Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Popieram. Zakładka "Nauka" albo "Teoria" - wiele osób w przeszłości o to prosiło.

"Niusy" to to samo co nowości, wypadałoby połączyć.

Podpiąłem KLUB CAR AUDIO, w zakładce KLUBY. Można by tam przenieść ostatnie wpisy ze "starej" zakładki. Myślę, że bardziej ożywiona dyskusja będzie się toczyć w ramach klubu. Do zakładki CAR AUDIO niewielu zaglądało, a zakładka KLUBY nieźle funkcjonuje.

• Administratorzy

Połączyłem Niusy z Nowościami zgodnie z życzeniem.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• 1 miesiąc później...

Byłbym wdzięczny za informację kto i jakim prawem używa mojego adresu mailowego do wysyłania reklam dotyczących SKLEPU INTERNETOWEGO( ?!!!) który potencjalnie mogę założyć za 48 zł ? Mailing dotyczący tematów forum-bardzo proszę ale TO ?!

przeczytaj sobie regulamin, przeciez sie na to zgodziles! wiec spadaj... gdzie jest moderacja??

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

IV. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

§ 8.

1.Użytkownik oświadcza, iż wszelkie dane osobowe oraz inne informacje składające się na Profil, przekazuje w sposób dobrowolny oraz wyraża zgodę na upublicznianie Profilu przez Redakcję, co oznacza, iż dostęp do tych danych będzie miał lub może mieć nieograniczony krąg Użytkowników Internetu. Powyższe nie dotyczy następujących danych:

a.hasło do konta,

b.kody aktywacyjne lub innego typu poufne dane dostępowe,

c.numer telefonu.

Czy to oznacza, że mój adres email Site może opublikować w sieci?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

nie, no przeciez to jest komercyjny portal, ktorego regulamin zaakceptowaliscie rejestrujac sie tu i pisujac! a teraz ktos placze? pewnie ze moze, moze rowniez wydac zbior twoich postow jako powiesc!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Wiemy, że indywidualna analiza Państwa celów marketingowych to podstawa sukcesu. Nasz zespół oceniając indywidualne potrzeby wybierze najbardziej efektywne formy i modele emisji - chcemy osiągnąć najwyższe możliwe wyniki Państwa kampanii. Elastyczność i różnorodność naszej oferty reklamowej łączącej w sobie dedykowane niestandardowe rozwiązania, niski efektywny koszt dotarcia oraz zaawansowaną technologię adserwerową zapewnia, że Państwa reklama trafi do wybranego grupy internautów. Gwarantuje to nieporównywalnie wysoką w stosunku do innych mediów mierzalność Internetu!

W sprawie reklamy w serwisie prosimy o kontakt:

Dawid Skrzypczak

Marketing Manager

[email protected]

nr tel. 89 532 06 06

nr tel. kom. 791 376 165

Pozostałych klientów oraz agencje reklamowe prosimy o kontakt z firmą:

Evolution Media Net sp z o.o.

00-609 Warszawa, al. Armii Ludowej 26, 10p

[email protected]

tel.: +48 22 460 01 56, fax: +48 22 310 14 51

www.evolutionmedia.pl

Ot i sprawca zamieszania:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

W związku z powyższym w imieniu zainteresowanych forumowiczów domagam się ograniczenia wykorzystania adresów email forumowiczów wyłącznie do:

- rejestracji i przypominania i odzyskiwania hasła

- komunikacji między forumowiczami

- przekazywania komunikatów o nadzwyczajnie ważnej treści związanej z funkcjonowaniem forum

- usunięcia z treści regulaminu stosownego punktu.

oraz zaprzestania komercyjnego wykorzystywania tych aresów, szczególnie do wysyłania SPAMU i udostępniania ich osobom trzecim.

Jest na Forum jakiś prawnik?

Kiedyś byłem administratorem ochrony danych osobowych. Na pewno instytucja pożytku publicznego nie może zmuszać jakimkolwiek regulaminem użytkowników do podpisania zgody na "dalsze" przetwarzanie ich danych osobowych.

Pytanie czym jest to Forum?

Generalnie reklamy mi nie przeszkadzają, da się z tym żyć, tak by tego "nie widzieć". Firmy też muszą zarabiać, jeżeli wszystko mieści się w kanonach prawa dla mnie jak najbardziej ok. Ale zdarzają się "dobre" numery, np. swego czasu głośna sprawa pewnego forum od mniej legalnych treści, gdzie użytkownik rejestrując się, zobowiązany był do wysłania sms premium za niemałą sumkę (drobnym maczkiem oczywiście:). A handel bazami mailingowymi to jest biznes. Wyobraźcie sobie, że poważane instytucje finansowe też sobie tak dorabiają. No i klasyka - konkursy, pseudo darmowa pomoc, porada itp.

Jak widać forum przeradza się w niezły biznes. Przy minimalnych kosztach - maksymalny zysk. Mi reklama na maila nie przeszkadza, po prostu usunąłem ją nawet nie czytając treści. Ale czy takie działanie jest zgodne z prawem i dobrymi obyczajami? W końcu jest to forum publiczne, gdzie użytkownicy rejestrując się oczekują czegoś innego niż natarczywe reklamy na e-maila.

A jak założycie mail na wp, interia lub onet to też Wam maile przychodzą reklamowe, mail darmowy to żyją z reklam i tak samo jest z forum. Muszą zapłacić za serwer, adres i nakarmić swoje rodziny. Jak się komuś nie podoba to zawsze może usunąć konto i adres email.

Pieniądze nie grają !

Mam jakiś udział w pewnych portalach.

Oczywiście, że zależy na większości z nich na reklamach (nie wszystkich!).

Ale do głowy mi nie przyszło aby nękać prywatne skrzynki pocztowe użytkownikom.

To takie trochę włażenie z buciorami nieproszonym...

A właściciele dobrze żyją z reklam, które są na portalach...

Żyją z reklam, a zegara nie ma kto przestawić od soboty.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

A jak założycie mail na wp, interia lub onet to też Wam maile przychodzą reklamowe, mail darmowy to żyją z reklam i tak samo jest z forum. Muszą zapłacić za serwer, adres i nakarmić swoje rodziny. Jak się komuś nie podoba to zawsze może usunąć konto i adres email.

Ależ oczywiście tylko że zakładając tam skrzynkę godziłem się z tym faktem tu natomiast mam czytać i dyskutować o audio a nie dostawać maile na temat mydła i powidła.

To ja odwołuje swoją zgodę.

W końcu na AS zarejestrowałem się przed wspomnianym zagarnięciem mojego wizerunku...

Co na to Redakcja?

Może jakiś komentarz?

Pamiętam jak rok temu jak Nasza-Klasa wprowadziła podobne zasady, tutejsi moderatorzy wypowiadali się o tym jak najgorzej.

Widać teraz nie są skorzy do wyrażenia własnej opinii na temat poczynań właściciela portalu...

Ot, jak to się zmienia punkt widzenia ;)

PS: Na NK nadal mam konto mimo nie zgodzenia się na przekazanie swojego wizerunku właścicielowi portalu NK.

Oczywiście zgodę możesz odwołać ale myślę że trzeba to zrobić chyba jakimś oficjalnym pismem, w momencie odwołania nie akceptujesz regulaminu czyli wniosek że konto zostanie usunięte.

To tak teoretycznie.

A praktycznie to wydaje mi się że robicie „z igły widły” każdy kto ma darmowe konto pocztowe na wp, onet itp. dostaje kilka maili z reklamą dziennie, trzeba zrobić usuń i żyć dalej, czy jeden mail na miesiąc od audiostereo Was zbawi ?

Pieniądze nie grają !

Tylko że konto na WP, Onet czy w innym portalu działa na innej zasadzie. Tam za możliwość korzystania z darmowego konta pocztowego w zamian dostajemy maile z reklamą na skrzynkę którą tam założyliśmy. Forum działa na innych zasadach. Udzielam się na kilku forach o różnej tematyce i tam takie praktyki nigdy nie miały miejsca.

Jeden jak się ma jedno konto:D najlepiej wyłączyć powiadomienia na emaila w opcjach powiadomień i po sprawie.

A tak z ciekawości to macie pretensje o maila jako maila czy o treść maila ? Mail był o ile pamiętam z reklamą home, a jak by był mail branżowy np z nowością jakiegoś producenta, jakiś ciekawy test produktu czy reklama sklepu to też by było źle ?

Fajnym rozwiązaniem moim zdaniem by było przy rejestracji czy chce otrzymywać maile jak odchaczysz to dostajesz a jak nie to nie, co myslicie ? Już się kiedyś gdzieś z takim czymś spotkałem.

Pieniądze nie grają !

Boras:

Niby prawda.

Tylko:

Mając konto darmowe to mi robią łachę i muszę zgodzić się w zamian na reklamę. Wbrew pozorom nie ma jej tak dużo ;).

Zawczasu tam wiedziałem (dużą czcionką) co w zamian.

Na koncie płatnym (w zasadzie www z opcją konta) jestem panem. Ale to oczywiste.

Na portalu to użytkownicy robią łachę właścicielom. Dlatego bo od odwiedzalności właściciele zarabiają!!!!

Kto tu jest dla kogo?!

Oczywiście szczytem ... jest potraktowanie pojedynczego użytkownika niewłaściwie. Przecież tylu ich...

Skąd to znamy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.