Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam zamiar zakupić monitory Dynaudio z serii DM. Słuchałem modelu 2/6 i bardzo przypadło mi do gustu ich granie. Już praktycznie byłem zdecydowany na zakup, ale w internecie wyszukałem, że w tej samej cenie mogę mieć model wyższy, czyli 2/7. Niestety nie mam możliwości ich odsłuchania, ponieważ nie ma ich w żadnym salonie w pobliżu mojego miejsca zamieszkania. Pytanie więc, czy korzystniej będzie wziąć 2/7? Czy grają one lepiej niż 2/6? Dodam, że kolumny mają grać w pokoju ok. 12m2 i z elektroniką Harman/Kardon HK i HD 970.

Pozdrawiam.

do Piotr83: sluchalem w paru miejscach tego i3.3, sporo lepszy od tego i-5, niestety nie sluchalem go u siebie w domu, ale cena faktycznie troche przesadzona?

pozdro

rs

Jesli mówimy o tym samym i-5 z allegro to miałem go okazje słuchać tydzień temu ze sprzedawanymi przez gościa monitorkami Tag Mclarena.

Razem zagrało fantastycznie. Jesli ktoś ma kase to cały zestaw jest miodzio, a i wyglądem te monitorki z tym księżycem się komponują.

Polecam, do gościa mozna sie wybrać na odsłuch i przy okazji pasć plackiem w bazylice ... Licheń Stary.

Pozdro

w samym Licheniu jest ten sprzęt?

mam zamiar zakupić monitory Dynaudio z serii DM. Słuchałem modelu 2/6 i bardzo przypadło mi do gustu ich granie. Już praktycznie byłem zdecydowany na zakup, ale w internecie wyszukałem, że w tej samej cenie mogę mieć model wyższy, czyli 2/7.

Dm2/7 to nie jest model wyzszy w stosunku do DM 2/6 ale rownorzedny, tyle ze przeznaczony do wiekszego pomieszczenia. 12 m2 to nie jest duzo i wazalbym z tym bo w przypadku Dynaudio niedostosowanie wielkosci kolumn do gabarytow pomieszczenia moze miec skutki odwrotne od oczekiwanych.

Witam,

mam zamiar zakupić monitory Dynaudio z serii DM...Pytanie więc, czy korzystniej będzie wziąć 2/7? Czy grają one lepiej niż 2/6? Dodam, że kolumny mają grać w pokoju ok. 12m2 i z elektroniką Harman/Kardon HK i HD 970.

Pozdrawiam.

Do 12m2 tylko DM 2/6 - DM 2/7 żeby rozwinęły skrzydła potrzebują większej przestrzeni.

do Piotr83: sluchalem w paru miejscach tego i3.3, sporo lepszy od tego i-5, niestety nie sluchalem go u siebie w domu, ale cena faktycznie troche przesadzona?

pozdro

rs

Serio i3.3 jest lepszy? Ten model jest młodszy, ale wygląda na niższą półkę względem i-5.

oczywiscie pytanie dotyczy i-5 bo tego tylko mialem u siebie??

z dyniami s1.4 to bylo trudne do uchwycenia, bo one sa specyficzne jak dla mnie, graja inaczej niz inne dynki(wg mnie),i przy nich np.focus 140 jest bardzo jasny sam w sobie. moge tylko powiedziec,ze calosc przekazu byla na wysokim poziomie(dla tego przedzialu).

mam pewne odniesienie,bo w tym samym czasie mialem koncowke rogue audio stereo 90(100watt z kt88),ktora podlaczalem przez pre w simie, gralo to sporo gorzej,niz z samego sima-a przeciez ma tylko 70watt? contoury byly jakby uspione,mimo duzej mocy rogue.ciekaw jestem ,jakby tego sima porownac do integr krelli serii 300/400?

pozdro

rs

mialem koncowke rogue audio stereo 90(100watt z kt88

Miałem na odsłuchu Rogue i wiem,że integra na lampach EL34 grała dużo lepiej,niż ta na KT88.Pełniejszym dźwiękiem i nasyconą średnicą i może to wina aplikacji albo samej KT88?

Czytałem, że moony przy krell 300/400 to nie są takie suchotniki na średnicy. W recenzjach moon'ów podkreślana jest zawsze jakość wysokich tonów.

Wpadnij do mnie emil na kawkę i sam ocenisz czy 400xi to suchotnik na średnicy... z Dynaudio? Nigdy! A słuchałem go z C1, Focus 160 i z Audience 50... Krell jest po prostu realistyczny na średnicy... ale potrzebuje dobrego źrodła i kabli, które są muzykalne...

Wpadnij do mnie emil na kawkę i sam ocenisz czy 400xi to suchotnik na średnicy... z Dynaudio? Nigdy! A słuchałem go z C1, Focus 160 i z Audience 50... Krell jest po prostu realistyczny na średnicy... ale potrzebuje dobrego źrodła i kabli, które są muzykalne...

czyli kable muzykalne zamulające ;)

Focal + Naim

Dobra cena to by była na X16. Ale czy 52SE za 2400 to taka okazja? Kilka razy poniżej 2 były.

Chociaż te ostatnio widziane to chyba nie SE były ...

Edytowane przez whiter1

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Bądź trochę poważniejszy i nie pisz o jakiś różnych klasach, skoro nawet cenę (najważniejsze kryterium klasowości) 52se i x16 miały praktycznie taką samą.

A tak w ogóle to grają konkretne zestawienia.

oczywiście że grają konkretne zestawienia http://www.highfidelity.pl/artykuly/0510/dynaudio.html

same przetworniki pochodzą z serii contour i te głośniki zostały bardzo dobrze przyjęte przez rynek

sam najlepiej o tym powinieneś wiedzieć :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Nawet nie wiedziałem, ze te 52SE takie lekkie - 7,2 kg ?

I niższe, węższe ,płytsze od F140, F160, X16 i DM2/7.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

oczywiście że grają konkretne zestawienia http://www.highfidelity.pl/artykuly/0510/dynaudio.html

same przetworniki pochodzą z serii contour i te głośniki zostały bardzo dobrze przyjęte przez rynek

sam najlepiej o tym powinieneś wiedzieć :)

Tak, były dobrze przyjęte, tylko że to były inne czasy. Dynaudio nie stosowało esoteców w bardziej przystępnych cenowo seriach. Gdy 52se wchodziły na rynek nawet nie było jeszcze serii focus. Rozwarstwienie oferty było dużo większe niż teraz i wkład głośnikowy rzeczywiście robił wrażenie na tle ówczesnej oferty.

Co nie zmienia faktu, że 52se są grzechu warte:)

...

Co nie zmienia faktu, że 52se są grzechu warte:)

Jako, że nie słyszałem 52SE, powiedz, jak duży grzech wchodzi w grę :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.