Skocz do zawartości
IGNORED

co na front?? logitech z-5500

GROMBA17

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 2 miesiace temu zakupilem komputerowy zestaw logitech z-5500, chcialbym zamienic mu 2 przednie satelitki na jakies monitorki lub kolumny. Na sprawdzenie czy wzmak logow pociagnie podlaczylem 2 technicsy 120W.Tak wiec mam nadzieje ze pomozecie mi w wyborze. Na kolumny moge przeznaczyc 350zl. max 400zl. moga byc uzywane. najlepiej z allegro.

https://www.audiostereo.pl/topic/39847-co-na-front-logitech-z-5500/

No offence absolutnie, pytam jedynie z ciekawości:

1. Dlaczego to robisz?

2. Czy uważasz że włączenie w kanał przedni kolumn za 400 złotych da Ci lepszy dźwięk?

3. Czy dżwięk Z-5500 Ci nie odpowiada? Co chcesz osiągnąć przez wymianę przodów?

4. Czy nie boisz się o bezpiecznik w subwooferze gdy podłączysz większe kolumny? Wystarczy wpisać w Google "Logitech Z-5500 fuse problem" żeby przekonać się iż to nie jest jedynie teoretyczne zagrożenie. Ja razem z Logitechem kupiłem sobie garść bezpieczników :) i mniej więcej raz w miesiącu zapasowy bezpiecznik się przydaje. Można przedłużyć ich żywotność włączając i wyłączając zestaw przy głośności skręconej do zera, znam też osoby które po prostu nie używają wyłącznika sieciowego z tyłu suba i trzymają cały zestaw nonstop pod prądem ale to Irlandczycy, więc... bez komentarza. :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.