Skocz do zawartości
IGNORED

jaki amplituner.pomóżcie.

xatt

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem, ale ciekawości nie zaspokoiłem. Proszę o doradzenie. Kompletuję nowy system KD. Wiem na razie tyle, że na 100% się w nim znajdzie:

tv - sharp lcd 42'' fullHD

5.1 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dvd - sie zobaczy... póki co mam panasonica s53 który mi styka, ale z czasem kto wie.

Jaki amplituner?

a)

Ukryta Zawartość

b)

Ukryta Zawartość

c)

Ukryta Zawartość

d)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mój typ...

Proszę o pomoc w wyborze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

https://www.audiostereo.pl/topic/41363-jaki-amplitunerpom%C3%B3%C5%BCcie/

jak już idziesz w takie koszty to weź pod uwagę jesze Denon 4308

Ukryta Zawartość

zebrał fantastyczne recenzje na całym świecie

Ukryta Zawartość

Z tych, które wymieniłes brałbym Harmana, lub poszukałbym Marantza ale to moje osobiste preferencje rdzę sprawdzić samemu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem Yamahy, Technicsy, Denony, Harmany i każdy z tych amplitunerów miał coś w sobie jednak moim zdaniem jesli miałbym wybierać wybrał bym pomiędzy: Harmanem, Marantzem, Denonem. Denon ma zbliżone brzmienie do Marantza jest dośc suchy i techniczny, ale według mnie dzwięk tych amplitunerów jest najblizej do kinowego orginału. Amplituner Denona do ,którego podał ci link kolega jest z pewnością bardzo dobty ale nie na tyle aby płacić za niego takie pieniądze więc warto się zastanowić i może na początek kupić coś z przedziałau 3000-4000 tyś aby moć się zorientować, co do swoich preferencji brzmieniowych. A najlepiej wyporzyczyć coś posłuchać.

AWS 303, 26 Mar 2008, 18:26

>Ja ci polecam YAMAHA RX-V361

>Słuchałem tego cuda w sklepie. Jak na 30 minut odsłuchu gra bardzo dobrze.

Miałem RX-V350 - wybacz ale nie wierzę że 361 gra znacznie lepiej ... a 350 grała paskudnie. 361 ma najtańsze przetworniki, marny tor audio (spora długość toru analogowego co zwiększa przesłuchy między kanałami, zmniejsza dynamikę, rozdzielczość i zwiększa szumy - w modelach Digital Top Art jest to znacznie zminimalizowane), brak bi-amp, brak YPAO, słaby zasilacz (brak rezerwy prądowej).

Wszystkie tu podane ampli wysiadają w stereo przy ampli CA Azur.Podejrzewam ze w KD też jeżeli chodzi o jakość dźwięku.Oczywiście w podobnej cenie.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Wszystko zależy od tego, którego Azura masz na myśli. Mimo, że Azur 540 gra ładnie, to nie sądzę, aby mógł się mierzyć z Denonem 3808 lub Onkyo 905. Nie ta półka.

Yamaha 361, to podstawowy model, a nie o takich tu mówimy.

Generalnie, przy takim wydatku bez odsłuchu się nie obędzie. Nie można kupować w ciemno.

ArtS :)

Kyle, 26 Mar 2008, 22:54

>AWS 303, 26 Mar 2008, 18:26

>

>>Ja ci polecam YAMAHA RX-V361

>>Słuchałem tego cuda w sklepie. Jak na 30 minut odsłuchu gra bardzo dobrze.

>

>Miałem RX-V350 - wybacz ale nie wierzę że 361 gra znacznie lepiej ... a 350 grała paskudnie. 361 ma

>najtańsze przetworniki, marny tor audio (spora długość toru analogowego co zwiększa przesłuchy

>między kanałami, zmniejsza dynamikę, rozdzielczość i zwiększa szumy - w modelach Digital Top Art

>jest to znacznie zminimalizowane), brak bi-amp, brak YPAO, słaby zasilacz (brak rezerwy prądowej).

No wiesz... Ja tego słuchałem w sklepie. Jak to w sklepie dość duży ruch. Szumów nie sprawdziłem, bo musiało by być cicho w sklepie. Nie dawałem też na max. gały Volume. Idealny odsłuch to nie był, ale w porównaniu do mojego sprzętu jest bardzo dobrze...

Nie pamiętam,który to model denona ale serii 3...zakupiony w tamtym roku za ponad 5kzł odpadł w stereo przy odsłuchach z ampli CA Azur 540.I to nie była tylko moja opinia.A różnica w cenie jest ogromna.

Wszystko zależy też jakiej muzy słuchamy bo Azur jest do spokojniejszej,a do szybkiego ciężkiego rocka się nie nadaje.Trzeba go tez słuchać głośno to zaczyna grać,więc w bloku też będzie problem.

Podstawa to jak napisałeś -odsłuchy przed zakupem.Z opiniami innych także warto się zapoznać.

ten twoj Azur jest kiepski pradowo dlatego nie gra cicho, zgadzam sie z opinia przedmowcy, mi osobiscie w ogole nie pasowal dzwiekowo, Harman w podobnej grupie cenowej bil go na glowe....

>ten twoj Azur jest kiepski pradowo

He,he chyba żartujesz.Pomyśl co piszesz albo to udokumentuj.Żaden z tu podanych ampli nie ma tak dobrego zasilacza.

Najpierw sami posłuchajcie,a potem się wypowiadajcie.

Wzmak jest tak skonstruowany że po podaniu większego sygnału pracuje z nominalnymi ustawieniami prądowymi.

Tu jest tak że im głośniej tym lepiej a nie jak na Yamahach,Onkyo itp im głośniej tym bardziej pierdzi.

Zasilacz jest na toroidzie ,średnica jego to prawie 15cm.

We wzmaku pracują tanzystory Sankena a nie jakieś kiepskie scalaki.

pozdro

Nie jesteś przyzwyczajony do normalnego brzmienia z tego ampli tylko do jazgotu z taniej Yamahy

nie wiem kolego z jakimi ty klockami miales doczynienia ale sam sobie troche zaprzeczasz, wzmak wydajny pradowo gra od samego poczatku i nie tylko wtedy jak zapoda sie głosnikom odpowiednie napiecie. Moje wczesniej posiadane Onkyo Integra tego nie mialo, zaczynalo dopiero grac od 10 w skali.

Powiedzmy sobie szczerze ze CA robi sredniej klasy wzmacniacze i ich brzmienie nie kazdemu odpowiada. Tak bylo w moim przypadku. Odsłuchiwalem 540 w stereo, bylo przecietnie, w KD znacznie gorzej, posluchaj kiedys dobrego Harmana albo Maranza czy Denona, ich kino brzmieniowo odpowiada mi najlepiej, pozdro

słuchałem wczoraj tych amplitunerów - co prawda w sklepie, ale największe wrażenie zrobiło onkyo 905 - niesamowite, poza tym największa spośród tu wszystkich moc, co jest istotne do właściwego wysterowania tychże JBL-ów, niestety do domu wypożyczyć nie chcieli nawet za kaucją, i o ile wiem w Białymstoku nigdzie nie wypożyczają...muszę się więc opierać na opiniach tu na forum wyrażanych i na własnym zdaniu, także póki co onkyo 905 rulez

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

He he, amplituner do znośnego wysterowania JBL-i studio? No to jak już napisano, to będzie musiało drogo kosztować, bardzo drogo... P.S Połączenie JBL z onkyo się nie sprawdza, będzie kiszka...

O wydajność prądową tego ampli to bym się najmniej martwił.Zasilacz ma akurat o niebo lepszy od Yamahy (mówimy o tej samej półce cenowej) i w podobnej cenie wymienionych tu ampli.

Yamaha to najgorsza porażka w stereo.Miałem wcześniej 457-kę.W kinie jakoś jeszcze grała,robiła przynajmniej dużo hałasu i dawała takie wrażenie.Nie mogłem z nią wytrzymać dłużej jak pół roku.Nieco lepsze są onkyo w tej cenie ale do stereo im daleko.

Jeszcze raz napiszę : niech każdy sobie odsłucha i wybierze ampli jakie mu odpowiada.

Mnie zależało bardzo na stereo a KD miało być dodatkiem.

I dlatego wszystkie ampli odpadły z kretesem.

Jeżeli bym myślał o ampli z innej firmy to ewentualnie H/K lub Marantza.Reszta to w stereo badziew.

Oczywiście to jest moje zdanie i wcale nie trzeba się z nim liczyć.

Jak zależy wam na pierdołach typu DSP,samokalibrację i sprzed plastikowy z małymi zasilaczami ,nafaszerowane niepotrzebną w tym wypadku elektroniką to bierzcie Yamahy,Onkyo itp.

pozdro

Zgadzam się z daru0105. CA 540R jest na tyle dobrym kawałkiem elektroniki, że nie jest dla niego problemem wysterowanie pary Studio 60 w stereo czy to plus CC-590 i ADP w 5.0. Trzeba go odkręcić, ale mimo to nie męczy przy głośnym odsłuchu.

yamaha 457 to praktycznie najnizsza polka posluchaj modelu 2700 wzwyż w kinie to inna bajka !

i to juz napewno nei tandeta !

swoja drogą do stereo ! tylko wzmacniacz do tego przystosowany i w tym miejsu polecam sony es 770 lub 590 potezne maszyny ktore napewnoe wysteruja te kolumny:)

a ampli zostaw do zabawy czyli do kina i nic ponizej yamahy 1700

onkyo to wlasnie typowa tandeta

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.