Skocz do zawartości
IGNORED

Bluenote Bellavista Signature - opinie

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągniesz temat :-) Cena wydaje się być ok, korzystałem kiedyś z hifi4me więc nie powinieneś mieć z nimi kłopotów. Co do gramofonu, osobiście nie słyszałem, więc się nie wypowiadam, ramię natomiast jest ok.

Opis konstrukcji jest zachęcający:

"The turntable boards in the Bellavista are made entirely from skilfully crafted sheets of black polished acrylic. The platter itself is in extruded acrylic, tuned by an amazing 9 counterweights in gold plated brass.

The pivots and bearing are made in aluminium brass and de-coupled stainless steel with Teflon.

All the applied details are in 6082 aluminium alloy or gold plated brass and all are turned from solid blocks.

The tailor made belt is manufactured from a special low stretch resin which allows for maintaining the typical advantages of turntables with belts but also allows for adding characteristics of drive speed and power that cannot be reached with conventional turntables.

The synchronous motor is made to 24 pole specifications for further enhancing the performance"

Ramię OL Silver jest dobrym wyborem. Nowe kosztuje 600 GBP + przesyłka. Ma kardanowe zawieszenie, masę efektywną 14,5g i dobre kable sygnałowe. Łatwie do wyjustowania. Bardzo dobrze prowadzi wkładkę Denon DL-103R w moim Garrardzie. Próbowałem również z wkładkami WilsonBenesch Ply i Grado ME+. Nie napotkałem żadnych problemów. A z werkiem Bluenote nie miałem bliższego kontaktu.

Powodzenia

Papamek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.