Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.11.2022 o 10:52, mcemsi napisał:

Jak zaraz po zakupie leciutko co prawda ale przygniotłem kopułke tweetera w S25 to prawie zawał. Ale 2-3 delikatne wciśnięcia i sie wyrównała. Jedwab jest tu bardziej wybaczający niz np. aluminium.

Wtedy padła decyzja aby poszukać takich protektorów. Pisałem do Dynaudio a ci odesłali do polskiego oddziału a polski oddział do działu Pro Dynaudio. Napisałem , powiedzieli że mogą spróbowac sprowadzić i koszt szacunkowo 100PLN, po jakimś dobrym miesiącu odezwali się sami że protektory przyszły i czy jestem nadal zainteresowany. A najlepsze że koszt spadł do 50PLN wraz z wliczoną wysyłką.

DSC_4756.jpg

Z chęcią bym takie coś kupił do swoich s25. Gdzie i jak można to zakupić ?

Szczerze mówiąc przy tych cenach głośników każdy wysokotonowy powinien mieć jakieś stałe zabezpieczenie np siateczką stalową czy innym patentem (jak w przypadku ribbonów) To przecież żaden koszt 

https://triplex-service.de/en/   Trzeba zapytać o tą część (Tripod Tweeter Dynaudio), wtedy przyślą ofertę. Koszt z wysyłką 55 Eur.

2 godziny temu, janosikowy napisał:

https://triplex-service.de/en/   Trzeba zapytać o tą część (Tripod Tweeter Dynaudio), wtedy przyślą ofertę. Koszt z wysyłką 55 Eur.

Dzięki. Wysłałem wiadomość. A jak z płatnością?

• 2 tygodnie później...

Serwus,

Panowie pytanie, czy ze względu na wiek należy się obawiać ferrofluidu w przetwornikach Esotec?
Kolumny np Contour S1,4/3,4 itd

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

49 minut temu, Tajitsu napisał:

Serwus,

Panowie pytanie, czy ze względu na wiek należy się obawiać ferrofluidu w przetwornikach Esotec?

Przy wiekowych kolumnach bardziej bym się martwił o to z jakimi poziomami graly. Nie o ferrofluid.

@EMiL tego to się raczej nigdy nie dowiemy… a wracając do ferrofluidu, bo to mnie martwi… Usuwać, uzupełniać czy omijać i szukać czegoś z neodymem?

*bez ferrufloidu

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 minuty temu, Tajitsu napisał:

@EMiL tego to się raczej nigdy nie dowiemy… a wracając do ferrofluidu, bo to mnie martwi… Usuwać, uzupełniać czy omijać i szukać czegoś z neodymem?

Miałeś kiedyś kolumny po regeneracji tweeterów - wymiana ff. Grały nierówno 😑

Pytanie czy zasycha jak w BW

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

(…)

Pytanie czy zasycha jak w BW

O to to właśnie mnie nurtuje…

12 godzin temu, Tajitsu napisał:

*bez ferrufloidu

To mogą być 20 letnie kolumny, martwić się można również o zawieszenia. Nie tylko ferrofluid może być problemem;)

W dniu 3.12.2022 o 10:20, EMiL napisał:

To mogą być 20 letnie kolumny, martwić się można również o zawieszenia. Nie tylko ferrofluid może być problemem;)

Niestety, wiele niewiadomych…

Po tylu latach ciężko o dowód zakupu i jasne stwierdzenie z którego roku pochodzi dany komplet.
Gdyby tak trafić 10cio letnie, hmmm byłoby bajlando.

45 minut temu, Tajitsu napisał:

Niestety, wiele niewiadomych…

Po tylu latach ciężko o dowód zakupu i jasne stwierdzenie z którego roku pochodzi dany komplet.
Gdyby tak trafić 10cio letnie, hmmm byłoby bajlando.

O wiele ciekawszym zakupem byłyby c2.

11 minut temu, Cameyo napisał:

Taka obserwacja - bez Gaia Dyńki są skręcone w kierunku słuchacza. Po założeniu bez skrętu.

Racja , nie zauważyłem.

4 godziny temu, EMiL napisał:

O wiele ciekawszym zakupem byłyby c2.

Niestety nie ten budżet 😏 i pomieszczenie zbyt małe 😖

@EMiL metraż nie pozwala na s3,4 lub c2. Najlepszym rozwiązaniem byłyby s1,4 lub c1 no ale budżet…

Pisząc:

W dniu 2.12.2022 o 20:42, Tajitsu napisał:

Serwus,

Chciałem w swoim pytaniu zawrzeć możliwie najszerszą grupę Odbiorców mogących pomóc/wyjaśnić jak to jest z tym Ferrofluidem po upływie lat…

No ale ceny są jakie są, lata lecą i w sumie już nie wiem czy pchać się w Dynki… wiem, że nic nie wiem…

18 minut temu, EMiL napisał:

(…)

Kontakt przez PW.

Poszło.

30 minut temu, Tajitsu napisał:

Poszło.

Odpuszczam 160tki.

Pisać do @EMiL ja nie jestem już zainteresowany i nie będę wchodzić w drogę 😀😉

Pozdrawiam,

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

Odpuszczam 160tki.

A 220? Fajne są na Olx za 4k, sam bym sobie kupił żeby pomieć choć chwilę u siebie 😊 tylko ze kolor niezbyt dla WAŻ 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

A 220? Fajne są na Olx za 4k (…)

Widziałem je, kolor bardzo mi sie podoba w przeciwieństwie do piano black (🤮) ale te 220stki są starsze i większe i ciut mnie zastanawia nawała basu z dwóch 17stek… poza tym cena za stare klamoty…

Aaa zresztą olać to wszystko, sprzedać wzmacniacz i jebnąć tym audio… 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.