Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=9119121218&

Mysle, ze z ceny mozna by jeszcze cos zbic.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=9119121218&

Mysle, ze z ceny mozna by jeszcze cos zbic.

Raczej drogo jak na SH, do ceny dochodzi ryzyko związane z uszkodzeniem w czasie transportu.

U nas można je kupić za ~ 7,5k z gwarancją PL:

http://www.rtvmax.pl/go.live.php/PL-H3/sklep/SMjIyNA%3D%3D/contour-s-14.html?title=Contour%20S%201.4&ref=14

Raczej drogo jak na SH, do ceny dochodzi ryzyko związane z uszkodzeniem w czasie transportu.

U nas można je kupić za ~ 7,5k z gwarancją PL:

http://www.rtvmax.pl/go.live.php/PL-H3/sklep/SMjIyNA%3D%3D/contour-s-14.html?title=Contour%20S%201.4&ref=14

dobra cena! ktoś kupował u nich?

Emil znasz ten sklep?

Focal + Naim

dobra cena! ktoś kupował u nich?

Emil znasz ten sklep?

Dwóch kolegów kupiło tam pianocrafty, zupełnie bezproblemowo. Owszem, gwarancja w tym przypadku realizowana jest przez ten sklep a nie audioklan, ale cena była doskonała ~ 1400zł za e-410. Sprzęt był na pewno fabrycznie nowy.

Co do dynaudio, okres gwarancji sugeruje, że sprzęt pochodzi od polskiego dystrybutora - zadzwonić i dopytać się to żaden problem.

Ta cena to też raczej żadna rewelacja skoro za 8k można mieć te głośniki razem ze standami...

Edytowane przez EMiL

odradzam rtvmax- niska cena nie bierze sie znikad- przewaga sprzetu to refused i brak autoryzacji producenta...

czyli co skupują gdzie się da po europie towary pootwierane etc?

Dwóch kolegów kupiło tam pianocrafty, zupełnie bezproblemowo. Owszem, gwarancja w tym przypadku realizowana jest przez ten sklep a nie audioklan, ale cena była doskonała ~ 1400zł za e-410. Sprzęt był na pewno fabrycznie nowy.

Co do dynaudio, okres gwarancji sugeruje, że sprzęt pochodzi od polskiego dystrybutora - zadzwonić i dopytać się to żaden problem.

Ta cena to też raczej żadna rewelacja skoro za 8k można mieć te głośniki razem ze standami...

cena właśnie podskoczyła w nautiliusie na 11tys za 1.4 :)

Focal + Naim

cena właśnie podskoczyła w nautiliusie na 11tys za 1.4 :)

Jeżeli planujesz zakupy to bym się na Twoim miejscu śpieszył:)

Evidence master jedynie 350k lub 420k w lakierze fortepianowym, przy takiej cenie rzeczywiście mieli budżet na cewki taśmowe;)

Mam pytanie do kolegów.

Planuję wymianę DM 2/6 na DM 2/7 (średnio-niskotonowy w 2/6 trochę momentami za mały w 16 m2).

Wypożyczyłem na kilka godzin z salonu 2/7 i czasem (przy kilku utworach) góra pasma syczała i szeleściła (grały u nich kilka godzin od 9-ciu miesięcy), czego nie pamiętam w nowych 2/6.

Z tego co wiem, to wysokotonowce w obydwu modelach są takie same i nie wiem, czy to wina danego egzemplarza 2/7, czy jednak na początku w 2/6 też tak było (styczeń 2011), ale w mniejszym stopniu i mniej na to zwróciłem uwagę.

Co na temat początkowych wysokich tonów mogą powiedzieć właściciele (i nie tylko) DM 2/7 ?

pozdrawiam

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Moim zdaniem jak syczy w Twoim zestawieniu to wygrzewanie tego nie zmieni.

Focusy 140 w dobrej cenie:

http://allegro.pl/dynaudio-focus-140-rosewood-od-1zl-i1807365391.html

Edytowane przez EMiL

Whiter!

Ja mogę Ci dzisiaj już powiedzieć, że przećwiczyłem Dm 2/6 i Dm 2/7 na Creeku Evo i mam te same doświadczenia co Twoje. Oba zestawy grały u mnie ponad tydzień. Nie było na górze w 2/7 żadnych ostrości, bo to chyba w Dynaudio niemożliwe, ale góra zdecydowanie była jaśniejsza. Ale chyba przez to kolumny pokazywały więcej szczegółów i były bardziej przestrzenne. Sam się zastanawiałem czy te pierwsze, mimo zapewnień sprzedawcy, były jednak już grane. Ponoć nie były. No ale teraz już chyba można powiedzieć, że kolumny tej serii to nie ten sam dźwięk, tylko o innej skali.

Moim zdaniem jak syczy w Twoim zestawieniu to wygrzewanie tego nie zmieni.

Focusy 140 w dobrej cenie:

http://allegro.pl/dynaudio-focus-140-rosewood-od-1zl-i1807365391.html

Piękna cena.

Piękna cena.

Cena dobra, chyba i w Polsce zaczyna być widoczny kryzys - focusy 140 przeważnie sprzedawały się na wyższą cenę.

Ps. Gdyby ktoś szukał wzmaka do dynek to w ogłoszeniach pojawił się roksan caspian M1 85 watt.

Witam serdecznie wszystkich miłośników dynaudio i zwracam się z prośbą o pomoc ;)

Rozważam zakup dynaudio DM 3/7 (monitory raczej odpadają), moje pomieszczenie to 21m (około 4x5m), ustawienie na krótszej ścianie, dosyć dobra akustyka. Elektronika to tymczasowo Yamaha A-S700 oraz CD-S700 (za kilka miesięcy planowany upgrade). Preferencje muzyczne to soft rock, pop, trochę elektroniki (Jean Michel Jarre), soul, trochę symfoniki. Wyczytałem iż seria DM jest mniej prądożerna i mniej wymagająca w stosunku do elektroniki. I tu mam pytanie czy A-S700 uciągnie Dynki DM 3/7 ? Ponoć DM 3/7 mają te same przetworniki co Focusy 220- a te uchodzą za trudne do napędzenia..

Czy duża różnica w brzmieniu dzieli model focus 220 od DM 3/7 ? Są teraz na Allegro focusy 220 w cenie 4500zł(więc cena nowych DM). Czy warto zainwestować w focusy?

Dziękuję serdecznie za wszystkie podpowiedzi i wskazówki.

Witam serdecznie wszystkich miłośników dynaudio i zwracam się z prośbą o pomoc ;)

Rozważam zakup dynaudio DM 3/7 (monitory raczej odpadają), moje pomieszczenie to 21m (około 4x5m), ustawienie na krótszej ścianie, dosyć dobra akustyka. Elektronika to tymczasowo Yamaha A-S700 oraz CD-S700 (za kilka miesięcy planowany upgrade). Preferencje muzyczne to soft rock, pop, trochę elektroniki (Jean Michel Jarre), soul, trochę symfoniki. Wyczytałem iż seria DM jest mniej prądożerna i mniej wymagająca w stosunku do elektroniki. I tu mam pytanie czy A-S700 uciągnie Dynki DM 3/7 ? Ponoć DM 3/7 mają te same przetworniki co Focusy 220- a te uchodzą za trudne do napędzenia..

Czy duża różnica w brzmieniu dzieli model focus 220 od DM 3/7 ? Są teraz na Allegro focusy 220 w cenie 4500zł(więc cena nowych DM). Czy warto zainwestować w focusy?

Dziękuję serdecznie za wszystkie podpowiedzi i wskazówki.

Przetworniki w dm 3/7 a focus 220 nie są tej samej klasy. Myślę, że dm 3/7 będą łatwiejsze do napędzenia ale jeśli myślisz o późniejszej wymianie wzmacniacza to osobiście brałbym focus 220. ;)

Slyszalem Focusy 220 i dm 3/7 bezposrednio i focusy jak dla mnie graly o klase lepiej, wiekszy bass ,srednica i super prezycja jak na moje ucho.

Jak dla mnie Dm troche smucily , nie chcialo mi sie ich sluchac poprostu nudne

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Slyszalem Focusy 220 i dm 3/7 bezposrednio i focusy jak dla mnie graly o klase lepiej, wiekszy bass ,srednica i super prezycja jak na moje ucho.

Jak dla mnie Dm troche smucily , nie chcialo mi sie ich sluchac poprostu nudne

do jasnych wzmaków lepsze są dm , moim zdaniem seria dm ma bardzo dobrą relację ceny do brzmienia, wykończenie nie rzuca na kolana

Focal + Naim

SLuchalem te kolumny z wzacniaczami creek evo 2 i destiny .Moze z innymi wypadly by inaczej :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Chodz moge przyznac ze dm graly bardzo neutralnie w focusach jednack odczulem podbicie na bassie moze dlatego mi noga chodzila w rytm muzyki .

W kinie sprawdzalem o niebo lepsze od rx8 , nie wiem jak to jest ale te dynki podaja wiecej informacji niz Monitor audio.

Sprawdze jak w stereo z audyssey , napisze wieczorem co i jak

Edytowane przez anxion

co do stereo to nie ma co porownywac Ampli do wzmacniacza stereo , juz kiedys to robilem z MA. Ampli do kina to niech bedzie do kina , ale napisze szczegolowo jaka jest roznica jutro .

Pozdrawiam

Wypożyczyłem na kilka godzin z salonu 2/7 i czasem (przy kilku utworach) góra pasma syczała i szeleściła (grały u nich kilka godzin od 9-ciu miesięcy), czego nie pamiętam w nowych 2/6.

Nowe 2/7 maja dużo góry, ale u mnie po około 2 miesiącach zniknęła, a teraz jest gładka i w sam raz.

Dziękuję serdecznie za rzeczowe odpowiedzi i zwracam się z kolejnym pytaniem.

Wpadły mi w oko Dynaudio Contour 1.8 MkII.

Czy ktoś orientuje się, jak ich dźwięk ma się do Focusów 220? Ponoć przetworniki te same tylko zwrotki inne..

Czy obie kolumny prezentują ten sam poziom dźwięku? Jakie są największe różnice pomiędzy nimi? Którymi z nich warto się bardziej zainteresować? (oczywiście w obu przypadkach mowa o używkach w podobnej cenie)

Witam!

Po poszukiwaniach dość długich, które opisywałem w inym wątku pora wreszcie na pokazanie ..owoców. Przesłuchałem kilka końcówek mocy zarówno lampowych jak tranzystorowych, aby znaleść takie brzmienie które będzie mi odpowiadać i stanowić synergie z moimi Dynaudio i odtwarzaczem CD.Kropką nad... było znalezienie ciekawych kabli, chociaz z poprzednich SW Crescendo byłem kilka lat bardzo zadowolony. Ale po kilku miesiącach dzięki uprzejmosci kolegi audioofila Wlodka znalazłem set kabli który bardzo mi odpowiada i doprowadził system do nowych kresów mozliwości.Są to chyba mało znane w Polsce amerykańskie kable Crystal Clear Audio. Są "pieruńsko " szybkie co nie dziwi będąc srebnymi kablami, ale ich otwartość , precyzja, doskonałe wysokie ( te wszystkie dzwonki, blachy.. super ) Ale super jest tez kontrola basu. W moim systemie wreszcie , co przyznaje koledze Modrzewiowi, C2 grają z rozmachem, dynamiką, precyzją. Co ciekawe nowa elektronika powoduje że kolumny grają najlepiej szeroko rozstawione i... stosunkowo blisko sciany tylniej ( albo gra tu rolę moc wzmacniacza, charakter kabli , albo rzeczywiscie ten system DDC, w każdym razie wreszcie potęga i rozmach, a bas ani na moment się nie wzbudza. Co ciekawe Krell i Dynaudio powodują ,że barwa jest lekko ocieplona i przyjemna w dłuższym odsłuchu, a moja płytoteka w ciągu ostatnich kilku miesięcy mocno się podwoiła. A ha zapomniał bym o jeszcze jednym nowym elemencie systemu, jaki jest...zresztą ocencie sami.Pozdrawiam Krzysiek

A zdjęcia nie weszły , to jeszcze razpost-17028-0-85969700-1316363198_thumb.jpgpost-17028-0-73087500-1316363219_thumb.jpgpost-17028-0-17668100-1316363239_thumb.jpgpost-17028-0-94162000-1316363256_thumb.jpg

Witam kolegów

Interesuje mnie połączenie dynek DM 2/7 z Creek Evo2 (cd+amp)i nie tylko :).

Być może gdzieś ktoś już o tym pisał, ale ciężko się przekopać, chociażby przez 33 strony tego wątku :)

Mam aktualnie zestaw stereo Cambridge Audio 540a v.2 + 540c v.2 + DM 2/7 spięte Furutech U-2T i Furutech FA-220.

Do niedawna były DM 2/6, ale brakowało mi basu (15m2). Po zmianie na 2/7 przybyło mi nie tylko basu, naprawdę duża różnica na plus pod każdym względem.

Teraz powoli przymierzam się do zmiany cd+integra.

W grę wchodzi NAD c356+c565, music hall 35.2, rotel 06 i creek evo2 - moja poprzeczka cenowa.

I bardzo ciekaw jestem opinii ludzi, ktorzy słyszeli jedno z powyższych zestawień.

P.S. Muzyka to jazz, klasyka, spokojny rock, czasem jakiś pop.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam

Tomek

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.