Skocz do zawartości
IGNORED

KŁAMCZUCHY !

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

dudivan

Nie odkręcaj kota ogonem.Endecja od poczatku ( czyli od końca XIX wieku) była prorosyjska i antyniemiecka.

Zakładała ścisła współpracę z Rosją carską i nie przewidywała walki o niepodległość a jedynie autonomię,w przeciwieństwie do PPS Frakcja Rewolucyjna Piłsudskiego.Widziała głównego wroga Polski w Niemcach.

I to jest fakt historyczny.Trzeba przyznać,że póżniej po klęsce Niemiec w czasie Kongresu Wersalskiego odegrała pozytywna rolę w walce o granice Polski.Tyle tylko,że przed 1914r nikt nie mógł przewidzieć (Piłsudski wbrew legendzie też) jak potoczą się wydarzenia.Gdyby wojnę wygrała Ententa razem z carską Rosja to nie byłoby niepodległej Polski tylko jakaś autonomia.

Natomiast prezentowanie endeckich poglądów w 2008r jest jawnym anachronizmem i świadczy o całkowitym niezrozumieniu sytuacji we współczesnym świecie.

wojciech iwaszczukiewicz, 24 Lut 2008, 16:29

>Nie odkręcaj kota ogonem.Endecja od poczatku ( czyli od końca XIX wieku) była prorosyjska i

>antyniemiecka.

>Zakładała ścisła współpracę z Rosją carską i nie przewidywała walki o niepodległość a jedynie

>autonomię,w przeciwieństwie do PPS Frakcja Rewolucyjna Piłsudskiego.Widziała głównego wroga Polski w

>Niemcach.

>I to jest fakt historyczny.

Chyba "fakt" rodem z Gazety Czosnkowej, wyłożony tam przez ubolskich pseudohistoryków pokroju Garlickiego.

>Natomiast prezentowanie endeckich poglądów w 2008r jest jawnym anachronizmem i świadczy o całkowitym

>niezrozumieniu sytuacji we współczesnym świecie.

Jak bym słuchał ruskiego politruka, przekonującego że komunizm to szczytowe osiągnięcie ludzkości wzniesione na gruzach "anachronicznych" ustrojów będących dziełem wstecznych sił.

Jak tylko słychać gadki o postępie i charakterze "współczesnego" świata to wiadomo że mamy do czynienia z czerwonizną!

Dudi, a może jednak przedstawisz nam swój IDEAŁ i WZÓR. I tego nowego RODZICA ....

Taki nie Żyd, nie esbek, nie socjalista. Ale taki honorowy, prawdziwy TATUŚ.... co to czosnkiem nie jedzie..... i cebuli nie rusza, bo od cebuli mu sie kuli....

Inaczej oznacza to, że oprócz ubliżania innym, nie masz nic do zaproponowania.

Ja swojemu zawsze dużo czosnku daję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tomek7776, 24 Lut 2008, 20:20

>jar

>jakos po twoim wpisie czosnkiem zajechalo....

>

>???

Byleś już u lekarza?

PS. Sprawdź zaraz u swojej kobiety, czy się nie upoprzeczniła.

• Redaktorzy

">Nie tylko po wojnie. Prorosyjski był już wynalazca tego smętnego kierunku Dmowski

...

Ale już taki Ben Gurion albo Menachem Begin ("Orkiestra przygryfffa sykocznego Begina" - W. Młynarski) to już smętni nie byli, nie?"

Skąd tu Ben Gurion, nie wystarczy ci Piłsudski? Takie niepolskie nazwisko, prawda? Przecież powinien nazywać sie Piłsudzki... To Piłsudski był głównym wrogiem endecji, i nawzajem. Ach, cóż za niewygoda.

muls, 24 Lut 2008, 17:43

>duidivan ...ty zaszlachtujesz sam siebie.Chyba ze nie czytasz tego co piszesz.To jest NOWA HISTORIA

>Swiata.

W istocie, w stosunku do tego w czym zostałeś wytresowany ("Krótki kurs historii WKP(b)") to - jak by napisał atopos - CAŁKIEM ŚWIEŻA!

jozwa maryn, 24 Lut 2008, 21:43

>Ale już taki Ben Gurion albo Menachem Begin ("Orkiestra przygryfffa sykocznego Begina" - W.

>Młynarski) to już smętni nie byli, nie?"

>

>Skąd tu Ben Gurion, nie wystarczy ci Piłsudski? Takie niepolskie nazwisko, prawda?

Józwa - do Dajana ("please, please, stay by me, Dajana" - Polanka*)!!!

* Przy tej samej ulicy mieszka Bolek.

PiS to złodzieje!!!

Na Konwencji PiS uszczono piosenkę "Donald marzy" Kabaretu pod Wydrwigroszem,

który nie zgodził się wystąpić na konwencji ani nie wyraził zgody na emisję piosenki.

Łukasz Rybarski z Kabaretu pod Wyrwigroszem jest zrozpaczony:

- Od dziś nie jesteśmy już bezpartyjnym kabaretem. Teraz będziemy kojarzeni z PiS.

Internauci już nazywają nas "PiS-owskimi szmatami".

A przecież ta piosenka nie jest przeciwko komuś, nie jest za kimś, jest o polskim bałaganie.

My nie sympatyzujemy z partiami politycznymi, zwłaszcza z PiS, jesteśmy normalni.

Najbardziej podoba mi się ostatnie zdanie :-))).

Jestem Europejczykiem.

>maciek_m, 25 Lut 2008, 11:16

>wolno PIS-owi?

>

>i czy PO też wolno?

A co to za głupie pytanie?

Według mnie nikomu nie wolno.

Ale to PiS bez zezwolenia autorów wykorzystał ich utwór.

Więc co tu robi PO? Znowu robota Tuska? Może czynny był szatan Schetyna?

Co ty o tym myślisz? Czy dalej czekasz na oficjalną linię?

Jestem Europejczykiem.

Jestem ciekaw, czy twoim zdaniem PO ma w tym kraju takie same prawa, jak PIS

Bo wiesz, ostatnio była na przykład afera w związku z premią dla Święczkowskiego z okazji cudu nad Wisła, ale nie było afery z okazji premii dla 3 wice-szefów ABW po niecałym miesiącu pracy (wspomniała o tym "reżimowa" Rzeczpospolita, ale w GW, wp.pl, onecie.pl, TVN już tego nie zauważyłem - może gdzieś drobnym drukiem było?)

A wracając do rozmarzonego Donalda ....

Nie jestem prawnikiem. W dodatku prawo dotyczące kwestii wykorzystywania cudzych utworów jest podobno mało klarowne.

Są 2 opcje:

1. PIS wykorzystał utwór bezprawnie (tak twierdzi GW, onet, jaro_747)

2. PIS miał prawo wykorzystać ten utwór, tylko musi odprowadzić stosowne opłaty (tak mi powiedział kolega, który prowadzi knajpę)

A jak jest naprawdę? Pewnie rozstrzygnie sąd, co?

maciek_m, 25 Lut 2008, 11:42

>1. PIS wykorzystał utwór bezprawnie (tak twierdzi GW, onet, jaro_747)

>2. PIS miał prawo wykorzystać ten utwór, tylko musi odprowadzić stosowne opłaty (tak mi powiedział

>kolega, który prowadzi knajpę)

maciek, Zieliński prowadzi knajpę? Gdzie? Czy może jak smsy nie docierają przestawiacie się na RadioZET?

Jarosław Zieliński: (...)Z tego, co wiem trzeba wnieść pewną opłatę na konto ZAiKS i być może to zostało, mam nadzieję, zrobione albo będzie zrobione.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.