Skocz do zawartości
IGNORED

Tact / Lyngdorf - KLUB

Rekomendowane odpowiedzi

To spoko. Bo jak tylko jako transport to możesz mieć taniej Pro-Ject CD BOX DS2 T, który jest na takich samych bebechach co CD-2 (sam transport).

Ja używam CD-2 jako transport, bo bardzo ładnie wygląda stojąc na TDAI i ładnie gra ?

Edytowane przez barmanekm

System gra dobrze, albo nie....

3400 skonfigurowane. 

Jest bajecznie. Tylko się utwierdzam, że to mój ostatni wzmacniacz na długie lata? Od 8 rano siedzę i słucham. Mnogość funkcji przyprawia i ból głowy wręcz. Jeszcze pewnie dużo czasu mi zejdzie zanim wszystko poznam. 

• 3 tygodnie później...

Witamy wszystkich fanów urządzeń Lyngdorfa! Dziękujemy za stworzenie klubu ? 

Na wstępie taka ciekawostka dla użytkowników Lyngdorfa TDAI-2170 i TDAI-3400. Można spróbować pobawić się z podniesieniem czułości wejścia. Znamy kilka osób, którym TDAI-2170 spodobał się właśnie po takim zabiegu. My rekomendujemy ok. +6dB.

Pozdrawiamy!
www.trimex.pl
www.lyngdorf.com.pl

Edytowane przez trimexpoland
18 godzin temu, trimexpoland napisał:

Witamy wszystkich fanów urządzeń Lyngdorfa! Dziękujemy za stworzenie klubu ? 

Na wstępie taka ciekawostka dla użytkowników Lyngdorfa TDAI-2170 i TDAI-3400. Można spróbować pobawić się z podniesieniem czułości wejścia. Znamy kilka osób, którym TDAI-2170 spodobał się właśnie po takim zabiegu. My rekomendujemy ok. +6dB.

Pozdrawiamy!
www.trimex.pl
www.lyngdorf.com.pl

Temat już mamy obcykany i omówiony ? też dla mnie najlepszy efekt jest przy 6db+

Trimex jako główny dystrybutor nie szykuje dla wiernych fanów marki gadżetów pod choinkę? ?

Czy ktoś porównywał TDAI-3400 z Lyngdorf Millenium mk4 i/lub TacT Millenium mk2? Przy założeniu że nie używam Room Perfect, jakich różnic można się spodziewać w dźwięku? Czy jest ktoś kto ma w posiadaniu TDAI-3400 miał by ochotę na taki test porównawczy (z Dynaudio S25) w Warszawie? 

16 minut temu, nirvana napisał:

Czy ktoś porównywał TDAI-3400 z Lyngdorf Millenium mk4 i/lub TacT Millenium mk2? Przy założeniu że nie używam Room Perfect, jakich różnic można się spodziewać w dźwięku? Czy jest ktoś kto ma w posiadaniu TDAI-3400 miał by ochotę na taki test porównawczy (z Dynaudio S25) w Warszawie? 

Stawiasz LPG i wpadnę ze swoim 3400.? moj tata miał s25 właśnie pod 3400. W Ministerstwie dzwięku powinni mieć Millennium na stanie i 3400.

W dniu 18.12.2019 o 11:36, nirvana napisał:

Mamy zarówno Millennium mk4, jak i TDAI-3400. Można porównać ? 

Dzisiaj pobawilem się nieco streamerem w 3400. Stwierdzam że jest świetny. Tidala uruchamiam poprzez BUbble Upnp. Mam tylko problem z gapless czyli graniem bez przerw. Marillion, Pink Floyd i jeszcze kilka ciekawych kapel nagrywa bez przerw swoje płyty. Wiecie jak to ogarnąć? ? W bubbleupnp mam włączony tryb gapless ale chyba sam Lyngdorf tego nie czyta. 

W dniu 19.12.2019 o 22:00, szczypior88 napisał:

Dzisiaj pobawilem się nieco streamerem w 3400. Stwierdzam że jest świetny. Tidala uruchamiam poprzez BUbble Upnp. Mam tylko problem z gapless czyli graniem bez przerw. Marillion, Pink Floyd i jeszcze kilka ciekawych kapel nagrywa bez przerw swoje płyty. Wiecie jak to ogarnąć? ? W bubbleupnp mam włączony tryb gapless ale chyba sam Lyngdorf tego nie czyta. 

Też ubolewamy nad brakiem bezpośredniego TIDALa w TDAI-3400 i przy każdej okazji wspominamy o tym Lyngdorfowi. Nie mówią nie ? 
Niestety nie próbowaliśmy narzędzi typu BubbleUPNP. Używaliśmy jedynie przez Roona lub AirPlaya.

Niestety nie dysponuję IPhone ani Roon. Załatwiłem temat inaczej. Malinka po USB bezpośrednio w Lyngdorfa. 32 bity śmiga aż miło. Dźwięk jest naprawdę wysokiej próby. 

Gość mushi

(Konto usunięte)

Hej hej,

myślę na poważnie, żeby wstąpić do klubu Lyngdorfa z SDA-2400.. i czy ktoś coś ma może jakieś doświadczenia?? Tzn. jestem już w posiadaniu AP Scorpio i szukam teraz neutralnej końcówki mocy. Zamiast RP raczej wybrałbym DL i widzę to u siebie mniej więcej tak:

miniDSP > Chord Qutest > SDA-2400 > AP

myślicie, że to może wypalić? i zastanawiam się dlaczego SDA-2400 ma wejście cyfrowe? czy to znaczy, że ma w środku DACa który będzie konwertował sygnał? Chord Qutest ma tylko wyjście analogowe (RCA), np. 3x droższy TT 2 ma zbalansowane XLR, i czy na tych zbalansowanych wyjściach/wejściach naprawdę można dużo zyskać? i nie do końca też kumam o co chodzi z tym cyfrowym wejściem w Lyndorfie, będę wdzięczny jak mnie ktoś oświeci ?

Aha..

HO! HO! HO!

Merry Christmas

• 1 miesiąc później...

Pan Peter Lyngdorf wprowadza nową zabawkę. 

https://danishaudiocompany.com/2020/01/10/the-new-lyngdorf-tdai-1120-digital-amplifier-streamer/

Co dziwne... Póki co na stronie oficjalnej cisza?

Robiłem rozeznanie w sprawie wejścia sluchawkowego. Niestety brak danych. W samej Danii nie wiedzą jakie są parametry wejścia które sami zamontowali w Tdai 3400. Trochę słabo bo instrukcje są mocno okrojone z informacji technicznych. Gdyby ktoś potrzebował to informuje że najniższa dopuszczalna impedancja słuchawek podpinanych do ich wejścia to 32 ohm. Tyle uzyskałem ... ?

Edytowane przez szczypior88
Godzinę temu, essewissa napisał:

Wiadomo jaka będzie cena Lyngdorfa 1120?

Na razie mowa jest o 2 tys. EUR, a jak się to przełoży na cenę w PLN, zobaczymy. Oby nie było to 2000 EUR + VAT. Niestety, nie wydaje mi się, aby polski dystrybutor miał jakąś siłę, która pozwoliłaby na pewną elastyczność (przynajmniej nie zawyżanie jej w stosunku do cen na innych rynkach) w kształtowaniu ceny w kraju.

Ooo! Cena dobra jak za all in one. Tańszy do tdai 2170. Ciekawe jaką moc będzie miał ten 1120, symbol niższy niż 2170, pewnie mniej, a 2170 jakoś bardzo mocny nie jest. Pytam bo mi się trafia tdai 2170 w dobrych pieniądzach i się drapię po głowie czy nie kupić.

1120 na pewno będzie słabszy pod względem mocy od 2170 - czytałem gdzieś o 60W. Także jeśli masz możliwość zakupu w dobrej cenie 2170 to kupuj, podłącz do niego optykiem Chromecasta Audio i "będzie Pan zadowolony".

2170 na papierze mocowo wypada średnio, ale wydajność ma zajebistą. Polecam 2170 bardzo. Świetna zabawka. 

Zapodaj malinę z nakładka Coax i jazda. Ja aktualnie korzystam z Maliny po USB do 3400 i jestem super zadowolony. 

Już jest więcej informacji na stronach Lyngdorfa o debiutującym na targach w Amsterdamie TDAI-1120: https://lyngdorf.com//lyngdorf-tdai-1120/

Niestety brak konkretnych informacji na temat cen urządzenia; sam widziałem przewidywane ceny w zakresie od nieco ponad 8 tys. do prawie 11 tys. po przeliczeniu na PLN.

DAC ? Było by może fajnie, taki DAC z funkcją przedwzmacniacza i Rom Perfect miałby wzięcie . Pod warunkiem, że byłby znacznie  tańszy od 2170

Jak ja kupowałem TDAI 2170 to zrobiłem to dlatego, że szukałem dobrego DAC-a a okazało się że w cenie DAC-a z półki średniej wyższej mam dodatkowo świetny wzmacniacz i Room Perfect . Często wykorzystuje 2170 jako DAC i sprawdza się wyśmienicie.

Za cenę 2170 można kupić audiofilski DAC , którego porównanie funkcjonalności do 2170 wypada blado .

Godzinę temu, skali napisał:

DAC ? Było by może fajnie, taki DAC z funkcją przedwzmacniacza i Rom Perfect miałby wzięcie . Pod warunkiem, że byłby znacznie  tańszy od 2170

Jak ja kupowałem TDAI 2170 to zrobiłem to dlatego, że szukałem dobrego DAC-a a okazało się że w cenie DAC-a z półki średniej wyższej mam dodatkowo świetny wzmacniacz i Room Perfect . Często wykorzystuje 2170 jako DAC i sprawdza się wyśmienicie.

Za cenę 2170 można kupić audiofilski DAC , którego porównanie funkcjonalności do 2170 wypada blado .

Zgadzam się. Lyngdorf bazuje głównie na kościach Wolfsona. Z tego co wiem ma je rozpykane konkretnie. 

Lyngdorf TDAI-1120 jest teraz oficjalnie prezentowany na ISE w Amsterdamie.

Pełny opis już na naszej polskojęzycznej stronie - http://www.lyngdorf.com.pl/produkty/lyngdorf-tdai-1120 

Cena będzie w okolicach 8000 - 9000 PLN. Damy znać na dniach oficjalnie!

Godzinę temu, trimexpoland napisał:

Cena będzie w okolicach 8000 - 9000 PLN. Damy znać na dniach oficjalnie!

Trzymamy kciuki, aby było to bliżej 8 tys. niż 9 ?

A od kiedy będzie dostępny? Na pewno będę się na niego pisał, aby porównać do mojego Naima Atoma, w którym jednak brakuje systemu korekcji akustyki.

W dniu 12.02.2020 o 12:24, szczypior88 napisał:

Czekam aż Lyngdorf wypuści słuchawki ? albo DAC osobne

Bardzo duża popularność pewnie z czasem wykiełkuje. 

Raczej marne szanse na jedno i drugie ? 

W dniu 16.02.2020 o 12:56, szczypior88 napisał:

Koledzy szukam takiego pilota do Lyngdorfa CD-2. Wiecie czy można gdzieś dorwać używany w dobrym stanie ? ?

image.thumb.png.4393496e6cd49bed24b6012afd38887b.png

W razie czego można u nas zamówić nowy ?

Edytowane przez trimexpoland
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.