Skocz do zawartości
IGNORED

jaka listwa sieciowa?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Życzę sukcesów w słuchaniu sieciówek z kabla Lapp. Miałem takowego w sieciówkach DIY. Szkoda pracy, pieniędzy i czasu na łudzenie się, że to jest dobre rozwiązanie. Niestety.

Pzdr

• 11 miesięcy później...

Pięknie się Waść wstrzeliłeś, jeszcze trochę i byłyby wiwaty za rocznicę:) Jeśli chodzi o produkt na zdjęciu - do kina domowego pewno nie zaszkodzi, tylko po co? Do wyższej klasy zestawów stereofonicznych, nawet by mi do głowy nie przyszło:) Ale to mi, może będzie następne objawienie?:))) Próbuj Waść.

Wij, 21 Mar 2009, 01:59

...Do wyższej klasy zestawów stereofonicznych, nawet by mi do głowy nie przyszło:)

Masz rację. W zestawach wyższej klasy sekcje zasilania z pewnością nie wymagają stosowania listw, kondycjonerów i audiofilskich sieciówek. Zbędny wydatek

Wij, 21 Mar 2009, 14:17

>...dobrych urzadzeń a nie psuczy.

Masz rację, ale widzisz, mimo tego ludzie nadal używają tych rozgałęziaczy w postaci puszek z powietrzem i sieciówek grubości kciuka (nieźle pewnie potrafią zamulić).

No ale niektórzy wolą oglądać niż słuchać

Wiesz, istnieje coś takiego jak przekaz pozagenetyczny. To bardzo ważna cecha odróżniająca istoty rozumne od pozostałych stworzeń zamieszkujących naszą planetę. To dzięki niej właśnie możliwe było stworzenie dorobku kulturalnego i rozwój cywilizacji człowieka.

Gdyby ludzie opierali się wyłącznie na własnych doświadczeniach to teraz mógłbyś słuchać co najwyżej szumu strumyka w trakcie patroszenia uduszonej własnymi rękami ryby (czy byłoby to takie złe -tego nie rozstrzygam)

Czy cała Twoja wiedza wynika z Twoich własnych doświadczeń ? Nie, niemal od urodzenia korzystasz z różnych form przekazu, o którym pisałem

A teraz to wszystko chcesz jednym postem zanegować ?

stara_lama, 21 Mar 2009, 17:20

>Wij, 21 Mar 2009, 14:17

>

>>...dobrych urzadzeń a nie psuczy.

>

>Masz rację, ale widzisz, mimo tego ludzie nadal używają tych rozgałęziaczy w postaci puszek z

>powietrzem i sieciówek grubości kciuka (nieźle pewnie potrafią zamulić).

>

>No ale niektórzy wolą oglądać niż słuchać

Używam puszki z powietrzem o nazwie Fadel Hotline Plus, sieciówek - Acrolink, Furukawa. Dla ciebie pewnie jestem idiotą. Ja wiem swoje, Ty wiesz swoje i niech tak zostanie. Miłego dnia.

Lama wyrażając kategoryczne opinie /nie swoje/ bierz je w cudzysłów albo przynajmniej napisz ,że gdzieś to słyszałeś lub czytałeś.

Czy wg Ciebie cały "dorobek kuluralny" opiera się na "jedna baba powiedziała drugiej babie"?

Wij

miłego :)

tadeo, 21 Mar 2009, 18:12

>Czy wg Ciebie cały "dorobek kuluralny" opiera się na "jedna baba powiedziała drugiej babie"?

Bez przekazu ten dorobek po prostu by nie istniał.

Baba - babie - to jest rzeczywiście jedna z form przekazu ale może znasz jeszcze inne ?

• 1 rok później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -to jest dopiero listewka kurna :D

Mąż: "Kochanie kupiłem sobie listewkę z kabelkiem za 20.000 zł - ładna ?"

Żona: "wy***rdalaj z domu idioto !"

:)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -to jest dopiero listewka kurna :D

Mąż: "Kochanie kupiłem sobie listewkę z kabelkiem za 20.000 zł - ładna ?"

Żona: "wy***rdalaj z domu idioto !"

:)))))

Zmiana gniazdka, z ładnego (...), klasycznego, podwójnego gniazdka z

mosiężnymi, pokrytymi niklem stykami, z lekką, plastikową osłonką na specjalistyczne, bardzo

drogie gniazdko Furutecha FT-SWS® z miedzianymi stykami, przygotowanymi w procesie α

(Alpha), pokrytych rodem, ze specjalnym body z włókna szklanego i sztywną, ciężką nakładką z

włókna węglowego przyniosła zmiany, które były szokujące. Nawet dla mnie, który wiele razy

słyszałem różnice między gniazdkami

Jak się to tak czyta ... w sumie to Ja taką żonę popieram.

Ukryta Zawartość

nordost thor, w środku okablowany valhallą, lub isotek aquarius, porządne zabawki, choć drogie to na pewno warte uwagi. osobiście używam tacuma za 50e, ale jak znajdę używkę z w/w to kupuję.

znam wielu sceptyków, którzy nie wierzyli w tego typu equipment, aż przekonali się na własne uszy, wszystkie "śmieci", które znajdują się w sieci elektrycznej nie pozostają obojętne w stosunku do urządzeń eletrycznych, w tym naszych systemów audio. a cena ? cóż jedni jeżdżą maluchami, a inni bmw, a przecież obydwa samochody jeżdżą...

Listwy i kondycjonery jakiś tam wpływ na brzmienie mają ,niewielki bo niewielki ale zawsze ,ale kto wymyśla te ceny ?

Zastanów się dobrze nad swym wpisem-bo piszesz jak pierwszoklasista-taki reprezentujesz poziom wiedzy nt.listew sieciowych.

Nie oszukuj siebie i innych użytkowników.

ps.napisz jakie listwy przerabialeś-.....bo mogę się również mylić...ot takie życie)))

witam , na allegro cos takiego sie ukazalo, ciekawe co tam siedzi w srodku ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co siedzi nie wiem, ale do niedawna chodzilo za znacznie mniejsze pieniadze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

itp.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co siedzi nie wiem, ale do niedawna chodzilo za znacznie mniejsze pieniadze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

itp.

widzialem po 180 zl ten sam ?????czlowiek chyba na lowy wyszedl i jeleni szuka ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.