Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

...moje srebrzone niepozorne, bardziej konkurencyjne i to zdecydowanie....

Arek miałem twoje kabelki i w porównaniu z Windem poległy...tez zdecydowanie.

Caspiana kiedyś wymienię na jakiegoś passa czy mbl, przy obecnym zestawie nie odczuwam takiej potrzeby.

Powiedz ale tak szczerze,dlaczego na Passa?Akurat?Miałem Passa XA-60.5(monobloki)ma teraz kolega,który kupił je ode mnie.

Coś cie urzeka w tej firmie?Coś konkretnego?MBL i Pass to ciepłe granie,może to złe określenie,powiedziałbym raczej analogowe.

Podobny sposób prezentacji posiada właśnie MF i EC.Co do Roksana to mnie raczej nie pociągał i nie pociąga z innych względów,zupełnie

innych niż audiofilskie.Nie chce zaostrzać sporów bo to nie potrzebne.

Wyświetl postUżytkownik mikson dnia 06.01.2012 - 14:21 napisał Caspiana kiedyś wymienię na jakiegoś passa czy mbl, przy obecnym zestawie nie odczuwam takiej potrzeby.

Źródło: http://www.audiostereo.pl/klub-milosnikow-dynaudio_41368.html/page__st__2430__gopid__2363881#entry2363881

Copyright © Audiostereo.pl

ale to nie ja pisałem :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

osobiście słuchałem mf starsze wzmaki i grały ciepło i luźno na dole miło ale nie uniwersalnie czy w zrównoważony sposób , nie chcę uogólniać ale caspian gra z większym powerem i energetycznie zachowując dobrą spójność zakresów dynamikę kontrolę barwę a przy tym gładkość a to pożądana cecha i rzadko spotykana w tym przedziale cenowym,

Mam akurat MF E100 to stary wzmak,ze starszym sposobem brzmienia-tak myśle i nie gra tak jak piszesz.Gra gładko(może ciut za jasno)płynnie z dobrą rozdzielczością i właśnie energetycznie z powerem z dobrym wykopem na dole.Sam jestem zdziwiony,że za takie pieniądze może wzmak tak zagrać.Zawsze należy pamiętać,że to nie gra sam wzmak a cały system a my popełniamy grzech pierworodny oceniając urzadzenia z osobna.

Sorki mikson zacytowałem EMiLA z twojego cytatu.

Oczywiście pytanie dotyczy EMiLA.

przepraszam was za zamieszanie z tym MF:)- na odprezenie polecam butelke whiski i zapuszczenie muzyczki z naszych "najlepszych" sprzetUF;d

pozdr

Ja swój limit na whiski już wykorzystałem.Ale dzięki za zaproszenie,choćby wirtualne.

dokładnie tak :)

więc napiszę krótko u mnie 4tc poległ przy windzie,

teraz pojawiło się mięsko na dole głębszy bas tu największa różnica

szybkość ta sama ale ciut grubszą kreską kreśli bas dla mnie miło nie ma suchości tego chyba mi jednak brakowało w kablu :)

, średnica bliżej delikatniej podana bardziej intyma góra podobna

minimalnie lepsza w windzie w rozdzielczości , vdh jest równy w całym paśmie a 4tc lekko gdzieś wycofuje średnicę tak mi się wydaje,

fajny kabel ogólnie , w zasadzie naturalny po lekko ciepłej stronie dodaje masy ale nie kosztem jakości grania

nie jest najbardziej rozbudowany w detalach i powietrzu ale nie robi tego na siłę choć w tej cenie jest i tak w czołówce,, scena ma szerokość i głębokość

raczej zrelaksowany niż nerwowy ale nie zamula jak to się przywykło mówić o kablach vdh :)

Focal + Naim

No właśnie...stereotypy.Gdzieś słyszałem,że....

To rozjaśnienie może powodować CD Helios3 pożyczony od znajomego.Jutro porównam na innym Cedeku.

Powiedz ale tak szczerze,dlaczego na Passa?Akurat?Miałem Passa XA-60.5(monobloki)ma teraz kolega,który kupił je ode mnie.

Coś cie urzeka w tej firmie?Coś konkretnego?MBL i Pass to ciepłe granie,może to złe określenie,powiedziałbym raczej analogowe.

Podobny sposób prezentacji posiada właśnie MF i EC.Co do Roksana to mnie raczej nie pociągał i nie pociąga z innych względów,zupełnie

innych niż audiofilskie.Nie chce zaostrzać sporów bo to nie potrzebne.

Gdy miałem okazję gościć właściciela audioneta u siebie i zacząłem mówić co mi się nie podoba w tym graniu zasugerował właśnie integrę MBL, z kolei Passa bardzo szanuję za wkład w rozwój DIY. Jak widzisz nie ma za tym głębszych przemyśleń. Musicala też bym przygarnął - np a308 lub a1008. Caspian dla mnie też jest ciepły:)

Pewnie nie podobało ci się w Audionecie to co i mnie.Miałem Audioneta monobloki,grały do bani-suchotniki-zamieniłem szczęśliwie na EC AW 180

z ogromną ulgą...wtedy.

Pass to raczej końcówki i pre,integra nie trzyma poziomu końcówek.Jest jeszcze Plinius...zacna firemka z Nowej Zelandii.

Plinus 9200 lub 9100 też bym przygarnął;)

Na audioneta byłem niesamowicie napalony, ale okazał się suchotnikiem z wyjątkowo mało wyrafinowanymi wysokimi. Szkoda, bo zbudowany jest na prawdę pięknie. Ulga przyszła w postaci caspiana właśnie.

Widze,że mieliśmy podobne kłopoty z Audionetem a co do Pliniusa to miałem kiedyś na odsłuchu tylko,końcówke Plinius 50 a potem kupiłem Pliniusa 100mk2 lub mk3 nie pamiętam już.Było tych klocków.To choroba jest.Grają podobnie do Passa-gęsto,płynnie i ciepło.

ale chyba wole uniwersalne granie samego 905 z dyniami 220II- w jednych kwestiach jest gorzej w innych lepiej ale podsumowujac gra nie warta swieczki dolaczajac dodatkowego wzmaka- tak bylo z nad c375, caspian m2 i teraz z m6i- mysle, ze juz szkoda czasu na dalsze eksperymenty- roznica na tyle mala, ze onkyo905 nadrabia braki w kinie a w stereo na tyle sa znikome, ze szkoda zagracac pokoj nowym sprzetem.......

pewnie slaby ze mnie audiofil ale praktyczny..

pozdr

Firma,

nie przejmuj się. Tylko się cieszyć, że ten onkyo tak Ci się podoba.

Wymienionym wzmacniaczom wchodzisz bezpośrednio na końcówkę?

Grają podobnie do Passa-gęsto,płynnie i ciepło.

Miałeś okazję słuchać NAD M3?

Firma,

nie przejmuj się. Tylko się cieszyć, że ten onkyo tak Ci się podoba.

Wymienionym wzmacniaczom wchodzisz bezpośrednio na końcówkę?

zmieniasz? :)

Focal + Naim

prosto w du..e:- ja nie taki laik- w nad i caspian pod line(brak main'na) a w mf pod bybas ht- ale co to ma do rzeczy jak...

efekt nie jest taki zeby mozna placic i stawiac nowy sprzet...

zmieniasz? :)

Nie nie i jeszcze raz nie! To przez modrzew47 zacząłem myśleć o ewentualnym następcy...;)

Ten nadzik sporo podrożał z tego co widzę. Do 3way byłby jak znalazł.

Nie nie i jeszcze raz nie! To przez modrzew47 zacząłem myśleć o ewentualnym następcy...;)

Ten nadzik sporo podrożał z tego co widzę. Do 3way byłby jak znalazł.

zanim kupiłem caspiana to zastanawiałem się nad używką 5letnią m3 za podobną cenę i odpuściłem :)

caspian się mi odwdzięczył :)

Focal + Naim

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Arek miałem twoje kabelki i w porównaniu z Windem poległy...tez zdecydowanie.

Nie przypominam abym srebrzoną miedz wysyłał do Szczecina....dla mnie Dynaudio też zawsze zawodzą....

Witajcie

Są tu zapewne uzytkownicy/miłosnicy Dynaudio 25. Bardzo proszę by ktoś wskazał mi róznicę czym sie róznią pod względem technicznym Dynaudio Special 25 z 2002 roku od Dynaudio Special 25 SE z 2010/11 ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Nie przypominam abym srebrzoną miedz wysyłał do Szczecina....dla mnie Dynaudio też zawsze zawodzą....

to się jeszcze pobijcie .... jak dzieci w piaskownicy .... jak zawodzą to po co tu piszesz? :)

Focal + Naim

Witajcie

Są tu zapewne uzytkownicy/miłosnicy Dynaudio 25. Bardzo proszę by ktoś wskazał mi róznicę czym sie róznią pod względem technicznym Dynaudio Special 25 z 2002 roku od Dynaudio Special 25 SE z 2010/11 ?

Mogą się różnić wartościami w L-PADzie.

to się jeszcze pobijcie .... jak dzieci w piaskownicy .... jak zawodzą to po co tu piszesz? :)

Było zapytanie o kable Arka?Było!Odpowiedziałem,ze miałem a wysyłał mi osobiście i nie tylko do mnie w Szczecinie...nie srebrzone a podobno miały być srebrne.Tylko tyle i nie ma w tym złośliwości a zwyczajnie nie są to rewelacyjne kable do tranzystora.Był to komplet,głośnikowe i IC na RCA.Jak mnie Arek wkurzysz to zrobie im zdjęcie i tu wkleje.Myśle,że ta osoba jeszcze ma.

ps.Skleroza to choroba jak każda inna.Leczy się ją.

Te kable odsprzedałem za grosze.

Niestety nie u siebie a to wiadomo,żaden odsłuch ale podobał mi się a wtedy grałem na JmLab 1027BE i szukałem do nich wzmaka.W sumie fajny dźwięk.

Widze,ze wszystkiemu to winny jest modrzew47...kurde.

jak zawodzą to po co tu piszesz? :)

On tak lubi...kij w szprychy.

Witajcie

Niczym!!! Special 25 Signature były limitowaną edycją z 25 letnią gwarancją i podpisem szefa i 'obiecano' już więcej

tej serii nie produkować. Jak widać, były to obiecanki-cacanki, i mamy teraz seryjkę nowych specjali. Dżwiękowo niczym

się nie różnią. Ja brałbym te stare - z autografem!!!

Pozdr, M.

Parker's Mood

Ja też uważam że niczym sie nie róznią - w przeciwieństwie do Panów redaktórów i dytrybutora , którzy twierdzą że postęp techniczny pozwolił na zmiany a co za tym idzie lepsze brzmienies

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Pewnie jakiś "streamer" audio. Ciekawe czy będzie odtwarzał FLAC.

żeby tylko nie upadli na głowę i nie zrobili :system" dock stację do ipoda :)

Focal + Naim

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

"Było zapytanie o kable Arka?Było!Odpowiedziałem,ze miałem a wysyłał mi osobiście i nie tylko do mnie w Szczecinie...nie srebrzone a podobno miały być srebrne.Tylko tyle i nie ma w tym złośliwości a zwyczajnie nie są to rewelacyjne kable do tranzystora.Był to komplet,głośnikowe i IC na RCA.Jak mnie Arek wkurzysz to zrobie im zdjęcie i tu wkleje.Myśle,że ta osoba jeszcze ma.

ps.Skleroza to choroba jak każda inna.Leczy się ją."

...to się zgadza wysyłałem ze srebra a tu ....pisałem o miedzi srebrzonej a tych nie znasz.....czytaj uważniej

Edytowane przez Arek__45

aaaaaaaaaaaaaa widzisz...wysyłałeś.Jednak.A że o miedzi?To pierwsze słysze.Możliwe jest przeoczenie.

...moje srebrzone niepozorne, bardziej konkurencyjne i to zdecydowanie....

Gdzie tu napisane,że to miedź?Srebrzona może być i cyna...nawet.

Arek_45,

tak, czy inaczej, pozytywnej reklamy sobie tu nie zrobiłeś.

A Twoje wypowiedzi nie zachęcają nawet w najmniejszym stopniu do zakupu Twoich kabli, bynajmniej.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.