko czy bez paneli kabel miał by tez tak spory wpływ .dwa panele zza tv pożyczyłem koledze  wiec zobaczymy czy kiedy zawieszę je z powrotem to coś to zmieni

Edytowane przez Ronaldo9
27 minut temu, Adah napisał:

Masz bardzo fajny, i skuteczny sprzęt. 
Nie twierdzę że położenie paneli masz złe. 
wygrzewaj kabelki i testuj położenie -przydaje się pomoc. 
Osobiście wywalił bym z tego miejsca telewizor - nie lubię ?

C53E25BA-816F-42EC-B9BD-8E1D29B2E1A5.jpeg

Nie wiem jak duzy masz salon ale ja mam 16m2 i rok temu pożyczyłem od kolegi  triangle delta signature. Bez żadnych paneli grało to super az sam byłem źdzwiony. Chciałbym ich posluchac ponownie. Z NOWYM źródłem kablami i 7panelami powinno być  sporo lepiej

Screenshot_20200909-104053_Video Player.jpg

7 godzin temu, Ronaldo9 napisał:

Nie wiem jak duzy masz salon ale ja mam 16m2 i rok temu pożyczyłem od kolegi  triangle delta signature. Bez żadnych paneli grało to super az sam byłem źdzwiony. Chciałbym ich posluchac ponownie. Z NOWYM źródłem kablami i 7panelami powinno być  sporo lepiej

Screenshot_20200909-104053_Video Player.jpg

Triangle kreują niesamowicie przestrzeń i fajnie się zgrywają z Musicalem. Delta signature grają pewnie klasy lepiej niż moje Antale i jeśli tylko mają ciut poprawione obrazowanie ( jedynym  powodem że marudzę na Antale, jest nowy Dac w "rodzinie" ? ) , to może być target na przyszłość, również dla mnie.

Mój pokój ma ok 20m2

Triangle kreują niesamowicie przestrzeń i fajnie się zgrywają z Musicalem. Delta signature grają pewnie klasy lepiej niż moje Antale i jeśli tylko mają ciut poprawione obrazowanie ( jedynym  powodem że marudzę na Antale, jest nowy Dac w "rodzinie"  ) , to może być target na przyszłość, również dla mnie.
Mój pokój ma ok 20m2

Triangle w PL jakoś nie mają "dobrej prasy" ale to naprawdę porządne paczki i masz rację zgrywają się z MF idealnie.
Koledze poza forum pomogłem z Triagle Delta do jego MF M6500i i jest Nirvana.
On był po odsłuchu 10 par kolumn i to nie jakaś lipa i zaparkował na tych Triangle Delta.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
20 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Triangle w PL jakoś nie mają "dobrej prasy" ale to naprawdę porządne paczki i masz rację zgrywają się z MF idealnie.
On był po odsłuchu 10 par kolumn i to nie jakaś lipa i zaparkował na tych Triangle Delta.

https://www.hfc.com.pl/test/4172,musical-fidelity-nu-vista-600.html.        czytałeś???

20 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

https://www.hfc.com.pl/test/4172,musical-fidelity-nu-vista-600.html.        czytałeś???

https://www.hfc.com.pl/test/3197,musical-fidelity-nu-vista-800.html

Już przeczytałem i jeśli nawet 70% z tego opisu się sprawdzi to będę parkował na długo. Oczywiście zawsze powstaje pytanie jak się zgra z moimi kolumnami bo niestety akustyki w obecnym salonie nie mogę modyfikować. I jest też pytanie które sobie zadaje czy będzie lepszy od obecnej dzielonki Aloia - pre , power amp, I osobne potężne liniowe zasilanie x2?
Bardzo mnie intryguje ten opis basu. Wydaje się być właśnie tym co kocham a w połączeniu z 15" głośnikiem na AlNiCo powinno zagrać.
Dostawa w przyszłym tygodniu, ale jeden z kolegów który już kupił Nu-Vista 600 a jego kuzyn 800 ostrzegali o długim wygrzewaniu jak zawsze przy nowym sprzęcie. Kolega stwierdził że po miesiącu już nie słyszał zmian, nie wiem ile godzin u niego ten miesiąc miał - nastawiam się na 150.

31 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Już przeczytałem i jeśli nawet 70% z tego opisu się sprawdzi to będę parkował na długo. Oczywiście zawsze powstaje pytanie jak się zgra z moimi kolumnami bo niestety akustyki w obecnym salonie nie mogę modyfikować. I jest też pytanie które sobie zadaje czy będzie lepszy od obecnej dzielonki Aloia - pre , power amp, I osobne potężne liniowe zasilanie x2?
Bardzo mnie intryguje ten opis basu. Wydaje się być właśnie tym co kocham a w połączeniu z 15" głośnikiem na AlNiCo powinno zagrać.
Dostawa w przyszłym tygodniu, ale jeden z kolegów który już kupił Nu-Vista 600 a jego kuzyn 800 ostrzegali o długim wygrzewaniu jak zawsze przy nowym sprzęcie. Kolega stwierdził że po miesiącu już nie słyszał zmian, nie wiem ile godzin u niego ten miesiąc miał - nastawiam się na 150.

A więc  koledzy zdali sprawozdanie  na temat nu visty.wiesz może dlaczego jeden wybral 600 a drugi 800 skoro różnice  są niby znikome ?????

Na razie to mnie wielkość przestraszyła . Na zdjęciu Nu-Vista 800 a obok M6scd. Nu-Vista 600 to taka sama obudowa gabarytowo. Wieeeelki kloc.

d1976204fc704fb0c92be6f8b0a70db2.jpg

31 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Na razie to mnie wielkość przestraszyła . Na zdjęciu Nu-Vista 800 a obok M6scd. Nu-Vista 600 to taka sama obudowa gabarytowo. Wieeeelki kloc.

Ja musiałem  przerabiać swoj stolik własnej roboty dwa razy  żeby 800 i cd sie zmieściły. Dźwiganie kartonu tez nie należy do przyjemnych.pamietam kiedy kurier  przywiózł 800 musiałem sie poratowac taczka na budowie.

Screenshot_20200910-223342_Gallery.jpg

Edytowane przez Ronaldo9

panowie mam grzech do wyznania.dzis po długich  negocjacjach  kupilem w "ciemno" kabel zasilajacy.dostawa na poniedziałek i oczywiście  podzielę się wrażeniami 

19 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Nu vista cd do 800 tez troszku brakuje

Screenshot_20200911-175857_Gallery.jpg

A więc  koledzy zdali sprawozdanie  na temat nu visty.wiesz może dlaczego jeden wybral 600 a drugi 800 skoro różnice  są niby znikome ?????

A więc pierwszy kolega posiadacz M6si z dobrego źródła kupił dla kuzyna Nu-Vista 600 . Kuzyn zostawił mu ją do wygrzania i posłuchania i ... Już nie było opcji żeby wróciła do kupującego. Dźwięk spowodował miłość ze wzjemnoscia i kuzyn znowu był bez Nu-Visty a że w międzyczasie jakiś dopływ gotówki się pojawil i obaj byli zachwyceni to zamówil Nu-Vista 800 ot i cała historia.
Mi ciężko ocenić różnice bo słyszałem tylko chwile nie wygrzana. Bazuje tak jak i ty na testach porównawczych i zakładam że różnice są małe więc i zdecywalem się na 600. Model wyżej jest już kosmicznie drogi jak i też uważam że Nu-Vista CD ma cenę bardzo ale to bardzo wysoka. We wzmaku - obudowa i transformatory potężne co tu dużo gadać i to 2 bo dual mono to gro ceny. Ale żeby CD taki drogi? Ale może brzmi tak że człowiek przestaje myśleć o kasie. Ty szczesliwcu to wiesz

Ja musiałem  przerabiać swoj stolik własnej roboty dwa razy  żeby 800 i cd sie zmieściły. Dźwiganie kartonu tez nie należy do przyjemnych.pamietam kiedy kurier  przywiózł 800 musiałem sie poratowac taczka na budowie.
Screenshot_20200910-223342_Gallery.thumb.jpg.e1195a2042e71cf625fb26a5cde1f829.jpg

Ha ha ha super . Klocek za blisko 50k PLN i taczka z budowy. Super !!! (Bez ironii - targalem z kolegą i mało przepukliny nie dostałem)

panowie mam grzech do wyznania.dzis po długich  negocjacjach  kupilem w "ciemno" kabel zasilajacy.dostawa na poniedziałek i oczywiście  podzielę się wrażeniami 
Nu vista cd do 800 tez troszku brakuje
Screenshot_20200911-175857_Gallery.thumb.jpg.e7bf71bf1b37cbfd569d3ddc716e6948.jpg

Grzeszyć ludzka rzecz. Wyspowiadał się przed nami czy było warto i dostaniesz odpust zupełny

Co kupiłeś ?

2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

A więc pierwszy kolega posiadacz M6si z dobrego źródła kupił dla kuzyna Nu-Vista 600 . Kuzyn zostawił mu ją do wygrzania i posłuchania i ... Już nie było opcji żeby wróciła do kupującego. Dźwięk spowodował miłość ze wzjemnoscia i kuzyn znowu był bez Nu-Visty emoji1.png a że w międzyczasie jakiś dopływ gotówki się pojawil i obaj byli zachwyceni to zamówil Nu-Vista 800 ot i cała historia.
Mi ciężko ocenić różnice bo słyszałem tylko chwile nie wygrzana. Bazuje tak jak i ty na testach porównawczych i zakładam że różnice są małe więc i zdecywalem się na 600. Model wyżej jest już kosmicznie drogi jak i też uważam że Nu-Vista CD ma cenę bardzo ale to bardzo wysoka. We wzmaku - obudowa i transformatory potężne co tu dużo gadać i to 2 bo dual mono to gro ceny. Ale żeby CD taki drogi? Ale może brzmi tak że człowiek przestaje myśleć o kasie. Ty szczesliwcu to wiesz emoji1.png

Ha ha ha super . Klocek za blisko 50k PLN i taczka z budowy. Super !!! (Bez ironii - targalem z kolegą i mało przepukliny nie dostałem)

Grzeszyć ludzka rzecz. Wyspowiadał się przed nami czy było warto i dostaniesz odpust zupełny emoji106.png

Co kupiłeś ?

Titan audio nemesis 

Titan audio nemesis 

Jeśli nówka to musisz mu dać parę godzin a później napisz czy coś gra ci w duszy

W dniu 12.09.2020 o 16:47, Ronaldo9 napisał:

Titan audio nemesis 

Będziesz potrzebował drugi taki kabel, żeby w pełni go docenić. Jeśli  "silver" to 200 godzin wypalania .., chyba że opcja z kupnem wypalonego?

U mnie kabel ma teraz 78 godzin i ... zaczyna się układać ? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.