Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem Staremu ateiście 7520-tą szklaneczkę postawić, bo czasem i jemu wyjdzie coś z sensem a tu dla odmiany mnie nie wychodzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w czym jest problem?

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość StaryM

(Konto usunięte)

w czym jest problem?

Moderacja czuwa? ;)

A na serio to, gdy forum działa czasem zbyt wolno, a użytkownik jest niecierpliwy to zdarza mu się podwójne kliknięcie. Forum wówczas tak reaguje, choć ocenę za pierwsze kliknięcie jednak zalicza. Za tę samą wypowiedź już potem plusa dodać nie można.

Ostrzeżenie dodane przez cir za Inne w ostrzeżenie.

Dano 7 punktów - wygasłe.

Moderowana zawartość całkowicie

a mimo to, nadal mam:

Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora.

to co, dożywotnie moderowanie wpisów?

bo, jeżeli tak, to proszę o skasowanie mojego konta.

chwile trzeba poczekać , punkty znikają automatem, moderacje wpisów usuwa się recznie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

@palton

panowie królowie bocznicy. Szkoda gadać...

Źródło:

Ukryta Zawartość

to zamknąć Bocznicę, ileż to kłopotów z głowy będzie - koniec politykowania, wątków smoleńskich etc.

ja zupełnie serio piszę.

Jak zwykle Pan łasica się wemknął tylnymi drzwiami. Cóż za postawa godna podziwu, prawdziwy bohater!

Palton chyba jest pod wrażeniem odsłuchu Reimyo a ja zostaję pod wrażeniem warunków lokalowych no i pięknych wersalek rodem z PRLu (pięknie nawiązują do poglądów cenzurującego). Szkoda, że w szafie miejsca nie było...

Ukryta Zawartość

Gość partick

(Konto usunięte)

chwile trzeba poczekać , punkty znikają automatem, moderacje wpisów usuwa się recznie

Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej do 16.08.2013.

a jednak, da się ustawić konkretną datę.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A to w sumie ciekawa rzecz, bo od momentu jak rzeczony wątek zaczął iść w mocno merytoryczną stronę dotyczącą zagadnień sytuacji na forum, a co najważniejsze z udziałem i żywym zainteresowaniem administracji, to zaraz stał się dla kogoś "alergiczny" i niewygodny, aż do tego stopnia żeby go zamknąć pod pozorem niezgodności z tematem głównym i to na bocznicy.... Faktycznie niezgodność z tematem i "hejterstwo" było w tym wątku baaardzo duże, na pewno większe jak w takim wątku "smoleńskim". Ale każdy pretekst jest dobry, żeby ubić niewygodny wątek. Już samo to pokazuje jak dobrze się dzieje na forum.

Ten wątek jest również do zamknięcia, palton ma już swoje forum to o czym tu jeszcze dyskutować?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ten wątek jest również do zamknięcia, palton ma już swoje forum to o czym tu jeszcze dyskutować?

No wlaśnie to fakt. Idąc tym tokiem rozumowania. To w pierwszej kolejności powinno zostać czym prędzej zamkniętych 90% wątków na bocznicy, jako dyskusji niezgodnych z tematyką tytułową. Ale ciekawe, że wyjątkową gorliwością wykazano się tylko w tamtym jednym wątku.

A choćby wątek bieżący, gdzie nasze próby podjęcia rzeczowej dyskusji, nomen omen na temat propozycji i uwag dotyczących forum, czyli zgodnych z tytułem wątku, spotkały się z zalewem prześmiewczych i personalnych ataków w celu rozwodnienia dyskusji tematycznej, ze strony grupy która poczuła się zagrożona utratą uprzywilejowanego traktowania. To taki wątek ma się w najlepsze. Wszystko jest ok, na temat itd.

A wątek, w którym wreszcie ktoś z administracji zainteresował się poważnie naszymi opiniami i propozycjami, został na wstępie ubity, pod pozorem "niezgodności z tematem" i "reprezentacji interesów właściciela forum". Tylko czyje tak naprawdę interesy są reprezentowane, w takim ubijaniu merytorycznych i ważnych dla istnienia forum, dyskusji, to już każdy zdrowo myślący człowiek sam jest sobie w stanie odpowiedzieć.... Żal, ech.

.....niźli z chamami dyskutować , pozdrawiam serdecznie .

Dla tego nie dyskutuję (syndrom "Maya") :-)

Również pozdrawiam.

.....pod przykrywka naukowych dywagacji....

A w sąsiednim klubie jakie są podstawy dywagacji ?

Jeszcze nie spotkalem nigdy osoby , ktora by na jakimkolwiek portalu zakladala watek z zasady negujacy ten portal. Takie rzeczy moga sie bezkarnie dziac tylko w Polsce i tylko na Audiostereo.

To jest absurdalna sytuacja.

To tak jakby PO i PIS (i inne) rwały się do władzy przed 1990 :-). Nie przeszło by to chyba bezkarnie :-).

A ja myślałem, że od tego czasu wywalczyliśmy jakąś namiastkę demokracji, a tu G... ;-)

Tak to absurdalna sytuacja :-).

A wątek, w którym wreszcie ktoś z administracji zainteresował się poważnie naszymi opiniami i propozycjami, został na wstępie ubity

Po prostu był niewyodny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Uzupełnię swoją odpowiedź, bo wprowadziłeś zmiany do swojej juz po mojej odpowiedzi.

Jeszcze nie spotkalem nigdy osoby , ktora by na jakimkolwiek portalu zakladala watek z zasady negujacy ten portal.

Tak oto twierdzisz, że sensem audiofilskiego hobby są kable, podstawki bazodruta, wypchane myszki, płytki holfi etc., bo tylko takie rzeczy neguję.

Otóż hobby nie musi polegać na ciągłym przekładaniu kabli, bo są rzeczy ważniejsze. Ot choćby słuchanie muzyki.

Forum to nie szkola podstawowa gdzie mozesz bez konca lac male dzieci linijka po lapkach a rodzicow pouczac na wywiadowce.

Prymitywna zagrywka personalna - niestety dość typowa dla całego klanu słyszących.

Gdybym gdzieś tam oznajmił, że jestem/byłem ginekologiem, to napisałbyś forum to nie gabinet, gdzie możesz bez końca wkładać łapy do pipek?

A jeśli bym był kierowcą autobusu, napisałbyś forum to nie autobus, gdzie możesz bez końca kręcić kierownicą?

Jeśli na to pytanie odpowiesz tak, to znaczy że nie nadajesz się do podejmowania dyskusji, bo potrafisz jedynie używać argumentów ad personam.

A jeżeli odpowiesz nie, to znaczy, ze masz fobię szkolną podobnie jak sly30. To się zdarza, ale większości dorosłych ludzi przechodzi to jakieś dwa lata po maturze. Niektórzy jednak nie zdali matury, a inni nie dorośli.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A wracając jeszcze raz do wspomnianego nieszczęsnego wątku:

http://www.audiostereo.pl/co-sie-dzieje-z-wlascicielem-portalu-firma-site-sa-to-jest-tragedia_104825.html

Przyjrzyjmy się chronologii zdarzeń.

1. Szymon zakłada w sumie ciekawy temat. Robi to ewidentnie w trosce o kondycję forum, gdyż zauważa pewne, hmm dziwne patologie. Więc w sumie każdy powód jest dobry, aby zacząć o tym rozmawiać.

2. Rozwija się więc dyskusja dotycząca forum, zasad na nim panujących, co według użytkowników jest złe i patologiczne.

3. Co warte podkreślenia, zabiera głos przedstawiciel administracji. Nie widzi nic złego w samym wątku i w dyskusji, wręcz przeciwnie, zabiera w nim głos w sposób rzeczowy.

4. Pojawiają się kolejne głosy dotyczące możliwych przyczyn tego, że na forum źle się dzieje, że panuje na nim nadmiernie przyzwolenie na chamskie zachowania, a co gorsza użytkownicy są dzieleni na równych i równiejszych.

5. Ponownie zabiera głos przedstawiciel administracji, tłumacząc że niektóre decyzje nie pochodzą od niej i że zapewne moderacja poczyniła pewne kroki bez konsultacji z administracją.

6. Na co pojawiają się kolejne głosy niezadowolenia, drążące temat i podkreślające, że niektórzy moderatorzy są niestety współautorami obecnej sytuacji, w szczególności nierównego, uznaniowego traktowania i dzielenia użytkowników na grupy, wedle własnego klucza i własnej grupy interesów z którą sympatyzują i że warto by pomyśleć nad zmianami.

I co się dzieje? Pojawia się jeden moderator, pojawia się drugi. I wątek zostaje nagle zamknięty, pod pozorem niezgodności z tematem głównym i dla dobra administratora/właściciela forum, bo dotyczy Jego przecież.

Tłumaczenie kuriozalne, zważywszy, że w dyskusji brał udział przedstawiciel administracji i nie widział w wątku, ani w samej dyskusji nic zdrożnego. W przeciwnym wypadku podjąłby przecież stosowne działania. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, nad absurdalnością tej nagłej wybiórczej "troski" o regulamin i zgodność z tematyką.

kuriozalna to była dedukcja która sie popisałeś aby udowodnić jak zwykle swoje racje

zarowno admin jak i palton napisali ze finanse społki nie przekladaja sie na samo forum

pojawiły sie grupy spierające sie w kazdym temacie

sadzisz że bez końca można wypowiadac treści uwłaczajace innym ludziom ?

temat zamknieto bo problem został wyjasniony

czujesz sie nadal niedoinformowany - po raz kolejny namawiam pisz do adminów

SlawekR,,..

co miałeś namyśli odpisując mi,....>>> Bo tutaj wcinasz się w paradę komuś :)>>.

kto to jest ten ktoś?, chyba Ty,...jak widzę nie wolno mi pisać? widzę że wziąłeś się za fest,... rządzenie, i Ty nie będziesz mną rządził i pisał gdzie mi wolno pisać, po prostu zadałem pytanie i szukałem porady.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

kto to jest ten ktoś?, chyba Ty,...jak widzę nie wolno mi pisać? widzę że wziąłeś się za fest,... rządzenie

Zaszło nieporozumienie i chyba trochę z mojej winy. Nie sądzę, by Sławek chciał kogoś rozstawiać po kątach.

Zadałeś pytanie o program typu player w wątku o komputerkach audio, więc to ja żartobliwie nieco cię zmyliłem, mówiąc, że bardziej właściwy byłby wątek o jplay, który też jest programowym odtwarzaczem. Przepraszam, nie miałem złych intencji.

Sławek z kolei zwrócił uwagę na coś innego. Wątek o jplay jest wątkiem usera Stasiop, który jest bardzo uczulony na tym punkcie, że jplay jest najlepszy w całej galaktyce, a może i dalej. I nie sądzę, by Sławek chciał tobą rządzić.

Faktycznie czasem trudno jest znaleźć odpowiednie miejsce dla swojego pytania i może lepiej zakładać czasem nowe wątki.

Gość

(Konto usunięte)

Jak zwykle Pan łasica się wemknął tylnymi drzwiami. Cóż za postawa godna podziwu, prawdziwy bohater!

Palton chyba jest pod wrażeniem odsłuchu Reimyo a ja zostaję pod wrażeniem warunków lokalowych no i pięknych wersalek rodem z PRLu (pięknie nawiązują do poglądów cenzurującego). Szkoda, że w szafie miejsca nie było...

A to w sumie ciekawa rzecz, bo od momentu jak rzeczony wątek zaczął iść w mocno merytoryczną stronę dotyczącą zagadnień sytuacji na forum, a co najważniejsze z udziałem i żywym zainteresowaniem administracji, to zaraz stał się dla kogoś "alergiczny" i niewygodny, aż do tego stopnia żeby go zamknąć pod pozorem niezgodności z tematem głównym i to na bocznicy.... Faktycznie niezgodność z tematem i "hejterstwo" było w tym wątku baaardzo duże, na pewno większe jak w takim wątku "smoleńskim". Ale każdy pretekst jest dobry, żeby ubić niewygodny wątek. Już samo to pokazuje jak dobrze się dzieje na forum.

A wracając jeszcze raz do wspomnianego nieszczęsnego wątku:

http://www.audiostereo.pl/co-sie-dzieje-z-wlascicielem-portalu-firma-site-sa-to-jest-tragedia_104825.html

Przyjrzyjmy się chronologii zdarzeń.

1. Szymon zakłada w sumie ciekawy temat. Robi to ewidentnie w trosce o kondycję forum, gdyż zauważa pewne, hmm dziwne patologie. Więc w sumie każdy powód jest dobry, aby zacząć o tym rozmawiać.

2. Rozwija się więc dyskusja dotycząca forum, zasad na nim panujących, co według użytkowników jest złe i patologiczne.

3. Co warte podkreślenia, zabiera głos przedstawiciel administracji. Nie widzi nic złego w samym wątku i w dyskusji, wręcz przeciwnie, zabiera w nim głos w sposób rzeczowy.

4. Pojawiają się kolejne głosy dotyczące możliwych przyczyn tego, że na forum źle się dzieje, że panuje na nim nadmiernie przyzwolenie na chamskie zachowania, a co gorsza użytkownicy są dzieleni na równych i równiejszych.

5. Ponownie zabiera głos przedstawiciel administracji, tłumacząc że niektóre decyzje nie pochodzą od niej i że zapewne moderacja poczyniła pewne kroki bez konsultacji z administracją.

6. Na co pojawiają się kolejne głosy niezadowolenia, drążące temat i podkreślające, że niektórzy moderatorzy są niestety współautorami obecnej sytuacji, w szczególności nierównego, uznaniowego traktowania i dzielenia użytkowników na grupy, wedle własnego klucza i własnej grupy interesów z którą sympatyzują i że warto by pomyśleć nad zmianami.

I co się dzieje? Pojawia się jeden moderator, pojawia się drugi. I wątek zostaje nagle zamknięty, pod pozorem niezgodności z tematem głównym i dla dobra administratora/właściciela forum, bo dotyczy Jego przecież.

Tłumaczenie kuriozalne, zważywszy, że w dyskusji brał udział przedstawiciel administracji i nie widział w wątku, ani w samej dyskusji nic zdrożnego. W przeciwnym wypadku podjąłby przecież stosowne działania. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, nad absurdalnością tej nagłej wybiórczej "troski" o regulamin i zgodność z tematyką.

temat zamknieto bo problem został wyjasniony

Subtelna różnica polega na tym, że tamten temat "wystrzelono w kosmos", a nie zamknięto!

A przy okazji z tego tematu zniknęło w magiczny sposób parę dni...

Brawo, Panowie Moderatorzy!

Tak trzymać!

Jeszcze trochę, a będziecie tu tylko we dwójkę pisać z samymi sobą, a na koniec wystrzelicie wszystko w kosmos...

Powodzenia!

wszystko sie zgadza kiedy to pisalem temat był zamkniety od 6 godzin

obecnie jest ukryty z powodu sprzatania w zwiazku ze zgloszeniami do moderacji /ataki personalne/

pewne problemu z wątku musza iśc niestety pod glosowanie w moderacji

wczesniejsze ubytki to prawodpodobnie wczesniejsze zgloszenia do moderacji

tyle w temacie -ot i cala sensacja - sami do siebie zgłoszeń nie pisalismy w tym temacie :)

Gość

(Konto usunięte)

sami do siebie zgłoszeń nie pisalismy w tym temacie :)

Szczególnie, że było tam wiele wpisów konkretnie dotyczących Waszej działalności - nie ataków personalnych, tylko uwag - i te wpisy też zniknęły.

Hmm...

Wynikałoby z tego, że sami autorzy zgłosili własne wpisy do Moderacji, skoro inicjatywa nie należała do Was...

Wiesz cir? Coraz bardziej lubię Cię czytać - przywołuje to wspomnienia z dzieciństwa:

poczytaj-mi-mamo-50-bajek-do-czytania-na-glos-b-iext6123660.jpg

Zresztą nie tylko Twoje wpisy zaczynają je przywoływać... ;)

A to wszyscy zgłosili wszystkich, czy jedno zgłoszenie jednego posta w temacie to dobry pretekst, żeby go całego wywrócić na lewą stronę?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

eMeReKo -nie wiem jak to rozumieć ?

wywołuje u ciebie az takie emocje , ale na matczyne uczucia nie masz co liczyć :)

zgłoszenia do moderacji były od stałego funklubu , glosowanie jest jak zawsze aby poznac wszystkie opinie

równiez admina

Gość

(Konto usunięte)

eMeReKo -nie wiem jak to rozumieć ?

wywołuje u ciebie az takie emocje , ale na matczyne uczucia nie masz co liczyć :)

WSPOMNIENIA!

Wspomnienia związane z bajkami!

Z emocjami, a już na pewno z matczynymi uczuciami, nie ma to nic wspólnego - przynajmniej w tym przypadku, dotyczącym Ciebie...

glosowanie jest jak zawsze aby poznac wszystkie opinie

równiez admina

Ciekawa sprawa, jak dla mnie to jedyny wpis nadający się do wymoderowania popełnił mamel, a tu proszę bardzo, pół dnia debatują i nie mogą dojść do porozumienia, aż najwyższe instancje muszą brać w tym udział.

A nie dało się klasycznie, samemu, w nocy, po cichu? :)

Ujemy zgadza sie ale zgloszen było nieco więcej nie tylko Twoje

może nie widzieliście wszystkiego albo zrzuty sie gdzieś zapodzialy :) ale niestety sa problemy ktore poszły pod głosowanie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Uzupełnię swoją odpowiedź, bo wprowadziłeś zmiany do swojej juz po mojej odpowiedzi.

Tak oto twierdzisz, że sensem audiofilskiego hobby są kable, podstawki bazodruta, wypchane myszki, płytki holfi etc., bo tylko takie rzeczy neguję.

Otóż hobby nie musi polegać na ciągłym przekładaniu kabli, bo są rzeczy ważniejsze. Ot choćby słuchanie muzyki.

Prymitywna zagrywka personalna - niestety dość typowa dla całego klanu słyszących.

Gdybym gdzieś tam oznajmił, że jestem/byłem ginekologiem, to napisałbyś forum to nie gabinet, gdzie możesz bez końca wkładać łapy do pipek?

A jeśli bym był kierowcą autobusu, napisałbyś forum to nie autobus, gdzie możesz bez końca kręcić kierownicą?

Jeśli na to pytanie odpowiesz tak, to znaczy że nie nadajesz się do podejmowania dyskusji, bo potrafisz jedynie używać argumentów ad personam.

A jeżeli odpowiesz nie, to znaczy, ze masz fobię szkolną podobnie jak sly30. To się zdarza, ale większości dorosłych ludzi przechodzi to jakieś dwa lata po maturze. Niektórzy jednak nie zdali matury, a inni nie dorośli.

Wskaz chociaz jedna moja wypowiedz na temat tego , ze slysze wplyw tych rzeczy na dzwiek.

Wrecz przeciwnie . Oficjalnie twierdzilem na forum , ze dla mnie to bzdury.

Wiec nie wmawiaj mi rzeczy , ktore nigdy nie mialy miejsca .

Ale to typowe dla ludzi twojego pokroju.

Jak brak jest argumantow merytorycznych to nalezy pisac bzdury aby odwrocic uwage od sedna problemu.

Ja w przeciwienstwie do ciebie slysze zmiany w dzwieku spowodowane wpieciem okreslonych kabli np. AC.

Ty twierdzac , ze nie slyszysz wplywu kabli na dzwiek piszesz po prostu bzdury i dorabiasz do tego pseudoideologie i wywody naukowe.

Niestety piszac takie brednie sam stajesz sie obiektem drwin na forum.

Nikt powazny nie napisalmby takich twierdzen , ze kabel srebrny brzmi tak samo jak miedziany.

Takie rzeczy pisac moze tylko osoba nie majaca bladego pojecia o audio.

I twoje i twoich kolegow naukowe twierdzenia nic tutaj nie wniosa merytorycznego do tematu.

Na koniec mojej polemikim z toba przypomne tobie o twoim infantylnym blogu o uzytkownikach tego forum, ktory podsumowuje twoje pojecie o tej dziedzinie oraz stosunek do poszczegolnych osob , ktorych nie znasz i nigdy na oczy nie widziales.

Jakos zadnym slowem nie skomentowales tego faktu i wcale sie temu nie dziwie bo jest on kompromitujacym ciebie i twoje poglady na temat audio a co najwazniejsze pokazuje twoja pogarde dla okreslonych ludzi tylko za to , ze maja inne poglady niz ty.

O czym chcesz tutaj jeszcze dyskutowac?

Sam dorosnij zamiast zarzucac brak wychowania innym na tym forum.

P.S.

Wracajac do tematu fanatyzmu wystarczy policzyc tzw. kolejki stawiane sobie na wzajem przez czlonkow wspomnianego klubu , przy kazdej okazji za kazda , nawet najbardziej niedorzeczna wypowiedz.

Jesli to nie fanatyzm to co? Narcyzm.

Ja już wolę czytać slaya i rocha, czyste chamskie złośliwości wchodzą mi dużo gładziej niż np. powyższy pseudopolemiczny bełkot, który jest poroniony na tylu poziomach, że trzeba by napisać książkę, żeby go wyprostować :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja już wolę czytać slaya i rocha, czyste chamskie złośliwości wchodzą mi dużo gładziej niż np. powyższy pseudopolemiczny bełkot, który jest poroniony na tylu poziomach, że trzeba by napisać książkę, żeby go wyprostować :)

Powinienes najpierw jakas ksiazke przeczytac to bys zrozumial choc slowo.

Ale nie wysilaj sie bo twoj intelekt jest na poziomie zdjec golych panienek i watku o nich.

Tam mozesz swoje madrosci z piaskownicy wypisywac i blyszczec swoimi komentarzami na poziomie przedszkola.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.