Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to może się skończyć, na F260. W tym pomieszczeniu i przy tego rodzaju muzyce są to bardzo zacne paczki. Uważam, że wiele dróg OK. ale jak budżet jest większy. Przy tym budżecie dwie drogi to dla mnie optymalny układ. Zmiana DM 3/7 na F260 jest bardzo bezpieczna. Jak w systemie ładnie grają DM-y to F też zagrają...tylko ładniej. Przy zachowanym charakterze brzmienia dostajemy to coś czego akurat mi brakowało, więcej szczegółów, więcej precyzji w rysowaniu instrumentów (małe składy jazzowe, wokale). Jest też większa scena, a przy wydajnym dobrze zbudowanym wzmacniaczu dostajemy piękną holografię. Można się oczywiście czepiać, że góra nie tak piękna jak w kolumnach z esotarem2. Mimo sporej dopłaty do DM to jednak nadal dość rozsądne pieniądze za takie głośniki, zwłaszcza teraz gdy już ich nie produkują, a trafiają się nówki.

Jak dla mnie to może się skończyć, na F260. W tym pomieszczeniu i przy tego rodzaju muzyce są to bardzo zacne paczki. Uważam, że wiele dróg OK. ale jak budżet jest większy. Przy tym budżecie dwie drogi to dla mnie optymalny układ. Zmiana DM 3/7 na F260 jest bardzo bezpieczna. Jak w systemie ładnie grają DM-y to F też zagrają...tylko ładniej. Przy zachowanym charakterze brzmienia dostajemy to coś czego akurat mi brakowało, więcej szczegółów, więcej precyzji w rysowaniu instrumentów (małe składy jazzowe, wokale). Jest też większa scena, a przy wydajnym dobrze zbudowanym wzmacniaczu dostajemy piękną holografię. Można się oczywiście czepiać, że góra nie tak piękna jak w kolumnach z esotarem2. Mimo sporej dopłaty do DM to jednak nadal dość rozsądne pieniądze za takie głośniki, zwłaszcza teraz gdy już ich nie produkują, a trafiają się nówki.

Dziękuję.

A porównywałeś kiedyś F260 do Contour S 1.4?

Ciekawe pytanie, zwlaszcza jak sie widzi te S1.4 w fajnej cenie na alle... I wszystko byloby pieknie, ladnie, zeby nie to, iz potem zapewne bez czegos w stylu V80 sie nie obejdzie, a gdzie jeszcze zrodlo do tego. Chyba, ze sie myle, to mnie poprawcie.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Fajna cena to jest taka sama :) tylko że nie za „jak nowe”, tylko za nowe, za pare, w sklepie, nie w polsce :)

Dla mnie to od tej ceny dopiero powinno sie licytować cene. Skąd taka przebitka w Pl, marża? Przyglądając sie na rynek krajowy myśle że to nie wróży nic dobrego. Ceny zwalające z nóg. Już któryś raz z kolei widze różnice cenową prawie 10K. Ehh, szkoda gadać....

Edytowane przez Marek K.

Popraw orta bo ten akurat mocno razi, zwlaszcza w tym Klubie. I napisz, jak mozesz, gdzie nowki sprzedaja tak tanio, moze ktos sie ucieszy i kupi.

Nie, jedynie do S25, ale u mnie nie zagrały optymalnie.

Jednak unikałbym porównywania monitorów do podłogowych, to inne granie.

S25 to pewnie wyjątek, który potwierdza regułę:)

Co powiecie o stanie tego głosnika, zwłaszcza wysokotonowego? Czy to jest ok? Mam możliwość nabycia za 4200zł para. Dynaudio Contour 3.0

dyn30.jpg

Edytowane przez domdre35

Włącz, posłuchaj ulubionych kawałków jak jest ok to najprawdopodobniej nie ma się czym przejmować.

Te kopułki tak mają, dotkniesz palcem i wgniot.

Najgorsze są te najmniejsze paluszki.

Niegdyś mało z kanapy nie spadłem jak siostrzeniec w 52SE swego palucha w nie wetknął.

Swoją drogą dzieci są chyba bardziej wyczulone na wysokie częstotliwości bo wepchnął centralnie przez maskownicę.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

ok. to to nie jest bo ewidentnie ten wysokotonowy jest potyrany i potem widać były jakieś zabiegi na tym głośniczku wykonywane a jak się poczyta na forum o jakichś "żelazkach, suszarkach, odkurzaczach itp." co to ludzie stosują to osobiście ja już bym tego nie chciał

No właśnie to nie jest zwykłe wgniecenie, tylko coś innego, a na tyle się nie znam, żeby ocenić.

Pewnie nie obejdzie się bez sprawdzenia na miejscu, ale musze po nie jechać do Niemiec, i nie wiem czy warto :-)

wygląda jak "domowa" obróbka cieplna

i chyba wiele razy ktoś wykręcał i wkręcał głośniki

Edytowane przez Adam 38

Wyglada na klejenie, moze byla wgniotka, pozniej niejedna proba ratowania sytuacji roznymi metodami i na koncu trzeba bylo kleic rozerwany material kopulki. Ja bym tego nie bral, jesli trzebaby bylo daleko jechac zeby posluchac to tez by mi sie raczej nie chcialo :)

Hegel H80 | Chord Hugo 2 | Dynaudio Excite X14

Dziękuję Panowie za wsparcie. Szczerze to wolę dopłacić niż kupić coś w kiepskim stanie po dobrej cenie. Jeszcze raz dziękuję osobom zaangażowanym za pomoc!

Co powiecie o stanie tego głosnika, zwłaszcza wysokotonowego? Czy to jest ok? Mam możliwość nabycia za 4200zł para. Dynaudio Contour 3.0

Nie ma się czym przejmować.Miałem podobne wgniecenia i ani na słuch ,ani pomiarami nie było róznicy...

Szukam wzmacniacza do Focusów 110. Mam jeden typ ale niestety jest poza moim zasięgiem finansowym. Alternatywnie rozważam zakup Roksana Caspian MK1 lub Moon 220i. Chcę umówić się na odsłuchy ale zanim to nastąpi chętnie poczytam coś o takim zestawieniu. Wszelkie opinie mile widziane.

Jaki?

może warto o nim pomyśleć z rynku S/H....

Myślę, ale to nie pomaga, nie ma go praktyczne na rynku S/H. Rozglądam się za nim prawie od pół roku...

W tym budżecie polecam Music Hall A35.2, trochę drożej Heed Obelisk i Rotel A14. Wszystkie fajnie grają z Dynkami.

Rotela słuchałem a właściwie Rotele, nie spodobały mi się. "Trochę drożej" to już mój budżet x2 czyli poza budżetem, niestety. Ale dzięki za typy.

Cześć,

Pisałem NIE, a teraz TAK, ale do rzeczy ....

Kiedy podjąłem decyzje o wymianie swojego prawie 20 letniego sprzętu postanowiłem wymienić cd oraz kolumny i tak mam MF M3scd i Excite X18. To wszystko napędza MF E11. Nie miałem w planie wymiany E11 gdyż wydawało mi się, że jest to sprzęt na wieki. Nadarzyła się okazja pożyczenia od kumpla denona pma1600ne i trochę go posłuchałem. Po oddaniu tego sprzętu doszło do mnie, że E11 ma braki, a to na wysokich, a to na przestrzeni, czy na basie.

Doradźcie proszę czym zastąpić E11. Czego posłuchać?

Słucham głównie popu, jazu, dużo pianina, muzyki filmowej, ale nie gardzę również rock-iem, czy jakimś fajnym trance.

Pozdrawiam

d

Dzięki za propozycje. Wstępnie pomyślałem o MF3si lub MF5si

Zacznij od MF5si ma większą moc

Do dynaudio tego nigdy nie za wiele ☺

M3si może trochę za słabe byc

Szukam wzmacniacza do Focusów 110. . . Alternatywnie rozważam zakup Roksana Caspian MK1 lub Moon 220i.

A na temat tych dwóch "wynalazków", ktoś, coś ??

W tym budżecie polecam Music Hall A35.2

A takiego ma ktoś blisko mnie, może uda się go posłuchać.

Myślę

ale dalej nie wiadomo o czym...

dużo pianina,

nie słuchaj pianina - bo to instrument domowy, do ćwiczenia.... słuchaj nagrań Fortepianu - najlepiej dobrego, dobrze przygotowanego, w sali o dobrej akustycei nagranego sensownie...

czym zastąpić E11.

to świetny wzmacniacz, ale jego sygnatura brzmieniowa niekoniecznie pasuje do Dynek...

szukałbym czegoś przede wszystkim o dużej wydajności prądowej - nie mylić z papierową "mocą"

Cyrusek 8-2 DAC, moim zdaniem idealnie pod charakter brzmienia X18.

Zacznij od MF5si ma większą moc

Do dynaudio tego nigdy nie za wiele ☺

M3si może trochę za słabe byc

ale dalej nie wiadomo o czym...

nie słuchaj pianina - bo to instrument domowy, do ćwiczenia.... słuchaj nagrań Fortepianu - najlepiej dobrego, dobrze przygotowanego, w sali o dobrej akustycei nagranego sensownie...

to świetny wzmacniacz, ale jego sygnatura brzmieniowa niekoniecznie pasuje do Dynek...

szukałbym czegoś przede wszystkim o dużej wydajności prądowej - nie mylić z papierową "mocą"

Czy Atoll IN200SE jest również dobry do rozważenia w przypadku X18?

Dynie x18 graja ocieplonym brzmieniem, in200se tez, lipa bedzie ale kto co lubi. No i po co Ci krzywdzic Dynie tak mocno porobionym i dalekim od neutralnosci graniem ale posluchaj. Moim zdaniem to zly kierunek.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.