Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

DO REDAKCJI

Proszę o wpis daty w regulaminie, od której obowiązuje NOWY regulamin, ponieważ prawo nie działa wstecz i właściciel FORUM nie moze wykorzystywać wpisów, czyli UTWORU osób, które nie zaakceptowały nowego regulaminu (dotyczy punktu III regulaminu PRAWA AUTORSKIE &7 pkt.2) Utwory te powstawały w myśl starego regulaminu, rejestracja KONTA uzytkowników i wypełnienie formularza rejestracyjnego odbywała się również w myśl starego regulaminu (dotyczy &5 pkt4 regulaminu). W związku z tym nikt ze starych użytkowników nie upoważnił firmy SITA do rozpowszechniania jego wpisów. Działanie takie jest niezgodne z prawem.

• Redaktorzy

To moze teraz ja. W okresie dwu tygodni, kiedy wisiała wersja beta layoutu, zbieraliśmy uwagi forumowiczów (łącznie zebrałem 57 merytorycznych uwag i zastrzeżeń), i podczas pracy nad wersją ostateczną wykorzystaliśmy większość z nich. Prawie nie było uwag do strony głównej, toteż ona została skorygowana minimalnie. Co do forum, to zachowaliśmy w większości stary układ i kolorystykę. Jest z powrotem stara czcionka. Zastosowano układ kolorów ten sam, co wcześniej. Poprawiono wygląd linków. Na dół strony wróciły czasowo niedostępne funkcje. Wprowadzono poas na 300 dpi po prawej stronie, ale jak wspomniałem, jest to mniej uciążliwa forma reklamy, niż wskakujące, rozwijające, nie pozwalające się zamknąć itp., których nie ma być na stronach forumowych. Szerokość tego marginesu zależy tylko od rozdzielczości monitora. Niektóre funkcje jeszcze niedostępne, wrócą później, w miarę zwiększnaia wydajności, a także wygładzania i stopniowego doskonalenia wyglądu i funkcjonowania strony. Dotyczy to również strony graficznej: planujemy m.in. udoskonalić pasek z nazwą forum i dodawać symbole graficzne. Można spodziewać się, ze w ciągu niedługiego czasu widoczne jeszcze szwy i zadry zostaną wygładzone i forum stanie się miejscem wygodnym dla wszystkich.

malo pisze, wiecej czytam,

ale teraz to juz nie wytrzymalem ...

niby profesjonalni webmasterzy to robia, niby sie znaja, niby maja za soba kilka powaznych projektow ...

tylko ze w rzeczywistosci wyglada to jak jedna wielka partyzantka/improwizacja/amatorka

dzisiaj 100 tysiecy wersji na minute, co chwile inna, przypomina to losowanie - a noz trafimy we wlasciwa :)

jestem pod wrazeniem ;)

layout tragiczny, bledy w kodzie (jest jeszcze kilka bledow ktore sa uspione - ale predzej czy pozniej wyplyna), reklama zabierajaca 1/3 ekranu, rozjezdzajace sie tabele, wylaczone pokazywanie calych watkow (bo niby za bardzo obciaza serwer), brak info o zalogowanych uzytkownikach itd, mam wrazenie ze osoba/osoby odpowiedzialne za czesc techniczna zupelnie nie panuja nad tym co robia, naprawienie jednej rzeczy generuje 2 czy 3 nowe problemy ;)

na boga pamietajcie, ze forum tworza uzytkownicy i to ich opinii nalezy przede wszystkim sluchac, a nie realizowac jakies nie do konca przemyslane wizje "speca" od marketingu albo czyjes wobrazenie jak powinno takie forum dzialac i wygladac ...

nie wspomne juz o regulaminie i o znikaniu/blokowaniu niewygodnych watkow/wpisow ...

Redakcja, 1 Kwi 2008, 21:26

>To moze teraz ja. W okresie dwu tygodni, kiedy wisiała wersja beta layoutu, zbieraliśmy uwagi

>forumowiczów (łącznie zebrałem 57 merytorycznych uwag i zastrzeżeń), i podczas pracy nad wersją

>ostateczną wykorzystaliśmy większość z nich.

Tylko po co w ogóle ta wersja beta? Redaktory, dawać nam tu z powrotem tamten stary lejaut, ale to już!

hmmm - ustawiłem 2048x1536 - jest lepiej tylko czcionka jakaś mała ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odnoszę wrażenie że redakcja ma głęboko gdzieś opinie forumowiczów. Wystarczyło zapuścić ankietę pt "zmieniać layout czy nie". Ale po co? Po zmianie wszelkie przejawy marketingu będą mniej rzucały się w oczy ... ehhh takie dobre forum tak sponiewierać.

Na koniec:

:-(

witam

po pirwsze poeiem ze stara szata graficzna bardziej mi pasowała, ale ok idziemy do przodu rozwijamy sie itp.

ale brakuje mi teraz przejzystosci!!!!

oraz chyba najbardziej brakuje mi jednej opcji. przy przegladaniu watków jest przycisk nastepna strona, poprzednia strona a brakuje mi przycisku wszystkie!!!(lubiłem tą opcje wyruzniała ona forum bo inne fora tej ze funkcji niemiały) poza tym bardzo ulatwiała ona życie gdy chciało sie przejzec jakis duzy watek.

pozdrawiam i licze na zmiany na leprze

Czy można by dodać opcję sortowania prywatnych wiadomości według na autorów? Strasznie mnie wkurza brak tej możliwości. A najlepiej gdyby przy nicku autora był skrót pozwalający wyświetlić PW otrzymane tylko od niego.

BARDZO PROSZĘ.

Jak wszystko w miarę wygładzimy tutaj (jest jeszcze trochę błędów do wyłapania), zabierzemy się za spełnianie najskrytszych marzeń ludzkości (a la S.J.Lec). Zebrało się już parę propozycji wartych uwzględnienia, jak powyższa, czy np. dodawanie fotek do opinii. Jednej rzeczy nie będzie: parokrotnie postulowanej możliwości autoedycji wpisów. Zawsze podnosiło się dużo głosów przeciwko tej opcji, głównie ze względu na wysoki poziom zatrollenia forum.

Nota bene, miałem kilka próśb o ograniczenie możliwości szkodzenia przez atoposa. Ponieważ obecnie rozporządza on jednym nickiem (na mocy umowy z adminem), a jego aktywność objawia się tylko gigantyczną liczbą wpisów o niczym, humanitarną opcją jest włączenie ignora - wówczas niewidoczne stają się NIE TYLKO wpisy inkryminowanego, ale RÓWNIEŻ założone przez niego wątki, co może przynieść pewną ulgę. Oczywiście ta możliwość dotyczy każdego forumowicza, który komuś nadmiernie dokuczył, a nie zachowuje się na tyle agresywnie, żeby zasłużyć na bana.

A poważniej:

1. Po kiego grzyba 1/4 ekranu forum zajmuje miejsce nieużyteczne. Weźcie Wy sobie Panowie, spójrzcie na fora naprawdę fajne i żywotne w necie. Wystarczy nieco zerznąć. Jest miejsce na reklamę ale tam gdzie miejsce na dyskusyjne forum reklama nie powinna zajmować 1/4 powierzchni.

2. Prosiłem przedtem o to, by po kliknięciu w temat ustawiało się na ostatnim wpisie a nie pierwszym od góry - duża upierdliwość - szczególnie jak się na stronie wepchnąć cała artylerię i od razu wszystko co się ma.

3. Po cholerę na obszar z ostatnimi wpisami gdzieś na dole ekranu, pod zajebistym zdjęciem, które akurat tutaj stanowi antyreklamę tego, co sie chce reklamować (bo zwyczajnie wk...). Ostatnie wpisy powinny być na samej górze.

4. Potrzebna jest możliwość wyboru strony również na samej górze a nie tylko na dole. Obecnie poruszanie sie po bardzo długim wątku jest maksymalnie spierdzielone.

5. I po cholerę tyle temtów na stronie - przewijania należy unikać.

PS.

6. A gdzie kącik dla pisdraczków? ;-)

• Redaktorzy

Jak usuniemy pozostałe błędy (jest ich jeszcze trochę), zaczniemy wprowadzać poprawki i modyfikacje proponowane przez użytkowników. Jest sporo rzeczy, które jakoś w ostatnich latach postulowano, ale nie było komu zrobić. Natomiast nie będzie np. edytowania własnych postów - za dużo głosów było przeciwnych.

Jedna uwaga: na konto admina przychodzi sporo próśb, żeby ograniczyć atoposowi możliwość naprzykrzania się. Póki co sugeruję raczej stosowanie opcji "ignoruj", która ma tę zaletę, że znika NIE TYLKO wpisy nielubianego indywiduum, ale TAKŻE wszystkie założone przez niego wątki, co niewątpliwie może przynieść ulgę. Jest to najlepszy sposób radzenia sobie z osobami, które nam dokuczają, a nie zachowują się na tyle chamsko, aby zarobiły na bana.

Gość

(Konto usunięte)

No tak, ale jak podnosie inne "wartosciowe" wątki to ten ignor nie zdaje egzaminu.

Ban! jeden raz,drugi....dziesiąty i przyjdezie po rozum do głowy!

Klony też można banować na HFiM jakoś problemów/skrupułów nie mają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.