Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmaczniacz z wejściem na końcówkę mocy

RGB

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrze grającego wzmacniacza stereo z bezpośrednim wejściem na końcówkę mocy z mojego przedwzmacniacza jakim jest HK AVR 435, do którego będą podłączone głośniki efektowe i centralny oraz sub a także dvd, dekoder i coś jeszcze, a do stereo podepnę fronty i cd - będę miał dobry system stereo i system kinowy z polepszonym dzwiękiem frontowym. Moje kolumny to Kef IQ7.

Proszę o konkretne porady.

Pozdrawiam

Paweł

Jak byś jeszcze wymienił konkretny budżet ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Za 4500zł możesz kupić s/h Krella KAV-300i. Input 3 możesz wtedy ustawić tak jak chcesz, z pominięciem regulacji głosności (HT Pass). Sam miałem kiedys tak skonfigurowane kino, tyle że nie z Krellem 300i tylko z oddzielnym pre Krella KRC-3, aczkolwiek sama funkcjonalność obu urządzeń była identyczna. Sprawdzało się to znakomicie, dlatego mogę z czystym sumieniem polecić.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam!

Może któryś z tych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Chyba Accuphase E-210,211, 212 maja wejście na końcówkę - tylko używki ale mieszcza się założonym budżecie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Witam, mój marantz pm 8000 nie miał bezp. we. na końc. mocy a teraz ma:) - dorobiłem sam i działa mnie to tak jak Ty chcesz skonfigurować tylko u mnie jest procesor DD, DTS Yamahy z 3-kanałowym wzmakiem - jestem z tego rozwiązania baaardzo zadowolony - uważam ze jest to najlepsze rozwiązanie (taki sposób a nie mój sprzet akurat:) dla rozszerzenia stereo o kino dom.

pozdro

To co prawda trochę ponad budżet ale myślę, że używany Krell400xi byłby ciekawą opcją - sam taki mam i używam jako końcówki mocy w kinie domowym, a jako integry do słuchania CD i winylu. Sprawdza się świetnie - 200W/8ohm na kanał. Na allegro i hifi.pl po ok. 6,5K chodzą używki. Sprzęt nie do zajechania....

Witam szanownych forumowiczów. Sam mam podobny problem zastanawiam się z wyborem pomiędzy Arcam A90,Arcam FMJ A38,Roksan Caspian. Piszecie ciepło o wzmakach Krella zapewne zacna firma ale w gre wchodzi tylko używka(bariera finansowa).Kolumny frontowe to KEF Q7.Jaki CD do w/w wzmacniaczy?

Budżet to około 7 tys.(wzmak+Cd)Proszę o opinie osób które znają z autopsji takie zestawienia któregoś z tych wzmaków z Kef-em Q7.

Pozdrawiam. GrzegorzG.

Zwróć jeszcze uwagę na to, czy w prosty sposób da się używać wzmacniacza jako końcówkę mocy. W Krell-u czy w Musical Fidelity wystarczy podłączyć się do odpowiedniego wejścia i wybrać je przy użyciu pilota. Podobnie w Electrocompaniet 4 i 5 czy Audio Analogue Puccini 70.

W Denonach (1500AE czy 2000AE) chyba trzeba wcisnąć jakiś przycisk na panelu głównym.

Często niestety spotyka się konstrukcje, w których użycie wzmacniacza jako końcówki mocy wymaga większej gimnastyki. Mam na myśli np. konieczność przestawiania jakiś zwór (po zdjęciu obudowy!), albo zdjęcia z tyłu mostu łączącego sekcję pre-ampa z wzmacniaczem mocy i wpięcie się w ten drugi.

O ile dobrze pamiętam tak właśnie mają Arcamy czy niektóre NAD-y (nie wspominając o bardziej egzotycznych producentach jak np. Dussun).

Jeśli zależy Ci na wygodzie sprawdź sposób działania wejść na wzmacniacz mocy w instrukcji albo przez kontakt z producentem.

Wygoda to tez wazna sprawa, tak żeby rodzina mogła obejrzec cos sobie lub posluchac muzyki jak ja będę ciężko pracowac :-).

W niektórych konstrukcjach widziałem zwory - zupełnie odpada, tak samo jak odpada skakanie po drzewach menu.

Ponoc dobrze spisuje się audiolab 8000s, ma pokrętło na wierzchu.

• 5 miesięcy później...

Tak troszkę odgrzeję kotlecika :-), wybór padł na Krella 400xi, z moimi Kefami IQ7 spisuje się doskonale, również jako końcówka do kina nie mogę narzekac. Do wymiany mam jeszcze źródełko, ale to bardziej odległa przyszłośc, a tymczasowo jade na pożyczonym Technicsie (model z wyższej półki), który okazał się o niebo lepszy od mojej zmieniarki Philipsa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.