Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  580 członków

NAD Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba chodziło Ci o 502 lub 514.

Tak.tak,oczywiście 502 i 514 :) wkradła mi się ta "3"bo przeglądałem ostatnio tylko wzmacniacze:)

Jeśli już tu jestem to jeszcze zapytam o model 5000 z serii master jak on się ma do 514? bo cenowo na pewno lepiej mi się widzi..

Edytowane przez Kazuki
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3370283

Tak.tak,oczywiście 502 i 514 :) wkradła mi się ta "3"bo przeglądałem ostatnio tylko wzmacniacze:)

Jeśli już tu jestem to jeszcze zapytam o model 5000 z serii master jak on się ma do 514? bo cenowo na pewno lepiej mi się widzi..

Miałem obydwa odtwarzacze. Róznica jest i zdecydowanie lepiej brzmi 514(uczciwa recenzja na hifi.pl), cd 5000 jest zdecydowanie cieplejszy brzmieniowo z postrzeganym przeze mnie lekkim nalotem cyfrowym. Wspomniana 502, to barzo fajny cd. Gdybym w tej chwili stanął w obliczu zakupu cd NADa wybrałbym któregos z tych: 5425, 502, 512, 514.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3370843

Panowie, czy miał ktoś z Was przyjemność czy tez nie przyjemność słuchać nada 2600+ 1700 monitor series lub 2600+1300 lub też sama końcówka z innymi preampami??

Mam w chwili obecnej Nada 3400 i chciałbym troszkę mocniejszy zestaw nie zmieniając przy tym charakteru grania 3400 stąd moje pytanie.

Na zagranicznych forach własciwie są same dobre opinie na temat końcówki mocy 2600 monitor series, w Polsce natomiast jest niewiele.

Chętnie kupię właśnie 2600+1700 bądź 2600+ 1300 lub tez sama końcówkę mocy

Pozdro

Krystian

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3374775

Cześć Panowie!

Wreszcie podjąłem meską decyzję i kupiłem swój pierwszy wzmacniacz - NADuralnie NAD ! :)

Model to NAD 302.

Do rzeczy: Czytam sobie wszystko jak leci po kolei w "klub NAD" jestem na 19 stronie i wciąż nie wiem jaki kolumny wybrać...

Wypisałem sobię, że powinny się fajnie zgrywać:

- DALI

- KEF

- B&W

ale czy aby na pewno? Chciałbym aby były one podstawkowe do 700zł - używane. Co możecie polecić z obecnych modeli, które można znaleźć na rynku wtórnym?

Dzięki za pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3375708

eltax liberty 3+, niedrogo i dobrze:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3375808

Witam,jakiś czas temu stałem się posiadaczem,nad 320bee,dlaczego,zaufałem recenzjom w prasie audio same achy ,ochy i o matko jaka klasa

dla mnie -bas buuuuła,zmieszany z średnicą ,środek całkiem fajny tylko cały czas z jakąś manierą zmulenia a góra to kicha na resorach za 4 kocami ,moja stara yamaha na górze 7 klas wyżej,no tylko dynamika ponad przeciętna w tej klasie,ogólnie nie szło tego słuchać

ale na szczęście kolega muda 44 poratował moje 500 wydane na to co udaje wzmacniaczl (tyle dałem za 320bee)nie będe opisywał zmian ,po prostu wszystko ,powiem tak miałem wzmaki dla porównania za 4-5kzł w niektórych aspektach ,nie miały podejścia,kolega posiadacz systemu krella, słuchał rozdziawiony

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3375895

Witam,jakiś czas temu stałem się posiadaczem,nad 320bee,dlaczego,zaufałem recenzjom w prasie audio same achy ,ochy i o matko jaka klasa

dla mnie -bas buuuuła,zmieszany z średnicą ,środek całkiem fajny tylko cały czas z jakąś manierą zmulenia a góra to kicha na resorach za 4 kocami ,moja stara yamaha na górze 7 klas wyżej,no tylko dynamika ponad przeciętna w tej klasie,ogólnie nie szło tego słuchać

ale na szczęście kolega muda 44 poratował moje 500 wydane na to co udaje wzmacniaczl (tyle dałem za 320bee)nie będe opisywał zmian ,po prostu wszystko ,powiem tak miałem wzmaki dla porównania za 4-5kzł w niektórych aspektach ,nie miały podejścia,kolega posiadacz systemu krella, słuchał rozdziawiony

To może i z moją 319-tką da się coś zrobić?..bo moc,dynamika potęga ale brzmienie...miał zastąpić marantza pm 75 a wylądował w pudełku w którym przyjechał...zamierzam podpiąć mu CD-eka od NAD-a którego z resztą szukam ale nie wiem czy na wiele się to zda..
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3376512

eltax liberty 3+, niedrogo i dobrze:-)

Dzięki za propozycję ale zapomniałem wspomnieć o jednym za*****cie ważnym szczególe, któremu nadamy kryptonim "druga połowa".

Eltaxy nie wpisały sie w design co mnie może i nawet cieszy bo budżet rośnie do ok. 1000zł ;)

Kolor biel albo czarny ( lakier piano w przypadku czerni ) - wspaniałe są DALI ZENSOR 3 ale poza budżetem...

Jakieś propozycje? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3376592

Zastanawiam sie dlaczego kolega muda44 nie przesle CV do firmy NAD, skoro potrafi zrobic przedwzmacniacz lepiej od nich. Jak to jest mozliwe, ze tak znana i szanowana firma jaka jest NAD wypuszcza na rynek spartolony wzmacniacz, ktory kolega z naszego forum w tani i prosty sposob przerabia na cos, co gra jak sprzet wart 4 czy 5kzl. Nie pisze tego po yo zeby wszczynac jakas klutnie, ale bardzo interesuje mnie to, dlaczego NAD dziala na swoja szkode.

Powiem jedno, ja nowego sprzetu wyniesionego prosto ze sklepu nie powierzyl bym fachowcowi z forum, po pierwsze utrata gwarancji, a po drugieco z zywotnoscia sprzetu po takiej przerobce?

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3377578

no, ale co z soft clippingiem?;-)

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3377583

Zastanawiam sie dlaczego kolega muda44 nie przesle CV do firmy NAD, skoro potrafi zrobic przedwzmacniacz lepiej od nich. Jak to jest mozliwe, ze tak znana i szanowana firma jaka jest NAD wypuszcza na rynek spartolony wzmacniacz, ktory kolega z naszego forum w tani i prosty sposob przerabia na cos, co gra jak sprzet wart 4 czy 5kzl. Nie pisze tego po yo zeby wszczynac jakas klutnie, ale bardzo interesuje mnie to, dlaczego NAD dziala na swoja szkode.

Powiem jedno, ja nowego sprzetu wyniesionego prosto ze sklepu nie powierzyl bym fachowcowi z forum, po pierwsze utrata gwarancji, a po drugieco z zywotnoscia sprzetu po takiej przerobce?

To jest bardzo,proste,chłopaczki NAD to masówka dla półgłuchych mas

nie hi end ,czyli jakieś taniości inside,kondy za 0,0001 gr ,jakieś soft clipingi

jakieś pokrętła i kilometry ganianego sygnału na płytce

NAD NIE JEST PROJEKTOWANY PRZEZ AUDIOFILI TYLKO PRZEZ KSIĘGOWYCH gdzie ma znaczenie każdy grosz przecięty na czym tylko sie da.

Dziwne że trzeba wielu osobom,to wyjaśniać.

POZDRAWIAM

Nie twierdze że NAD fabryczny to super badziew ,to tylko przeciętny badziew,

kiedyś były Technicsy też wg.głuchych super sprzęt

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3377611

,kondy za 0,0001 gr

To zapraszam do hi-end,o ile to ma znaczenie,i do firm "garażowych" i proszę powiedzieć po ile oni kondy kupują. :)

Ano po 100% więcej-(te same-do aplikacji) bo firma robiąca zamówienie na kilkaset tyś szt (NAD,ONKYO,MARANTZ,DENON, itd) ma rabat zajebisty-a Firma u Mietka bierze tylko kilaset sz i płaci więcej.(a wtedy rabat większy-i to jest wasz hi-end) ;)

Do tego zrobi obudowę-niby lepszą(bu ha ha,zobacz S300 i) a zobacz chińczyka Xindak- ;) wszystko w temacie.Muda ci powie-jak jest masowy DENON wykonany,sam go jeszcze nie dotykałem,ale widać że jest solidny.

Zobacz ceny w światowych hurtowniach elementów elektronicznych-;)

Ta masówka :) to ten sam element w środku-co ten HI -END. ;)

NAD NIE JEST PROJEKTOWANY PRZEZ AUDIOFILI TYLKO PRZEZ KSIĘGOWYCH

Za to Krell jest projektowany przez "ałdiofili"-zejdz na ziemię,bo się ośmieszasz.

Gdzie wy tego słuchacie-pod mostem ,czy kiedykolwiek "recenzent" napisał taki text...;) Ściany łyse,podłoga łysa,i buczy,ciągnie się-jak u Mudy. ;)-dlatego wreszcie za panelami się rozgląda. :)

Czy to w Polsce czy w innych krajach ;)

ale na szczęście kolega muda 44 poratował moje 500 wydane na to co udaje wzmacniaczl (tyle dałem za 320bee)nie będe opisywał zmian

Bo muda to "BÓG" taki sekta-mistrz,i z gówna bat ukręci. ;)

Czasem mam wrażenie-że muda sam ze sobą gada"w bardzo inteligentny sposób" ;)-

Edytowane przez Gracjan
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3377693

To zapraszam do hi-end,o ile to ma znaczenie,i do firm "garażowych" i proszę powiedzieć po ile oni kondy kupują. :)

Ano po 100% więcej-(te same-do aplikacji) bo firma robiąca zamówienie na kilkaset tyś szt (NAD,ONKYO,MARANTZ,DENON, itd) ma rabat zajebisty-a Firma u Mietka bierze tylko kilaset sz i płaci więcej.(a wtedy rabat większy-i to jest wasz hi-end) ;)

Do tego zrobi obudowę-niby lepszą(bu ha ha,zobacz S300 i) a zobacz chińczyka Xindak- ;) wszystko w temacie.Muda ci powie-jak jest masowy DENON wykonany,sam go jeszcze nie dotykałem,ale widać że jest solidny.

Zobacz ceny w światowych hurtowniach elementów elektronicznych-;)

Ta masówka :) to ten sam element w środku-co ten HI -END. ;)

Za to Krell jest projektowany przez "ałdiofili"-zejdz na ziemię,bo się ośmieszasz.

Gdzie wy tego słuchacie-pod mostem ,czy kiedykolwiek "recenzent" napisał taki text...;) Ściany łyse,podłoga łysa,i buczy,ciągnie się-jak u Mudy. ;)-dlatego wreszcie za panelami się rozgląda. :)

Czy to w Polsce czy w innych krajach ;)

To nie recenzent napisał ,czytaj uważnie,recenzenci biorą kasę za dobre opinie,a NAD,320beee,fabryczny to gniot i tyle,a jak ktoś sobie wmówi że jest lepszy od krella to gratuluje.

POZDRAWIAM NASTĘPNEGO FANATYKA NADA

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3377720

To nie recenzent napisał ,czytaj uważnie,recenzenci biorą kasę za dobre opinie,a NAD,320beee,fabryczny to gniot i tyle,a jak ktoś sobie wmówi że jest lepszy od krella to gratuluje.

POZDRAWIAM NASTĘPNEGO FANATYKA NADA

Nie jestem fanatykiem NAD, ;) ku..wa,ale jazda,chłopaku,zrób sobie malutki "ślepy teścik"-i ten NAD zagra ci jak S 300 i,tylko zrób go tak jak powinno się zrobić.

Nawet (muda ) wyśiądzie. :) pozxdro Marcinie. ;)

Każdemu proponuję taką zabawę,o kur..a,a różnice są takie że ch..j boli-bo człowiek nie wie ,czy ma strzelać ,jak u IBISZA,-czy .......:) i bach,ja już z tym AUDIO-wymiękam.

NAD,320beee,fabryczny to gniot i tyle,a jak ktoś sobie wmówi że jest lepszy od krella

Nikt nie pisze ,że różnic nie ma-a cena kilka set procent między nimi ,to jest ch..j-. ? :) Cienki st..ec jesteś,żeby z tobą dyskutować.

Pa ;)

Edytowane przez Gracjan
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3377739

Nie jestem fanatykiem NAD, ;) ku..wa,ale jazda,chłopaku,zrób sobie malutki "ślepy teścik"-i ten NAD zagra ci jak S 300 i,tylko zrób go tak jak powinno się zrobić.

Nawet (muda ) wyśiądzie. :) pozxdro Marcinie. ;)

Każdemu proponuję taką zabawę,o kur..a,a różnice są takie że ch..j boli-bo człowiek nie wie ,czy ma strzelać ,jak u IBISZA,-czy .......:) i bach,ja już z tym AUDIO-wymiękam.

Nikt nie pisze ,że różnic nie ma-a cena kilka set procent między nimi ,to jest ch..j-. ? :) Cienki st..ec jesteś,żeby z tobą dyskutować.

Pa ;)

ale ja nie chcę z g......mi dyskutować,schowaj się za swoimi kocami

Temu panu już dziękuje

Może nie do końca dobrze się wyraziłem,mniejsza o to,chodziło mi o to że nie ważne ,czy to NAD, srad czy inne gó..o,ale za 1500 zloty nie kupisz dobrego wzmaka,choćby pisano o nich różne cuda

ale rózne są kryteriaa budowy i sprzedaży tanich klocków,napewno priorytetem nie jest brzmienie

a to co zrobił z nim MUDA 44 ,małym nakładem kosztów,pozwoliło wskoczyć temu wzmakowi już na kilka półek wyżej ,to tyle

jak ktoś kocha nadowski sound to sorry niech tam dalej zostanie mnie to brzmienie zwyczajnie męczyło

Pozdrowiam

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378044

Od dłuższego czasu na forum czymś " normalnym " jest wypowiadanie się i wydawanie opinii o sprzęcie którego się nie miało i nie słuchało .

Zastanawiam sie dlaczego kolega muda44 nie przesle CV do firmy NAD

Miałem możliwość pracy za granicą w dwóch krajach za bdb pieniądze ( nie audio ) ale po co ?

Mam dobrą pracę , rodzinę w pobliżu . Mieszkam w fajnym miejscu , piękna okolica itd .

Pytanie czy ktoś che być czy mieć ?

Ale nie o to chodzi .

skoro potrafi zrobic przedwzmacniacz lepiej od nich. Jak to jest mozliwe, ze tak znana i szanowana firma jaka jest NAD wypuszcza na rynek spartolony wzmacniacz, ktory kolega z naszego forum w tani i prosty sposob przerabia na cos, co gra jak sprzet wart 4 czy 5kzl. Nie pisze tego po yo zeby wszczynac jakas klutnie, ale bardzo interesuje mnie to, dlaczego NAD dziala na swoja szkode.

To jest polityka firmy .

Firma ma swoje korzenie i historię . NAD ma być szary , plastikowy i z gałkami .

Anglik szukający czegoś co będzie grało pójdzie do sklepu z " krajowym " sprzętem i kupi taniego szarego NADa.

Anglik który chce dobrego sprzętu pójdzie powiedzmy do sklepu NAIMa .

Kiedyś Pioneer zrobił model A400X . Poprawił tanią wersję 400setki ale jakoś się nie przyjął bo klienci kupujący Pioneera chcieli Pioneera z " gałkami " .

Powiem jedno, ja nowego sprzetu wyniesionego prosto ze sklepu nie powierzyl bym fachowcowi z forum, po pierwsze utrata gwarancji

Sam bym ani czyjegoś ani swojego nowego sprzętu nie ruszył . Wychodzę z założenie że jak nowy sprzęt pogra kilka miesięcy bezawaryjnie to jest szansa że pogra tak przez lata i dopiero wtedy można coś w nim pogrzebać .

, po pierwsze utrata gwarancji, a po drugieco z zywotnoscia sprzetu po takiej przerobce?

NADy które robię w większości sa dawno po gwarancji . Zawsze taki NAD przechodzi przegląd i wymianę elementów które tej wymiany wymagają na już lub w przyszłości . Na to co robię daję rok gwarancji i wsparcie po gwarancji .

Zywotnosć ?

Od 2007r nie dostałem ani jednego do naprawy ani informacji że któryś się uszkodził .

Przy ilości jakie je przerabiam nie mogę sobie pozwolić na jakiekolwiek zwroty .

Ale nie o to chodzi , chodzi o profesjonalizm , wyrobienie sobie renomy a na renomę pracuje się latami i łatwo ją stracić przez byle co .

Dlatego każdy taki model przechodzi wiele prób i dlatego też nie robię serii C37X bo są wysoce awaryjne .

no, ale co z soft clippingiem?;-)

Po co wbijasz kij w mrowisko ?

;)

Ściany łyse,podłoga łysa,i buczy,ciągnie się-jak u Mudy. ;)-dlatego wreszcie za panelami się rozgląda. :)

Za dużo wypiłeś tym razem i coś ci się znowu pomieszało .

Ani ściany ani podłoga nie jest u mnie goła .

Po co ten wpis ?

Już ci w innym wątku napisałem - chcesz coś napisać o tym co robię to wiesz gdzie mnie znaleźć .

A tak po raz kolejny coś ci się uroiło i o tym piszesz .

A co do pisania ze samym ze soba to sorry - ja od lat pisze pod tym samym nickiem i nie zmieniam zdania po zmianie nicku i nie zasłaniam się żoną .

To co robisz to dziecinada . Nie mówiąc już o sposobie / kulturze jaką reprezentujesz na forum .

Wypowiadanie się na temat koców odpuszczę .

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378222

To co robisz to dziecinada

Ja nazywam to praktyką-i nie oszukiwaniem samego siebie.

A zasłonięte klamoty,to zaj..sty sposób na twój,nasz,mój cudowny słuch.

Bardzo szybko tak cudowne różnice zanikają-jak się nie wie co kumpel podłączył,lub przepiął.

Ja przynajmniej próbuję wszystkiego-walczę z voodoo,a ty całe życie twierdzisz (bez podjęcia próby) że jest inaczej.:)

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378246

Nie będę się z tobą spierał .

Duży i dorosły facet już jestem . To co usłyszę , opisuję i zdania nie zmieniam .

Nie potrzebuje kotar , koców ani kumpli do przepinania .

Ja przynajmniej próbuję wszystkiego-walczę z voodoo,a ty całe życie twierdzisz (bez podjęcia próby) że jest inaczej.:)

No cóż , to ty wypowiadasz się o modyfikowanym sprzęcie nie mając takiego u siebie . Pominę czy to co byś napisał by było prawdą czy nie ale walcz dalej , tylko nie zaśmiecaj tym fajnych wątków .

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378252

Dajcie spokój Mudzie, fajnie, że chłop robi takie modyfikacje. Nie pamiętam żeby się ktoś skarżył na to, że mu Muda zepsuł sprzęt. Ja swój wzmacniacz też zmodyfikowałem, ale zrobił to producent i chwała mu za to bo mógł mnie olać i sugerować zakup droższego sprzętu od niego. Nady są fajne, może nie wyglądają, ale grają, nieprzypadkowo cześć polskich producentów stroi swoje kolumny pod wzmacniacze Nad i poleca je do połączenia z nimi.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378253

To może i z moją 319-tką da się coś zrobić?..bo moc,dynamika potęga ale brzmienie...miał zastąpić marantza pm 75 a wylądował w pudełku w którym przyjechał...zamierzam podpiąć mu CD-eka od NAD-a którego z resztą szukam ale nie wiem czy na wiele się to zda..

Jak Ci sound tego wzmaka nie odpowiada to wymiana cd na wiele się nie zda.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378342

Od dłuższego czasu na forum czymś " normalnym " jest wypowiadanie się i wydawanie opinii o sprzęcie którego się nie miało i nie słuchało .

Miałem możliwość pracy za granicą w dwóch krajach za bdb pieniądze ( nie audio ) ale po co ?

Mam dobrą pracę , rodzinę w pobliżu . Mieszkam w fajnym miejscu , piękna okolica itd .

Pytanie czy ktoś che być czy mieć ?

Ale nie o to chodzi .

To jest polityka firmy .

Firma ma swoje korzenie i historię . NAD ma być szary , plastikowy i z gałkami .

Anglik szukający czegoś co będzie grało pójdzie do sklepu z " krajowym " sprzętem i kupi taniego szarego NADa.

Anglik który chce dobrego sprzętu pójdzie powiedzmy do sklepu NAIMa .

Kiedyś Pioneer zrobił model A400X . Poprawił tanią wersję 400setki ale jakoś się nie przyjął bo klienci kupujący Pioneera chcieli Pioneera z " gałkami " .

Sam bym ani czyjegoś ani swojego nowego sprzętu nie ruszył . Wychodzę z założenie że jak nowy sprzęt pogra kilka miesięcy bezawaryjnie to jest szansa że pogra tak przez lata i dopiero wtedy można coś w nim pogrzebać .

NADy które robię w większości sa dawno po gwarancji . Zawsze taki NAD przechodzi przegląd i wymianę elementów które tej wymiany wymagają na już lub w przyszłości . Na to co robię daję rok gwarancji i wsparcie po gwarancji .

Zywotnosć ?

Od 2007r nie dostałem ani jednego do naprawy ani informacji że któryś się uszkodził .

Przy ilości jakie je przerabiam nie mogę sobie pozwolić na jakiekolwiek zwroty .

Ale nie o to chodzi , chodzi o profesjonalizm , wyrobienie sobie renomy a na renomę pracuje się latami i łatwo ją stracić przez byle co .

Dlatego każdy taki model przechodzi wiele prób i dlatego też nie robię serii C37X bo są wysoce awaryjne .

Po co wbijasz kij w mrowisko ?

;)

Za dużo wypiłeś tym razem i coś ci się znowu pomieszało .

Ani ściany ani podłoga nie jest u mnie goła .

Po co ten wpis ?

Już ci w innym wątku napisałem - chcesz coś napisać o tym co robię to wiesz gdzie mnie znaleźć .

A tak po raz kolejny coś ci się uroiło i o tym piszesz .

A co do pisania ze samym ze soba to sorry - ja od lat pisze pod tym samym nickiem i nie zmieniam zdania po zmianie nicku i nie zasłaniam się żoną .

To co robisz to dziecinada . Nie mówiąc już o sposobie / kulturze jaką reprezentujesz na forum .

Wypowiadanie się na temat koców odpuszczę .

Ok. Posiadam NAD C352 i cd542 podlaczone do B&W dm603 s2 i nie wydaje mi sie zeby jakis koc na kolumnach wisial i brakowalo czego kolwiek, no moze po za basem, ale to tylko na niektorych plytach, pewnie wina nagrania.

Ja nie rozumiem po co ktos kupuje wzmacniacz tej firmy, podlaczy go do jakichs zamulonych glosnikow i ma odczucie jak gdyby koc wisial na kolumnach. Bierze pod pache wzmacniacz i idzie go przerobic, zamiast posluchac z innymi kolumnami.

Jesli nawet komus nie odpowiada brzmienie tej firmy, to powinien rozgladac sie za czyms innym, albo szukac innych kolumn, a nie od razu majstrowac w bebechach.

A tak na marginesie, czy miales okazje przerabiac c352, i jesli tak to co szlo do poprawy, chodzi mi o brzmienie, nie wnetrznosci?

Popieram, predzej wymiana kolumn, ja tak zrobilem i jest duzo lepiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378350

Wyświetl postUżytkownik robertos75 dnia 05.02.2015 - 13:51 napisał

Popieram, predzej wymiana kolumn, ja tak zrobilem i jest duzo lepiej.

Tak zrobię,teraz mam dali(duże stare 109)i z marantzem gra to ładnie.Chciałem coś większego do tych kolumn i kupiłem tego NAD-a.Mocy więcej ale brzmi gorzej,niedługo przyjadą do mnie JBL-e Ti 5000 i zobaczymy jak sobie będzie radził...
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378710

Tak zrobię,teraz mam dali(duże stare 109)i z marantzem gra to ładnie.Chciałem coś większego do tych kolumn i kupiłem tego NAD-a.Mocy więcej ale brzmi gorzej,niedługo przyjadą do mnie JBL-e Ti 5000 i zobaczymy jak sobie będzie radził...

Sluchalem dzisiaj c352 z jbl e60 i bylo jakos tak dyskotekowo, moze dlatego ze jakas techniawke czy cos takiego wlaczyl, moze z inna muzyka inaczej by zabrzmialo.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378726

muda44, oznacz się jako branża w końcu, będzie wiadomo z kim się rozmawia.

Ciągle działasz jak cichociemny, stosując sprytne socjotechniczne sztuczki. Administracja forum przymyka oczy na Twoje praktyki, nie wiem czemu (ale się domyślam...).

Jak nie masz dobrych przykładów to weź przykład np. z Piopio.

"To co teraz, ha?"

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3378731

Ok. Posiadam NAD C352 i cd542 podlaczone do B&W dm603 s2 i nie wydaje mi sie zeby jakis koc na kolumnach wisial i brakowalo czego kolwiek, no moze po za basem, ale to tylko na niektorych plytach, pewnie wina nagrania.

A ja ci ręczę że ci się tylko wydaje że jest OK .

OK , B&W sam polecam do NADów ale nie zmienia to faktu że fabrycznie ten wzmacniacz i ten odtwarzacz wycina dobre 1/4 informacji z płyt .

Nie wierzysz ? Pożycz od kolegi jakiegoś dobrego DACa z regulacją głośności i wepnij się nim w końcówkę C352 , wróć i napisz to jeszcze raz .

Bierze pod pache wzmacniacz i idzie go przerobic, zamiast posluchac z innymi kolumnami.

Najlepsze kolumny na świecie nic nie dadzą jak sam wzmacniacz wycina część informacji .

Jesli nawet komus nie odpowiada brzmienie tej firmy, to powinien rozgladac sie za czyms innym

Czym i za ile większą kasę ?

A tak na marginesie, czy miales okazje przerabiac c352, i jesli tak to co szlo do poprawy, chodzi mi o brzmienie, nie wnetrznosci?

Nie łapię .

Najpierw zarzucasz to i owo a później pytasz czy takie coś robię i jaka jest poprawa ?

:)

Wszystkie te NADy są robione podobnie i zmiany są na tym samym poziomie .

Dzisiaj C352 wyjechał do forumowego kolegi . Jak chcesz go zapytać , napisz do mnie na PW . Zapytam się go czy chce się podzielić takimi informacjami z tobą .

Innych bym musiał poszukać bo akurat tego modelu mniej robię .

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3379008

Dzisiaj C352 wyjechał do forumowego kolegi . Jak chcesz go zapytać , napisz do mnie na PW . Zapytam się go czy chce się podzielić takimi informacjami z tobą .

To jest wlaśnie to "inteligentne walenie w bambuko"-kogo ty chcesz oszukać. :)

Sam ze sobą piszesz,i w ten sposób pranie mózgu ludziom robisz.

A wszystko to bo........... chodzi o kasę.

Inni jakoś piszą normalnie-o jakichkolwiek modyfikacjach,i leją na zarobek ,po prostu jawnie piszą,co jak i do czego.

A jak się chce z tego profity,to trzeba podatek płacić,firmę zarejestrować itd-jak się oficjalnie to ludziom proponuje.

Tak jak ci Balum dzisiaj napisał.BRANŻA

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3379034

A ja ci ręczę że ci się tylko wydaje że jest OK .

OK , B&W sam polecam do NADów ale nie zmienia to faktu że fabrycznie ten wzmacniacz i ten odtwarzacz wycina dobre 1/4 informacji z płyt .

Nie wierzysz ? Pożycz od kolegi jakiegoś dobrego DACa z regulacją głośności i wepnij się nim w końcówkę C352 , wróć i napisz to jeszcze raz .

Najlepsze kolumny na świecie nic nie dadzą jak sam wzmacniacz wycina część informacji .

Czym i za ile większą kasę ?

Nie łapię .

Najpierw zarzucasz to i owo a później pytasz czy takie coś robię i jaka jest poprawa ?

:)

Wszystkie te NADy są robione podobnie i zmiany są na tym samym poziomie .

Innych bym musiał poszukać bo akurat tego modelu mniej robię .

Sluchalem swoich plyt na duzo drozszym sprzecie niz moj i powiem ze niczego wiecej tam nie uslyszalem, a gdybym uslyszal to juz dawno sprzedal bym moj sprzet. Moze i bylo cos bardziej podkreslone, slyszalne wyrazniej, ale nic nowego.

No i po co przerabiac wzmacniacz jezeli mozna podlaczyc DAC z regulacja glosnosci i bede mial o 1/4 detali wiecej.

Jaka dajesz gwarancje ze po tej przerobce brzmienie bedzie mi bardziej odpowiadac? To wyglada troche tak, jak kupowanie sprzetu bez odsluchu.

Pytalem co zmieniasz, bo jestem ciekawy w jaki sposob zmienia sie brzmienie po tej akcji, a nie dlatego ze mam zamiar przerabiac moje klocki. Jutro postaram sie od kolegi pozyczyc DACa i posluchac moich ulubionych plyt, jestem ciekawy co nowego uslysze.

Tak poza tym to ja do Ciebie nic nie mam, i nie czepiam sie tego ze to robisz, jestem tylko bardzo ciekawy w jaki sposob zmienia sie brzmienie. Domyslam sie po Twojej ostatniej wypowiedzi, ze staje sie ono duzo bogatsze w nowe szczegoly, ktore sa nagrane na plycie, ale na nieprzerobionych klockach ich nie slychac.

Postaram sie jutro napisac jak poszlo po podlaczeniu DACa.

Dobrej nocy

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3379065

Sluchalem swoich plyt na duzo drozszym sprzecie niz moj i powiem ze niczego wiecej tam nie uslyszalem, a gdybym uslyszal to juz dawno sprzedal bym moj sprzet. Moze i bylo cos bardziej podkreslone, slyszalne wyrazniej, ale nic nowego.

A co miał byś więcej usłyszeć? :)

Muda jak twierdzi że wzmak "wycina" :) 1/4 informacji-czyli 25%.-to jest to tak:

-jak kupisz płytę z kwartetem smyczkowym,będziesz na swoim wzmaku słyszał tylko dwoje skrzypiec i altówkę-ale wiolonczeli już nie będzie. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3379069

-jak kupisz płytę z kwartetem smyczkowym,będziesz na swoim wzmaku słyszał tylko dwoje skrzypiec i altówkę-ale wiolonczeli już nie będzie. :)

albo lepiej kup kotarę z kocem,i audio stanie się takie proste,jak dla kolegi gracjana

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/71/#findComment-3379094
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.