Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

<thomaz>

Zanim napiszesz coś więcej o brzmieniu serii DM 2/6 podłącz jakąś sensowną elektronikę.

Nie dziwię sie ,że jesteś rozczarowany brzmieniem skoro zasilasz je Cyrusem I i źródło laptop.Jaki sygnał taka i reszta dźwięku.

Lubię dźwięk Cyrusa ,sam kiedyś grałem dość długo na Cyrusie 2+PSX z Eposami 11.

Dynaudio lubią dobre towarzystwo jesli chodzi o elektronikę - zawsze tak było.Wzmacniacz w cenie kolumn to podstawa.Podłącz Roksana ,Primare to będzie inny punkt odniesienia.Owszem zdarzają się udane kombinacje taniej ale jakoś nie trafiłem.

Cyrus one to bardzo dobry wzmacniacz tyle , że już stary tak samo jak cyrus two.Podłączone to było to daca musical fidelity.

Nie ma co oczekiwać od 2/6 jakiejś dynamiki czy basu.Nawet wzmacniacz za 10tys tego nie naprawi.

To są kolumienki do bardzo małych pomieszczeń gdzie zagrają poprostu poprawnie.Jak kogoś stać na wzmacniacz

za 5tys to i stać na lepsze kolumny niż 2/6.Do jazzu całkiem niezłe ale w rocku i szybszej muzie stwierdziłem

że można o wiele taniej i lepiej np używane audience 52 :)

mi osobiście 2/6 spodobały się ale fajniej zagrały z sypialnianą elektroniką arcamem solo mini i nie są trudne do wysterowania, z heedem było za mocno na dole z solo mini akurat szybko i jaśniej, nie ze wszystkim każda dynka zagra

Focal + Naim

...

a to moje maleństwa i srebrna elektrownia :)

tv pominąłem bo nie wypada w tym wątku :)

sorki za bałagan , szafki jak widać są za kolumnami już zapakowane

Szkoda, że nie chciałeś szerokim kątem objąć całości.

A te 260 to nie za mało miejsca mają z tyłu ?

P.S. Kolumny w takim kolorze wyglądają bardzo nowocześnie i nawet niebrzydkie, ale żona ładniejsza ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

białe żona wybierała :) wyglądają że tak powiem nowocześnie ale najważniejsze że grają tak samo jak w innym kolorze ;)

Masz bardzo mądrą żone,daj jej więcej do wybierania...ma kobieta dobry gust no i jest trendy.

Ja właśnie też prawdopodobnie przyszłe Dynki wezmę w kolorze Black Gloss zamiast dotychczasowego Blach Ash.

A co ?

A jak ?

:)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

białe żona wybierała :) wyglądają że tak powiem nowocześnie ale najważniejsze że grają tak samo jak w innym kolorze ;)

Białe są ładne, co ważne nie widać na nich kurzu:)

Czyli Twoja żona jest sprytna;)

no i znaczek z logo dynaudio do stand4 zamowiony- mila osoba z Nautilusa w ogole nie byla zaskoczona takim zamowieniem, podobno sobie prywatnie tez sciagal;)

2euro- mozna hurtem brac;d

Ja sobie stand4 polakierowałem na biało w połysku i z białymi Excite 16 wyglądają rewelacyjnie.

Okazuje się,że mikson ma żone mądrą,z dobrym gustem,trendy i do tego jeszcze........sprytną.No,no.

A kto sie nabija?Mam taki sam.

wiesz w sumie myślałem że biały będzie słabym pomysłem ale jakoś się przekonuję, faktycznie kurzu nie widać ;)

zawsze lepiej je widać więc łatwiej je ominąć ;) śladów nie widać jak na czarnych , nie są też smutne i poważne , raczej jest to pozytywny kolor,

taka mnie naszła refleksja :) lepiej na pewno niż niebieski :)

kiedyś miałem w czerwonym piano ushery s520 , fajnie wyglądały ale to maleństwa były :)

Focal + Naim

obys tylko przyjacielu cieszyl sie 260i jak najdluzej, chociaz przy dynaudio i akurat tej serii to jestem chyba spokojny bo wiesz, przy odsprzedazy z takim nietuzinkowym kolorem moze byc troszke ciezko:)

obys tylko przyjacielu cieszyl sie 260i jak najdluzej, chociaz przy dynaudio i akurat tej serii to jestem chyba spokojny bo wiesz, przy odsprzedazy z takim nietuzinkowym kolorem moze byc troszke ciezko:)

w salonie nautiliusa można wymienić zakupiony u nich na inny model :) biorą i takie kolory w rozliczeniu :)

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

w salonie nautiliusa można wymienić na inny model :) biorą i takie w rozliczeniu :)

A oto i moje Dynki - przed wygrzaniem. Jeśli zajdą istotne zmiany - po wygrzaniu - załączę fotki:-)

ładne orzeszki :)

co tam masz za kable? :)

i naim ma końcówkę?

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Plusem tych białych focusów jest, że maskownice wchodzą w białe gumki a nie w czarne jak w białych x16.

Palisander i tak jest dla mnie najładniejszy:)

mocca z 25 też nie jest brzydka :)

swoją drogą mogli dać ukryte magnesy do maskownic ,

dobrze że są ładniejsze śruby mocujące imbusowe

bo w poprzednich focusach krzyżaki klasyczne dawali :p

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

ładne orzeszki :)

co tam masz za kable? :)

i naim ma końcówkę?

Kable od lat tej samej marki. Teraz Wireworld Equnox 5.2.

A końcówka, owszem, Nap 200.

Edytowane przez HAL149

A oto i moje Dynki - przed wygrzaniem. Jeśli zajdą istotne zmiany - po wygrzaniu - załączę fotki:-)

Mamy podobne standy:)

dobrze że są ładniejsze śruby mocujące imbusowe

bo w poprzednich focusach krzyżaki klasyczne dawali :p

Krzyżak czy imbus - wszystko jedno, gra tak samo.

Dobrze za to gdyby otwory z obudowie wzorem ProAc były nagwintowane. Takie, wydawałoby się, pierdoły to dodatkowa walka z rezonansami obudowy.

jak napy grają vs xs?

Mamy podobne standy:)

Krzyżak czy imbus - wszystko jedno, gra tak samo.

Dobrze za to gdyby otwory z obudowie wzorem ProAc były nagwintowane. Takie, wydawałoby się, pierdoły to dodatkowa walka z rezonansami obudowy.

mówisz o nóżkach? w 260 są gwintowane

Focal + Naim

Nie:)

Chodzi o to, aby krzyżak (lub imbus) wchodził nie bezpośrednio w mdf tylko w gwint.

o jasny gwint! :)

może tu coś można obadać na fotach

http://www.highfidelity.pl/@main-889&lang=

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Plusem tych białych focusów jest, że maskownice wchodzą w białe gumki a nie w czarne jak w białych x16.

Palisander i tak jest dla mnie najładniejszy:)

Jak widać gusta mamy różne - dla mnie najładniejsze są czarne w połysku (wcześniej black ash), na drugim miejscu białe, chociaż te by mi pasowały do pokoju, jak kwiatek do kożucha :)

Co więcej - mi, w przeciwieństwie do większości, dużo bardziej podobają się Dynki z maskownicami, bez nich są jakieś takie gołe, jakby niedokończone.

Szczególnie białe z czarnymi maskownicami wyglądają extra.

Połysk aktualnie ma swoje 5 minut, imitacje drewna są chyba jednak bezpieczniejsze, łatwiejsze w odsprzedaży i nie znudzą się za rok, czy dwa.

Niedługo pewnie pojawia się inne kolory w połysku - oby nie niebieskie ;)

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.