Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś tylko pożycz od kogoś jakiegoś Xlr firmy MIT z wyższej serii i posłuchaj kompletu z nim...VDH to taki mały urokliwy zamulacz, kiedyś przez miesiąc miałem Seconda... Jednak szkoda komplet Krella ograniczać i jak bedą środki lub sposóbnosc to postaraj sie o owego MITa...

Pozdrawiam i dużo radości z 280...

Gdyby było mniej , mniejsze by było pole manewru a więc i paleta barw , że tak to ujmę . Z drugiej strony zadanie utrudnione jak sam piszesz, i trzeba sie przedzierac przez szereg zwyczajnych , pospolitych brzmieniow konstrukcji. Mozna jednak i w tym znależc wiele przyjemnosci ale to już zalatuje perwersją . Osobiscie nie jestem zwolennikiem częstej wymiany urzadzeń .Do pełni szczęscia brakuje mi jeszcZe tylko trochę bardziej wyrafinowanego zródła . Piszę to zupełnie swiadomie.

Ja sie cieszę że etap przewalania sprzętu mam za sobą. Jak sie znajdzie coś co wyjątkowo podpasuje to tylko się słucha i słucha...

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/03/182292.php

Następna 280tka na giełdzie... Jak ja kiedyś szukałem to czekałem miesiącami, żeby trafić na porządny egzemplarz, a teraz dwa w tydzień wyskakują. :)

Kiedyś tylko pożycz od kogoś jakiegoś Xlr firmy MIT z wyższej serii i posłuchaj kompletu z nim...VDH to taki mały urokliwy zamulacz, kiedyś przez miesiąc miałem Seconda... Jednak szkoda komplet Krella ograniczać i jak bedą środki lub sposóbnosc to postaraj sie o owego MITa...

A ja proponuje wypróbować XLR Sound Art . Najnowszy kabelek Pana Sylwestra Witkowskiego to mistrzostwo swiata ! Za ułamek ceny MITa

Ja sie cieszę że etap przewalania sprzętu mam za sobą. Jak sie znajdzie coś co wyjątkowo podpasuje to tylko się słucha i słucha...

Zgadza się. U mnie jeszcze tylko cd plejer , choć gdybym nie posłuchał u siebie Levinsona , dziś nie myslałbym nawet o wymianie CECa bo wszystko razem gra to pięknie . No ale został jeszcze do zrobienia ten ostatni krok.

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/03/182292.php

Następna 280tka na giełdzie... Jak ja kiedyś szukałem to czekałem miesiącami, żeby trafić na porządny egzemplarz, a teraz dwa w tydzień wyskakują. :)

.

Wielu ludzi przechodzi na pliki. Płyty są drogie a pliki gratisowe i odtwarzacze CD ludzie sprzedają aby kupić sobie jakiegoś DACa z USB...

ale zaryzykuje Krella.Z VDH-lami

Zacznij od Orchida . Niższe modele są " charakterne " chyba że chcesz coś wymodelować .

.VDH to taki mały urokliwy zamulacz, kiedyś przez miesiąc miałem Seconda...

O!

Second to taki modyfikujący kabelek . Równiejszy jest First Ultimate MKII ale Orchid to dopiero jest wysoka klasa .

Swietna barwa ale bez grama mulenia .

First nie ma tej rozdzielczości i dynamiki co Orchid , mocno tez dociepla . Nie miałem pierwszej wersji a ostatnia MKII którą miałem była poprawioną wersją o właśnie poprawę rozdzielczości i dynamiki wersji pierwszej .

Z Firstem mogą być też problemy z przydźwiękiem .

First nie ma tej rozdzielczości i dynamiki co Orchid , mocno tez dociepla . Nie miałem pierwszej wersji a ostatnia MKII którą miałem była poprawioną wersją o właśnie poprawę rozdzielczości i dynamiki wersji pierwszej .

Z Firstem mogą być też problemy z przydźwiękiem .

Jest dokłądnie jak piszesz. Orchid jest o wiele bardziej transparentnym i zrównowazonym kabelkiem no i jesli chodzi o Krella to tylko XLR . Na rca to moze nie porazka ale sprzet wtedy gra na pól gwizdka

.

Wielu ludzi przechodzi na pliki. Płyty są drogie a pliki gratisowe i odtwarzacze CD ludzie sprzedają aby kupić sobie jakiegoś DACa z USB...

Nie każdy zdaje sobie jednak sprawę, że żeby osiągnąć pułap dźwięku 280cd z plików i DACa USB trzeba wydać sporo więcej kasy niż uzyska się ze sprzedaży playera. Mój obecny cedek ma wejścia cyfrowe i nie raz już przymierzałem się do przejścia na pliki, ale ciągle nie zdecydowałem się na ten ruch.

Nie każdy zdaje sobie jednak sprawę, że żeby osiągnąć pułap dźwięku 280cd z plików i DACa USB trzeba wydać sporo więcej kasy niż uzyska się ze sprzedaży playera. Mój obecny cedek ma wejścia cyfrowe i nie raz już przymierzałem się do przejścia na pliki, ale ciągle nie zdecydowałem się na ten ruch.

Ja tam pliki odrzucam. Wolę fizyczny nosnik

Levinson 512 pokazał jak wiele mozna z płyty kompaktowej wycisnąc.

jest to prawda-natomiast wybór jest taki,że grzechem byłoby nie skorzystać.

Płyty cd lubię i może dlatego moja 280cd robi za optical drive.

jest to prawda-natomiast wybór jest taki,że grzechem byłoby nie skorzystać.

Płyty cd lubię i może dlatego moja 280cd robi za optical drive.

triode czytałam Twój wątek odnośnie DACa, Szukam tez czegoś dla uzupełnienia mojej 280cd. Powiedz czy orientujesz się czy ten DAC YSDZ DA-03 dalej jest niedostępny w Polskiej dystrybucji? Czy można go gdzieś wypożyczyć? A może znalazłeś już coś lepszego?

ten dac nigdy nie będzie dostępny w Polsce.nie jest to też zupełny ``no name``.

w tej chwili jedynie dac Ps Audio Perfectwave wydaje się być alternatywą-tylko,że jest to wyprzedaż i nie ma co liczyć na uzupełnienie software.nie obsługuje DSD.

jeżeli bawisz się w DIY lub masz kogoś zaufanego,kto ci potrafi poskładać http://www.audiodesignguide.com/DAC32/

moim zdaniem jest to b.ciekawy project

Jestem po odsłuchach 400xi z Oppo 95 .Kable niestety IC .Bas według mnie rewelacja(jak na razie),Stereofonia super ,scena za głosnikami .....i takie tam.Jedno co jest na minus to czasem pojawia sie ostrość.Dziś będę miał juz 280-tke.Mam nadzieje że będzie lepiej.

tak-u mnie mocno ściągnął balans tonalny w dół,góra była delikatna i błyszcząca.

tańszą alternatywą jest Copper Colour Penny IV ze srebrzonymi lub rodowanymi wtykami.

według mnie wszystko zaczyna się od gniazdka.sprawdż polaryzację wtyczki.

Van den Mułów nie lubię,od czasu jak dekadę temu zabuliłem za Wind.

Polaryzacja ok.Mam pociągniętą oddzielną sieć do sprzętu AV ,z odpowiednimi bezpiecznikami...

Jezeli 280 dzis ma dojechać to bite 2 dni będzie do siebie dochodzila. Pierwszy dzień wyjeta z kartonu, nie podlaczona do sieci w temperaturze pokojowej. Drugiego dnia pod prądem na standby. Trzeciego możesz słuchać...

ezeli 280 dzis ma dojechać to bite 2 dni będzie do siebie dochodzila. Pierwszy dzień wyjeta z kartonu, nie podlaczona do sieci w temperaturze pokojowej. Drugiego dnia pod prądem na standby. Trzeciego możesz słuchać...

Nie jestem aż tak delikatny ;) Włącze jutro rano,no... w południe ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.