Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki ma sens kupowanie płyt w Polsce?

mamz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem kilka razy na Amazonie,przyszly dobrze opakowane,w twardych pudeleczkach.

Obecnie kupuje z przesylka do USA i znajomi mi przywoza,jest o polowe taniej,nie ma problemu z syfem typu copy control.

Polecam kupowanie za granica,niech sie k**wa cos ruszy zeby nie placic 70 pln w epmpiku tylko 30 plm z przesylka.

Empik moim zdaniem stosuje polityke holocaustu wobec siebie i nas.

Ale coz,jacy ludzie taki sklep.

Poznalem szefa Empiku pare lat temu i moge wam powiedziec tylko jedno: Burak,lakomy na kase,taki dorobkiewicz,bez dobrych manier,bez obeznania swiatowego,bez niczego,no moze poza swoim zle skrojonym garniturem.

Chcial mnie aresztowac kiedy fotografowalem goscia ktory podpisuje plyty w Empiku.

Po wielkich naradach,wizytach u wrozki ipt,gosc stwierdzil ze jednak mu sie to oplaca i od tego czasu podczas podpisywania plyt w tym sklepie juz mozna robic zdjecia ( a chcial dzwonic po policje,zreszta ja tez:)

A ja już od paru lat bojkotuję EMPIK. Nielubię, nielubię!!!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

ja zawsze* mieszczę się pod granicą wolną od cła - wychodzi mi wtedy pół ceny którą oferuje Empik i inne polskie sklepy.

*raz na jednej przesyłce (cztery płyty) wwalili mi cło i vat, wyszło mnie wtedy 50zł za płyte ale z tego co wtedy sprawdzałem to po pierwsze i tak taniej niż w empiku a po drugie 3 z 4 płyt były niedostępne w Empiku

podsumjowując F empik

Podsumowując: absolutnie nie ma sensu:-)))

ps. zapraszam do zakładki muzyka jest tam kilka wątków o zakupach za granicą, np :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>mamz, 19 Mar 2008, 01:56

Jak ktoś nie jest burakiem -nie dochodzi do pieniędzy

To taka sprawdzona życiowa reguła

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Teoretycznie 22 euro.

Ale spokojnie mozesz zamamiać 3-4 płyty ,najlepiej z opcją "gift" i wartością zero. Nie zdarzyło mi się aby paczka o wartosci do 50 dolarów utknęła na cle.

a propos doświadczeń celnych - czy może się zdarzyć, że paczka ugrzęźnie w UC bez żadnego zawiadomienia i trzeba samemu jej tam szukać?

pytam, bo czekam już znacznie dłużej, niż się spodziewałem na pewną przesyłkę z płytami z USA (większą niż zwykle - liczyłem się, że może zostać oclona) - i wciąż nic...

Młyny poczty wolno mielą ;-)

Ja sprowadzałem niedawno z usa coś w rodzaju e-booka po ponad tygodniu od wsyłania wezwali mnie do izby, bo nie wiedzieli jak zakwalifikować (czy to program komputerowy czy książka ;-) . Jak już złożyłem deklaracje to po kolenym tygodniu czekania wreszczie przyszedł listonosz... także chwile może się zejść panom celnikom.

Z tego co się orientuję, jeżeli mają fakturę, która wskazuje im wartość produktu i potrafią go zakwalifikować (bo są różne stawki celne, w zależności od produktu) to w ogóle nie będą cię wzywać. Listonosz przyniesie, bądź będzie czekać na poczcie i tam odbierzesz dokonując opłaty celno-podatkowej + koszty pośrednie.

audioholik

tanie to chyba tylko z netu i zripowane do mp3 ;)

to jest dobry sklep

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już któryś raz słyszę o tym, że Empik nie będzie sprzedawać płyt, ale naprawdę nie chce mi się w to wierzyć. Np. Empik Junior na Marszałkowskiej dopiero co przeszedł remont, całe ogromnej powierzchni piętro przeznaczyli na płyty i nie chce mi się wierzyć, żeby wkładali tyle kasy w to, żeby za pół roku zamknać ten dział.

maciek36', 19 Mar 2008, 18:45

>Rezygnują z płyt z muzyką

sądząc po ostatnich wyprzedażach we wrocławskim empiku (rynek) - coś może być na rzeczy.

rzucali jak popadnie, płyty dobre i niedobre, nowe i stare, wszystko po 10 zł.

to może jeszcze parę takich akcji nas czeka. :)

>maciek36'

A w 2 lubelskich Empikach nic takiego się nie dzieje. Coś mi się wierzyć nie chce w tę informację. Chociaż gdyby się tak zdarzyło, to za dużo w Lublinie złapać się w wyprzedaży nie da. W przypadku większości płyt to i z wydaniem 10zł mocno bym się zastanawiał.

Tylko pytanie - czym Empik będzie handlował? Gry komputerowe i Harry Pottery na półkach z książkami? Jeśli tak, to chyba ktoś "na górze" w Empiku na głowę zachorował.

A do tej pory czasem dawałem z siebie zdzierać w Empikach, fakt że ceny wysokie. Jednak lubię czasem wpaść, pogrzebać w płytach, wstępnie odsłuchać czy wybrana płyta to nie "wtopa" i wyjść z czymś nowym do posłuchania na wieczór. Zakupy przez internet mają nieco inną specyfikę. Oczywiście są lepszym rozwiązaniem jeśli szuka się czegoś konkretnego i wtedy na pewno można taniej i lepiej.

Choć ostatnio zawiodłem się nieco na Gigancie. Prawie 2 tygodnie temu zamówiłem płyty. Wybierałem przy tym pozycje z realizacją (wysyłka) 2-3 dni po to, aby mi przed Wielkanocą dotarły. Dopiero po prawie tygodniu dostałem maila z informacją, że jedna z pozycji może się przeciągnąć i pytanie z obsługi "co robić"?. Zrezygnowałem z tej płyty i reszta wyszła priorytetem w ostatni wtorek. Znając naszą pocztę to pewnie płyt będę słuchał już po Wielkanocy. Ech, jakoś przeboleję;)

witam

W Polsce kupuję tylko płyty polskich wykonawców:Dżem, Raz Dwa Trzy, Tadeusz Nalepa, Breakout, Sarakina - całą dyskografię. natomiast płyty kapel zagranicznych kupuję tylko na amazon.co.uk. Pełna kultura i nie są tak drogie jak u nas - EMPiK na przykład. W Białymstoku na przykład jest tylko jeden sklepik, gdzie można kupic (zamówic) płyty. Jak na miasto 300 tys. jest to skanadal. Jednak to ściana wschodnia i taka plaża.

Płyty na amazon.co.uk kupuję od roku i jestem bardzo zadowolony.

Menagerowie z MPiKu żyją chyba jeszcze w epoce wczesnego Gierka. I dobrze im tak, jelenie wszędzie się znajdą, tak jak w Media Markt.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.