Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce tu zaczynac bic piany ale taki drogi wzmacniacz z burczacym trafem, dobrze wiedziec bo model ten jest bardzo polecany i sam zaczalem sie zastanawiac czy go nie sprobowac, ale z buczacym trafem to go dyskwalifikuje

Ten sam burczący KAV300i, przestał burczeć po podłączeniu u kogoś innego.

Także moim zdaniem to zależy od tego, co mamy w gniazdku.

Edytowane przez tybero
Gość aqs

(Konto usunięte)

Także moim zdaniem to zależy od tego, co mamy w gniazdku.

zgadzam się mój dom ma 45 lat stare przewody, trafo w Krellu buczało tylko przy zbliżeniu ucha do obudowy, teraz totalna cisza

Nie chce tu zaczynac bic piany ale taki drogi wzmacniacz z burczacym trafem, dobrze wiedziec bo model ten jest bardzo polecany i sam zaczalem sie zastanawiac czy go nie sprobowac, ale z buczacym trafem to go dyskwalifikuje

Trafo slychac ale jest to ciche brumienie .Jesli dyskwalifikujesz go z tego powodu to duzy blad .

Tak jak na kazde inne :) bo musza pasowac do calosci. Wile to pelny neutralny i linowy dzwiek, rzadkość wsrod przewodow. Pelnopasmowe granie oparte o swietna dynamike i naturalne barwy , bez podkreslania czegokolwiek a do tego z referencyjnym basem .Jak ktos chce robic korekty charakterystyki brzmienia swojego sytemu to zapewne Wile nie beda w tym najlepsze ale jezeli chcemy podniesc jakosc brzmienia naszego systemu na wyzszy poziom to Wile sa odpowiednim kandydatem do tego zadania.

Na szczęście jest to tylko Twoja opinia ;)

zgadzam się mój dom ma 45 lat stare przewody, trafo w Krellu buczało tylko przy zbliżeniu ucha do obudowy, teraz totalna cisza

U mnie efekt tez wystepowal w starym budownictwie i brumienie bylo slychac tylko z bliska.

Na szczęście jest to tylko Twoja opinia ;)

Opinia ale tez fakty.Nie dyskutuje o preferencjach kazdego z nas bo o gustach sie nie dyskutuje ale cechy ktore wymienilem to fakty a nie wymysly i pobozne zyczenia

A inne wzmacniacze w tych samych domach brumialy? Wiem ze dc blocker pomaga ale jesli jeden sprzet brumi a drugi nie to jest to raczej Wina trafa które jest wrazliwe na ta skladowa stala

Opinia ale tez fakty.Nie dyskutuje o preferencjach kazdego z nas bo o gustach sie nie dyskutuje ale cechy ktore wymienilem to fakty a nie wymysly i pobozne zyczenia

Twoje fakty ;)

A tych co uważają inaczej, banuje się w wątku o tych kablach (np. mnie).

Takie to fakty o kablach Wile ;)

Edytowane przez tybero

Napisano wczoraj, 23:51

Wyświetl postUżytkownik borrrys dnia 29.12.2015 - 21:53 napisał

No właśnie, jakich sieciówek używacie do swoich Krelli ?

Najbardziej interesuje mnie coś sprawdzonego do 300iL/400xi.

Używam od wielu lat Sound Art Moc, ale korci mnie, żeby coś zmienić, a nie chcę szukać po omacku - rynek sh jest ogromny :)

Ktory masz model tego przewodu? Z moja 400xi pracowaly Neel,Furutechy , dwa Enerry , dwa Ansae wlacznie ze szczytowym modelem Muluc supreme i Shunyaty Cobra i Anaconda za okolo12tys zl. Sound Art Moc 5 byl od tych wszystkich przewodow lepszy i tylko wlasciwie Shunyata jako tako mogla mu stawic czola choc w rezultacie Moc i tak wykazal swoja przewage. Jesli masz jakis starszy model to odeslij go do upgreadu na nowy model i temat masz zalatwiony za pare groszy. Oczywiscie nie odwodze Cie od zamiaru poszukiwan alternatywy.Ciekawy jestem co znajdziesz lepszego i za ile?

Sound Art Moc 2 - ten z kablem od betoniarki w środku :)

XLR to zdecydowanie MIT MAGNUM MA. Cena powinna być ok. 3500 PLN za komplet z pudełkiem i potwierdzonym źródłem pochodzenia.

Myślałem raczej o 3,5 tyś. za xlr i głośnikowe a nie za same xlr. Magnum MA jak najbardziej ! tylko ile za głośnikowe? sieciówkę ? i robi się 10 000+

Edytowane przez ankos44

to przeciętny kabel.

Trzeba coś co doda masy i energii.

Oyaide odpada.

Raczej,któryś z Neotechów.

A takie zachwyty były nad kablem Oyaide :) Co z nim nie tak ? Czy nie do krella czy ogólnie ?

Neotechów nigdy jakoś nie brałem pod uwagę więc sprawdzę .

Ja mieszkam w bloku w ktorym mieszka 25 rodzin, centrum miasta, wokolo rozne fabryki, do niedawna w tym bloku byla jeszcze stara instalacja i nie slyszalem nigdy w zyciu zadnego brumu. Wiec moze i Krell nie bedzie brumil, zakladajac ze u was ten brum to skutek instalacji elektrycznej a nie samego trafa we wzmacniaczu.

Tak jak na kazde inne :) bo musza pasowac do calosci. Wile to pelny neutralny i linowy dzwiek, rzadkość wsrod przewodow. Pelnopasmowe granie oparte o swietna dynamike i naturalne barwy , bez podkreslania czegokolwiek a do tego z referencyjnym basem .Jak ktos chce robic korekty charakterystyki brzmienia swojego sytemu to zapewne Wile nie beda w tym najlepsze ale jezeli chcemy podniesc jakosc brzmienia naszego systemu na wyzszy poziom to Wile sa odpowiednim kandydatem do tego zadania.

Miałem Oyaide Tunami z KAV500i - przecietny kabel, nic nadzwyczajnego.

Po kilku próbach, finalnie skończyło się na Acoustic Zen Gargantua II - dużo głębi, speracji instrumentów, mocno zróżnicowany bas, średica i góra w sam raz do takiego tranzystora jak 500i.

IC i głośnikowe mam MiT'a - XLR Magnum MA i CVTerminator MH-770. Z wielu najbardziej mi spasowały.

Na kable Wile trzeba uważać, ale może mogą się spodobać, jeśli ktoś lubi takie granie ;)

I jak zwykle ! Co osoba to inna opinia :( więc chyba tak się nie da . Jedni chwalą inni wręcz przeciwnie i dalej nic nie wiem...

Bo kable dobiera sie do preferencji i reszty toru, więc nie ma jednej recepty i jedynie słusznych kabli.

No, ale wyjatkiem sa kable Wile - one pasują do wszystkiego, sa najlepsze, i w ogole ;)

Edytowane przez tybero

Bo kable dobiera sie do preferencji i reszty toru, więc nie ma jednej recepty i jedynie słusznych kabli.

No, ale wyjatkiem sa kable Wile - one pasują do wszystkiego, sa najlepsze, i w ogole ;)

hehehe lepiej żartować niż chorować :)

Gość aqs

(Konto usunięte)

Wiec moze i Krell nie bedzie brumil,

nie wiem czy to w ogóle można nazwać brumieniem u mnie było słyszalne z odległości 10cm, DC-Blocker kupiłem żeby Krell miał stałe napięcie bez śmieci, mam zamiar z nim pozostać kilkanaście lat więc go dobrze traktuje, dbam o niego. Po zastosowaniu DC-Blockera nie słychać dosłownie nic a i dźwięk jakiś taki pełniejszy.

hehehe lepiej żartować niż chorować :)

Masz kilka wskazówek, co ludzie stosują, być może coś i tobie spasuje, ale bez wypożyczenia nie kupuj, bo masz 50% szans że się uda.

No chyba że Wile, to wtedy możesz brać w ciemno ;)

Oczywiście żart, bo to nie są złe kable, ale nie wierz w te marketingowe bełkoty, bo one mają swoje mankamenty jak każde inne kable.

Edytowane przez tybero

A takie zachwyty były nad kablem Oyaide :) Co z nim nie tak ? Czy nie do krella czy ogólnie ?

Tunami to wybitny kabel w swojej cenie. Teraz do wyrwania za coś koło 1000 PLN z oryginalnymi wtyczkami. Wszystko z nim jest ok w tej cenie a nawet bardziej niż ok.

Można lepiej, zawsze można ale to będzie drożej...

Myślałem raczej o 3,5 tyś. za xlr i głośnikowe a nie za same xlr. Magnum MA jak najbardziej ! tylko ile za głośnikowe? sieciówkę ? i robi się 10 000+

Najpierw więc kup sobie same XLR Magum MA. I zacznij zbierać na głośnikowe. Wcale nie muszą to być MITy. Czasami bowiem to już za dużo ,,dobrego". Jest wiele fajnych miedzianych kabli w dobrych cenach.

Lepiej kupić raz a dobrze, coś porządnego i poczekać z zakupem drugiego elementu...

Wyświetl postUżytkownik kickdown dnia 30.12.2015 - 16:45 napisał

Zapisuję się z Krellem KAV300i do klubu...

jak wrażenia, z czym gra

Moc,niesamowity piękny ,bardzo dobrze kontrolowany bas,szczegółowość,wydajnosc prądowa (z dali 850 robi co chce). To tak na szybko. Słuchałem go z głupim rotelem rcd-951. KAV300i to naprawdę krok w przód ,szkoda czasu na jakieś sony,harmany,denony.Czekam aż naprawią mi duala w nomosie ,bo chcę zobaczyć co ten wzmak pokaże z gramofonem.No i powoli rozglądam się za jakimś porządnym CD.

Moc,niesamowity piękny ,bardzo dobrze kontrolowany bas,szczegółowość,wydajnosc prądowa (z dali 850 robi co chce). To tak na szybko. Słuchałem go z głupim rotelem rcd-951. KAV300i to naprawdę krok w przód ,szkoda czasu na jakieś sony,harmany,denony.Czekam aż naprawią mi duala w nomosie ,bo chcę zobaczyć co ten wzmak pokaże z gramofonem.No i powoli rozglądam się za jakimś porządnym CD.

No własnie Krell to Krell...w mądrze dobranym systemie...satysfakcja gwarantowana.

Kup Krella CD280 i połącz go XLR...bedzie super...

Kup Krella CD280

Myślałem o kav 250cd bo on jest na PCM1702.Miałem kiedyś harmana z tym przetwornikiem i naprawdę mi podchodził.I pewnie w krellu pokazał by naprawdę co potrafi.No ale przyjdzie czas będzie rada.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.