Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  256 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

=>josef, 28 Sty 2008, 22:08

Teraz widzę dopiero (w o Tobie) że dobrą z wielu dobrych możliwych do przejścia dróg wybrałeś dobierając takie sprzęty

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

wiec ja sie zapisuje do klubu

moj system na fotce jak w "o mnie"

za jakies 2 tygodnie zmieni sie w nim CD, a mianowicie KAV-300cd zostanie zastapione KPS-30i

przygode z krellem zaczalem w sumie niedawno od KAV-250cd i KAV-400xi

troche wiecej zdjec i opisu w watku

http://www.audiostereo.pl/KRELL_FPB200_wrazenia_37365.html#bottom

dzwiek - hi-end :)

post-15513-100002011 1201597460_thumb.jpg

Jak ma się 300CD do KPS-30i ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 29 Sty 2008, 10:17

>Jak ma się 300CD do KPS-30i ?

zobaczymy jak przyleci :) ale w wielu opiniach 30i jest uznawany za najlepsze zrodlo jakie krell wypuscil, no i ma bezdyskusyjnie porzadny naped co trudno powiedziec o 300tce

kaviter, 29 Sty 2008, 11:10

>zobaczymy jak przyleci :) ale w wielu opiniach 30i jest uznawany za najlepsze zrodlo jakie krell

>wypuscil, no i ma bezdyskusyjnie porzadny naped co trudno powiedziec o 300tce

No z tym najlepszym źródłem to troche chyba przesadziłeś ;-)

Martin Colloms zrównał go z ziemią w swojej recenzji w HiFi News w 97 roku (rok wcześniej chwaląc pod niebiosa KPS-20i). Na swojej subiektywnej skali ocen dał mu tylko 20pkt, co było wynikiem znacznie słabszym nawet od tego jaki uzyskał tańszy 300CD.

50 - Krell KPS25cx

48 - Krell KPS 20i

43 - Krell MD10 CDT / 64 DAC

35 - Krell KPS28 cd

28 - Krell 300i CD

20 - Krell KPS30i

W razie czego mogę wrzucić skan tej recenzji.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 29 Sty 2008, 12:01

>

>Martin Colloms zrównał go z ziemią w swojej recenzji w HiFi News w 97 roku (rok wcześniej chwaląc

>pod niebiosa KPS-20i). Na swojej subiektywnej skali ocen dał mu tylko 20pkt, co było wynikiem

>znacznie słabszym nawet od tego jaki uzyskał tańszy 300CD.

>

>50 - Krell KPS25cx

>48 - Krell KPS 20i

>43 - Krell MD10 CDT / 64 DAC

>35 - Krell KPS28 cd

>28 - Krell 300i CD

>20 - Krell KPS30i

>

>W razie czego mogę wrzucić skan tej recenzji.

bardzo chetnie poprosze, ale to dziwne troche 30tka wywodzi sie z 20tki nie chce mi sie wierzyc ze krell robiac nowy model cos spieprzyl, zobaczymy zreszta zawsze ww mozna go sprzedac :)

30i to nie tyle nowy model co tańsza wersja 20i. Jak znajdę to zeskanuję i wkleję.

• 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 4 miesiące później...

jako, że generalnie jestem miłośnikiem sprzętu jaki posiadam (przynajmniej do momentu aż się nie przesiądę na inny) to i ja się dopiszę :)

posiadam:

1) Krella 280 cd,

2) Krella 400xi.

pozdr.

Łukasz

• 7 miesięcy później...

Witam !

Zgadzam się z kolegą wkamil że arcy ciekawy wątek upada. W związku z tym zgłaszam swój akces do szacownego grona miłośników Krell-owania.Choć kav 300il już niejednokrotnie był opisywany na różnych forach, to ciekawi mnie czy ktoś jeszcze ma podobnie skonfigórowany zestaw z moim,aby podzielić się wrażeniami(reszta w moim opisie.Tuner możnapominąć).chciałbym zaznaczyć że jeszcze nie sprawdzałem go na wyjściach zbalansowanych.

post-21729-100004923 1242482105_thumb.jpg

ABs, 20 Maj 2009, 09:20

>Czy ktos wie jaki mechanizm siedzi w 280CD? transport - laser ?

To jest zdaje się mechanizm Philipsa opisywany jako Eco - taki sam (albo bardzo, bardzo podobny) był w Creeku cd 43 mkII.

Naim: DAC/TP XPS + Hi-Line + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + NAC A5 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B + (transport CA CXC)

• 1 miesiąc później...

Chyba produkty naszego głównego sojusznika ( USA )w walce o demokrację nie cieszą się już zbytnią popularnością i uznaniem jak wynika z zamieszczanych tu wpisów. Wszystkie Krell-e na allegro, lub na śmietnik audiofilski.

• 2 tygodnie później...

ostryga57 - proponuję na początek zlampizować Krella... :)

Naim: DAC/TP XPS + Hi-Line + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + NAC A5 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B + (transport CA CXC)

• 2 tygodnie później...

Mam zapytanko do miłośników Krella. Jakie kable XLR, obecnie te w które są w moim opisie. Ale chyba nadszedł czas na zmianę. Serdeczne dzięki za cenne rady nie tylko od Krellowiczów.

Kupilem jakis czas temu vdh "The Second" xlr, ale po probnym podlaczeniu po paru dniach wrocilem do RCA i gram na prostym Cardasie. XLR w moim ukladzie podbija sygnal.

Tydzień temu zmieniłem przewód zasilający z oryginała na szwecką Suprę.LO warkocz podwójny DIY. Rewlka. Jakosć dżwieku znacznie się poprawiła dzwięk jakby wyszedł z. kolumn.Jak zrobię zdjęcie to go tu wstawię.

Zakup od forumowicza SH po wielce rozsadnej kwocie. Byc moze wroce do xLR, w kazdym razie nie sprzedaje tego kabla. Ten zasilajacy ze zdjecia zaiste imponujacy, ja poprzestaje na zaleceniu producenta stosowania oryginalnego kabla:)

JarlBorn zaprawdę mówię Ci iż ów kabelek zncznie poprawił mi brzmienie mojego KAV 300il i to pod każdym względem. Wielu wwłscicieli tego wzmaka uskarżało się na buczenie transformatora w tym modelu i zaiste takoweż było i u mnie. Po zastosowaniu tego kabla lekkie buczenie kompletmie zmiknęło. i to jest niezaprzeczalny fakt do udowodnienia. Ostatnio

byłem w paru sklepach Hi-Fi i słuchałem sprzętu za wiekszą kasę niż mój i niestety byłem wielce rozczarowany tym co usłyszałem. I tak pod względem stereo jak i szczegółowosci brzmienia i głębi. To wszystko zostało w tyle za moim zestawem. Dlatego jeszcze wiem że moge poeksperymentować w kablach.Pozdrawiam wszystkich Krellowiczów. Możecie być dumni iż posiadacie Krelle.

• 2 tygodnie później...

ABs, 20 Maj 2009, 09:20

>Czy ktos wie jaki mechanizm siedzi w 280CD? transport - laser ?

CDM 12.1

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.