Skocz do zawartości
IGNORED

Lansowozy za 30-40 tys. PLN

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście w grę wchodzą kilkuletnie wózki z (realnymi) przebiegami rzędu 200-300 tys. kilometrów, bo chyba nikt zdrowy na umyśle nie uwierzy w 125 tysięcy przebiegu na liczniku Mercedesa z roku 2000 na przykład, ale nie o to tutaj chodzi. Chodzi o Wasze typy samochodów, które głównie mają za zadanie fajnie wyglądać, nie kosztować fortuny, być w przyzwoitym stanie technicznym (max. 10 lat) i spalać rozsądne ilości paliwa, także Porsche, Ferrari czy Dodge Viper itp. możemy sobie podarować, bo za taką kasę to sobie można kupić co najwyżej komplet kół i kawałek nadwozia ;)

Moje typy na początek to Audi TT oraz Mercedes CLK, może ktoś ma albo miał i coś skrobnie jak to się sprawuje na co dzień?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/39876-lansowozy-za-30-40-tys-pln/

TT

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6358-100001712 1201854280_thumb.jpg

post-6358-100001713 1201854280_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

CLK

Ukryta Zawartość

post-6358-100001709 1201854328_thumb.jpg

post-6358-100001710 1201854328_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten co prawda koszuje 60tys zl,ale chyba jest ponadczasowym autem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i ma tylko 48tys km

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oprócz tego że kosztuje dwa razy za dużo ;) to ma ze 20 lat :) i pewnie tyle samo pali na setkę jak nie lepiej :D

a jak coś się w nim sp...doli, to trzeba będzie własną nerkę sprzedać... dzięki, ale raczej postoję ;)

dokladnie tak jak piszesz.

auto nie dla kazdego,i nie do jezdzenia na codzien.

silnik 5,3 V12.ile pali ?25?30?

bez wiekszego znaczenia,nie jest to auto do poruszania sie na codzien.typowo weekendowe auto.

lansowóz... proszę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

tym tez mozna niezle przylansowac....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakiegokolwiek z tego segmentu, mam Tobie wymienić wszystkie auta które miałem okazje testować ? hmmmm... sporo tego by było :)

Pierwszy z brzegu to chociażby wszystkie z tego wątku. Może oprócz tego Jaguara bo akurat tym model nie dane mi było się przejechać. Nawet sedany XJ dają więcej frajdy z jazdy niż ten Mustang.

Z wyglądy, nic, jest jak najbardziej ok. Natomiast jeżeli chodzi o konstrukcje to jest nie z tej epoki, a to niestety odbija się na właściwościach jezdnych, które delikatnie mówąac są na poziomie golfa II, czyli mierne. Piszesz że sedan to nie coupe. To prawda, ale jeżeli sedan daje więcej przyjemności z prowadzenia i po prostu lepiej pokonuje zakręty, to oznacza tylko o słabości tego pierwszego. Wszystkie amerykańskie auta które miałem okazje testować, nie nadają się do zabawy na ulicy. Są to auta ładne i ciekawe ale nadające się tylko do lansu na bulwarze. Mowa oczywiście o autach tzw. sportowych.

he he rozumiem :) akurat viperem RT10 jeździło się fajnie, zabawy co nie miara, ale tylko na parkingach i dużych placach, na ulicy to już trzeba umieć go okiełznać. Nowszymi nie miałem okazji jeździć, ale sądząc po kosmetyce zawieszenia, niewiele się zmieniło. Corvettę też prowadziłem tylko jeden model, C5. Nic specjalnego, głupi GT3000 jest lepszym wyborem dla dobrego kierowcy. Z SRT, żadnym, nic nie miałem wspólnego, ale to nic nie zmienia bo są to wersje mocniejsze a nie z nowym zawieszeniem, więc nie żałuje. Bardzo dobre wspomnienia natomiast mam z 911 turbo i Z43.0, to są wzorce prowadzenia i FUN-u. Z moich własnych aut to najlepiej prowadzącym się, był Cosi by Wolf i nawet 911carrera miała problem żeby za nim nadążyć. Tyle że to nie było seryjne auto, ale w zasadzie H przystosowane do "ulicy".

aby auto z zagranicy bylo w lepszym stanie od tego krajowego,nalezy wydac +30%-50% wiecej kasy niz ceny aut z allegro.bo to jest ostatnio punkt odniesienia dla internetowych gawedziarzy.

pojemnosci sa powyzej 2000ccm,wiec nie jest to taka pestka ze sprowadzeniem.bo od 40tys zl to 5,4tys samej akcyzy.

do tego koszta sprowadzenia,do 3tys zl ,2tys zl koszta okolo rejestracyjne,i ok 5-8tys zl serwis takiego auta po zakupie ze zmiana rozrzadu.

ja niemieszkam w polsce wiec niewidze powodu aby nazywac mnie internetowym gawedziarzem - bo wiem co mowie - ale coz masz interes aby tak stwierdzic bo z tego zyjesz ( znaczy sie ze sprowadzania aut )

bez obrazy i pozdrawiam

zyje ze sprzedazy aut,niekoniecznie z ich sprowadzania.

polskie realia to zupelnie cos innego niz cena w niemczech.czy w innym kraju.

tam sa tansze auto tylko powypadkowe,i nadprzebiegowe.

reszta jest drozsza niz w polsce.

szczegolnie ten segment o ktorym jest ten watek.

toyoty supry biturbo sa wywozone z polski do skandynawii,tam sa duzo drozsze.to dla przykladu.

wzialbym clk ciemny granat , kanarkowa skora, o malo takiego nie kupilem; audi tt to szrot przy mietku, mustang to mi sie nie chce wypowiadac, do lansu nie do jazdy, wcale nie najlepsze wykonanie w srodku i slabe prowadzenie, do tego oczojebne felgi od furmanki, amerykanska wies sie klania, bralbym tez pod uwage bmw 3 coupe, z4, z3 ale to wiecej kaski trzeba

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

jezdziles mustangiem z 2006R?

co do wnetrza,takie trendy,nic nie poradzimy.

Ukryta Zawartość

post-3042-100001688 1201871831_thumb.jpg

post-3042-100001689 1201871831_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a felga jak felga...

Ukryta Zawartość

post-3042-100001685 1201871925_thumb.jpg

post-3042-100001686 1201871924_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tym z 2006 roku nie jechalem, nie wiedzialem , ze za 40 tysie sie go wyrwie (?) myslalem ze jest drozszy, ogolnie ten samochod mi sie podoba z ksztaltu, jest taki grubo ciosany, meski, natomiast nie do zaakceptowania cala reszta, w tej cenie to mysle ze mozna sobie bmw m3 sprawic , ktore wymiata jesli chodzi o wlasciwosci jezdne, a jak sie nie stawia tego na pierwszym miejscu to clk jest wporzodku, troche w srodku czuc serie c bardziej niz e ale calkiem fajny samochod, mnie sie zawsze podobal

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.