Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze piloty

Marek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Choć bardzo trudno byłoby znaleźć osobę, która przy zakupie sprzętu kieruje się wyglądem czy funkcjonalnością pilota, to jednak właśnie ten przedmiot mamy pod ręką (dosłownie i w przenośni) słuchajac muzyki. Biorąc również pod uwage fakt, że większość producentów, często nie przyznając się do tego, przywiązuje sporą wagę do jakości pilota, założenie tego wątku uważam za uzasadnione. :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/41307-najpi%C4%99kniejsze-piloty/

Jako inicjator wątku wrzucam swoje dwa pilociki Advance Acoustic. Ten wiekszy jest od CD, mniejszy - od przedwzmacniacza. Obydwa są metalowe, a więc i stosunkowo ciężkie. W celu wymiany baterii dolna pokrywa jest w całości wysuwana, a przed przypadkowym otwarciem jest zabezpieczona specjalną zapadką. Co bardzo ważne, piloty są od spodu wklęsłe, co sprawia, że dobrze trzymają się oparcia fotela i dobrze leżą w dłoni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denon RC-871

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja mam taki pilot.naturalne drewno....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Znajomy mój ma cd cec 5100 i plilot jest fatalny plastikowy .teraz ma cd classe i ponoc leniuch fajny jest.ciezki z alu i ogólnie.ja sobie zartuje z pilotów bo nie mam zadnego a przydałby sie nieraz ,oj przydał.

Grundig High Fidelity

Pilot to, wbrew pozorom, bardzo przydatna rzecz. Leże sobie wieczorem w łóżku, a tu trza zgasić telewizor, magnetowid i wieże, z której idzie dźwiek (mówie o okresie, gdy pilot do telewizora sie mi zepsuł, czekałem wtedy na nowy z allegro). Wieżę i magnetowid wyłączyłem pilotem i nie chciało mi się zstawać do telewizora. W związku z tym, że obok łóżka, na wyciągnięcie ręki mam gniazdo sieciowe, to... zrobiłem w nim zwarcie. Bezpieczniki się spaliły, a tetewizor się wyłączył. Pomysłowe, co?

Piękna rzecz: pilot od CD-S6 Vincenta. Nie wiem, od czego to zależało, ale część tych odtwarzaczy dostępna była z plastikowym badziewiem, a część z cackiem jak na zdjęciu. Pilot w całości metalowy, ciężki, świetnie wyglądający - sam w sobie stanowiący niezły gadżet.

Vincenta zmieniam właśnie na transport Audio Note (bo muszę przejść na źródło dzielone). Ten ma pilota przyjemnie wyglądającego, świetnie leżącego w dłoni, ale... plastikowego, i czarnego jak noc. Aż mi żal będzie dotychczasowego, metalowego leniucha...

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Max Immelmann. Czyż to nie fantastyczny pilot?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyskocze jak Filip z ...

Przychodzi blondynka do sklepu RTV AGD i prosi sprzedawce:

"Chcialabym kupic TV z lotnikiem"

Na to sprzedawca:

"Chyba raczej z pilotem"

Na to dziewczyna:

" Nie wiem nie znam sie jestem lajkonikiem"

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

a to oldschoolowa konsola do mojego marantza PM-95. Z czterema bateriami AA waży łącznie ok. 60 dkg, ale funkcjonalnie jest swietna do połozenia na podręcznym stoliku, bo trzymać w ręku i skakac po utworach nie bardzo się da...chociaż nie ma takiej potrzeby bo slucham wszystkiego z przyjemnością...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>Marek B., 25 Mar 2008, 18:59

>Czy to plastik, czy aluminium?

Jeśli to pytanie było do mnie, to aluminium :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uzupełnię poprzedni mój wpis o pilocie. Pilot Max Immelmann, był pionierem taktyki w walce powietrznej. To on uważany jest za twórcę tzw. zwrotu Immelmanna, który polegał na wykonaniu pół pętli i pół beczki. Choć ponoć zawdzięcza to nie tyle swojej pomysłowości co możliwościom Fokkera na którym latał...

Kontynuując temat najpiękniejszych pilotów wstawiam kolejnego, tym razem "produkcji" francuskiej. Pan Pilot nazywa się Pierre Clostermann. Poza licznymi zwycięstwami powietrznymi (33) wsławił się też zniszczeniem dużych ilości sprzętu na ziemi, w tym licznych czołgów i... lokomotyw, co umożliwiła mu jego maszyna Hawker Tempest Mk. V. A oto śliczny pilot Pierre Clostermann w swoim Tempeście:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teo, pardon, ale wykaż więcej klasy, nawet jeśli Cię wk... znaczy zdenerwowałem. Na marginesie jestem w wieku, że słucham już jedynie mamy i sensei'a, (szef ma już na mnie wpływ niewielki) co wynika też po części z mojego wrednego charakteru ;-)

Widzisz szanowny (?) kolego, temat mnie rozbawił. Postanowiłem zatem nieco rozrywki wprowadzić w skostniałe "mury" forum, na swój specyficzny sposób. Mój dowcip nie jest wulgarny, nikogo nim nie obrażam, dotyczy jak widać tematu (piloty), zatem wsjo zgodnie z regulaminem. My, Polacy mamy to do siebie, że mamy znakomite poczucie humoru, tyle, że kończy się ono wówczas gdy dowcip tyczy nas właśnie...

Obawiam sie, że gdybym delikatnie zakpił z tego tematu i dajmy na to otworzył kilka nowych, takich jak np. "śliczne bateryjki do pilotów", albo "śliczne wtyki bananowe", tudzież "najładniejszy zadek wzmaka", to sporo osób nie złapałoby dowcipu i zaczęło prezentować ich zdaniem najładniejsze bateryjki, albo pstrykać fotki tyłów wzmacniaczy i prezentować śliczny układ wyjść. To dopiero bym sobie narobił...

Nie irytuj się zatem tylko potraktuje mnie jako forowy folklor albo ignoruj moje wpisy. Ty traktujesz temat poważnie, ja nie. Mamy obaj prawo robić z tym co chcemy, aby tylko zasady były przestrzegane...

PS. Pilot mojego NADa jest niezbyt ładny, ale działa.

irimi, 26 Mar 2008, 00:04

>Teo, pardon, ale wykaż więcej klasy, nawet jeśli Cię wk... znaczy zdenerwowałem. Na marginesie

>jestem w wieku, że słucham już jedynie mamy i sensei'a, (szef ma już na mnie wpływ niewielki) co

>wynika też po części z mojego wrednego charakteru ;-)

>

>Widzisz szanowny (?) kolego, temat mnie rozbawił. Postanowiłem zatem nieco rozrywki wprowadzić w

>skostniałe "mury" forum, na swój specyficzny sposób. Mój dowcip nie jest wulgarny, nikogo nim nie

>obrażam, dotyczy jak widać tematu (piloty), zatem wsjo zgodnie z regulaminem.

Twój wpis irimi nie dotyczy tematu.

Jeżeli jednak nie odróżniasz słów "piloty" i "piloci" oznacza to , że posiadasz spore braki w wykształceniu.

Ignorując powyższe trollujesz wklejając zdjęcia i życiorysy najpiękniejszych ( Twoim zdaniem ) pilotów.

Jeśli jesteś kobietą to potrafię to zrozumieć

Jednak wszystko wskazuje na to , że jesteś osobnikiem płci męskiej

W tym przypadku powinieneś poszukać sobie forum dla kochających inaczej i tam wklejać zdjęcia Twoich ładnych chłopczyków

Ou.. Kolmen ostro. Ale damy radę ;-)

Pilot jest rodzaju męskiego. To bym dopiero odszedł od tematu gdybym dał "pilotkę" ;-) Starałem się trzymać tematu, zatem sami faceci. Poza tym pilot służy do sterowania, co za różnica czy czymś co lata czy nie ;-)

Braki w wykształceniu, cóż... Popracuje nad tym - aj promys. Polska języka mieć masę zawiłości...

Koledzy mnie coraz bardziej podpuszczają zatem...

Jako zdeklarowany heteroseksualista (trudne słowo, niczym 'kopytko') zapodaję pilota kobietę:

Amelia Earrhart, która jako pierwsza kobieta przeleciała (proszę brzydko nie kojarzyć) Atlantyk. Babka z niej całkiem, całkiem jak widać. Pilot z klasą:

O pardon, bez zdjęcia wpis nie ma sensu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ładny i niewygodny dosyć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tym razem duecik pilotów.

Byłem już deskretnie posądzony o skłonności homoseksualne. Dużo bardziej mogłoby mnie zaboleć posądzenie o brak patriotyzmu. Żeby nie było "cudze chwalicie, swego nie znacie" uderzam z grubej rury. Zatem przed wami cudowna para znakomitych pilotów: Franciszek Żwirko i Stanisław Wigura, czyli słynni zwycięzcy Challange 1932 na samolocie RWD-6. Podobno ta para pilotów miała być ostatnio wykorzystana w orędziu Pana Prezydenta... ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to będzie raczej trudne, albo co najmniej kosztowne, o ile wykonanie i ostateczny efekt ma być tip-top. Ale sam jestem ciekaw, może jakieś małe zakłady zajmujące się precyzyjną obróbką małych elementów ze stali szlachetnej? Ale na pewno byłoby to drogie.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

gabler:

>Panowie a może znacie firmę lub kogoś kto jest w stanie wsadzić bebechy ze starego pilota w jakąś

>odjechaną metalową obudowę?

Prościej chyba kupić jakiegoś odjechanego/metalowego pilota uniwersalnego ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.