Skocz do zawartości
IGNORED

cd czy transport do accuphase

tommy14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od niedawna posiadam wzmacniacz Accuphase 213. Gra pięknie. Teraz czas na CD. Oczywiście chcę Accuphase 500 (teraz to najtańszy model) ale trochę to potrwa. Dokupiłem DAC 10 Accuphase montowany do wzmacniacza. Teraz DVD/SACD Marantza 6600 służy tylko jako transport. Różnica kolosalna w jakości dźwięku przy wykorzystaniu zewnętrznego DAC. DVD za jakiś czas pójdzie do salonu i muszę kupić jakiś napęd. Chcę kupić CD z solidnym napędem do 2000 tys. (oczywiście taki jaki w tej cenie możliwy). Dodatkowo fajnie jakby jakoś to wyglądało.

Myślałem o CD Denona 1500, Marantza 6002 lub Pioneera PD-D6. Oczywiście musi mieć cyfrowe wyjście.

Czy lepiej za całość czyli do 5 tys kupić jakiś CD. I czy jest sens do 213 dokupować CD 500 - sugerowano mi że to inna półka i szkoda kasy.

https://www.audiostereo.pl/topic/40532-cd-czy-transport-do-accuphase/

Mam MFA3.

Jak u Accu jest z górą pasma, czy jest pozytywna i sczegółowa gładkosc, wybrzmienia,powietrze, bas - jaki? Czy jest to urzadzenie przejrzyste?

Ciężko tego posłuchać dlatego pytam.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tadeo dzięki ale jak się pewnie domysliłeś :) gazetowe opinie znam.

Chodzi mi opinie uzytkowników lub tych co słuchali i mogą coś na ten temat napisac.

Przepraszam autora, że o wzmak pytam :)

Wymieniony Denon 1500 jest całkiem niezły jako transport za zblizona cene jaką podałeś. Lepszym rozwiazaniem byłoby zapolowanie na Genesis Digital Lens (zegar, bufor i killer jitter w jednym).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.