Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

EMiL Takim sposobem to pewnie w każdych kolumnach można coś poprawić.

Nie w każdych, ale w zdecydowanej większości.

Zwrotnice od focusów wzwyż są ok pod względem jakości elementów.

Tragedii, często widzianej np. w focalach czy chario, nie ma. Solidna robota na tle większości konkurentów.

W przypadku focusów 140 niech koszt (na parę) wymiany kondów i rezystorów wyniesie około 350zł. To nie jest duży wydatek a zdobyte dzięki takiej wymianie doświadczenie pozwala z uśmiechem czytać o cudach osiągniętych kablami za tysiące zł.

Decyzję czy się za to zabierać każdy zainteresowany musi podjąć samodzielnie.

U mnie podobnie e-560,dp-78,tara 0.8

Ja grałem z E-550 i z perspektywy czasu uważam jednak to połączenie za nietrafione, wcześniej miałem wzmacniacz E-308 i był to fajny wzmacniaczyk , ale za mało rozdzielczy i za "slodki", co do mocy to też chyba nie tak, tym bardziej , że akurat w zakresie mocy przejście na 550 nie bylo w zakresie mocy jakimś dyskomfortem , nawet A klasowe Accu odbierałem jako tełniej, mocniej grające urządzenie (wcześniej z innymi kolumnami, nawiasem mówiąc z monitorami)

Mocy jednak nigdy za wiele i nawet teraz mam pewnośc że C2 z większym Krellem np 600 zagrały by lepiej.

Ja grałem z E-550 i z perspektywy czasu uważam jednak to połączenie za nietrafione, wcześniej miałem wzmacniacz E-308 i był to fajny wzmacniaczyk , ale za mało rozdzielczy i za "slodki", co do mocy to też chyba nie tak, tym bardziej , że akurat w zakresie mocy przejście na 550 nie bylo w zakresie mocy jakimś dyskomfortem.

De gustibus non disputantum… niemniej mnie najbardziej w zestawieniu z Dynaudio i S25, i C1 i S1.4 podobała się z integr Accu nie E-450 ani E-550, ale najnowsza E-460, stosunkowo mało rozreklamowana.

przeglądałem zachodnie fora i dynki focusy lubią łączyć z integrami hegla , ktoś może słuchał takiego połączenie?

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

W Audiopunkcie na Batorego mają Hegla.

Bierz Dynki pod pachy, to sam sprawdzisz ;)

a my chętnie przeczytamy relację :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

W Audiopunkcie na Batorego mają Hegla.

Bierz Dynki pod pachy, to sam sprawdzisz ;)

a my chętnie przeczytamy relację :)

tam i mają też dynki :) i ciekawe wzmaki np brystona ;)

Focal + Naim

do czasu :)

i jeszcze zależy na czym siedzieć i co słuchać ;)

Ja z racji wolnego czasu siedziałem dzisiaj sporo na du.ie (swojej) i słuchałem muzyki, chyba z sześć płyt z przerwami + radio.

I w ten oto sposób cieszę się tym, co mam i słucham głównie muzyki, a nie sprzętu :))

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

A na stronie Nautilusa od tygodnia brak oficjalnego cennika Dynaudio, mimo, że miał być w pierwszej połowie tygodnia.

W co oni pogrywają ?

Miała to być oficjalna, katalogowa cena serii X, a robią z tego promocję i to nie u wszystkich ?

Totalny brak profesjonalizmu, ech ...

Cena x16 jest super. Dołączane standy już super nie są, są za lekkie do x16.

Takie działania promocyjne jakie obecnie prowadzi dystrybutor w dłuższej perspektywie popsują rynek na dynaudio.

Cena F160 jest już atrakcyjniejsza. Tak jakby kosztowały teraz niecałe 7 kpln + dobre standy przymusowe za tysiaka.

Za 5k to bym je wziął ;)

Witam

Dynaudio Contour 1.1 na sprzedaż - stan bardzo dobry, głośniki wysokotonowe nie uszkodzone (żadnych wgnieceń). Kolumny nie były poddawane modyfikacji. Posiadam oryginalne kartony. Kolce przyklejone taśmą dwustronną nie stanowią elementu sprzedaży.

w tej sprawie tel. 502 014 270 lub wiadomość Priv

post-16501-0-32516700-1329493142_thumb.jpg

post-16501-0-57795900-1329493260_thumb.jpg

post-16501-0-58450400-1329493278_thumb.jpg

Nie słuchałem, bo w moim przypadku na razie to nie ma sensu z racji ceny. Ale gdybym mógł je kupić za 5k to bym sobie ustawił odsłuch. Na razie w przyszłym tygodniu planuję porównać X16 że swoimi, bo w poniedziałek córka wraca do przedszkola po 3 tygodniach choroby. Oby.

Mikson,

Coś tam spróbuję wyskrobać po fakcie, chociaż nie licz na poezję, bo, pomimo ogromu zalet ;), opisywać dźwięku to ja ewidentnie nie potrafię.

Ciupaga,

a jaki to powód sprzedaży contourów (jeśli można wiedzieć) i na co planujesz je zamienić ?

Mikson,

Coś tam spróbuję wyskrobać po fakcie, chociaż nie licz na poezję, bo, pomimo ogromu zalet ;), opisywać dźwięku to ja ewidentnie nie potrafię.

Ciupaga,

a jaki to powód sprzedaży contourów (jeśli można wiedzieć) i na co planujesz je zamienić ?

Pozostaje w Dynaudio ale planuję zmienić Contour 1.1 (wcześniej miałem Audience 42) na większe np. Audience 52 SE lub Excite 16 ewentualnie.

ps. contoury odsprzedam w dobre ręce tzn. będę patrzył na ręce bo to zacne głośniki !

Edytowane przez ciupaga

Rzeczywiście promocja,jak diabli.Za C-2 49900 a niedawno jeszce była 38800 a szkoda,że nie chcą z 80000 zł.za te C-2.Jestem ciekaw kto w Polsce nabędzie za te kwote C-2?

W Niemczech używki w idealnym stanie można nabyć za połowe tej ceny...8945087672_g.jpg

http://www.audiomarkt.de/_markt/uploaded/8945087672_g.jpg

A co ty mikson tak te awatarki zmieniasz....sobie.

Niech podnoszą ceny...oby jak najwięcej...nikt nic nie kupi i może w końcu jakiś mądrala z Dynaudio znajdzie Dystrybutora, który umie zająć się taką marką jak Dynaudio...poprzedni uprawiał działalność konspiracyjną a obecny chciwość ma wypisaną na czole...fajne marki są dobijane przez takie praktyki...vide Sonus Faber i Audioklan...zabiją tą markę tak jak to zrobili z Krellem...

Robią co chcą, pewną alternatywą może być sprzedawca z Wrocławia:

http://allegro.pl/dynaudio-focus-220ii-t-665-801-500-i2121569985.html

chociaż kiedyś miał lepsze ceny... Pamiętam focusy 140 za 3700zł.

Dystrybutor tu nie zawinił(tak mi się wydaje)cena detaliczna wspomnianego modelu C-2 w Niemczech to ok.12000Euro.a więc jakaś zmowa cenowa na dużą skale?Coś na rzeczy jest...niestety dla Dynaudio-maniaków.

Przyjmując,że audiofilizm jest chorobą to będą dyktować ceny,jak z narkotykami.Jak uzależnienie to płacić.Cztery deski z paroma przetwornikami osiągają ceny samochodów.Paranoja.

U mnie C2 są do wyjęcia za $11.995 - standard, i $13.250 za wersję signature. Są to ceny w sklepie, bez negocjacji. Jak dorzucimy opcję oddania swoich głośników plus discount to cena będzie znacznie niższa. Przeważnie sprzęt z Europy jest w Stanach droższy, ale widzę że niekoniecznie. Poza tym w aglomeracji chicagowskiej w miasteczku Bensenville jest jedyny w US dystrybutor Dynaudio, co sprawia że można te głośniki kupić o wiele taniej. Każdy model!!!

Pozdr, M.

Parker's Mood

MarkN,

sprawdź, jeśli możesz, za ile można wyjąć u tego dystrybutora X16.

Jaka jego cena katalogowa i na jakie rabaty można liczyć ?

Tak z czystej ciekawości oczywiście

Blisko 12000$ plus transport wychodzi na to samo lub z niewielką różnicą a ktoś,kto chce kupić kolumny za taką kwotę pominie tą różnice,zresztą ona jest na dziś taka a jaka będzie za miesiąc nikt nie wie.Kurs do euro i dolca jest płynny.

Wystarczy doliczyć cło i koszty transportu a do tego długość czasową przesyłu i ewentualną zmiane kursu w międzyczasie i możemy wyjść jak przysłowiowy Zabłocki.

Nie wiem jeszce jak jest z Vat-em.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.