Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

mamel, jak masz kontakt ze Starym, niech da Ci print screena i wklej. Ocenimy co to jest.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Pierwszy raz słyszę. Może wieki temu Lukar coś robił, ale obecny silnik forum z Lukarowym dziełem nie ma nic wspólnego

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Silnik forum daje taką możliwość. Ba, nawet jak klient ma dynamiczne IP to można zablokować całą podsieć. Tak swego czasu robił admin na kino.Pecetowiec.pl i jeszcze się śmiał, "i co mi zrobicie".

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Coś tam się dzieje po drugiej stronie pastucha ( takie ogrodzenie pod napieciem, żeby owieczki się nie rozpierzchły). Mamy nowych modów Imacman-a i Cir-a.

Coś się dzieje...

Tak, cir jest w grupie moderatorów od wczoraj. Imacman dołączył chwilkę wcześniej.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mamel, jak masz kontakt ze Starym, niech da Ci print screena i wklej. Ocenimy co to jest.

Stary nie umie zrobić screena (.... ach...), poczekamy aż jego młody wróci z randki

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

widac że loguje sie na forum więc nie ma blokady na IP, jakiś inny problem

Ciekawe jak się loguje jak nawet wyszukiwarka nie znajduje jego profilu. Tak jest zbanowany, że nawet nie ma go w grupie"Zbanowani" zresztą tam prawie nikogo nie ma...

Znalazłem jakieś stare PW od SA, po kliknięciu na profil wyskakują jakieś dziwne komunikaty, bla, bla...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Za Lukarna palton raczej nawet tego forum nie czytał:)

podobnie jak sam Lukar :)

Ciekawe jak się loguje jak nawet wyszukiwarka nie znajduje jego profilu. Tak jest zbanowany, że nawet nie ma go w grupie"Zbanowani" zresztą tam prawie nikogo nie ma...

Znalazłem jakieś stare PW od SA, po kliknięciu na profil wyskakują jakieś dziwne komunikaty, bla, bla...

sa logowania wczoraj póznym wieczorem i dzisiaj poł godziny temu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Już chyba rozumiem dlaczego SA nie może przeglądać forum. Jeśli miał ustawione automatyczne logowanie a dostał bana to każda próba wejścia na forum z tej samej przeglądarki kończy się komunikatem o braku uprawnień lub coś wtym stylu. Czasami mam podobnie jak wchodzę poprzez swoją zakładkę "bocznica" a wcześniej system automatycznie wyczyścił całą historię przeglądarki.

cir - jako moderator powinieneś mieć pojęcie jak to działa

jako świeżutki mod, czytaj i ucz się od tych którzy wiedza co piszą

"Blokada po IP? Zapędzacie się trochę za daleko :)" - a Markowi się nie dziwię, ktoś tej wspólnej zielonej du.. musi zwyczajowo bronić

Blokada SA to skandal i trzeba natychmiast ja usunąć. Jeśli ktoś kieruje się osobistymi urazami nie może być moderatorem. Trzeba z tym zrobić porządek. Myślę, ze jest to odpowiedni moment.

Sądzę,że należałoby poważnie zastanowić się nad uprawnieniami moderacji. Moim zdaniem powinny być ograniczone do usuwania wulgaryzmów i treści sprzecznych z prawem. W przeciwnym wypadku moderator nigdy nie będzie neutralny, a wtedy mamy do czynienia ze zwykłą cenzurą.

P.S. Fox ma rację.

Widzę, że SA został ponownie zbanowany. Apeluję o natychmiastowe przywrócenie mu normalnych praw. Jeszcze raz napiszę,że prywatne spory nie mogą skutkować banowaniem - jest to zwykłe nadużycie uprawnień.

Panowie, pojawi się tutaj jutro szanowna Administracja to Wam wszystko wytłumaczy. Ja jedynie mogę powiedzieć że narzędzia moderatorskie nie pozwalają na blokadę po IP - bo i po co, byłoby to bez sensu.

nam admini tłumaczyć nic nie muszą, za to nie jest wykluczone, że będą zmuszeni wyjaśniać to z urzędu

Panowie, pojawi się tutaj jutro szanowna Administracja to Wam wszystko wytłumaczy. Ja jedynie mogę powiedzieć że narzędzia moderatorskie nie pozwalają na blokadę po IP - bo i po co, byłoby to bez sensu.

mamela nie przekonasz :)

ja rowniez nie mam mozliwosci do blokowania IP

czekamy na info od Admina

Fox ma rację. Jeśli w trakcie logowania jest ustawiona opcja zapamiętaj mnie, to po banie trzeba wyczyścić cache i dane przeglądarki, inaczej portal będzie nie dostępny. Wiem z własnej praktyki ;-)).

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Panowie, pojawi się tutaj jutro szanowna Administracja to Wam wszystko wytłumaczy.

Kurka, pokłonić się będzie trzeba? O której ta królewska audiencja? Buty choć wypastuję

A ja tam zwyczajnie myślę że ktoś tu kogoś próbuje zrobić w babmuko by nieco podgrzać atmosferę na forum ;)

Oj tam. Nie każdy zna się na kompach tak jak na hajendzie...może sieciówka od kompa niezbyt transparentna:)

coś się zaczyna dziać....

a tak poza tym, też chciałbym zostać moderatorem....np.tematów katolickich...

co mam czyniać by zostać?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

a tak poza tym, też chciałbym zostać moderatorem....np.tematów katolickich...

co mam czyniać by zostać?

a co, Ty też misje masz jak paru tu innych, będziesz SA do Frondy przekonywał? :)

tak się u mnie wyświetla profil Starego jak Senicza, tylko że Starego widziałem dziś na chodzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-10133-0-11917700-1363127046_thumb.jpeg

a Stary faktycznie co nieco pokręcił, tak ma na kompie

post-10133-0-22624100-1363127109_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cir

bo tu jest taka prawidłowość, że osoby z charyzmą są z automatu zsyłane do hadesu

Mamel

jesteśmy już po słowie....ale byłaby władza..absolutna.

poza tym na forum jest jak w dużych firmach.jak pracownik wybija się nad nieudolnym przełożonym...toteż później zostaje mu Fronda;-)

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

terror niestety osoby z charyzmą ktore mają konflikty personalne- czesto nie potrafia wywazyc tego co piszą - to napędza niekonczące sie skargi do moderacji i koło sie zamyka

"pić jak i pisać trzeba umić"

• Administratorzy

"Oj panowie dajcie spokój - w tym wątku kolega palton usłyszał wystarczająco dużo krzepiących słów, na pewno wyciągnie z tego wnioski na przyszłość."

fajną, moderną egzekutywę tam macie

ale ja mam inne pytanie - Stary Audiofil został przez Paltona pozbawiony możliwości otwierania strony www. audiostereo.pl

a oto pytanie - kto dał prawo jednostce prawnie nieumocowanej do ograniczania praw osobietych w postaci przeglądania stron www

nie uważacie drodzy moderatorzy, że jedziecie wraz z całą administracją tej domeny po bandzie?

za takie postępowanie można już dostać zarzuty

Faktycznie, Stary Audiofil miał założonego definitywnego bana. Już to zmieniłem na "normalnego", tak by mógł przeglądać stronę i miał dostęp do PW. Definitywny ban powinien być stosowny jedynie w szczególnych przypadkach.

Blokada po IP? Zapędzacie się trochę za daleko :) Jest to o tyle bez sensu że przecież niesforny user może skorzystać z dowolnego komputera, a i numery IP potrafią być dynamiczne. To raczej user ma blokadę w wewnętrznej sieci lub na swoim urządzeniu.

To nie jest blokada IP, to jest blokada na konto. Jeśli się wyloguje to będzie mógł przeglądać stronę, niemniej jednak nie powinien mieć tak zablokowanego konta. Dopuszczamy jedynie blokowanie wpisów, a pozostawienie dostępu do PW i czytania tematów. Permanentne banowanie konta powinno być stosowane jedynie w ekstremalnych przypadkach.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.